Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як збільшити продуктивність бюджетного ноутбука

  1. Як дізнатися, чи є у ноутбука гніздо під додаткову оперативну пам'ять
  2. Скільки оперативної пам'яті потрібно ноутбуку?
  3. Яку саме оперативну пам'ять купувати для ноутбука?
  4. Як встановити оперативну пам'ять в ноутбук
  5. Як перевірити, прискорила чи роботу вашого ноутбука додаткова оперативна пам'ять?
  6. Більше оперативної пам'яті в ноутбуці - краще геймінг

Якщо продуктивність вашого ноутбука залишає бажати кращого, не обов'язково миритися з таким станом речей. Немає нічого неможливого в тому, щоб за допомогою апгрейда оперативної пам'яті свого портативного комп'ютера подарувати йому додаткову потужність.

Чи можливо в принципі збільшення оперативної пам'яті саме у вашого ноутбука? Це залежить від декількох факторів. Пристрої лептопів різноманітні, включаючи і перелік доступних і підлягають оновленню компонентів. Оскільки не всі ноутбуки влаштовані однаково, так відразу не можна сказати з упевненістю, чи вдасться вам пройти цей апгрейд чи ні.

А ось що сказати можна - так це те, що більшості бюджетних ноутбуків подібний сервіс куди доступніше, ніж ультратонким моделям преміум-класу. пристрої Surface від Microsoft, наприклад, запечатані наглухо, а в Apple, зі свого боку, вважають за краще все оригінальні складові припаювати до материнської плати.

Бюджетний же ноутбук має конструкцію, як правило, значно більш гнучку, і складається з частин, які значно простіше знайти в продажу, відповідно, і шансів на апгрейд такої моделі спочатку набагато більше.

Як дізнатися, чи є у ноутбука гніздо під додаткову оперативну пам'ять

Перш ніж купувати додаткові планки пам'яті, варто упевнитися, чи є у вашого портативного одного порожні слоти для оперативної пам'яті (або взагалі будь-які, оскільки оперативна пам'ять може бути просто припаяна до материнської плати). Найпростішим способом дізнатися, чи можна додати оперативну пам'ять в ваш ноутбук, буде використання безкоштовного системного сканера від Crucial.

Щоб побачити цю та наступні картинки з високою роздільною здатністю, клікніть на них

Щоб побачити цю та наступні картинки з високою роздільною здатністю, клікніть на них

System Scanner від Crucial розповість вам, чи є у вашого лаптопа запасні слоти для оперативної пам'яті, а також який саме тип пам'яті ви можете використовувати

Запустивши це сканер на своєму ноутбуці, ми з'ясували, що у нас є два слота для «оперативки», один з яких поки пустує. Це найбільш популярна комплектація лаптопов, оскільки залишає деяку свободу виробнику і до того ж знижує вартість. Одне важливе зауваження: навіть якщо у вас є один порожній слот, може бути не так-то легко до нього дістатися. У деяких ноутбуків доведеться цілком знімати все дно, тоді як в інших доступ до необхідних частин буде куди більш простим.

Acer Aspire E 15 досить легко дозволяє дістатися як до оперативної, так і до довготривалої пам'яті. Багато інші бюджетні лептопи влаштовані схожим чином.

Для складання цього керівництва використовувався один з найпопулярніших ноутбуків нашого часу, Acer Aspire E 15 . Нескладно зрозуміти, чому так відбувається: менш ніж за 30 000 рублів ви отримуєте процесор сьомого покоління Core i3, 4 Гбайт оперативної пам'яті DDR4, жорсткий диск об'ємом в 1 Тбайт і 15-дюймовий 1080p монітор. Неймовірно вигідна угода для тих, хто обмежений рамками бюджету. Однак, не найшвидша машинка.

Ось що ми можемо з цим зробити.

Скільки оперативної пам'яті потрібно ноутбуку?

Оперативна пам'ять - це найбільш ймовірний компонент самого нескладного апгрейда бюджетного ноутбука, це перше, про що більшість користувачів починає замислюватися, коли у них виникає відчуття, що їх ноутбук «пригальмовує».

Як і більша частина недорогих ноутбуків, Acer Aspire E 15 укомплектований 4 Гбайт оперативної пам'яті однією планкою DDR4 SO-DIMM, при цьому у нього залишається ще один порожній слот.

І хоча не існує ніякого жорсткого неухильного правила, все ж 4 Гбайт - це приблизно мінімум для нормальної роботи повноформатної операційної системи, такої як Windows 10. У принципі, Windows 10 буде працювати і на 2 Гбайт «оперативки», і навіть на одному ... але програми будуть ледь повзати, вповільнюючись щоразу при необхідності обміну даних з жорстким диском, саме тут нестача оперативної пам'яті буде позначатися найсильніше. Якщо ви звикли відкривати разом кілька програм або навіть вкладок браузера - 2 Гбайт, безумовно, недостатній обсяг «оперативки».

Наша рекомендація - мінімум 4 Гбайт для Windows 10, або ж оптимально 8 Гбайт, якщо ви користуєтеся такими потужними і ресурсоємними програмами як Photoshop Elements. Це поліпшить загальну швидкість відгуку програм і мультизадачність.

Це поліпшить загальну швидкість відгуку програм і мультизадачність

Більшість бюджетних ноутбуків, на нашу удачу, обладнані стандартними слотами під DDR4 SO-DIMM. До того ж дуже багато оснащені тільки однією планкою, що з самого початку не кращим чином позначається на пропускній спроможності пам'яті.

Ще одна штука, яку варто врахувати, маючи справу з недорогими ноутбуками: пропускна здатність пам'яті.

Сучасні процесори працюють в зв'язці з каналами оперативної пам'яті, від одного до чотирьох. Чим більше каналів використовується - тим більше пропускна здатність пам'яті, тим швидше працює ваш комп'ютер.

Як і більшість бюджетних ноутбуків, Aspire E 15 продається з однією планкою «оперативки», а значить, його процесор Core i3-7100U працює в одноканальному режимі. Заповнюючи другий слот, ми не просто збільшуємо загальна кількість оперативної пам'яті, але і дозволяємо ноутбуку перейти в двоканальний режим, стимулюючи продуктивність в тривимірних задачах, до яких відноситься, наприклад, геймінг. (Більшість офісних додатків, на жаль, ніяк не відреагує на збільшення ширини каналу пам'яті.)

Яку саме оперативну пам'ять купувати для ноутбука?

Якщо з'ясувалося, що у вашого ноутбука є вакантний слот оперативної пам'яті, як у нашого Acer E 15, прийшов час пошукати, де купити оперативну пам'ять (і яку).

У ноутбуках, виготовлених за останні два роки, використовується два типи оперативної пам'яті, і тільки один з них можна апгрейдити. Це модулі DDR4, вони ж SO-DIMM, які бувають різних розмірів і швидкостей.

Найпоширеніші швидкості пам'яті сьогоднішніх ноутбуків - DDR4 / 2133 і DDR4 / 2400. У вас може виникнути спокуса звернутися до більш високих швидкостей, скажімо, DDR4 / 2666, що могло б додати продуктивності вашого ноутбука. Біда в тому, що ці високі швидкості може не потягнути ваш процесор, наприклад, Core i3 восьмого покоління підтримує DDR4 / 2400, якою більш швидкісну «оперативку» просто уповільнить до цієї межі власних можливостей. Так що немає сенсу переплачувати за більш «високі обороти», хіба тільки ви точно знаєте, що вашому процесору вони теж під силу.

Ще одне можливе спокуса - придбати модулі зі зниженим часом очікування, або ж модулі з чепурних алюмінієвими розподільниками нагріву. Немає проблем, але, здебільшого, ви не побачите від цього ніякого виграшу в продуктивності.

Ми в основному рекомендуємо дотримуватися брендам і купувати модулі пам'яті відомих виробників, щоб, в разі чого (хоча шанси в такій необхідності вкрай низькі), мати можливість скористатися гарантійним сервісом.

Що ж стосується обсягу, базова рекомендація - щоб обидва модуля мали однаковий розмір. Наприклад, якщо у вас в ноутбуці стоїть планка на 4 Гбайт, самої осмисленої ідеєю буде додати в другій слот ще 4 Гбайт.

Якщо ж вам хочеться додати більше оперативної пам'яті, ніж у вас вже є, скажімо, 8 Гбайт до існуючого 4-гігабайтних модулів, це, звичайно, буде працювати, але продуктивність більшого модуля буде знижена. В кінцевому підсумку, при загальній оцінці продуктивності цей додатковий обсяг, мабуть, навіть не буде особливо помітний.

Як встановити оперативну пам'ять в ноутбук

1. Перш ніж почати що-небудь робити, переконайтеся, що ваш ноутбук повністю виключений (а не просто «спить»), і вийміть його кабель живлення з розетки.

2. Тепер вам потрібно дістатися до місця розміщення оперативної пам'яті, знявши цілком дно ноутбука або, як мінімум, його частина. Більшість продавців постачає користувачів інструкціями з розбирання корпусу, що містяться в мануалі, який зазвичай можна знайти на веб-сайті в розділі технічної підтримки.

На щастя, потрапити всередину нашого Aspire E 15 зовсім легко: просто викрутивши три гвинти і знявши планку, яку вони притискали. Зауважимо: не всі Aspire E 15 влаштовані так зручно. У деяких старіших моделях доведеться зняти всю нижню частину зовнішнього корпусу.

3. Наступним кроком постарайтеся скинути накопичилася на вас статичну електрику, доторкнувшись до найближчого залізного об'єкта: шафки файлового сховища, сейфа, батареї. Маніяки передбачливості можуть купити собі антистатический заземлюючий браслет, але якщо тільки ви не човгає по ворсистому синтетичному коврику в ясну суху погоду, то, мабуть, обійдетеся і без спеціальних пристосувань.

4. Встановіть модуль пам'яті. У планці завжди є невеликий виріз, який повинен збігатися з перемичкою поперек слота. Якщо ви спробуєте вставити модуль не тим боком, він просто не увійде в гніздо, так що постарайтеся не застосовувати грубу силу.

Виріз в модулі пам'яті повинен збігатися з розміткою слота. Орієнтуючись по «рідному» модулю, можна з'ясувати потрібну глибину установки нової планки - вони повинні бути видні однаково.

Переконавшись, що розташували модуль правильно, під невеликим кутом акуратно засуньте планку пам'яті в слот до тих пір, поки її контакти не опиняться всередині майже повністю. Ми виявили, що якщо впиратися в кути планки великими пальцями, це забезпечує практично ідеальний нахил для вставки модуля. Вставивши планку, злегка проверніть її вниз, щоб два металевих захоплення по обидва боки встали на свої місця з м'яким клацанням. Обережно спробуйте підняти кожну зі сторін буквально чуть-чуть, щоб переконатися, що клямка спрацювала. Планка не повинна зсуватися.

Планка не повинна зсуватися

Злегка нахиліть модуль пам'яті під невеликим кутом і акуратно засуньте його всередину слота великими пальцями рук, до тих пір, поки майже не зможете бачити золоті смужки контактів.

Модуль пам'яті повинен лежати всередині слота горизонтально. Якщо вам потрібно витягти планку, нігтями відігніть металеві засувки по обидва боки модуля на міліметр або два. Як тільки планка буде звільнена від захоплень, вона провернеться під тим же невеликим кутом вгору так, що ви зможете вийняти її з гнізда.

Модуль пам'яті повинен розташовуватися в гнізді горизонтально і бути з двох сторін зафіксований металевими засувками (виділене на цій картинці).

Як перевірити, прискорила чи роботу вашого ноутбука додаткова оперативна пам'ять?

У нашому випадку ми додали в свій ноутбук планку оперативної пам'яті об'ємом 8 Гбайт додатково до наявних 4 Гбайт, тим самим потроївши загальний обсяг і збільшивши пропускну здатність пам'яті з одного до двох каналів. За допомогою тесту Work Conventional PCMark 8, який вимірює швидкість при виконанні стандартних офісних завдань, таких як пошук в інтернеті і редагування документів, різниця результатах, як видно нижче, виявилася дуже мала.

Як ми і очікували, між одноканальної і двоканальної оперативною пам'яттю можна оголосити «нічию» - для базових комп'ютерних завдань, яким ніколи й не було потрібно багато «оперативки».

Просто цим програмам ніколи не був потрібен великий обсяг оперативної пам'яті - 4 Гбайт цілком достатньо. Апгрейд до 8 Гбайт допомагає в більш складних мультизадачних випадках. І для абсолютної більшості користувачів ноутбуків виходити за межі цих 8 Гбайт - практично безглузда інвестиція, оскільки доходи від неї незрівнянно малі щодо витрат. Ось чому ми здебільшого не рекомендуємо користувачам очікувати занадто великого підвищення швидкісний продуктивності від збільшення оперативної пам'яті.

Тест SiSoft Sandra показує, до якої міри додаткові 8 Гбайт збільшили нашу теоретичну пропускну здатність пам'яті (а заодно і відносне поліпшення від використання двох 8 Гбайтное планок SO-DIMM). Але який же практичний результат цієї добавки?

Перехід з одноканальної оперативної пам'яті на двухканальную безумовно підхльостує пропускну здатність пам'яті, і досить сильно.

Більше оперативної пам'яті в ноутбуці - краще геймінг

Те, для чого збільшення оперативної пам'яті дійсно має сенс - інтегрована графіка, і ось вам докази. Використовуючи 3DMark Cloud Gate від Futuremark, ми заміряли сепаратно одну тільки графічну продуктивність і виявили її збільшення з переходом з одноканальної на двухканальную оперативну пам'ять приблизно на 28%.

Для з'ясування різниці між роботою на незбіжних за розміром модулях пам'яті (таких, як пара, що складається з планок розмірами 4 Гб і 8 Гб) і співпадаючих, ми також провели тестування на парі однакових планок по 8 Гбайт. Різниця виявилася настільки незначною, що не має сенсу навіть обдумування заміни «рідного» модуля на вдвічі більший.

Головний же висновок такий: якщо ви граєте «на межі», або ваш ноутбук взагалі не дозволяє цих розваг (а хотілося б!), Перехід на двухканальную оперативну пам'ять може виявитися тим самим вирішальним ходом.

Перейшовши з одноканальної на двухканальную роботу з оперативною пам'яттю на бюджетному лаптопе з Core i3-7100U, ми виявили збільшення графічної продуктивності на 28%!

Яку саме оперативну пам'ять купувати для ноутбука?
Чи можливо в принципі збільшення оперативної пам'яті саме у вашого ноутбука?
Скільки оперативної пам'яті потрібно ноутбуку?
Яку саме оперативну пам'ять купувати для ноутбука?
Як перевірити, прискорила чи роботу вашого ноутбука додаткова оперативна пам'ять?
Але який же практичний результат цієї добавки?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки