Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Чому ноутбук не включається: причини і способи вирішення

  1. відсутність електроживлення
  2. Ноутбук включається, але екран залишається чорним
  3. Ні завантаження з HDD

Напевно, велика половина власників ноутбуків хоч раз в житті, але стикалася з ситуацією, коли з гаряче улюблений девайс без будь-яких причин відмовлявся включатися. У цій публікації ми постараємося висвітлити цю проблему і підказати шляхи її вирішення своїми силами, хоча в деяких випадках однозначно необхідно звертатися до професіоналів. Напевно, велика половина власників ноутбуків хоч раз в житті, але стикалася з ситуацією, коли з гаряче улюблений девайс без будь-яких причин відмовлявся включатися

Перше, що необхідно зробити - це правильно визначити несправність. Слід розуміти, що не включається техніка - це не причина, а наслідок. Всі причини того, що відбувається з вашим девайсом можна умовно розділити на два типи несправностей, апаратні і програмні.

До апаратних поломок відносяться пошкоджені елементи комп'ютера. До програмних - неправильні настройки Bios або системи, а також різного роду невідповідності програмного забезпечення конфігурації вашої системи.

відсутність електроживлення

Існує досить багато причин, чому ваш ноутбук не включається і перша з них - це відсутність харчування. Перше, що ви повинні перевірити - це працездатність мережевого адаптера. Існує досить багато причин, чому ваш ноутбук не включається і перша з них - це відсутність харчування

Рада №1: Спочатку уважно його огляньте на предмет механічних пошкоджень, слідів падіння і оплавлення корпусу, а також обриву кабелю. Якщо, зовні, адаптер не викликає тривоги у зв'язку з імовірним виходом його з ладу, то слід зробити вимір напруги на його роз'ємі.

Для цього підійде звичайний мультиметр. На корпусі адаптера написані його характеристики: вас цікавить вихідна напруга.

Для різних моделей необхідна різна напруга живлення. Наприклад: ноутбук Acer aspire one харчується від напруги 19В.Есть моделі, які вимагають напруги В16 Вілі 24 В.

Перевірити мережевий адаптер необхідно, так як повністю розряджена батарея не дає харчування навіть на світлову індикацію. Саме тому ноутбук не включається, чорний екран - це все що ви бачите.

Рада №2: Після проміру напруги на роз'ємі мережевого адаптера, слід перевірити працездатність акумуляторної батареї.

Виміряти ємність АКБ в домашніх умовах і без відповідного обладнання практично неможливо. Але є один простий спосіб:

  • Вийміть.
  • Підключіть до ноутбука свідомо робочий (або перевірений) мережевий адаптер безпосередньо.

Якщо ноутбук включився - наші вітання, у вас вийшла з ладу батарея. Чому привітання - тому як вашому девайсу не буде потрібно дорогого ремонту. Придбати потрібну батарею і зробити її заміну можна самостійно. Якщо ноутбук включився - наші вітання, у вас вийшла з ладу батарея

Совет№3: Батарею варто перевірити і після тривалого простою.

Без роботи вона поступово йде в "глибокий розряд". А при такому стані речей звичайним способом батарея на ноутбуці Неможливо зарядити телефон, необхідна тривала розгойдування і інші премудрості.

Ноутбук включається, але екран залишається чорним

Часто трапляється так, що при включенні ноутбука екран чорний і зображення на нього не виводиться. Це може бути наслідком як досить простих, так і серйозних проблем. Одні вирішуються за хвилину самостійно, а інші виключно в сервісному центрі.

Рада №4: Якщо ноутбук начебто подає ознаки життя, у вигляді звуків працюючого вентилятора, але екран весь час темний, то перше, що потрібно зробити - це перевірити, чи не затиснута чи кнопка закриття екрана. Друге, що необхідно перевірити - це налаштування підсвічування дисплея.

Як правило, на кнопці, що відповідає за регулювання підсвічування, є відповідне позначення. Як правило, на кнопці, що відповідає за регулювання підсвічування, є відповідне позначення

Проблема чорного екрану може бути через налаштувань виведення відеосигналу. Вся справа в тому, що при підключенні до ноутбука телевізора або монітора в настройках можна виставити підключений пристрій основним і відключити екран ноутбука. Вирішується все дуже просто.

Рада № 5: Підключіть до ноутбука монітор або телевізор. Клацніть правою кнопкою миші на робочому столі, а в меню оберіть дозвіл екрана. Там просто включите екран ноутбука або зробіть його основним.

Ні завантаження з HDD

У деяких випадках чорний екран з курсором може бути, якщо ноутбук не завантажується з HDD. Це може бути пов'язано з виходом з ладу контролера вінчестера, може, в зв'язку з падінням ноутбука відійшов його шлейф або не читається boot сектор жорсткого диска. Крім цього, неправильні настройки БІОС можуть бути причиною відсутності завантаження з HDD і його "відходу в чорний екран" відразу після включення.

Совет№6: Вирішити цю проблему допоможе скидання налаштувань БІОСа наосліп. При включенні комп'ютера натисніть і утримуйте, якої ви користувалися для входу в BIOS. Секунд через 15 натисніть клавішу F9 (скидання налаштувань) після чого натисніть Enter. Потім натисніть F10 для збереження налаштувань і перезавантажити.

Здебільшого, ці маніпуляції повертають биос до заводських налаштувань, а ноутбук до життя Здебільшого, ці маніпуляції повертають биос до заводських налаштувань, а ноутбук до життя.

Якщо все пророблені експерименти не принесли довгоочікуваного рішення проблеми, то слід бути готовим до більш серйозних проблем.

  1. Вихід з ладу мікросхеми відеочіпа.
  2. Вихід з ладу чіпсета.
  3. Обрив шлейфу підключення екрану.
  4. Пошкодження матриці.

Всі перераховані вище проблеми вирішуються тільки в сервісному центрі.

Ми перерахували тільки основні причини, чому не включається ноутбук. Насправді їх набагато більше.

Слід пам'ятати, що головна проблема будь-якого ноутбука - це перегрів внутрішніх компонентів через забитої пилом системи охолодження. Перегрів може стати причиною виходу з ладу відеочіпа, північного і південного мостів, проблем з вінчестером і оперативною пам'яттю.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки