Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як включити WiFi на ноутбуці Lenovo, Asus, HP і інших марок в Windows

  1. Швидкий доступ або апаратний перемикач
  2. Кнопка Fn не працює
  3. Налаштування Wi-Fi на різних версіях Windows
  4. Windows XP
  5. Windows 7
  6. Windows 8
  7. Windows 10

Власники ноутбуків зазвичай використовують для виходу в інтернет бездротове з'єднання, благо Wi-Fi адаптер є на всіх без винятку моделях лептопів. Однак щоб ним скористатися, іноді доводиться розбиратися, як включити wifi на ноутбуці.

Швидкий доступ або апаратний перемикач

Насамперед потрібно фізично включити Wi-Fi адаптер. На різних моделях ноутбуків ця процедура трохи відрізняється, проте сенс її однаковий: потрібно відшукати апаратний перемикач або скористатися функціональними клавішами. Розглянемо кілька прикладів:

Продовжувати варіанти включення Wi-Fi можна довго, приводячи способи для MSI, Acer, Samsung і інших брендів. Навіть різні серії одного виробника мають відмінні один від одного способи активації модуля бездротової, тому:

  • Огляньте корпус лептопа на предмет наявності апаратного перемикача або кнопки включення Wi-Fi.
  • Вивчіть клавіатуру - одна з клавіш ряду F1-F12 повинна бути позначена значком бездротового з'єднання. Якщо натиснути її разом з кнопкою Fn, то адаптер включиться або вимкнеться.

Якщо натиснути її разом з кнопкою Fn, то адаптер включиться або вимкнеться

Якщо у вас ноутбук серії Sony Vaio, то ні апаратної клавіші, ні кнопки Fn на його клавіатурі може і не бути. Для роботи Wi-Fi в такому випадку потрібна спеціальна утиліта VAIO Smart Network, знайти яку можна на офіційному сайті виробника.

Кнопка Fn не працює

Що робити, якщо не працює кнопка Fn? Як в такому випадку включити адаптер? Спочатку потрібно розібратися, чому клавіша не діє. Fn працює під управлінням BIOS і має власну утиліту, без установки якої клавіша не функціонує. Тому якщо кнопка не працює, спочатку потрібно на сайті виробника знайти для конкретної моделі ноутбука утиліту для включення гарячих клавіш (в назві має бути слово «HotKey»). Що робити, якщо не працює кнопка Fn

Якщо установка утиліти не допомогла або клавіша пошкоджена фізично, то доведеться скористатися альтернативним методом включення адаптера. На Windows 8 і Windows 10 для включення адаптера досить клацнути по значку Wi-Fi на панелі повідомлень і перевести повзунок «Бездротова мережа» в активне положення. Якщо драйвери адаптера встановлені, коректно, то значок повинен обов'язково бути. Якщо установка утиліти не допомогла або клавіша пошкоджена фізично, то доведеться скористатися альтернативним методом включення адаптера

У Windows 7 такої функції немає, але можна спробувати включити бездротове з'єднання через вікно зміни параметрів адаптера (про це читайте нижче). Якщо цей спосіб не допоміг, то доведеться шукати зовнішню клавіатуру з робочою клавішею Fn і потім більше не вимикати модуль Wi-Fi.

Налаштування Wi-Fi на різних версіях Windows

З фізичним включенням модуля ви розберетеся досить швидко. Іноді на цьому настройка Wi-Fi закінчується: інші необхідні дії система виробляє самостійно, виводячи список доступних бездротових точок. Але деколи доводиться встановлювати з'єднання вручну.

Незалежно від версії Windows, спочатку потрібно перевірити, що драйвери модуля Wi-Fi встановилися без помилок:

  1. Запустіть «Диспетчер пристроїв» .
  2. Знайдіть пункт «Мережеві адаптери».
  3. Перевірте, що поруч з Wi-Fi адаптером немає ніяких попереджувальних знаків, а сам модуль включений і працює нормально.

Для вірності краще сходити на офіційний сайт виробника ноутбука і знайти останню версію драйвера модуля бездротової мережі для вашої моделі. Крім того, клікніть по адаптера правою кнопкою і виберіть пункт "Задіяти» (якщо його робота зупинена).

Windows XP

За ідеєю, Windows XP вже давно повинні перестати користуватися, але на деяких старих моделях Dell і інших ноутбуках легендарна система все ще продовжує виконувати свої функції. Wi-Fi в середовищі Windows XP налаштовується таким чином:

  1. Перевірте, що на ноутбуці горить індикатор Wi-Fi (тобто ви включили адаптер і встановили драйвери).
  2. Відкрийте «Панель управління».
  3. Знайдіть розділ «Мережеві підключення».

У вікні провідника повинен бути значок «Бездротове мережеве з'єднання». Його наявність демонструє, що модуль Wi-Fi працює коректно. Клацніть по значку правою кнопкою і виберіть «Включити». далі:

  1. Двічі клацніть по бездротовому з'єднанню, щоб відкрити вікно налаштування його параметрів.
  2. Клацніть по посиланню «Змінити порядок переваги».
  3. Виберіть пункт «Мережа по точці доступу» і встановіть позначку «Автоматичне підключення».

Якщо в переліку доступних точок немає мережі, яку роздає ваш роутер, натисніть «Оновити список». Потім виберіть потрібну точку на ім'я і клацніть «Підключитися». Якщо мережа запаролено, вам буде запропоновано ввести код доступу, після чого встановиться з'єднання.

Windows 7

На Windows 7 порядок підключення до бездротової мережі трохи змінився, ставши трохи простіше. Тепер всі доступні мережі відображаються після кліка по значку Wi-Fi в системному треї. Але якщо значка немає, то:

  1. Перейдіть в центр управління мережами.
  2. Клацніть "Зміна параметрів адаптера».
  3. Знайдіть бездротове з'єднання і переконайтеся, що вона була придбана.

Знайдіть бездротове з'єднання і переконайтеся, що вона була придбана

Після включення бездротового з'єднання в треї з'явиться значок Wi-Fi. Натисніть на нього, щоб побачити список доступних точок, оберіть мережу і клацніть «Підключити».

Windows 8

На Windows 8 порядок підключення до Wi-Fi залишився колишнім, однак додався режим «У літаку», з яким потрібно вміти працювати. Якщо драйвер адаптера інстальований і бездротове з'єднання працює коректно, то на панелі повідомлень ви побачите значок Wi-Fi, при кліці на якому з'являється список доступних мереж.

Якщо значка немає, виконайте ті ж дії, що і на Windows 7 - відкрийте вікно «Зміна параметрів адаптера» і включіть бездротове з'єднання. Якщо немає самого бездротового з'єднання, перевірте драйвери і стан модуля - все повинно бути включено і встановлено. Якщо значка немає, виконайте ті ж дії, що і на Windows 7 - відкрийте вікно «Зміна параметрів адаптера» і включіть бездротове з'єднання

Якщо адаптер включений, драйвери встановлені, але доступні мережі не виявлено, перевірте, що на панелі повідомлень не висить значок режиму «У літаку». Якщо він є, потрібно відключити цей режим. Для цього натискаємо на значок і переводимо повзунок в стан «Відключено».

Windows 10

На Windows 10 все залишилося колишнім з невеликими змінами, так що ви швидко розберетеся, як підключити ноутбук до Wi-Fi:

  1. Клацніть по значку бездротового з'єднання в треї.
  2. Виберіть потрібну мережу.
  3. Натисніть «Підключити» і введіть пароль.

Якщо точка доступу не відображається, спробуйте налаштувати мережеві параметри. Клацніть по однойменній посиланням - відкриється розділ «Мережа та інтернет» параметрів Windows 10. Якщо точка доступу не відображається, спробуйте налаштувати мережеві параметри

Тут вас цікавлять дві вкладки:

  • Wi-Fi - переконайтеся, що бездротова мережа включена.
  • Режим «в літаку» - упевніться, що режим відключений.

Ви можете зайти в розділ зміни параметрів адаптера і включити бездротове з'єднання. Простіше кажучи, на Windows 10 у вас є кілька рівноцінних варіантів - потрібно лише вибрати для себе більш зручний спосіб.

Як в такому випадку включити адаптер?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки