Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
 • Поставщики
 • Доставка
 • Гарантия
 • О магазине
Статьи

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

Где купить унитазы в Алматы
Туалетная комната одна из важнейших комнат в доме или квартире и уж без чего не может существовать туалетная комната так это унитаз. Широкий выбор унитазов заставляет задуматься какой именно унитаз необходим:

Потолочная люстра в гостиную
Решили сделать ремонт, долго не могли определиться с освещением. Дизайн выполнен в классическом стиле, люстру нужно было подобрать так, чтобы она соответствовала общему стилю. Остановились на этом предложении

Игры в слот
Задаетесь вопросом как убить время в интернете, чтобы было интересно? Надоели умные книжки и телевизор, а непогода мешает пешим прогулкам? Ну, раз уж вы все равно вынуждены сидеть в четырех стенах, почему

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Ku është moduli Bluetooth në laptop. Si të aktivizoni Bluetooth-in në laptopin e pavijonit HP ose të provoni

 1. Si të aktivizoni Bluetooth në një laptop
 2. Tofarë duhet të bëni nëse Bluetooth nuk është i ndezur
 3. Si e dini nëse e keni këtë tipar?
 4. Si të aktivizoni Bluetooth në tastierë?
 5. Aktivizoni funksionin në Windows
 6. Nëse Bluetooth nuk funksionon ...
 7. Si të lidheni me vegla të tjera?

Përkundër faktit se çdo ditë pajisjet portative nga konsumatorët në të gjithë botën po bëhen gjithnjë e më shumë, jo të gjithë përdoruesit dinë të ndizni Bluetooth në një laptop, dhe nëse është i integruar në laptop në përgjithësi. Ky artikull do t'u tregojë lexuesve se si të përcaktojnë nëse ka Bluetooth në kompjuterin e tyre laptop dhe si ta aktivizoni atë nëse për ndonjë arsye ai refuzon të punojë si duhet.

teknologji transmetim pa tel të dhënat e quajtura "Bluetooth" vitet e kaluara janë në kulmin e famës. Komunikuesit, telefonat mobil dhe telefonat inteligjentë që drejtojnë një shumëllojshmëri të sistemeve operative pothuajse gjithmonë kanë një modul Bluetooth të integruar në arsenalin e tyre. Prandaj, nuk ka asgjë për t'u habitur në faktin se me zhvillimin e teknologjisë së lëvizshme, kjo teknologji është gjetur gjithnjë e më shumë në laptopë dhe netbook. Por nganjëherë rezulton se nuk është aq e lehtë ta ndizni. Le të shohim problemet më të zakonshme me të cilat përballen pronarët e këtyre pajisjeve.

Për të filluar, duhet të siguroheni që moduli Bluetooth në të vërtetë është i integruar në laptopin e blerë. Në fund të fundit, ndonjëherë shitësit të pakujdesshëm ose jo shumë të sinqertë thonë me besim se " dhëmb blu "(Kjo është mënyra për të përkthyer fjalë për fjalë emrin e kësaj teknologjie nga gjuhe angleze ) në kompjuter portativ e integruar, por në fakt thjesht nuk është në laptop. Ndonjëherë kjo është gjithashtu për shkak të faktit se prodhuesi i pajisjes furnizon produktet e tij me të gjithë programin e nevojshëm, pa e futur vetë modulin. Kjo bëhet me shpresën që, nëse është e nevojshme, përdoruesi do të instalojë një modul të jashtëm në laptop dhe do të jetë në gjendje ta përdorë atë menjëherë pa instaluar drejtues dhe programe shtesë.

Para se të duhet të siguroheni që vërtet është në pajisje. Bëni mjaftueshëm të thjeshtë - duhet të shikoni paneli i poshtëm laptop. Nëse pajisja është e instaluar në një laptop, si rregull, në këtë zonë prodhuesi tërheq logon Bluetooth, duke konfirmuar që pajisja ka modulin e nevojshëm. Kjo ngjitje është e nevojshme për licencimin e një moduli të ngulitur dhe është pothuajse gjithmonë një garanci e pranisë së tij në laptop. Nëse një afishe e tillë mungon, atëherë për të përfunduar punën Bluetooth do të duhet të merrni përshtatësin e duhur të jashtëm.

Nëse jeni të bindur që pajisja është e pranishme në laptop, le të kalojmë në pyetjen se si të ndizni Bluetooth në laptop. Në shumicën e rasteve, kjo bëhet duke përdorur të njëjtin çelës që lëshon modulin Wi-Fi. Veryshtë shumë e lehtë për ta gjetur atë - antena pothuajse gjithmonë përshkruhet në këtë buton. Për më tepër, ky çelës mund të vendoset në serinë e funksioneve ("F1", "F2" dhe kështu me radhë, duke kryer funksione shtesë duke shtypur njëkohësisht me butonin "Fn") dhe të shfaqet në një buton të veçantë në trupin e laptopit.

Por si ta ndizni Bluetooth në laptop, nëse pasi të shtypni butonin përkatës, asgjë nuk ndodh? Së pari ju duhet të siguroheni që moduli i ka të gjitha drejtuesit e instaluar . Nëse ata nuk janë në hard diskun e laptopit, mund të provoni të shkarkoni dhe instaloni gjithçka që ju nevojitet. program direkt nga faqja e internetit e prodhuesit. Mos harroni se në disa modele të laptopëve Bluetooth mund të aktivizohet vetëm duke përdorur program special . Pas instalimit, mund ta gjeni në tabaka - një menu e vogël në këndin e poshtëm të djathtë të ekranit (shumë afër orës). Por si të aktivizoni Bluetooth në një laptop nëse ky program nuk instalohet? Përsëri, vizitoni faqen zyrtare të prodhuesit dhe shkarkoni për modelin e laptopit të gjithë programin e nevojshëm.

Tani që e dini se si ta ndizni Bluetooth në një laptop, është koha të provoni të lidheni me të telefon celular ose një kufje Bluetooth (mund të funksionojë në kufje dhe modalitetin e mikrofonit) dhe të kontrolloni performancën e pajisjes.

Bluetooth është një derivat i një rrjeti pa tel që përdoret në pajisje të ndryshme dixhitale, pajisje për transmetimin dhe marrjen e informacionit në distancë të afërt.

Shqyrtoni tastierën tuaj të laptopit. Në shumë modele, funksioni Bluetooth është i integruar dhe prodhuesit vendosin butonin e drejtpërdrejtë në panelin e tastierës. Mund të jetë në anën ose në krye të panelit dhe të ketë një përcaktim tradicional. Ikona e korporatës Bluetooth duket si një shkronjë këndore "B" me një kthesë anësore dhe qarkullon në një ovale. Për të aktivizuar funksionin Bluetooth, mjafton të shtypni shkurtimisht këtë buton. Në të njëjtën kohë, drita e treguesit duhet të ndizet. Në të njëjtën kohë, në këndin e poshtëm të djathtë një ikonë e korporatës do të shfaqet në desktopin e laptopit dhe do të shfaqet një alarm që të ndizet Bluetooth.


Në të njëjtën kohë, në këndin e poshtëm të djathtë një ikonë e korporatës do të shfaqet në desktopin e laptopit dhe do të shfaqet një alarm që të ndizet Bluetooth

Nëse befas nuk e gjetët butonin (ose nuk është dhënë), mund ta ndizni duke përdorur menunë e softuerit të laptopit tuaj. Për ta bërë këtë, hapni menunë "Fillimi", pastaj shkoni te "Control Panel / Manager Manager". Hapni kolonën e pajisjeve Bluetooth. Pas kësaj, kutia e dialogut do të mundësojë vetëm funksionin dhe prodhimin cilësimet e nevojshme parametrat për shkëmbimin e mëtejshëm të të dhënave.


Në shumicën e rasteve, menaxherët në dyqan kur blini një laptop ju tregojnë se ky funksion është i pranishëm në model
Në shumicën e rasteve, menaxherët në dyqan kur blini një laptop ju tregojnë se ky funksion është i pranishëm në model. Por në fakt, fjalët ndonjëherë nuk pajtohen me faktet, dhe në vend të Bluetooth në një laptop ka program i thjeshtë për të amplifikuar Sinjal Wi-Fi . Prandaj, shikoni me kujdes ngjitësit në rastin e laptopit. Zakonisht ata tregojnë praninë e Bluetooth.

Edhe pse teknologjia nuk qëndron ende, dhe shumë lloje wireless të rrjeteve të të dhënave janë shpikur sot, Bluetooth është akoma popullor dhe përdoret gjerësisht nga përdoruesit. Nëse keni nevojë të transferoni ndonjë skedar, fotografi ose dokument në një pajisje tjetër pa tela dhe internet, atëherë ky lloj transferimi patjetër do t'ju përshtatet, pasi çdo telefon, tabletë ose laptop është i pajisur me të. Nëse nuk keni një përshtatës Bluetooth, mund ta blini atë në çdo dyqan hardware. Përshtatësi i jashtëm duket si një flash drive dhe është i lehtë për tu transportuar. Në këtë artikull, do të mësoni se si ta ndizni Bluetooth në një laptop dhe çfarë të bëni nëse nuk ndizet.

Si të aktivizoni Bluetooth në një laptop

Nëse laptopi juaj është absolutisht atje Përshtatës Bluetooth dhe drejtuesit e tij janë azhurnuar, procedura do të jetë e shpejtë dhe nuk kërkon shumë kohë.

Hapni tabaka e laptopit ku shumica e ikonave janë të vendosura për qasje të shpejtë. Bluetooth është gjithmonë e njëjta ikonë, e cila është e njohur për të gjithë - është një shkronjë këndore e bardhë "B" në një sfond blu. Nëse e keni, por shkëlqen të kuqe - rrjet pa tel me aftësi të kufizuara.

 • Prisni disa sekonda dhe përshtatësi do të ndizet. Tani e tutje, mund të përdorni Bluetooth në laptop.


Tani e tutje, mund të përdorni Bluetooth në laptop

Tofarë duhet të bëni nëse Bluetooth nuk është i ndezur

Sidoqoftë, nuk mund ta gjesh ikonën e dëshiruar Bluetooth në tabaka, ose nuk je aspak i sigurt që ekziston një funksion i tillë në laptopin tënd. Për tu siguruar, ndiqni algoritmin më poshtë.

 • Para së gjithash, shkruani administratën llogari , pasi të gjitha ndryshimet në sistem mund të bëhen vetëm prej tij.
 • Klikoni në Start në këndin e poshtëm të majtë dhe hapni Control Panel.


Klikoni në Start në këndin e poshtëm të majtë dhe hapni Control Panel

 • Rendit sipas kategorisë dhe zgjidh seksionin "Hardware dhe Tingull".


Rendit sipas kategorisë dhe zgjidh seksionin Hardware dhe Tingull

 • Tani klikoni në lidhjen "Menaxheri i Pajisjes" në seksionin "Pajisjet dhe Printerët". Prisni që të hapet para jush një dritare e re dispeçeri.


Prisni që të hapet para jush një dritare e re dispeçeri

 • Kjo është ajo ku ju duhet të gjeni artikullin "Radio Bluetooth". Pranë tij do të jetë një trekëndësh i vogël. Klikoni mbi të për të zgjeruar parametrin dhe për të hapur nënndarjet.


Klikoni mbi të për të zgjeruar parametrin dhe për të hapur nënndarjet

 • Tani ju keni dy mundësi për atë që po ndodh: ose do të shihni emrin e modulit tuaj të radios Bluetooth, ose "Pajisja e paidentifikuar" do të shkruhet përkundrazi. Në rastin e parë, gjithçka është shumë më e thjeshtë, pasi mund të gjeni shoferë të përshtatshëm shfletoj në internet.
 • Në rastin e një pajisje të papërcaktuar, kliko me të djathtën mbi të.


Në rastin e një pajisje të papërcaktuar, kliko me të djathtën mbi të

 • Zgjidhni "Përditësoni shoferët". Automatikisht numri i modelit do të gjendet dhe dërgohet në kërkimin e shfletuesit.


Automatikisht numri i modelit do të gjendet dhe dërgohet në kërkimin e shfletuesit

 • Mënyra më e lehtë është të gjeni shoferët tuaj Bluetooth në faqen zyrtare të internetit të prodhuesit. Kjo është, nëse keni një laptop nga HP, atëherë shkoni në faqen e internetit të HP, nëse Dell - atëherë në faqen e internetit të Dell. Mos u mundoni të instaloni drejtuesit e personave të tjerë, kjo mund të ndikojë negativisht në sistem.


Mos u mundoni të instaloni drejtuesit e personave të tjerë, kjo mund të ndikojë negativisht në sistem

 • Pasi të keni instaluar drejtuesit, rinisni laptopin. Pas kësaj, hapni tabaka dhe do të gjeni se ka një ikonë Bluetooth. Ndizeni atë duke shtypur butonin e djathtë të miut.


Ndizeni atë duke shtypur butonin e djathtë të miut

 • Për të çaktivizuar modulin e radios, thjesht klikoni përsëri në ikonën dhe zgjidhni artikullin "Disable Adapter". Nga këtu është e lehtë të kontrollosh dukshmërinë e sinjalit tuaj, duke dërguar skedarë dhe opsione të tjera.


Nga këtu është e lehtë të kontrollosh dukshmërinë e sinjalit tuaj, duke dërguar skedarë dhe opsione të tjera

Bluetooth është një teknologji e shkëlqyer që ju lejon të transferoni shpejt të dhënat midis pajisjeve mobile. Për më tepër me ndihmën e tij ju mund të lidheni me internet ose të lidheni periferikësh . Prandaj, shumë përdorues pasi blejnë PC-in e tyre të parë laptop, janë të interesuar se si ta aktivizojnë Bluetooth-in në një laptop. Në këtë artikull do të flasim shkurtimisht për këtë teknologji, si dhe si të ndizni Bluetooth në laptopin tuaj.

- Kjo është një teknologji wireless për transmetimin e të dhënave. Fillimisht, teknologjia u zhvillua nga Ericsson si një zëvendësim i RS-232. Më vonë, zhvillimi i teknologjisë vazhdoi grupin e kompanive Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), i cili filloi punën e tij në 1998. Në të njëjtin vit i pari Versioni Bluetooth . Bluetooth më vonë u bë pjesë e standardit IEEE 802.15.1. në këtë moment versioni i fundit është Bluetooth 4.0. Ky version ofron shpejtësi të lartë transferimi i të dhënave me konsum të ulët të energjisë.

Për të mundësuar Bluetooth në një laptop, një modul Bluetooth duhet të jetë i pranishëm në pajisjen tuaj. Prandaj, para së gjithash, duhet të siguroheni që një modul i tillë ekziston me të vërtetë.

Nëse jeni të sigurt se moduli i kërkuar është instaluar, atëherë thjesht duhet të ndizni Bluetooth. Bluetooth mund të ndizet në mënyra të ndryshme.

Në shumicën e rasteve, një nga tre metodat përdoret:

 • Ndizni Bluetooth duke përdorur një buton të veçantë. Si rregull, një buton i tillë ndodhet pranë tastierës;
 • Ndizni Bluetooth duke përdorur një shkurtore të tastierës. Mënyra më e popullarizuar Bluetooth në . Kombinimi më i zakonshëm i tastit është Fn + F3;
 • Në raste shumë të rralla, Bluetooth është aktivizuar. programmatically . Në mënyrë që të aktivizoni Bluetooth, duhet të klikoni me të djathtën mbi ikonën Bluetooth në shiritin e detyrave dhe të zgjidhni artikullin e duhur të menusë;

Pra, në mënyrë që të aktivizoni Bluetooth, së pari duhet të përpiqeni të gjeni një buton për ta ndezur pranë tastierës. Nëse nuk ka një buton të tillë, merrni parasysh vetë ikonat në tastierë. Ndoshta ata do të lënë të kuptohet se kombinimi kryesor që duhet të përdorni për të ndezur Bluetooth. Nëse nuk ka shenja në tastierë ose ngjitur me të, atëherë ndoshta Bluetooth është aktivizuar në mënyrë programore.


Natyrisht, në mënyrë që Bluetooth të ndizet laptop, duhet të instalohen shoferët përkatës, përndryshe asnjë buton nuk do të funksionojë. Prandaj, nëse shtypni butonin e dëshiruar Por, Bluetooth nuk dëshiron të ndizet, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni probleme me shoferin.

Drejtuesit Bluetooth mund të gjenden në disqet që erdhën me laptop. Nëse disqet janë humbur, gjithmonë mund të shkarkoni drejtuesit e nevojshëm nga faqja e internetit e prodhuesit të laptopit.

Teknologjia Bluetooth ka rreth 15 vjet. Ajo gjithmonë ka qenë në kërkesë nga shumë pajisjet mobile , dhe laptopët gjithashtu filluan të pajisen me module speciale pa tela. Një përmirësim i tillë në laptop duhet të kishte eleminuar nevojën e përdorimit të kabllit USB shpesh, por ideja nuk u kap. Kjo kryesisht për faktin se përdoruesit kanë vështirësi me përfshirjen e këtij moduli në pajisjen e tyre. Në këtë artikull do të flasim për mënyrën e ndezjes së Bluetooth në një laptop.

Si e dini nëse e keni këtë tipar?

Jo të gjithë përdoruesit mendojnë se pajisja e tyre është e pajisur me një modul Bluetooth. Zakonisht në dokumentacionin për një laptop, mund të gjeni informacione rreth ngulitura module pa tela . Përveç kësaj, në njërën nga ngjitësit e pajisjes së re, me siguri duhet të ketë një simbol dallues dhe mbishkrim.

Ju mund të siguroheni që ky funksion të jetë i disponueshëm duke shkuar te "Menaxheri i Pajisjes". Për ta bërë këtë, shkoni te "Kompjuteri im" dhe kliko në butonin "Karakteristikat e sistemit".

Në dritaren që hapet, klikoni "Menaxheri i Pajisjes".

Nëse në listë ka një emër përkatës, atëherë mund ta konsideroni veten pronar të lumtur. kompjuter celular me Bluetooth.

Edhe nëse Bluetooth nuk është i integruar në laptop, gjithmonë mund të blini një përshtatës të lirë që lidhet me USB.

Dëshironi të vini laptop i mirë por nuk dini si ta bëni mirë? Vetëm studioni tonën.

Si të aktivizoni Bluetooth në tastierë?

laptopë Bluetooth më shpesh përfshihen me Wi-Fi. Kjo bëhet duke shtypur njëkohësisht butonin "fn" dhe çelësin e funksionit me figurën Antenat Wi-Fi . Në disa modele të laptopëve, shfaqet një buton i veçantë për këtë qëllim, dhe nganjëherë gjendet edhe një levë speciale.

Në raste të rralla, pas aktivizimit të Bluetooth duke shtypur tastet, është e nevojshme ta përfshini atë edhe në mënyrë programe.

Aktivizoni funksionin në Windows

Për ta bërë këtë, kthehemi te "Menaxheri i Pajisjeve" dhe gjejmë "Modulet e Radio Bluetooth". Nëse në menunë e rradhës shohim artikullin "Modul Bluetooth" me shigjetën ulur poshtë, atëherë Bluetooth është i çaktivizuar. Për të aktivizuar, klikoni në butonin e djathtë në këtë mbishkrim dhe klikoni "Angazho".

Kur Bluetooth është aktivizuar në Windows 7, atëherë në zonën e njoftimeve mund të shihni ikonën e mëposhtme:

Përmes tij, nëse është e nevojshme, mund të çaktivizoni përshtatësin.

Në rastin e Windows 8, mund të ndizni / fikni Bluetooth duke klikuar në rrugën e mëposhtme: "Cilësimet"> "Ndryshimi i cilësimeve të kompjuterit"> "Rrjetet pa tel".

Gjërat janë shumë më të thjeshta me Windows 10. Në qendrën e njoftimit të hapur, thjesht klikoni në ikonën "Bluetooth".

Nëse Bluetooth nuk funksionon ...

Në shumicën e rasteve, kjo teknologji refuzon të punojë për shkak të mungesës së drejtuesit e duhur . Shtë e lehtë për t'i gjetur ato në faqen zyrtare të prodhuesit të laptopit. Arritja e listës së shoferëve për modelin tuaj dhe sistemi operativ , shikoni për skedarë, emri i të cilit përmban fjalën "Bluetooth", në mënyrë ideale me parashtesën "drejtues".

Drejtimin e skedarit të shkarkuar, thjesht ndiqni udhëzimet.

Në disa raste, moduli Bluetooth mund të çaktivizohet në BIOS. Kjo ndonjëherë ndodh pasi të instaloni përsëri sistemin operativ. Për të rregulluar situatën, ne e gjejmë në menunë BIOS "Bluetooth" dhe shikojmë vlerën. Nëse ekziston një "çaktivizim" - është i çaktivizuar, dhe ju duhet të vendosni vlerën për të "aktivizuar". Pas rivendosjes së laptopit, sistemi do të zbulojë pajisjen e re dhe do të kërkojë drejtuesit.

Si të lidheni me vegla të tjera?

Për të përfunduar punën me pajisje të ndryshme përmes Bluetooth duhet të bëni një çiftim. Për ta bërë këtë, shkoni te Paneli i Kontrollit dhe klikoni "Hardware dhe Tingull".

Tani gjejmë mbishkrimin "Shtimi Pajisjet Bluetooth "Dhe shkoni sipër saj.

Do të hapet një dritare në të cilën pas një kohe do të shfaqen të gjitha pajisjet me Bluetooth të ndezur.

Si të aktivizoni Bluetooth në tastierë?
Si të lidheni me vegla të tjera?
Por si ta ndizni Bluetooth në laptop, nëse pasi të shtypni butonin përkatës, asgjë nuk ndodh?
Si e dini nëse e keni këtë tipar?
Si të aktivizoni Bluetooth në tastierë?
Si të lidheni me vegla të tjera?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки