Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Комп'ютер включається і відразу вимикається

  1. Якщо проблема виникла після складання або чищення комп'ютера, заміни материнської плати
  2. Комп'ютер став вимикатися при включенні без будь-яких дій всередині корпусу (до цього працював нормально)
  3. додаткова інформація

Одна з поширених проблем з комп'ютером - він включається і відразу вимикається (через секунду-другу) Одна з поширених проблем з комп'ютером - він включається і відразу вимикається (через секунду-другу). Зазвичай це виглядає наступним чином: натискання на кнопку включення, починається процес включення, все вентилятори заводяться і через короткий проміжок часу комп'ютер повністю вимикається (при цьому нерідко друге натиснення кнопки включення взагалі не включає комп'ютер). Бувають і інші варіанти: наприклад, комп'ютер вимикається відразу після включення, але при повторному включенні все працює нормально.

У цьому керівництві докладно про найбільш поширених причинах такої поведінки і про те, як виправити проблему з включенням ПК. Також може бути корисним: Що робити, якщо комп'ютер не включається .

Примітка: перш ніж приступати, зверніть увагу, а не залипає у вас кнопка включення-виключення на системному блоці - це теж (причому випадок не рідкісний) може викликати проблему, яка розглядається. Також, якщо при включенні комп'ютера ви бачите повідомлення USB device over current status detected, окреме рішення по цій ситуації тут: Як виправити USB device over current status detected System will shut down after 15 seconds .

Якщо проблема виникла після складання або чищення комп'ютера, заміни материнської плати

Якщо проблема з вимкненням комп'ютера відразу після включення з'явилася на тільки що зібраному ПК або після того, як ви міняли компоненти, при цьому при включенні не відображається екран POST (тобто на екрані не відображається ні логотип БІОС, ні будь-які інші дані ), то перш за все переконайтеся, що ви підключили живлення процесора.

Харчування від блоку живлення до материнської плати зазвичай йде за двома шлейфам: один «широкий», інший - вузький, 4 або 8-контактний (можуть бути позначені як ATX_12V). І саме останній забезпечує харчування процесора.

І саме останній забезпечує харчування процесора

Без його підключення можливо поведінку, коли комп'ютер вимикається відразу після включення, при цьому екран монітора залишається чорним. При цьому в разі 8-контактних роз'ємів від блоку живлення може підключатися два 4-контактних коннектора до нього (які «збираються» в одні 8-контактний).

Ще один можливий варіант - замикання материнської плати і корпусу. Виникати може з різних причин, але для початку переконайтеся, що материнська плата кріпиться до корпусу за допомогою монтажних стійок і вони кріпляться саме до монтажних отворів материнської плати (з металізованими контактами для заземлення плати).

У тому випадку, якщо ви перед появою проблеми чистили комп'ютер від пилу, міняли термопасту або кулер, при цьому монітор щось показує при першому включенні (ще один симптом - після першого включення комп'ютер не вимикається довше ніж при наступних), то з великою ймовірністю ви щось зробили не так: це схоже на різкий перегрів.

Подібне може бути викликано повітряним зазором між радіатором і кришкою процесора, товстим шаром термопасти (а деколи доводиться бачити і зовсім ситуацію, коли на радіаторі заводська поліетиленова або паперова наклейка і він поміщається на процесор разом з нею).

Примітка: деякі термопасти проводять електрику і при їх неправильному нанесенні можуть замикати контакти на процесорі, в цьому випадку також можлива поява проблем з включенням комп'ютера. Див. Як нанести термопасту .

Додаткові пункти для перевірки (за умови, що вони можуть бути застосовані в вашому конкретному випадку):

  1. Чи добре встановлена ​​відеокарта (іноді потрібно зусилля), підключено до неї додаткове харчування (якщо необхідно).
  2. Перевіряли ви включення з однією планкою оперативної пам'яті в першому слоті? Чи добре вставлена ​​оперативна пам'ять.
  3. Чи був встановлений процесор правильно, чи не були погнуті ніжки на ньому?
  4. Чи підключений кулер процесора до харчування.
  5. Чи правильно підключена передня панель системного блоку .
  6. Чи підтримує ваша материнська плата і ревізія БІОС встановлений процесор (якщо змінювався CPU або материнська плата).
  7. Якщо ви встановлювали нові SATA-пристрої (диски, приводи), перевірте, чи зберігається проблема, якщо їх відключити.

Комп'ютер став вимикатися при включенні без будь-яких дій всередині корпусу (до цього працював нормально)

Якщо будь-яких робіт, пов'язаних з розкриттям корпусу і відключенням або підключенням обладнання не проводилось, проблема може бути викликана наступними пунктами:

  • Якщо комп'ютер досить старий - пил (і замикання), проблеми з контактами.
  • Вихід з ладу блок живлення (одна з ознак того, що справа в цьому - раніше комп'ютер включався не з першого, а з другого-третього і т.д. рази, відсутність сигналів БІОС про проблеми, якщо вони присутні, см. Комп'ютер пищить при включенні ).
  • Проблеми з оперативною пам'яттю, контактами на ній.
  • Проблеми БІОС (особливо якщо оновлювався), спробуйте скинути БІОС материнської плати .
  • Рідше - проблеми з самої материнською платою або з відеокартою (в останньому випадку рекомендую, при наявності інтегрованого відеочіпа, зняти дискретну відеокарту і підключити монітор до вбудованого виходу).

Детально за цими пунктами - в інструкції Що робити, якщо не включається комп'ютер .

Додатково можна спробувати такий варіант: вимкніть все обладнання, крім процесора і кулера (тобто вийміть оперативну пам'ять, дискретну відеокарту, вимкніть диски) і спробуйте включити комп'ютер: якщо він включається і не вимикається (а, наприклад, пищить - в даному випадку це нормально), то далі можна встановлювати компоненти по одному (кожен раз знеструмлюючи комп'ютер перед цим) для того, щоб з'ясувати, який з них дає збої.

Однак, у випадку з проблемним блоком живлення описаний вище підхід може не спрацювати і кращий спосіб, якщо це можливо, - спробувати включити комп'ютер з іншим, гарантовано робочим блоком живлення.

додаткова інформація

У ще одній ситуації - якщо комп'ютер включається і відразу вимикається після попереднього завершення роботи Windows 10 або 8 (8.1), а повторне включення спрацьовує без проблем, можна спробувати відключити швидкий запуск Windows , А якщо це спрацює, то потурбуватися установкою всіх оригінальних драйверів з сайту виробника материнської плати.

А раптом і це буде цікаво:

Перевіряли ви включення з однією планкою оперативної пам'яті в першому слоті?
Чи був встановлений процесор правильно, чи не були погнуті ніжки на ньому?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки