Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Mobile-review.com Огляд поновлення Android 4.1 Jelly Bean

  1. зміст: вступ Швидкість роботи або Project Butter Google Now Google Search Google Voice Offline...
  2. Швидкість роботи або Project Butter
  3. Google Now
  4. Google Search
  5. Google Voice Offline
  6. Екранна клавіатура
  7. панель повідомлень
  8. екран блокування
  9. робочі столи
  10. Браузер Google Chrome
  11. Адресна книга
  12. Камера
  13. Google Maps. Offline навігація
  14. оновлені додатки
  15. висновок
  16. Посилання по темі:

зміст:
  1. вступ
  2. Швидкість роботи або Project Butter
  3. Google Now
  4. Google Search
  5. Google Voice Offline
  6. Екранна клавіатура
  7. панель повідомлень
  8. екран блокування
  9. робочі столи
  10. Браузер Google Chrome
  11. Адресна книга
  12. Камера
  13. Google Maps. Offline навігація
  14. оновлені додатки
  15. висновок

вступ

Перші кроки Google на ринку мобільних операційних систем часто здавалися дивними і безглуздими, компанія нагадувала сліпого кошеняти, який брів навмання. Зрозуміло, я описую враження зовнішнього спостерігача, можливо, всередині Google був глобальний план розвитку Android на десять років вперед і компанія все ще дотримується його, але коли я бачив першу і навіть другу версії Android, то майже нічого привабливого з точки зору зручності роботи з системою не знаходив. Це був час інтерфейсів від виробників і саме тоді, починаючи приблизно з Android 1.5, компанія HTC стала задавати планку інтерфейсів для системи своїм Sense. Оболонка від HTC донині залишається однією з найбільш зручних для Android, але якщо раніше апарат на «голої» системі був значно менш зручним, ніж апарат з Sense, TouchWiz або яким-небудь GO Launcher, то, починаючи з четвертої версії, система отримала більш-менш зручний інтерфейс.

Оболонка від HTC донині залишається однією з найбільш зручних для Android, але якщо раніше апарат на «голої» системі був значно менш зручним, ніж апарат з Sense, TouchWiz або яким-небудь GO Launcher, то, починаючи з четвертої версії, система отримала більш-менш зручний інтерфейс

В Android 4.0 з'явилися цікаві рішення, але найважливіше - ОС виявилася цілком зручною в роботі і вже не виникало стійкого бажання відразу поставити якусь оболонку для продовження роботи. В оновленні Android 4.1 розробники пішли далі - ще більше нових корисних функцій, загальне підвищення швидкості роботи системи і шліфування різних її областей.

Відеоогляд від Романа:

Швидкість роботи або Project Butter

На презентації Android 4.1 саме підвищення швидкості роботи системи було приділено набольшее увагу. Розробники розповіли про те, що смартфони на базі нової версії ОС будуть більш ефективно використовувати апаратні ресурси, в тому числі GPU, а для користувачів це буде означати чисті 60 кадрів в секунду і неймовірну плавність і легкість роботи з системою. Зазвичай такі заяви далекі від реальності, але у випадку з Android 4.1 Jelly Bean зміни в порівнянні з попередніми версіями дійсно видно, причому буквально відразу і, як то кажуть, на око. Інтерфейс став більш плавним і гладким, робочі екрани перегортуються без посмикування, списки, наприклад, адресна книга, перегортаються плавно, без ривків і характерною для попередніх версій системи невеликої тремтіння.

В цілому можна сказати, що по плавності і, дозволю собі таке слово, «приємності» роботи, інтерфейс Android 4.1 впритул підійшов до iOS і, на мій погляд, зрівнявся за цим параметром з Windows Phone, системою, однією з небагатьох сильних сторін якої як раз є швидкість роботи і плавність.

До змісту >>>

Google Now

Одне з головних нововведень поновлення Android 4.1 - система Google Now. Не знаю як більш коректно «обізвати» її, нехай буде помічник. Суть роботи Google Now насправді проста і давно напрошувалася, адже Google, як відомо, одна з головних у світі «корпорацій зла», які збирають дуже багато різноманітних даних про своїх користувачів. Так ось, якщо раніше збираються системою Android дані про користувача використовувалися Google тільки для якихось своїх цілей, часто невідомих нам, то тепер вони можуть приносити користь і самому власникові пристрою. Google Now збирає дані різного типу: запити в браузері, пошукові запити, пошукові запити в картах, події календаря та багато іншого, а потім аналізує їх і надає користувачеві якийсь обсяг корисної інформації. Це в теорії.

Це в теорії

Тепер практика. Запустити Google Now можна з вікна блокування, вибравши іконку «Google» або ж з будь-якого вікна і меню системи, просто утримуючи пару секунд кнопку «Будиночок» і також вибираючи там логотип Google або провівши пальцем вгору від екранних кнопок.

Зовні Google Now являє собою просте вікно з пошуковою формою і свіжими даними, наприклад, поточної погодою. Саме погода це перше, що показує Google Now, грунтуючись на визначенні місця розташування смартфона. Далі цікавіше. Наприклад, якщо я буду шукати в Google Maps кафе або якусь піцерію і, припустимо, зупинюся на піцерії «Папа Джонс», то через деякий час Google Now запропонує мені маршрут до найближчого «тато Джонса».

Тут потрібно відзначити ще одну деталь. Справа в тому, що в Android 4.0 і 4.1 можна додати синхронізацію браузера зі своїм google-аккаунтом. І якщо ви додасте в нього свій google-аккаунт, а на комп'ютері у вас Google Chrome також з google -аккаунтом, то браузери будуть обмінюватися даними між собою. Простіше кажучи, навіть якщо я буду шукати піцерію або кафе на комп'ютері, то смартфон з Android 4.1 потім все одно запропонує мені найближче кафе або піцерію, грунтуючись на моїх запитах з браузера на ПК.

Те ж саме з іншими запитами. Якщо я шукаю маршрут автобуса чи тролейбуса, неважливо з чого, зі смартфона або з комп'ютера, Google Now покаже мені найближчу зупинку цього автобуса і запропонує прокласти до неї шлях за допомогою Google Карт. Також, в теорії, Google Now вміє показувати розкладу автобусів та іншого транспорту, але у нас ця область функціоналу поки не працює.

Якщо ви щодня буваєте в якомусь одному місці, Google Now через пару днів запропонує зробити його місцем роботи, і якщо запит підтверджений, помічник буде щодня показувати передбачуваний час шляху від місця роботи до будинку з урахуванням пробок і навпаки.

На презентації називалися й інші сценарії використання Google Now. Помічник нагадує про наближення події календаря, якщо він бачить подія, пов'язана з польотом, то намагається надати дані про рейс та іншу інформацію, зазначає часті запити спортивних команд і потім видає результати ігор з згадуваним командам. Щоб перевірити всі можливості Google Now, потрібно користуватися смартфоном з Android 4.1 місяці два або три, мені здається, а мене поки була всього тиждень активної експлуатації, тому розповісти про всі фішках Google Now я просто не можу. Якщо у вас є інші приклади роботи Google Now - діліться ними в коментарях.

До змісту >>>

Google Search

У піку популярному Siri від Apple або просто для загального розвитку ОС, але в Google вирішили поліпшувати свій пошук саме шляхом додавання голосових функцій і підвищенням wow-ефекту. Якщо раніше Google Search видавав просто пошукові запити, то тепер з'явилося кілька нових функцій.

По-перше, деякі запити Google Search виводить не тільки на екран, але і дублює голосом. Якщо запитати про погоду або, наприклад, попросити порахувати, скільки буде 2 + 2, система видасть текстовий результат і продублює його голосом. Поки англійською мовою, але, ймовірно, незабаром додадуться і інші. Питати вже і зараз можна як англійською, так і на багатьох інших мовах, включаючи російську.

По-друге, на деякі запити Google Search видає не просто пошукові результати в Google, а спочатку показує конкретні дані, а вже нижче дає результати пошукової системи. Наприклад, якщо ви шукаєте картини Ван Гона, то першою в результатах пошуку буде галерея, а якщо ви хочете конвертувати скількись рублів в євро, то першим результатом буде готове значення.

По-третє, в Google Search є кілька форм для питання, на які відповіді формуються в заздалегідь заготовлений сценарій. Якщо почати питання словами «що це таке» ( «what is»), то система буде видавати голосові коментарі, формуючи їх на основі інформації з різних джерел. Якщо питати про якісь популярних речах: «що таке космос» або «що таке Москва», в результатах відповіді серед перших буде посилання на вікіпедію.

До змісту >>>

Google Voice Offline

Можливість голосового введення тексту в Android є вже давно, однак якщо раніше для цього було потрібно інтернет підключення, то в оновленні Android 4.1 Jelly Bean з'явилася можливість голосового введення оффлайн. В налаштуваннях голосового введення потрібно вибрати мови, на яких ви хочете говорити для введення тексту і завантажити їх бази, після чого диктувати текст смартфону можна буде навіть коли він працює в режимі «в літаку».

До змісту >>>

Екранна клавіатура

Для клавіатури два зміни і обидва будуть важливі тільки в тому випадку, якщо ви користуєтеся «голим» Android, тому що давно реалізовані в більшості серйозних оболонок і в сторонніх клавіатурах. Перше - це зручне перемикання мови однією кнопкою, а не рухом по пропуску, як це було раніше. Друге - система вгадування слів для введення, яка поступово розумнішає, збираючи базу слів по введеним повідомленнями, фразам в браузері і так далі. Тобто якщо ви протягом декількох днів пишете в повідомленнях фразу «привіт як справи», незабаром система почне пропонувати підставити слово «справи» після «привіт як ...».

До змісту >>>

панель повідомлень

Ще одна важлива частина поновлення Android 4.1 Jelly Bean - зміни в панелі повідомлень. Якщо раніше ця панель носила більше інформаційний характер, в ній можна було подивитися повідомлення, то тепер з її допомогою також можна виконувати ряд дій. Наприклад, на пропущений дзвінок можна відразу ж відповісти текстовим повідомленням або передзвонити за номером, не переходячи в адресну книгу.

Наприклад, на пропущений дзвінок можна відразу ж відповісти текстовим повідомленням або передзвонити за номером, не переходячи в адресну книгу

Нові електронні листи відображаються одним полем повідомлення з короткими шматочками листів. На панелі сповіщень можна поставити Like або коментар до свіжої записи одного в Facebook. Крім цього деякі повідомлення можна розтягнути в висоту щипком пальця, зробивши їх більш інформативними.

Крім цього деякі повідомлення можна розтягнути в висоту щипком пальця, зробивши їх більш інформативними

До змісту >>>

екран блокування

Розробникам з Google давно пора запозичувати хорошу ідею, реалізовану в апаратах від Meizu, а пізніше і в оболонках від HTC і Samsung - можливість швидкого переходу до програм і ярликів з вікна блокування. Однак поки зроблено лише перший крок на шляху до цього функціоналу. В Android 4.1 з екрану блокування можна швидко перейти до фіксованих утилітам: камері і Google Now. Ну, або просто розблокувати смартфон, а ось змінити ярлики не можна.

Ну, або просто розблокувати смартфон, а ось змінити ярлики не можна

Також в Jelly Bean додана «весела функція» для розблокування екрану визначенням вашої фізіономії. Якщо раніше для розблокування потрібно було просто подивитися в камеру, то тепер, при бажанні, можна поставити галочку для обов'язкового моргання. Тобто потрібно дивитися в камеру і посилено кліпати, щоб смартфон розблокували.

До змісту >>>

робочі столи

На мій погляд, не найважливіша зміна, але його не можна обійти увагою. В оновленій версії Android можна змінювати розмір віджетів. Звичайно, вони не стали зовсім гумовими і великий віджет як і раніше не можна стиснути до розмірів іконки, але тепер деякі віджети можна підганяти за розміром до вільного місця на екрані, роблячи більш компактними. Таким чином, на екрані смартфона можна вмістити більше корисної інформації. Залишилося Google зробити ще одну важливу річ - дозволити користувачам змінювати розмір іконок, тому що на екрані з роздільною здатністю 1280x720 точок хочеться розмістити не 16 іконок, а більша їх кількість, благо, розміри екранів в сучасних смартфонах дозволяють це робити.

Залишилося Google зробити ще одну важливу річ - дозволити користувачам змінювати розмір іконок, тому що на екрані з роздільною здатністю 1280x720 точок хочеться розмістити не 16 іконок, а більша їх кількість, благо, розміри екранів в сучасних смартфонах дозволяють це робити

Ще одна маленька, але приємна фішка - автоматичне вирівнювання іконок при додаванні віджету на робочий стіл.

До змісту >>>

Браузер Google Chrome

Крім іншого на конференції Google I / O було оголошено про те, що браузер Google Chrome для мобільних пристроїв виходить зі статусу бети і що в планшеті Google Nexus 7 він буде в якості основного. У тій версії Android 4.1, що зараз доступна для Google Nexus, в якості стандартного використовується колишній браузер для Android, проте і для 4.1 вже можна встановити Google Chrome, як і майже для будь-якої іншої версії ОС. Інформації про те, чи буде цей браузер стандартним для всіх смартфонів, які отримали оновлення до 4.1, поки немає.

Мені в новому браузер від Google найбільше подобається можливість синхронізації з google-аккаунтом, з яким також синхронізується і настільна версія Google Chrome. У підсумку я запускаю на смартфоні Google Chrome, синхронізуються його зі своїм обліковим записом і отримую в телефоні всі закладки з настільного браузера і навіть всі відкриті в даний момент на комп'ютері в браузері вкладки з сайтами.

Крім того в Google Chrome дуже зручно переміщатися між відкритими сайтами, для цього достатньо гортати екрани вліво або вправо.

До змісту >>>

Адресна книга

Змін в адресній книзі як таких немає, крім одного, яке для деяких користувачів (для мене, наприклад) виявиться дуже важливим і радісним. В Google нарешті спромоглися вирішити проблему з низькоякісними картинками контактів після синхронізації адресної книги з Gmail. В Android 4.1 Jelly Bean адресна книга підтримує картинки розміром до 720x720 пікселів.

1 Jelly Bean адресна книга підтримує картинки розміром до 720x720 пікселів

Ось як виглядали зображення абонентів в попередніх версіях Android, якщо ви користувалися адресною книгою з Gmail і час від часу синхронізували її або, припустимо, перейшли з одного смартфона на інший і провели синхронізацію контактів:

Можна було спробувати призначити картинки великого розміру контактам безпосередньо через Gmail в браузері на комп'ютері, проте це не рятувало і кінцеву якість зображень в смартфоні поліпшувалося незначно. Фотографії виглядали так:

В Android 4.1 можна призначити контактам великі якісні фотографії або картинки і після синхронізації з Gmail їх якість не впаде, як це відбувалося раніше. Більш того, якщо ви візьмете інший смартфон з Android 4.1 і синхронізуєте його адресну книгу з Gmail, то отримаєте точно такі ж високоякісні картинки контактів. Ура.

Якість картинок поліпшується у всіх меню системи, де вони використовуються, зрозуміло.

До змісту >>>

Камера

Зовні інтерфейс камери не сильно змінився, але по зручності став краще. До галереї з камери тепер можна перейти не тільки дотиком іконки, але і простим жестом пальця по екрану зліва направо. Уже всередині галереї також підтримуються жести. Щипком можна перейти від перегляду фотографії до їх листанню в горизонтальному режимі. У цьому ж положенні з галереї можна видаляти знімки, для цього фотографію досить змахнути пальцем вниз або вгору екрану.

У цьому ж положенні з галереї можна видаляти знімки, для цього фотографію досить змахнути пальцем вниз або вгору екрану

До змісту >>>

Google Maps. Offline навігація

Разом з демонстрацією Android 4.1 в Google оголосили і про вихід нової версії карт з підтримкою офлайн режиму. Взагалі-то переглядати обрану область карти в Google Maps без інтернет-з'єднання можна було і раніше, але, по-перше, це була тестова функція, по-друге, зроблена не дуже зручно і наочно. Тепер можна завантажувати вибрані області карти в кеш у фоновому режимі, щоб користуватися ними в подальшому там, де немає інтернету або в роумінгу, наприклад. Завантажити можна скільки завгодно областей, розмір теж варіюється, наприклад, можна скачати одну з областей Лондона або відразу весь Лондон з передмістями.

Завантажити можна скільки завгодно областей, розмір теж варіюється, наприклад, можна скачати одну з областей Лондона або відразу весь Лондон з передмістями

У мене оновлені на Google Nexus карти виявляються кешувати Москву, не знаю, що за несправедливість така. І ще дуже не вистачає можливості пошуку хоча б за назвою вулиць в кеш ділянках, дивно, що розробники не додали цей функціонал.

І ще дуже не вистачає можливості пошуку хоча б за назвою вулиць в кеш ділянках, дивно, що розробники не додали цей функціонал

До змісту >>>

оновлені додатки

Разом з оновленням самої системи Android 4.1 несе і ряд оновлених додатків. Наприклад, ізменілcя інтерфейс в програмах Google+ і YouTube, в обох додатках з'явилася бічна панель з швидким доступам до розділів сервісів і налаштувань.

В YouTube з'явилася можливість попереднього завантаження нових відео з каналів, на які ви підписані, в пам'ять смартфона. Не знаю, чи було це раніше, у версії 2.4 такого точно не було, про останнє не скажу точно.

До змісту >>>


висновок

Перший час після появи системи Android її рятували тільки виробники смартфонів, такі як HTC і Samsung, наприклад. Ці компанії додавали в ОС свій функціонал, який вважали важливим і система росла і ставала за рахунок цього більш зручною. Через деякий час в Android стали з'являтися цікаві фішки, а починаючи з четвертої версії система навіть без оболонки стала непогана сама по собі. В оновленні Android 4.1 розробники додали в ОС деякі вдалі рішення з оболонок виробників, а також з iOS, і, головне, не забули про загальне підвищення швидкості роботи системи і плавності роботи інтерфейсу.

В результаті особисто у мене оновлення Jelly Bean залишає тільки приємні враження. Звичайно, хочеться бачити більше дрібних змін і поліпшень в одному оновленні, але навіть те, що додано в 4.1 - цілком непогано. Мені здається компанії Google, за великим рахунком, залишилося вирішити одну важливу проблему - скоротити ту прірву часу, яка проходить між презентацією чергового оновлення Android і появою прошивок для реальних пристроїв. Зараз цей термін легко досягає року для деяких виробників, на мій погляд, це не лізе ні в які ворота і користувачі повинні отримувати оновлення протягом двох, максимум трьох місяців після його анонса в Google. Поки цього немає, з кожним новим оновленням система отримує не тільки нових задоволених користувачів, але і безліч далеко не радісних людей з негативним сприйняттям ОС через занадто великого терміну появи прошивок на пристрої після анонса поновлення.

До змісту >>>

Посилання по темі:

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки