Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Відеоогляд Даєш доступні QWERTY-трубки! - огляд телефону Nokia Asha 303: докладні розбір і тести

  1. Дизайн
  2. клавіатура
  3. екран
  4. начинка
  5. інтерфейс
  6. Камера
  7. плеєр
  8. Мультимедіа
  9. додатки
  10. Дзвінки і зв'язок
  11. акумулятор
  12. враження

Мабуть, ніхто інший з виробників мобільних систем зв'язку не приділяв стільки уваги для просування QWERTY-пристроїв в маси, як Nokia. Тому ми з цікавістю спробуємо недорогий і функціональний моноблок зі зручною клавіатурою Nokia Asha 303.

Дизайн

Серед інших моделей Nokia Asha 303 виділяється не тільки самої клавіатурою. Ні, телефон начебто зібраний з декількох частин. Незвичайна зовнішність радує око - виглядає апарат нетривіально, але в той же час органічно і цілісно.
Серед інших моделей   Nokia Asha 303   виділяється не тільки самої клавіатурою

Вся ідея полягає в тому, що верхня частина виділяється чорним кольором, тоді як клавіші пофарбовані в сріблястий. При цьому кнопки не підносяться над пластиком дисплея, а навпаки, виконані на одному з ним рівні. Власника порадує збірка, яка оцінюється нами як «відмінну якість». Моноблок отримав пластиковий каркас світло-сірого кольору, який розведений великий алюмінієвою пластиною. Її роль прозаїчна - вона закриває акумуляторний відсік.
Вся ідея полягає в тому, що верхня частина виділяється чорним кольором, тоді як клавіші пофарбовані в сріблястий

Ера громіздких QWERTY-монстрів на кшталт Nokia E61i давно в минулому. Тепер всім хочеться компактності, що і пропонує новинка від фінського бренду. Розміри більш ніж вдалі: 116,5 х 55,7 х 13,9 мм, важить модель 99 грамів.
Ера громіздких QWERTY-монстрів на кшталт Nokia E61i давно в минулому

клавіатура

Ергономіці телефону, який створений виключно для того, щоб служити зручним засобом для листування, ми приділимо особливу увагу. Середнього розміру корпус зручно тримати в руці завдяки його формі. Тут задня частина має опуклу форму, за рахунок такого стилістичного прийому Nokia Asha 303 ще краще лежить в долоні.

Допоміжні кнопки знаходяться на правому борту. В їх число входять об'єднана гойдалка регулювання гучності і виділена клавіша блокування екрану. Натискаються вони трохи туго, зате немає побоювання в тому, що вони випадково спрацюють.
Допоміжні кнопки знаходяться на правому борту

Натискаються вони трохи туго, зате немає побоювання в тому, що вони випадково спрацюють

Кнопки під екраном збудовані в напівкруглу лінію, яка поділена на три частини. Дві маленькі деталі з боків відповідають за виклики. Це кнопки прийому і відбою. У центрі розташовуються дві мультимедійні кнопки. Ліва викликає меню набору повідомлень, а права запускає плеєр. Їх краса в тому, що вони спрацьовують в будь-якому меню.

Гордість телефону - 4 ряди кнопок з 37 невеликих елементів. За загадкової причини, відомої тільки неземної цивілізації, кирилиця нанесена помаранчевим кольором, який виглядає не так контрастно на сріблястому тлі. Різниця добре помітна в порівнянні з латинською розкладкою. Зате коли спрацьовує підсвічування, ситуація змінюється у зворотний бік.
Гордість телефону - 4 ряди кнопок з 37 невеликих елементів

В іншому кнопкове царство нам сподобалося. Натискаються клавіші м'яко, у них зручна форма. За традицією клавіатура підтримує різного роду команди. Наприклад, утримуючи пробіл, запускається меню настройки WI-Fi. Також реалізовані стандартні команди Ctrl + C, Ctrl + X, Ctrl + V, які полегшують життя при редагуванні текстів.

екран

2,6-дюймовий QVGA-дисплей встановлений вертикально, що нехарактерно для подібних пристроїв. Зазвичай зустрічається екран в альбомній орієнтації. Дозвіл 240 х 320 виглядає вже архаїзмом, але для недорогого пристрою це можна пробачити. Картинка виходить трохи вище середнього рівня по яскравості, причому вручну рівень підсвічування регулювати не можна. Тут відображається до 262 тис. Квітів, які помітно тьмяніють, якщо дивитися на екран збоку. Відмова від джойстика означає, що потрібно адаптуватися під нову систему управління, коли дії підтверджуються дотиком екрану. Сенсорний резистивний дисплей досить чуйний, і незабаром звикаєш до такої манери користування.
2,6-дюймовий QVGA-дисплей встановлений вертикально, що нехарактерно для подібних пристроїв

начинка

1-ГГц процесор, 170 Мб власної пам'яті, а також 2 Гб в комплекті завдяки картці, слот для microSD підтримує карти до 32 Гб включно.

Якщо подивитися на комунікаційні можливості, то тут представлений повний спектр можливостей. Телефон підтримує GSM і UMTS, у нього є Bluetooth 2.1 з EDR і A2DP. Наявність WI-Fi не тільки прискорить перегляд сайтів через браузер, а й приємно позначиться на витратах на зв'язок. Адже можна налаштувати інтернет-телефонію та

таким простим чином економити гроші. Роз'єм microUSB на верхньому торці служить вірним помічником при зарядці і передачі даних по кабелю.
таким простим чином економити гроші

інтерфейс

Оформлення головного екрану зберегло зручну структуру. Якщо взяти найпростіший варіант, то можна побачити лише індикацію заряду акумулятора і шкалу рівня прийому сигналу. А все інше місце займають фонова картинка. Але швидше за все, захочеться завжди мати під рукою найпотрібніші функції, тому буде задіяний весь потенціал платформи Series 40 6th Edition. На екрані вертикальним списком йдуть 4 рядки, кожна з яких дозволить призначити на неї необхідні додатки.
Оформлення головного екрану зберегло зручну структуру

Внизу незмінною залишається центральна кнопка меню, тоді як дві клавіші з боків можна призначити на вчинення інших дій. Однак не буде з цим поспішати, оскільки через пункт «актив» можна отримати швидкий доступ до 9 функцій. Вони визначаються самостійно з п'яти десятків можливих.

Налаштування оформлення включають в себе підтримку тим, тому завжди можна прикрасити меню швидкою заміною оболонки. Усередині ховається матриця з 9 іконок, яка прокручується, допомагаючи переміщатися між додатками.
Налаштування оформлення включають в себе підтримку тим, тому завжди можна прикрасити меню швидкою заміною оболонки

Усередині ховається матриця з 9 іконок, яка прокручується, допомагаючи переміщатися між додатками

Камера

Модуль скромний, всього 3,2 Мп і без автофокусу зі спалахом. Видошукач займає весь простір на екрані, дозволяючи активувати допоміжне меню. Достаток налаштувань не завжди є підтвердженням того, що за допомогою ручних установок можна домогтися високої якості. Приклади знімків стануть черговим і наочним прикладом.
Модуль скромний, всього 3,2 Мп і без автофокусу зі спалахом

А ось і тестові знімки
А ось і тестові знімки

плеєр

Музичний програвач перед запуском сам просканує пам'ять телефону і знайде всі треки. Вони виводяться за декількома категоріями, серед яких можна вибрати зручний для себе варіант. Хочеться порадити приділити увагу створенню медіатеки, оскільки значний простір на екрані відводиться обкладинці альбому.
Музичний програвач перед запуском сам просканує пам'ять телефону і знайде всі треки

Навігація в плеєрі здійснюється сенсорними клавішами, а також відкривається меню налаштувань. У ньому можна знайти еквалайзер і пару пресетів ручних налаштувань. Не забуті і автоматичні настройки, які можна використовувати для експериментів зі звуком. Грає телефон цілком стерпно, так що власник пристрою в парі з хорошими навушниками може отримати пристойну заміну недорогому плеєру. FM-радіо саме знайде станції в своєму регіоні і збереже їх в пам'яті. Вільних слотів тут багато, і кілька десятків станцій будуть завжди під рукою.
Навігація в плеєрі здійснюється сенсорними клавішами, а також відкривається меню налаштувань

Мультимедіа

Різні картинки, а також знімки з камери зберігаються в галереї. Там вони відображаються списком іконок, якщо вибрати будь-яку мініатюру, вона відкриється на весь екран. Телефон позбавлений multitouch, тому питання масштабування вирішується виділеними елементами на екрані.
Різні картинки, а також знімки з камери зберігаються в галереї

Якщо закинути в пам'ять відеоролик, то можна виявити, що телефон здатний програвати відео в середній якості. Так, він нормально відтворює повноцінні фільми по 1-1,5 Гб. Однак, з огляду на низький дозвіл екрана, можна використовувати для перегляду ролики і в більш скромному якості

додатки

Серед інших функцій органайзера є календар, єдиний будильник, таймер і секундомір, функціональний калькулятор з можливістю розрахунків кредитних зобов'язань. Вбудований браузер нового покоління змінив на своїй посаді Opera Mini, тоді як клієнти соціальних мереж Twitter і Facebook залишилися без істотних змін.
Серед інших функцій органайзера є календар, єдиний будильник, таймер і секундомір, функціональний калькулятор з можливістю розрахунків кредитних зобов'язань

У телефоні немає GPS-приймача, але карти Nokia Maps дуже добре орієнтуються на місцевості по операторської соте. Якщо лякає можливе споживання трафіку, то в нашому випадку побоювання марні. Карти зберігаються в пам'яті, так що він нічого не буде завантажуватися по мережі. При бажанні через Nokia Suite можна закачати навігацію і для інших країн.
У телефоні немає GPS-приймача, але карти Nokia Maps дуже добре орієнтуються на місцевості по операторської соте

Дзвінки і зв'язок

Телефонна книга поєднується з журналом дзвінків. Ідея хороша, все потрібне завжди під рукою. Список контактів дозволить налаштувати зручне для себе відображення переліку імен, які швидко перегортаються за допомогою кінетичної прокрутки. Будь-який запис отримує пристойну кількість полів, що допомагає зберігати під рукою всі необхідні дані про своїх знайомих. Розподіл журналу дзвінків за типами залишилося колишнім, в кожному списку зберігається вся відповідна історія із зазначенням докладних відомостей.
Телефонна книга поєднується з журналом дзвінків

Про зручність введення тексту ми вже розповіли, але побіжно пройдемося по функціям листування. Так ось, телефон допомагає вибрати зручний шрифт, зберігає SMS і MMS загальним списком, сам трансформує просте послання в мультимедійне, якщо вибрати відповідний контент в окремому меню. Поштовий клієнт виділений в окремий додаток, дуже простий в налаштуванні і вміє все те, що потрібно нам кожен день. Отримує листи в push-режимі, відправляє їх і вміє додавати до них різні дані з пам'яті телефону.
Про зручність введення тексту ми вже розповіли, але побіжно пройдемося по функціям листування

акумулятор

Кришка батарейного блоку доповнена поролоновим ущільнювачем всередині. Він дозволяє уникнути люфту і неприємного поскрипування. Li-Ion акумулятор на 1300 мА · год вельми живучий і здатний протриматися далеко від зарядника дня 3-4. Сценарій використання телефону в такому режимі наступний: 30 хвилин дзвінків, 1,5 години музики, 30 хвилин інтернету на добу, включаючи фонове отримання пошти.
Кришка батарейного блоку доповнена поролоновим ущільнювачем всередині

враження

Nokia 303 Asha пропонується в магазинах по 5300 рублів. За ці гроші ми отримуємо: якісне складання, зручну клавіатуру і дуже гідний набір функцій. До сенсорного управління в Series 40 за минулий рік ми вже звикли, таке поєднання виявилося цілком зручним, нехай і нестандартним. Ціна і характеристики новинки такі, що вийшов вдалий девайс за скромні гроші.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки