Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Чому вимикається ноутбук сам по собі: 9 причин

Ваш ноутбук відключається сам по собі Ваш ноутбук відключається сам по собі? Це тривожний дзвіночок, який говорить про те, що з лептопом є якісь проблеми. Адже в більшості випадків ноутбук самостійно відключається через спрацювання захисту від перегріву. Це запобігає ймовірність поломки пристрою або його комплектуючих. Хоча існують і інші причини, за якими ноутбук сам вимикається. Тому нижче розглянуті найбільш поширені проблеми, а також способи їх вирішення. Наведені поради є універсальними і підходять для будь-яких лептопів - Asus, Acer, Lenovo, Sony Vaio, Samsung, HP Pavilion. Адже подібна проблема трапляється у всіх.
перегрів лептопа

Одна з класичних причин. Ноутбук відключається сам по собі, оскільки через компактних розмірів швидко нагрівається. Особливо, якщо навантажувати його іграми або важкими програмами. І тим більше, якщо користуватися лептопом на дивані, ліжка або сидячи в кріслі. Справа в тому, що у нього є спеціальні отвори, через які циркулює повітря. Саме таким чином забезпечується охолодження лептопа. А якщо поставити його на ковдру або щільну скатертину, то отвори перекриваються, і циркуляція повітря порушується. Система охолодження не справляється зі своєю роботою, тому в критичні моменти ноутбук несподівано вимикається. Як згадувалося вище, це спрацьовує захист від перегріву.

Типові ознаки, що ваш ноут перегрівається: не включається відразу після відключення (потрібен час, щоб комплектуючі охололи - потім він запуститься); автоматично вимикається при великому навантаженні - під час гри, кодування файлів або при запуску одночасно декількох програм (чим більше навантаження на процесор, тим швидше він гріється); занадто гарячий корпус (ви це відчуєте по кнопках на клавіатурі - до них неможливо буде торкатися).

Вирішити цю проблему просто: користуйтеся лептопом тільки на столі. Або на інший рівній поверхні. А якщо купити охолоджуючу підставку - взагалі супер. Адже з нею можна сидіти на дивані, ліжка, в кріслі. До того ж вона має невеликий нахил (зручно працювати) і оснащена додатковими вентиляторами, які допоможуть охолодити лептоп. Але це працює лише в тому випадку, якщо перегрів відбувався через порушення циркуляції повітря. Якщо ж причина в іншому (пил, термопаста), то і рішення буде іншим.

засмічення пилом

Ще одна причина, чому ноутбук сам вимикається під час роботи - пил. Це, мабуть, сама банальна проблема. І найбільш поширена - користувачі рідко чистять лептопи, в результаті чого вони постійно запилені. Якщо ноутбук став вимикатися сам по собі - в 90% випадків причина саме в пилу. До речі, ця проблема дуже тісно пов'язана з попередньою. Адже пил накопичується всюди: на процесорі, відеокарті і в системі охолодження. А якщо користуватися лептопом на ворсистому ковдрі, тоді він засмітиться ще швидше. Як результат - система охолодження не справляється зі своїм завданням: порушується циркуляція повітря (в запущених випадках шар пилу становить 5-10 мм); голосно гуде вентилятор; лептоп починає перегріватися, гальмувати, зависати.

А через деякий час ноутбук вимикається сам по собі. І це знову спрацьовує захист від перегріву.

Рішення тут теж просте - почистити лептоп від пилу. Рекомендується доручити чистку фахівцям, особливо, якщо ви в цьому зовсім нічого не розумієте (чистити ноут складніше, ніж системний блок комп'ютера). Ці дві причини є найбільш поширеними. Якщо почистити лептоп від пилу і переконатися, що температура нормальна, то в більшості випадків проблема буде вирішена.

Ноутбук раптово вимикається при роботі від батареї

Якщо ноутбук вимикається сам по собі без перегріву, то в першу чергу слід перевірити стан акумулятора. Для цього підключіть лептоп до мережі і попрацюйте за ним пару годин. Якщо він більше не відключається - значить, проблема в акумуляторі. Справа в тому, що батареї зазвичай вистачає на 2-3 роки. У той час як лептопи служать 5-7 років. Це звичайна справа: акумулятори завжди швидко виходять з ладу. Типовими ознаками їх несправності є: некоректне визначення рівня заряду; моментальне вимикання лептопа при висмикуванні шнура харчування (тут батарея вже повністю неробоча); «Відсутність» акумулятора (лептоп не може його визначити, вважаючи, що акумуляторної батареї немає зовсім).

Рішення тут одне - замінити акумулятор. Ремонту він, як правило, не підлягає.

зараження вірусами

Ще одна причина, чому відключається ноутбук сам по собі - віруси. Їх сьогодні досить багато, але в цьому списку є така зараза як Майнер. Вони використовуються для Майнінг (заробітку) біткоіни - популярної нині віртуальної валюти. Це досить підступний вірус, який навантажує процесор і відеокарту на 100%. Так потрібно, щоб Майні (заробляти) біткоіни. В результаті навіть на робочому столі ваш лептоп буде сильно грітися, гальмувати і зависати. А якщо відкрити диспетчер задач, то там буде високе навантаження ЦП (центрального процесора). Навіть за умови, що ніяких важких програм ви не включали. Тому, якщо ноутбук постійно вимикається сам по собі - має сенс перевірити його на віруси. Для цього встановіть будь-який антивірус (Kaspersky, Avast, Avira), а заодно проскануйте систему Windows необхідні інструменти для видалення шкідливих програм.

Несправність материнської плати

Ще одна причина того, що ноутбук несподівано вимикається - поломка материнської плати (материнки). Це головний компонент, на якому встановлені інші комплектуючі (відеокарта, оперативна пам'ять, процесор), тому навіть мікротріщини можуть привести до несподіваних наслідків.

Типові поломки материнки: механічний вплив (випадково упустили лептоп, вдарили важким предметом і т.д.); залиття водою, чаєм, кавою; некоректні дії (розбирання і неправильна збірка).

Також можуть бути проблеми з USB-портами, системою охолодження (перегрів мостів), графічним адаптером.

Вирішити цю проблему допоможуть майстри. Після діагностики вони скажуть, чому раптово вимикається ноутбук, і якщо причина була в материнке - запропонують вам полагодити або замінити її. Ноутбук часто вимикається сам: інші причини Якщо ноутбук вимикається сам по собі, і температура нормальна, то причина іноді криється в драйверах. Через них буває багато проблем, в тому числі і мимовільне вимикання пристрою. Перевірити їх вручну не вийде, тому тут краще використовувати спеціальну програму, яка визначить актуальність і працездатність драйверів. І в разі потреби - запропонує їх оновити.

Ще одна причина, чому ноутбук вимикається сам по собі - BIOS. Помилки в прошивці можуть привести до вимкнення пристрою. Якщо ви поставили нову прошивку, і вона працює нестабільно, рекомендується відкотити її на колишню. У деяких випадках допомагає скидання налаштувань БІОСа. Є ще дві причини, чому відключається ноутбук сам по собі. Вони досить рідкісні, але іноді трапляються. Перша - проблема з блоком живлення. Через постійні перепади напруги ноутбук часто вимикається сам. А друга - проблеми з оперативною пам'яттю. Тут найпростіше її поміняти (адже вона коштує недорого), хоча можна і віддати лептоп на діагностику - можливо, її полагодять.

На цьому все. Вище були перераховані основні причини, коли ноутбук сам вимикається під час роботи або запуску гри. Тому, якщо ви зіткнулися з цією проблемою, пройдіться по списку і спробуйте усунути проблему самостійно. Тут головне визначити, з якої причини ноутбук сам вимикається. А далі залишиться лише виправити проблему - самостійно або звернувшись за допомогою до майстра.
джерело

Ваш ноутбук відключається сам по собі?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки