Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Монітор не включається. Що робити, якщо монітор не працює

  1. відсутність харчування
  2. Погано чи неправильно підключений кабель
  3. Збій в настройках
  4. Проблема з драйвером відеокарти
  5. Проблеми з відеокартою
  6. Проблеми з монітором
  7. Збій в операційній системі
  8. Схожі статті:

Як зазвичай включаєте свій комп'ютер, і начебто нічого не віщує біди, але   системний блок   запускається, а монітор (дисплей) не включається Як зазвичай включаєте свій комп'ютер, і начебто нічого не віщує біди, але системний блок запускається, а монітор (дисплей) не включається. Знайома ситуація? Розглянемо основні причини цієї проблеми і що необхідно робити.

Спочатку пару слів про діагностику. Важливо відразу визначити характер проблеми. Якщо після запуску комп'ютера дисплей жодним чином не прореагував, то значить на нього не надходить сигнал з комп'ютера. Якщо на дисплеї хоч щось з'явилося при запуску ПК, наприклад, індикатор вказує на зв'язок з ним, то причина криється в неполадках дисплея або відеокарти. Коли не відбувається завантаження системи і на екрані не відображається завантаження BIOS, тоді причина в самому комп'ютері.

Після такого невеликого уточнення характеру поломки можна переходити безпосередньо до пошуку та усунення самої проблеми.

відсутність харчування

Коли монітор живиться від мережі і включений, то на ньому повинна горіти лампочка індикатор, зазвичай червоного або жовтого кольору. Якщо монітор не включається, перевірте, чи немає явних пошкоджень кабелю живлення і чи нормально підключена вилка в розетку. Якщо все нормально підключено і лампочка живлення загорається - значить не в харчуванні справу.

Погано чи неправильно підключений кабель

Монітор може не включатися через неправильне підключення з'єднувального кабелю між системним блоком і дисплеєм. Переконайтеся, що кабель з'єднаний з тим роз'ємом. Нерідко помилково підключають до відеокарти, інтегрованої в материнську карту, хоча є дискретна. В такому випадку необхідно підключати саме до дискретної. Перевірте. Зазвичай її роз'єми знаходяться трохи нижче.

Також рекомендуємо переконатися, що надійно підключений кабель. Для цього від'єднайте його і знову підключіть. Є чимала ймовірність того, що сам кабель вийшов з ладу. Для перевірки його необхідно підключити монітор за допомогою іншого аналогічного кабелю.

Збій в настройках

Часом дисплей не працює через збій в налаштуваннях. Наприклад, встановлено невірні дозвіл або частота, які не підтримуються даною моделлю дисплея. Щоб усунути цей збій досить скинути настройки для дисплея. Іноді для усунення такого дефекту потрібно вхід в систему через безпечний режим, або підключення дисплея до іншого роз'єму.

Зверніть увагу! Якщо встановлено дві відеокарти, то в налаштуваннях BIOS краще відключити інтегровану відеокарту.

Проблема з драйвером відеокарти

Труднощі можуть бути внаслідок некоректної роботи драйверів. Наприклад, ви видалили драйвер, оновили його або встановили новий. В результаті відеокарта може працювати з перебоями і навіть сходити нанівець зображення на екрані. Для усунення проблеми зайдіть через безпечний режим. Далі видаляємо встановлений драйвер відеокарти і ставимо відповідний.

Проблеми з відеокартою

Відеокарта може функціонувати належним чином не тільки через збій драйверів. Якщо проблема виникла після чистки системного блоку, можливо, ви зачепили відеокарту. Могли неправильно підключити, якщо її знімали. У такому випадку вимкніть повністю комп'ютер, від'єднайте відеокарту і заново підключіть її.

У тому випадку якщо проблема залишиться, або до цього не проводили жодних робіт всередині системного блоку, то спробуйте переставити карту в інший слот материнської плати. Також варто підключити монітор до інтегрованої відеокарти, витягнувши попередньо дискретну. Є ймовірність, що відеокарта вийшла з ладу.

Проблеми з монітором

Рекомендується перевірити настройки монітора. Все правильно настроєно. Зокрема переконайтеся, що вірно обраний використовуваний тип підключення (VGA, HDMI або DVI). Заодно перегляньте інші настройки.

Буває і монітор ламається. Але не варто сильно засмучуватися: якщо монітор просто не включається, то, швидше за все, монітор можна полагодити. Набагато гірше, коли явні проблеми з матрицею екрану.

Збій в операційній системі

У тому випадку якщо на моніторі відображається завантаження BIOS (як на зображенні зліва), і на цьому все, хоча звук запуску ОС відтворюється, то справа може полягати в операційній сістеме У тому випадку якщо на моніторі відображається завантаження BIOS (як на зображенні зліва), і на цьому все, хоча звук запуску ОС відтворюється, то справа може полягати в операційній сістеме.Ето може стати результатом якогось конфлікту. Наприклад, ви перед цим встановлювали додаток, що міняє візуальний стиль. До такої проблеми можуть привести і віруси, які блокують роботу операційної системи, пристроїв або драйверів.

Якщо на моніторі відображається нормальний хід завантаження BIOS, але потім з'являється чорний екран, а характерного звуку запуску ОС немає, тоді це збій операційної системи. В цьому випадку необхідно її перевстановити.

Якщо після всіх дій проблема з монітором не вирішена, то спробуйте підключити його до іншого комп'ютера, ноутбука або відеоплеєра. Так ви зможете перевірити його працездатність. Чи не працює - тоді несіть в ремонт. Якщо дисплей нормально включається при підключенні до відеоплеєра або до іншого системного блоку, то проблему потрібно шукати в комплектуючих комп'ютера, зокрема відеокарти.

Більшість проблем з дисплеєм можна своїми силами виявити і багато хто з них самостійно усунути. Хоча іноді без кваліфікованої допомоги не обійтися.

Схожі статті:

Запис має мітки: комп'ютер

Знайома ситуація?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки