Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Гід покупця: 15 кращих смартфонів дешевше 15 тисяч рублів

  1. Гід покупця: 15 кращих смартфонів дешевше 15 тисяч рублів
  2. Гід покупця: 15 кращих смартфонів дешевше 15 тисяч рублів
  3. Гід покупця: 15 кращих смартфонів дешевше 15 тисяч рублів

Гід покупця: 15 кращих смартфонів дешевше 15 тисяч рублів

Весті.Хайтек продовжують серію публікацій про кращих смартфонах сучасності. Сьогодні мова піде про моделі не дорожче 15 тисяч рублів. При складанні списку ми виходили з ряду факторів, таких як середня ціна пристрою, що включає гарантію виробника, дисплей з роздільною здатністю не нижче HD, пристойний процесор, стильний дизайн, доступність в Росії і т.п.

Apple iPhone 4S (8 ГБ)

iPhone 4S - єдина модель смартфона Apple, яку ви можете собі дозволити при бюджеті до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Апарат, який вийшов восени 2011 року, вже вважається застарілим. У нього немає сканера відбитків пальців, як у iPhone 5S, і менше дисплей, відсутня підтримка 4G-мереж (LTE), а об'єм вбудованої пам'яті обмежений 8 гігабайтами, що дуже мало за нинішніми мірками.

З іншого боку, модель дворічної давності поки залишається повноцінним "айфоном". 4S "тягне" той же софт, що і 5S, підтримує голосову помічницю Siri, а операційну систему iOS можна оновити аж до новітньої версії -7.1.1. Чи не при справах, мабуть, смартфон залишиться вже дуже скоро -етой восени, коли вийде iOS 8 з масою нових функцій.

Характеристики iPhone 4S наступні: 3,5-дюймовий дисплей (960х640 пікселів), двоядерний чіп Apple A5, 512 мегабайт "оперативки", 8-мегапіксельна камера з можливістю запису відео Full HD. Габарити: 115,2х58,6х8,3 міліметра, вага - 140 грамів. У російських інтернет-магазинах iPhone 4S з 8 ГБ пам'яті можна замовити за 13-14 тисяч рублів. Це вдвічі дешевше, ніж смартфон Apple самого останнього покоління - iPhone 5S з 16 ГБ пам'яті (28-30 тисяч рублів).

Google Nexus 5

Nexus 5, зроблений компанією LG для Google - один з найбільш прийнятних смартфонів по співвідношенню ціни і якості . До його головним козирям можна зарахувати великий (5 дюмового) і чіткий (Full HD - 445 точок на дюйм) екран і непогану 8-мегапіксельну камеру. Крім того, "трубка" Google вийшла під брендом Nexus, а це гарантує їй оперативне оновлення до найновіших версій Android (зараз: 4.4.2 KitKat).

Явних недоліків у Nexus 5 майже немає. Через пластикового корпусу пристрій виглядає не так солідно, як алюмінієві iPhone або HTC One, до нього не можна підключити карти пам'яті microSD, що рідкість для Android-смартфонів. До мінусів також слід віднести не надто ємний акумулятор (2300 мА * ч) і слабкий звук з зовнішнього динаміка.

Щодо інших характеристик "гуглофон" в повному порядку (процесор Snapdragon 800 з тактовою частотою 2,28 ГГц, два гігабайти оперативної пам'яті, підтримка LTE). З офіційною гарантією терміном на один рік Nexus 5 можна купити за 14-15 тисяч рублів.

HTC One mini

HTC One mini був представлений влітку минулого року в якості компактного варіанту флагманської моделі One. Апарат "схуд" на 21 грам, став нижче на 5,4 міліметра, вже на 5 мм і на 0,5 мм тонше. Розміри його такі: 132х63,2х9,25 мм, вага - 122 г. Може здатися, що корпус One mini виконаний з цілісного шматка металу, як його "старший брат", але це не так. Насправді з алюмінію зроблені лише вставки на задній панелі, корпус же виготовлений з полікарбонату.

тестуючи смартфон , Ми віддали належне "преміальному" дизайну гаджета HTC, однак його обчислювальна потужність виявилася не дуже високою. Інші слабкі місця One mini: мала ємність акумулятора (1800 мА * ч) і невместітельний флеш-накопичувач (із заявлених 16 ГБ користувачам залишається розпоряджатися 9,6 ГБ). Додати пам'яті за допомогою microSD-карт не вийде, тому що такого порту не передбачено.

В цілому, One mini оцінять ті, кому подобаються компактні смартфони зі стильним дизайном і якісним дисплеєм. На старті продажів у вересні 2013 року за нього просили майже 20 тисяч рублів - досить багато для пристрою зі слабкою начинкою. До сьогоднішнього дня ціна опустилася до розумних 15 тисяч.

Nokia Lumia 925

Lumia 925, випущений минулого літа як "переосмислений" флагман Lumia 920, - кращий "вінфон" при ціновій планці до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Дизайн гаджета вселяє повагу: його межі обрамляє металева рамка, задня панель зроблена з матового пластика, а передня - зі скла, 4,5-дюймовий AMOLED-дисплей (1280х768) захищений міцним покриттям Gorilla Glass 2. В огляді пристрої ми також відзначали чудову 8-мегапіксельну камеру, яка вміє вести зйомку відео в форматі Full HD при 30 кадрах в секунду, і підтримку російських частот LTE.

При цьому апаратна складова Lumia 925 залишає бажати кращого. У неї входять двоядерний процесор Qualcomm Krait з тактовою частотою 1,5 ГГц, графіка Adreno 225, 1 гігабайт "оперативки". Для стабільної роботи "операційки" Windows Phone 8 і супутніх додатків цього достатньо, однак за ті ж гроші покупці можуть вибрати собі Android-смартфон на порядок продуктивніше. Крім того, вбудований флеш-накопичувач у Lumia 925 обмежений 16 ГБ, а розширити його за рахунок microSD-карт не вдасться.

В інтернет-магазинах Рунета смартфон Nokia продається 14-15 тисяч рублів.

Nokia Lumia 1320

Якщо 925-й з серії Lumia скоро виповниться рік, то 1320-я модель - нова. Вона була анонсована восени на конференції Nokia World 2014 і до середини лютого її привезли в Росію. Цей фаблет, діагональ екрана якого налічує 6 дюймів, є найбільшим Windows-смартфоном поряд з Lumia 1520 . Однак в порівнянні зі своїм "побратимом" преміум-класу, Lumia 1320 ширше (85,9 мм проти 85,4 мм), довше (164,2 мм проти 162,8 мм), товщі (9,8 мм проти 8,7 мм) і важче (220 г проти 209 г).

Матеріали корпусу 1320-й приємні на дотик, проте тримати її однією рукою, як і будь-яку іншу "лопату", важко - доводиться користуватися двома. Дисплей у фаблет в цілому відмінний (дозвіл 1280х720, IPS-матриця, щільність 245 точок на дюйм), хороші контрастність, перенесення кольорів і противідблискуючі властивості. Акумулятор при цьому ємний - 3400 мА * ч. У поєднанні з непоганою продуктивністю (Snapdragon S4, графіка Adreno 305, 1 ГБ "оперативки") Lumia 1320 стане вибором тих, хто хоче мати великий смартфон з можливостями мультимедійної "читалки" і кишенькового кінотеатру.

Об'єм вбудованої флеш-пам'яті у Lumia 1320 маленький, всього 8 гігабайт, зате реалізована підтримка microSD-карт до 64 ГБ. Апарат, як і всі "вінфони", страждає від нестачі якісних додатків в магазині Windows Phone Store. Більш того, програм, адаптованих під великі дисплеї, там ще менше. Варто Lumia 1320 стільки ж, скільки 925-я модель - трохи дешевше 15 тисяч рублів.

Huawei Ascend P6

Ascend P6, який Huawei анонсувала в червні 2013 року, став першим флагманським смартфоном компанії, які зробили заявку на конкуренцію з призается у всьому світі корейськими і тайванськими виробниками. "Трубка" залучає строгим дизайном (чомусь вона навіть нагадує iPhone), металевим корпусом і виключно малою товщиною: всього 6,18 мм. Виробникові при цьому вдалося зберегти невелику вагу в 120 грамів.

Начинка теж радує: 4-ядерний процесор K3V2 з тактовою частотою 1,5 ГГц і 2 гігабайти "оперативки". 8-мегапіксельна задня камера Ascend P6 здатна на зйомку Full HD, а 5-мегапіксельна спереду - HD-відео (720р), що робить її "ідеальної для Селфі", стверджує Huawei. Незважаючи на те, що апарат вийшов в минулому році, його можна оновити до "свіжого" Android (4.4.2 KitKat).

У той же час під кришкою Ascend P6 не знайшлося місця ємного флеш-накопичувача і акумулятора. Пам'ять обмежена 8 гігабайтами, але цю проблему можна вирішити шляхом підключення карт microSD (до 32 ГБ), а батарея - 2 000 мА * ч, і з цим вже нічого не поделашеь. Крім того, дозвіл для 4,7-дюймового РК-дисплея не дуже висока: 720р, відсутня підтримка LTE-мереж.

Ascend P6 віддадуть перевагу любителі елегантних, "ділових" смартфонів. І цінник на нього цілком доступний: "трубку" Huawei з фірмовою гарантією можна придбати за 11 тисяч рублів.

Sony Xperia Z

Флагманський смартфон Xperia Z був показаний ще в січні 2013 року, але його шикарна камера - як і раніше одна з кращих на ринку . Дозвіл 5-дюймового дисплея складає 1080х1920 (Full HD), а щільність пікселів - 441 на дюйм. Для порівняння, у iPhone 5S показник ppi дорівнює 326 точок, а у Samsung Galaxy S5 - 432. Апарат не боїться води і пилу, а також підтримує підключення до LTE-мереж.

Плюс до цього, Xperia Z оснащується 13-мегапіксельною камерою з автофокусом і цифровим "зумом" (до 16х), а також батареєю на 2330 мА * ч. Його габарити: 71х139х7,9 міліметра. Вага: 146 грамів. "Під капотом" пристрою розташовані 4-ядерний чіп Snapdragon S4 Pro з тактовою частотою 1,5 ГГц, Adreno 320, 2 ГБ "оперативки", флеш-пам'ять на 16 ГБ (можна збільшити microSD-картами до 64 ГБ). Важливо, що Xperia Z, який майже півтора роки тому поставлявся з версією Android 4.2.1 (Jelly Bean), в цьому році отримає оновлення до 4.4 KitKat.

З часу релізу в Росії цінник на Xperia Z впав удвічі. Якщо в лютому 2013 року смартфон коштував 30 тисяч рублів, то зараз його можна придбати за 14-15 тисяч.

Sony Xperia ZR LTE

Xperia ZR - різновид Z-моделі для зйомки під водою . Характеристики "трубок" багато в чому схожі: у них однаковий процесор, обсяг оперативної і вбудованої пам'яті, майже такі ж батарея і камера. У ZR, однак, трохи менше дисплей (4,5 дюйма) і нижче дозвіл (HD: 720х1280, 323 ppi). На відміну від Z, акумулятор у цій моделі знімний (можна купити запасний на випадок непередбаченої розрядки).

Головна особливість ZR полягає в максимальному захисті від води. Протягом півгодини володарі "непромокаючої" смартфона можуть вести зйомку відео в Full HD, занурившись на глибину до 1,5 метра. Апарат зручніше тримати, ніж Z-модель, але його непоказний дизайн не викликає захоплення. Оновлення до 4.3 (Jelly Bean) "підводник" отримав в грудні минулого року, а в травні, як обіцяють в Sony, пристрій буде оновлено і до KitKat 4.4.

У роздробі ZR продається приблизно за ту ж суму, що і Z - 15 тисяч рублів.

Sony Xperia V

Xperia V - ще один "старичок" з лінійки Sony. Ця модель була показана в серпні 2012 року. Начинка смартфона до сьогоднішнього дня вже неактуальна: 4,3-дюймовий HD-дисплей (720х1280, 342 ppi), 2-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon S4 (1,5 ГГц), графіка Adreno 225, 1 ГБ "оперативки", пам'ять на 8 ГБ (можна збільшити за допомогою microSD-карт до 32 ГБ), батарея 1750 мА * ч.

Проте, у V-моделі навіть зі старим "залізом" є свої переваги. Вона коштує недорого (10-11 тисяч рублів), компактна (129х65х10,7 міліметра, вага - 120 грамів), володіє пило- та вологозахистом, а також NFC-чипом, який дозволяє здійснювати безконтактні платежі і підтримує "розумні" мітки Xperia SmartTags. Також смартфон комплектується досить непоганий 13-мегапіксельною камера з автофокусом, цифровим зумом (16х) і спалахом.

Покупці Xperia V отримують Android старої версії (4.0.4 Ice Cream Sandwich), яку можна оновити до 4.3 (Jelly Bean). У листопаді 2014 року Sony розглядала можливість випуску апдейта до 4.4 (KitKat), але поки що цього не сталося.

Samsung Galaxy Note II

Фаблет Galaxy Note II теж не відноситься до розряду новинок. Однак з жовтня 2012 року, коли "Планшетофони" Samsung вперше з'явився в Росії, він встиг подешевшати вдвічі - з 30 тисяч рублів до 14 тисяч. На момент релізу Note II був одним з найбільш просунутих Android-пристроїв, зараз він же є цілком доступним варіантом для любителів "лопат".

Апарат комплектується 5,5-дюймовим екраном Super AMOLED (1280х720 пікселів) і стилусом S Pen для малювання та створення рукописних заміток, 4-ядерним процесором з частотою 1,6 ГГц, двома ГБ "оперативки". Ємність батареї становить 3100 мА * ч. У фаблет оснащений двома камерами: 8-мегапіксельна ззаду і 1,9-мп спереду. Є підтримка LTE-мереж і карт microSD (до 64 ГБ).

Незважаючи на те, що Samsung вже скоро повинна показати Note 4 покоління, вона продовжує підтримувати Note II. Минулого місяця компанія почала оновлювати Планшетофони до Android 4.4.2 (KitKat).

Samsung Galaxy S4 Active

Galaxy S4 Active - це різновид торішнього флагмана Samsung для людей, які ведуть активний спосіб життя. Основна його відмінність від "звичайного" S4 в тому, що "активний" смартфон укладений в корпус з підвищеною стійкістю до вологи, пилу і піску (ступінь захисту IP67). Завдяки цьому Active можна занурювати в воду на глибину до 1 метра і тримати його там до півгодини.

"Нутрощі" Active аналогічні S4: 4-ядерний процесор з тактовою частотою 1,9 ГГц, оперативна пам'ять на 2 ГБ, акумулятор об'ємом 2600 мА * ч. 5-дюймовий дисплей Full HD, однак, у Active виготовлений на основі звичайних рідких кристалів, а у S4 - виконаний за технологією AMOLED.

Якщо порівнювати їх розміри, то "активний" смартфон виявиться трохи товстіший (9,1 міліметра проти 7,9 мм) і вище (140 мм проти 137 мм), ніж S4. За рахунок захищеного корпусу Active важче (151 грам) свого "побратима" (130 м). Крім того, ззаду Active є 8-мегапіксельна камера, в той час як "стандартний" S4 володіє 13-мп матрицею.

Стійка до води модель продається за 14 тисяч рублів. Флагман 2013 року коштувати тисячі на півтори більше, тому "кваліфікацію" в даний гід покупця не пройшов ..

Samsung Galaxy Grand 2

Galaxy Grand 2 - фаблет з 5,25-дюймовим дисплеєм і підтримкою двох SIM-карт (працюють поперемінно). Випущена восени 2013 року модель націлена на економних покупців, які хочуть читати книги і дивитися фільми на великому екрані (720х1280, 280 ppi), не переплачуючи за потужну начинку.

Втім, на великому екрані гідності Grand 2 закінчуються. Інші характеристики "Планшетофони" середні: 1,2-гігагерцевий чіп Cortex-A7, 1,5 ГБ "оперативки", 8 ГБ вбудованої пам'яті (збільшується при підключенні карт microSD до 64 ГБ), батарея на 2600 мА * ч. Є дві камери: 8-мегапіксельна спереду з можливістю зйомки в Full HD і 1,9-мп ззаду.

Підтримка LTE-мереж відсутня. "З коробки" Grand 2 працює на Android 4.3 (Jelly Bean). Чи очікується оновлення до 4.4 - невідомо. У російських онлайн-магазинах фаблет можна придбати приблизно за 12 тисяч рублів. Скажемо чесно, Nоte II від того ж виробника, нехай і коштує трохи дорожче, виглядає набагато більш кращою покупкою.

Samsung Galaxy Mega 6.3

Galaxy Mega 6.3 є найбільшим смартфоном з представлених в списку. Дисплей цієї "лопати" ще більше, ніж у Grand 2: 6,3 дюйма. Габарити: 167,6х88х8,0 міліметра, вага - 199 грамів. Обсяг батареї - 3200 мА * ч. Крім розмірів "гігантофону" похвалитися особливо нічим.

Інші його характеристики, як у середнього Android-смартфона: дозвіл 1280х720 (233 точки на дюйм), 2-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 400 з тактовою частотою 1,7 ГГц, графіка Adreno 305, 1,5 ГБ "оперативки", 8-мегапіксельна камера з автофокусом. Є підтримка microSD-карт (до 64 ГБ). Варто Mega 6.3 близько 14 тисяч рублів. Рекомендувати можна любителям всього самого-самого великого.

Lenovo Vibe X

Vibe X - це стильний флагманський смартфон 2013 роки від китайської компанії Lenovo. Апарат обладнаний якісним дисплеєм. Його роздільна здатність становить 1080х1920 пікселів, щільність - 441 точка на дюйм. Ємність батареї невелика, 2000. мА * ч, зате Lenovo вдалося зробити пристрій досить тонким (6,9 мм) і легким (121 грам), апарат чудово лежить в руці. Також у флагмана дуже гідні камери. На лицьовій панелі встановлений 5-мегапіксельний "око" 84-градусним полем "зору", ззаду - 13-мп з автофокусом і світлодіодним спалахом.

Покупців Vibe X можуть збентежити три речі. По перше, як ми згадували в огляді , Смартфон побудований на бюджетній платформі - 4-ядерному чіпі MediaTek 6589T з тактовою частотою 1,5 ГГц, який за рівнем продуктивності відстає навіть від Nexus 4. По-друге, з 16 ГБ вбудованої пам'яті користувачеві за фактом є лише 11,2 ГБ. Збільшити місце за рахунок microSD-карт не можна: Lenovo, очевидно, вирішила пожертвувати слотом заради збереження витонченого і тонкого корпусу. По-третє, інтерфейс смартфона, хоч і багатий на налаштування, виглядає застарілим, стилю китайським дизайнерам поки що бракує.

Цінник на Vibe X з фірмовою гарантією - 13 тисяч рублів.

Lenovo K900

Інша модель Lenovo, K900, теж виділяється на тлі Android-конкурентів малої для FullHD-смартфона (1920х1080, щільність точок - вище 440) товщиною - 6,9 мм. За 5,5-дюймовим екраном ховається 2-ядерний чіп Intel Atom (Z2580, Clover Trail) з тактовою частотою 2 ГГц і два гігабайти оперативної пам'яті. На задній панелі K900 розташована 13-мегапіксельна камера (з датчиком Exmor RS, як у Xperia Z), а на передній - 2-мп.

Основний корпус K900 зроблений із пластику, замаскованого під сталь, а задня кришка - з металу. Якість збірки і матеріалів дуже високе, дисплей великий і чіткий, а корпус - тонкий.

Без недоліків теж не обійшлося . По-перше, сильно обмежений обсяг флеш-накопичувача: з 16 ГБ користувачеві доступно під особисті потреби всього 9 ГБ, що дуже мало, а підтримка microSD-карт відсутня. По-друге, дизайн інтерфейсної надбудови негарний, як і у Vibe X. Немає і підтримки LTE-мереж. З іншого боку, цінник смартфона цілком прийнятний: 12 тисяч рублів з гарантією Lenovo.

Поділіться новиною:

Гід покупця: 15 кращих смартфонів дешевше 15 тисяч рублів

Весті.Хайтек продовжують серію публікацій про кращих смартфонах сучасності. Сьогодні мова піде про моделі не дорожче 15 тисяч рублів. При складанні списку ми виходили з ряду факторів, таких як середня ціна пристрою, що включає гарантію виробника, дисплей з роздільною здатністю не нижче HD, пристойний процесор, стильний дизайн, доступність в Росії і т.п.

Apple iPhone 4S (8 ГБ)

iPhone 4S - єдина модель смартфона Apple, яку ви можете собі дозволити при бюджеті до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Апарат, який вийшов восени 2011 року, вже вважається застарілим. У нього немає сканера відбитків пальців, як у iPhone 5S, і менше дисплей, відсутня підтримка 4G-мереж (LTE), а об'єм вбудованої пам'яті обмежений 8 гігабайтами, що дуже мало за нинішніми мірками.

З іншого боку, модель дворічної давності поки залишається повноцінним "айфоном". 4S "тягне" той же софт, що і 5S, підтримує голосову помічницю Siri, а операційну систему iOS можна оновити аж до новітньої версії -7.1.1. Чи не при справах, мабуть, смартфон залишиться вже дуже скоро -етой восени, коли вийде iOS 8 з масою нових функцій.

Характеристики iPhone 4S наступні: 3,5-дюймовий дисплей (960х640 пікселів), двоядерний чіп Apple A5, 512 мегабайт "оперативки", 8-мегапіксельна камера з можливістю запису відео Full HD. Габарити: 115,2х58,6х8,3 міліметра, вага - 140 грамів. У російських інтернет-магазинах iPhone 4S з 8 ГБ пам'яті можна замовити за 13-14 тисяч рублів. Це вдвічі дешевше, ніж смартфон Apple самого останнього покоління - iPhone 5S з 16 ГБ пам'яті (28-30 тисяч рублів).

Google Nexus 5

Nexus 5, зроблений компанією LG для Google - один з найбільш прийнятних смартфонів по співвідношенню ціни і якості . До його головним козирям можна зарахувати великий (5 дюмового) і чіткий (Full HD - 445 точок на дюйм) екран і непогану 8-мегапіксельну камеру. Крім того, "трубка" Google вийшла під брендом Nexus, а це гарантує їй оперативне оновлення до найновіших версій Android (зараз: 4.4.2 KitKat).

Явних недоліків у Nexus 5 майже немає. Через пластикового корпусу пристрій виглядає не так солідно, як алюмінієві iPhone або HTC One, до нього не можна підключити карти пам'яті microSD, що рідкість для Android-смартфонів. До мінусів також слід віднести не надто ємний акумулятор (2300 мА * ч) і слабкий звук з зовнішнього динаміка.

Щодо інших характеристик "гуглофон" в повному порядку (процесор Snapdragon 800 з тактовою частотою 2,28 ГГц, два гігабайти оперативної пам'яті, підтримка LTE). З офіційною гарантією терміном на один рік Nexus 5 можна купити за 14-15 тисяч рублів.

HTC One mini

HTC One mini був представлений влітку минулого року в якості компактного варіанту флагманської моделі One. Апарат "схуд" на 21 грам, став нижче на 5,4 міліметра, вже на 5 мм і на 0,5 мм тонше. Розміри його такі: 132х63,2х9,25 мм, вага - 122 г. Може здатися, що корпус One mini виконаний з цілісного шматка металу, як його "старший брат", але це не так. Насправді з алюмінію зроблені лише вставки на задній панелі, корпус же виготовлений з полікарбонату.

тестуючи смартфон , Ми віддали належне "преміальному" дизайну гаджета HTC, однак його обчислювальна потужність виявилася не дуже високою. Інші слабкі місця One mini: мала ємність акумулятора (1800 мА * ч) і невместітельний флеш-накопичувач (із заявлених 16 ГБ користувачам залишається розпоряджатися 9,6 ГБ). Додати пам'яті за допомогою microSD-карт не вийде, тому що такого порту не передбачено.

В цілому, One mini оцінять ті, кому подобаються компактні смартфони зі стильним дизайном і якісним дисплеєм. На старті продажів у вересні 2013 року за нього просили майже 20 тисяч рублів - досить багато для пристрою зі слабкою начинкою. До сьогоднішнього дня ціна опустилася до розумних 15 тисяч.

Nokia Lumia 925

Lumia 925, випущений минулого літа як "переосмислений" флагман Lumia 920, - кращий "вінфон" при ціновій планці до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Дизайн гаджета вселяє повагу: його межі обрамляє металева рамка, задня панель зроблена з матового пластика, а передня - зі скла, 4,5-дюймовий AMOLED-дисплей (1280х768) захищений міцним покриттям Gorilla Glass 2. В огляді пристрої ми також відзначали чудову 8-мегапіксельну камеру, яка вміє вести зйомку відео в форматі Full HD при 30 кадрах в секунду, і підтримку російських частот LTE.

При цьому апаратна складова Lumia 925 залишає бажати кращого. У неї входять двоядерний процесор Qualcomm Krait з тактовою частотою 1,5 ГГц, графіка Adreno 225, 1 гігабайт "оперативки". Для стабільної роботи "операційки" Windows Phone 8 і супутніх додатків цього достатньо, однак за ті ж гроші покупці можуть вибрати собі Android-смартфон на порядок продуктивніше. Крім того, вбудований флеш-накопичувач у Lumia 925 обмежений 16 ГБ, а розширити його за рахунок microSD-карт не вдасться.

В інтернет-магазинах Рунета смартфон Nokia продається 14-15 тисяч рублів.

Nokia Lumia 1320

Якщо 925-й з серії Lumia скоро виповниться рік, то 1 320-я модель - нова. Вона була анонсована восени на конференції Nokia World 2014 і до середини лютого її привезли в Росію. Цей фаблет, діагональ екрана якого налічує 6 дюймів, є найбільшим Windows-смартфоном поряд з Lumia 1520 . Однак в порівнянні зі своїм "побратимом" преміум-класу, Lumia 1320 ширше (85,9 мм проти 85,4 мм), довше (164,2 мм проти 162,8 мм), товщі (9,8 мм проти 8,7 мм) і важче (220 г проти 209 г).

Матеріали корпусу 1320-й приємні на дотик, проте тримати її однією рукою, як і будь-яку іншу "лопату", важко - доводиться користуватися двома. Дисплей у фаблет в цілому відмінний (дозвіл 1280х720, IPS-матриця, щільність 245 точок на дюйм), хороші контрастність, перенесення кольорів і противідблискуючі властивості. Акумулятор при цьому ємний - 3400 мА * ч. У поєднанні з непоганою продуктивністю (Snapdragon S4, графіка Adreno 305, 1 ГБ "оперативки") Lumia 1320 стане вибором тих, хто хоче мати великий смартфон з можливостями мультимедійної "читалки" і кишенькового кінотеатру.

Об'єм вбудованої флеш-пам'яті у Lumia 1320 маленький, всього 8 гігабайт, зате реалізована підтримка microSD-карт до 64 ГБ. Апарат, як і всі "вінфони", страждає від нестачі якісних додатків в магазині Windows Phone Store. Більш того, програм, адаптованих під великі дисплеї, там ще менше. Варто Lumia 1320 стільки ж, скільки 925-я модель - трохи дешевше 15 тисяч рублів.

Huawei Ascend P6

Ascend P6, який Huawei анонсувала в червні 2013 року, став першим флагманським смартфоном компанії, які зробили заявку на конкуренцію з призается у всьому світі корейськими і тайванськими виробниками. "Трубка" залучає строгим дизайном (чомусь вона навіть нагадує iPhone), металевим корпусом і виключно малою товщиною: всього 6,18 мм. Виробникові при цьому вдалося зберегти невелику вагу в 120 грамів.

Начинка теж радує: 4-ядерний процесор K3V2 з тактовою частотою 1,5 ГГц і 2 гігабайти "оперативки". 8-мегапіксельна задня камера Ascend P6 здатна на зйомку Full HD, а 5-мегапіксельна спереду - HD-відео (720р), що робить її "ідеальної для Селфі", стверджує Huawei. Незважаючи на те, що апарат вийшов в минулому році, його можна оновити до "свіжого" Android (4.4.2 KitKat).

У той же час під кришкою Ascend P6 не знайшлося місця ємного флеш-накопичувача і акумулятора. Пам'ять обмежена 8 гігабайтами, але цю проблему можна вирішити шляхом підключення карт microSD (до 32 ГБ), а батарея - 2 000 мА * ч, і з цим вже нічого не поделашеь. Крім того, дозвіл для 4,7-дюймового РК-дисплея не дуже висока: 720р, відсутня підтримка LTE-мереж.

Ascend P6 віддадуть перевагу любителі елегантних, "ділових" смартфонів. І цінник на нього цілком доступний: "трубку" Huawei з фірмовою гарантією можна придбати за 11 тисяч рублів.

Sony Xperia Z

Флагманський смартфон Xperia Z був показаний ще в січні 2013 року, але його шикарна камера - як і раніше одна з кращих на ринку . Дозвіл 5-дюймового дисплея складає 1080х1920 (Full HD), а щільність пікселів - 441 на дюйм. Для порівняння, у iPhone 5S показник ppi дорівнює 326 точок, а у Samsung Galaxy S5 - 432. Апарат не боїться води і пилу, а також підтримує підключення до LTE-мереж.

Плюс до цього, Xperia Z оснащується 13-мегапіксельною камерою з автофокусом і цифровим "зумом" (до 16х), а також батареєю на 2330 мА * ч. Його габарити: 71х139х7,9 міліметра. Вага: 146 грамів. "Під капотом" пристрою розташовані 4-ядерний чіп Snapdragon S4 Pro з тактовою частотою 1,5 ГГц, Adreno 320, 2 ГБ "оперативки", флеш-пам'ять на 16 ГБ (можна збільшити microSD-картами до 64 ГБ). Важливо, що Xperia Z, який майже півтора роки тому поставлявся з версією Android 4.2.1 (Jelly Bean), в цьому році отримає оновлення до 4.4 KitKat.

З часу релізу в Росії цінник на Xperia Z впав удвічі. Якщо в лютому 2013 року смартфон коштував 30 тисяч рублів, то зараз його можна придбати за 14-15 тисяч.

Sony Xperia ZR LTE

Xperia ZR - різновид Z-моделі для зйомки під водою . Характеристики "трубок" багато в чому схожі: у них однаковий процесор, обсяг оперативної і вбудованої пам'яті, майже такі ж батарея і камера. У ZR, однак, трохи менше дисплей (4,5 дюйма) і нижче дозвіл (HD: 720х1280, 323 ppi). На відміну від Z, акумулятор у цій моделі знімний (можна купити запасний на випадок непередбаченої розрядки).

Головна особливість ZR полягає в максимальному захисті від води. Протягом півгодини володарі "непромокаючої" смартфона можуть вести зйомку відео в Full HD, занурившись на глибину до 1,5 метра. Апарат зручніше тримати, ніж Z-модель, але його непоказний дизайн не викликає захоплення. Оновлення до 4.3 (Jelly Bean) "підводник" отримав в грудні минулого року, а в травні, як обіцяють в Sony, пристрій буде оновлено і до KitKat 4.4.

У роздробі ZR продається приблизно за ту ж суму, що і Z - 15 тисяч рублів.

Sony Xperia V

Xperia V - ще один "старичок" з лінійки Sony. Ця модель була показана в серпні 2012 року. Начинка смартфона до сьогоднішнього дня вже неактуальна: 4,3-дюймовий HD-дисплей (720х1280, 342 ppi), 2-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon S4 (1,5 ГГц), графіка Adreno 225, 1 ГБ "оперативки", пам'ять на 8 ГБ (можна збільшити за допомогою microSD-карт до 32 ГБ), батарея 1750 мА * ч.

Проте, у V-моделі навіть зі старим "залізом" є свої переваги. Вона коштує недорого (10-11 тисяч рублів), компактна (129х65х10,7 міліметра, вага - 120 грамів), володіє пило- та вологозахистом, а також NFC-чипом, який дозволяє здійснювати безконтактні платежі і підтримує "розумні" мітки Xperia SmartTags. Також смартфон комплектується досить непоганий 13-мегапіксельною камера з автофокусом, цифровим зумом (16х) і спалахом.

Покупці Xperia V отримують Android старої версії (4.0.4 Ice Cream Sandwich), яку можна оновити до 4.3 (Jelly Bean). У листопаді 2014 року Sony розглядала можливість випуску апдейта до 4.4 (KitKat), але поки що цього не сталося.

Samsung Galaxy Note II

Фаблет Galaxy Note II теж не відноситься до розряду новинок. Однак з жовтня 2012 року, коли "Планшетофони" Samsung вперше з'явився в Росії, він встиг подешевшати вдвічі - з 30 тисяч рублів до 14 тисяч. На момент релізу Note II був одним з найбільш просунутих Android-пристроїв, зараз він же є цілком доступним варіантом для любителів "лопат".

Апарат комплектується 5,5-дюймовим екраном Super AMOLED (1280х720 пікселів) і стилусом S Pen для малювання та створення рукописних заміток, 4-ядерним процесором з частотою 1,6 ГГц, двома ГБ "оперативки". Ємність батареї становить 3100 мА * ч. У фаблет оснащений двома камерами: 8-мегапіксельна ззаду і 1,9-мп спереду. Є підтримка LTE-мереж і карт microSD (до 64 ГБ).

Незважаючи на те, що Samsung вже скоро повинна показати Note 4 покоління, вона продовжує підтримувати Note II. Минулого місяця компанія почала оновлювати Планшетофони до Android 4.4.2 (KitKat).

Samsung Galaxy S4 Active

Galaxy S4 Active - це різновид торішнього флагмана Samsung для людей, які ведуть активний спосіб життя. Основна його відмінність від "звичайного" S4 в тому, що "активний" смартфон укладений в корпус з підвищеною стійкістю до вологи, пилу і піску (ступінь захисту IP67). Завдяки цьому Active можна занурювати в воду на глибину до 1 метра і тримати його там до півгодини.

"Нутрощі" Active аналогічні S4: 4-ядерний процесор з тактовою частотою 1,9 ГГц, оперативна пам'ять на 2 ГБ, акумулятор об'ємом 2600 мА * ч. 5-дюймовий дисплей Full HD, однак, у Active виготовлений на основі звичайних рідких кристалів, а у S4 - виконаний за технологією AMOLED.

Якщо порівнювати їх розміри, то "активний" смартфон виявиться трохи товстіший (9,1 міліметра проти 7,9 мм) і вище (140 мм проти 137 мм), ніж S4. За рахунок захищеного корпусу Active важче (151 грам) свого "побратима" (130 м). Крім того, ззаду Active є 8-мегапіксельна камера, в той час як "стандартний" S4 володіє 13-мп матрицею.

Стійка до води модель продається за 14 тисяч рублів. Флагман 2013 року коштувати тисячі на півтори більше, тому "кваліфікацію" в даний гід покупця не пройшов ..

Samsung Galaxy Grand 2

Galaxy Grand 2 - фаблет з 5,25-дюймовим дисплеєм і підтримкою двох SIM-карт (працюють поперемінно). Випущена восени 2013 року модель націлена на економних покупців, які хочуть читати книги і дивитися фільми на великому екрані (720х1280, 280 ppi), не переплачуючи за потужну начинку.

Втім, на великому екрані гідності Grand 2 закінчуються. Інші характеристики "Планшетофони" середні: 1,2-гігагерцевий чіп Cortex-A7, 1,5 ГБ "оперативки", 8 ГБ вбудованої пам'яті (збільшується при підключенні карт microSD до 64 ГБ), батарея на 2600 мА * ч. Є дві камери: 8-мегапіксельна спереду з можливістю зйомки в Full HD і 1,9-мп ззаду.

Підтримка LTE-мереж відсутня. "З коробки" Grand 2 працює на Android 4.3 (Jelly Bean). Чи очікується оновлення до 4.4 - невідомо. У російських онлайн-магазинах фаблет можна придбати приблизно за 12 тисяч рублів. Скажемо чесно, Nоte II від того ж виробника, нехай і коштує трохи дорожче, виглядає набагато більш кращою покупкою.

Samsung Galaxy Mega 6.3

Galaxy Mega 6.3 є найбільшим смартфоном з представлених в списку. Дисплей цієї "лопати" ще більше, ніж у Grand 2: 6,3 дюйма. Габарити: 167,6х88х8,0 міліметра, вага - 199 грамів. Обсяг батареї - 3200 мА * ч. Крім розмірів "гігантофону" похвалитися особливо нічим.

Інші його характеристики, як у середнього Android-смартфона: дозвіл 1280х720 (233 точки на дюйм), 2-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 400 з тактовою частотою 1,7 ГГц, графіка Adreno 305, 1,5 ГБ "оперативки", 8-мегапіксельна камера з автофокусом. Є підтримка microSD-карт (до 64 ГБ). Варто Mega 6.3 близько 14 тисяч рублів. Рекомендувати можна любителям всього самого-самого великого.

Lenovo Vibe X

Vibe X - це стильний флагманський смартфон 2013 роки від китайської компанії Lenovo. Апарат обладнаний якісним дисплеєм. Його роздільна здатність становить 1080х1920 пікселів, щільність - 441 точка на дюйм. Ємність батареї невелика, 2000. мА * ч, зате Lenovo вдалося зробити пристрій досить тонким (6,9 мм) і легким (121 грам), апарат чудово лежить в руці. Також у флагмана дуже гідні камери. На лицьовій панелі встановлений 5-мегапіксельний "око" 84-градусним полем "зору", ззаду - 13-мп з автофокусом і світлодіодним спалахом.

Покупців Vibe X можуть збентежити три речі. По перше, як ми згадували в огляді , Смартфон побудований на бюджетній платформі - 4-ядерному чіпі MediaTek 6589T з тактовою частотою 1,5 ГГц, який за рівнем продуктивності відстає навіть від Nexus 4. По-друге, з 16 ГБ вбудованої пам'яті користувачеві за фактом є лише 11,2 ГБ. Збільшити місце за рахунок microSD-карт не можна: Lenovo, очевидно, вирішила пожертвувати слотом заради збереження витонченого і тонкого корпусу. По-третє, інтерфейс смартфона, хоч і багатий на налаштування, виглядає застарілим, стилю китайським дизайнерам поки що бракує.

Цінник на Vibe X з фірмовою гарантією - 13 тисяч рублів.

Lenovo K900

Інша модель Lenovo, K900, теж виділяється на тлі Android-конкурентів малої для FullHD-смартфона (1920х1080, щільність точок - вище 440) товщиною - 6,9 мм. За 5,5-дюймовим екраном ховається 2-ядерний чіп Intel Atom (Z2580, Clover Trail) з тактовою частотою 2 ГГц і два гігабайти оперативної пам'яті. На задній панелі K900 розташована 13-мегапіксельна камера (з датчиком Exmor RS, як у Xperia Z), а на передній - 2-мп.

Основний корпус K900 зроблений із пластику, замаскованого під сталь, а задня кришка - з металу. Якість збірки і матеріалів дуже високе, дисплей великий і чіткий, а корпус - тонкий.

Без недоліків теж не обійшлося . По-перше, сильно обмежений обсяг флеш-накопичувача: з 16 ГБ користувачеві доступно під особисті потреби всього 9 ГБ, що дуже мало, а підтримка microSD-карт відсутня. По-друге, дизайн інтерфейсної надбудови негарний, як і у Vibe X. Немає і підтримки LTE-мереж. З іншого боку, цінник смартфона цілком прийнятний: 12 тисяч рублів з гарантією Lenovo.

Поділіться новиною:

Гід покупця: 15 кращих смартфонів дешевше 15 тисяч рублів

Весті.Хайтек продовжують серію публікацій про кращих смартфонах сучасності. Сьогодні мова піде про моделі не дорожче 15 тисяч рублів. При складанні списку ми виходили з ряду факторів, таких як середня ціна пристрою, що включає гарантію виробника, дисплей з роздільною здатністю не нижче HD, пристойний процесор, стильний дизайн, доступність в Росії і т.п.

Apple iPhone 4S (8 ГБ)

iPhone 4S - єдина модель смартфона Apple, яку ви можете собі дозволити при бюджеті до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Апарат, який вийшов восени 2011 року, вже вважається застарілим. У нього немає сканера відбитків пальців, як у iPhone 5S, і менше дисплей, відсутня підтримка 4G-мереж (LTE), а об'єм вбудованої пам'яті обмежений 8 гігабайтами, що дуже мало за нинішніми мірками.

З іншого боку, модель дворічної давності поки залишається повноцінним "айфоном". 4S "тягне" той же софт, що і 5S, підтримує голосову помічницю Siri, а операційну систему iOS можна оновити аж до новітньої версії -7.1.1. Чи не при справах, мабуть, смартфон залишиться вже дуже скоро -етой восени, коли вийде iOS 8 з масою нових функцій.

Характеристики iPhone 4S наступні: 3,5-дюймовий дисплей (960х640 пікселів), двоядерний чіп Apple A5, 512 мегабайт "оперативки", 8-мегапіксельна камера з можливістю запису відео Full HD. Габарити: 115,2х58,6х8,3 міліметра, вага - 140 грамів. У російських інтернет-магазинах iPhone 4S з 8 ГБ пам'яті можна замовити за 13-14 тисяч рублів. Це вдвічі дешевше, ніж смартфон Apple самого останнього покоління - iPhone 5S з 16 ГБ пам'яті (28-30 тисяч рублів).

Google Nexus 5

Nexus 5, зроблений компанією LG для Google - один з найбільш прийнятних смартфонів по співвідношенню ціни і якості . До його головним козирям можна зарахувати великий (5 дюмового) і чіткий (Full HD - 445 точок на дюйм) екран і непогану 8-мегапіксельну камеру. Крім того, "трубка" Google вийшла під брендом Nexus, а це гарантує їй оперативне оновлення до найновіших версій Android (зараз: 4.4.2 KitKat).

Явних недоліків у Nexus 5 майже немає. Через пластикового корпусу пристрій виглядає не так солідно, як алюмінієві iPhone або HTC One, до нього не можна підключити карти пам'яті microSD, що рідкість для Android-смартфонів. До мінусів також слід віднести не надто ємний акумулятор (2300 мА * ч) і слабкий звук з зовнішнього динаміка.

Щодо інших характеристик "гуглофон" в повному порядку (процесор Snapdragon 800 з тактовою частотою 2,28 ГГц, два гігабайти оперативної пам'яті, підтримка LTE). З офіційною гарантією терміном на один рік Nexus 5 можна купити за 14-15 тисяч рублів.

HTC One mini

HTC One mini був представлений влітку минулого року в якості компактного варіанту флагманської моделі One. Апарат "схуд" на 21 грам, став нижче на 5,4 міліметра, вже на 5 мм і на 0,5 мм тонше. Розміри його такі: 132х63,2х9,25 мм, вага - 122 г. Може здатися, що корпус One mini виконаний з цілісного шматка металу, як його "старший брат", але це не так. Насправді з алюмінію зроблені лише вставки на задній панелі, корпус же виготовлений з полікарбонату.

тестуючи смартфон , Ми віддали належне "преміальному" дизайну гаджета HTC, однак його обчислювальна потужність виявилася не дуже високою. Інші слабкі місця One mini: мала ємність акумулятора (1800 мА * ч) і невместітельний флеш-накопичувач (із заявлених 16 ГБ користувачам залишається розпоряджатися 9,6 ГБ). Додати пам'яті за допомогою microSD-карт не вийде, тому що такого порту не передбачено.

В цілому, One mini оцінять ті, кому подобаються компактні смартфони зі стильним дизайном і якісним дисплеєм. На старті продажів у вересні 2013 року за нього просили майже 20 тисяч рублів - досить багато для пристрою зі слабкою начинкою. До сьогоднішнього дня ціна опустилася до розумних 15 тисяч.

Nokia Lumia 925

Lumia 925, випущений минулого літа як "переосмислений" флагман Lumia 920, - кращий "вінфон" при ціновій планці до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Дизайн гаджета вселяє повагу: його межі обрамляє металева рамка, задня панель зроблена з матового пластика, а передня - зі скла, 4,5-дюймовий AMOLED-дисплей (1280х768) захищений міцним покриттям Gorilla Glass 2. В огляді пристрої ми також відзначали чудову 8-мегапіксельну камеру, яка вміє вести зйомку відео в форматі Full HD при 30 кадрах в секунду, і підтримку російських частот LTE.

При цьому апаратна складова Lumia 925 залишає бажати кращого. У неї входять двоядерний процесор Qualcomm Krait з тактовою частотою 1,5 ГГц, графіка Adreno 225, 1 гігабайт "оперативки". Для стабільної роботи "операційки" Windows Phone 8 і супутніх додатків цього достатньо, однак за ті ж гроші покупці можуть вибрати собі Android-смартфон на порядок продуктивніше. Крім того, вбудований флеш-накопичувач у Lumia 925 обмежений 16 ГБ, а розширити його за рахунок microSD-карт не вдасться.

В інтернет-магазинах Рунета смартфон Nokia продається 14-15 тисяч рублів.

Nokia Lumia 1320

Якщо 925-й з серії Lumia скоро виповниться рік, то 1 320-я модель - нова. Вона була анонсована восени на конференції Nokia World 2014 і до середини лютого її привезли в Росію. Цей фаблет, діагональ екрана якого налічує 6 дюймів, є найбільшим Windows-смартфоном поряд з Lumia 1520 . Однак в порівнянні зі своїм "побратимом" преміум-класу, Lumia 1320 ширше (85,9 мм проти 85,4 мм), довше (164,2 мм проти 162,8 мм), товщі (9,8 мм проти 8,7 мм) і важче (220 г проти 209 г).

Матеріали корпусу 1320-й приємні на дотик, проте тримати її однією рукою, як і будь-яку іншу "лопату", важко - доводиться користуватися двома. Дисплей у фаблет в цілому відмінний (дозвіл 1280х720, IPS-матриця, щільність 245 точок на дюйм), хороші контрастність, перенесення кольорів і противідблискуючі властивості. Акумулятор при цьому ємний - 3400 мА * ч. У поєднанні з непоганою продуктивністю (Snapdragon S4, графіка Adreno 305, 1 ГБ "оперативки") Lumia 1320 стане вибором тих, хто хоче мати великий смартфон з можливостями мультимедійної "читалки" і кишенькового кінотеатру.

Об'єм вбудованої флеш-пам'яті у Lumia 1320 маленький, всього 8 гігабайт, зате реалізована підтримка microSD-карт до 64 ГБ. Апарат, як і всі "вінфони", страждає від нестачі якісних додатків в магазині Windows Phone Store. Більш того, програм, адаптованих під великі дисплеї, там ще менше. Варто Lumia 1320 стільки ж, скільки 925-я модель - трохи дешевше 15 тисяч рублів.

Huawei Ascend P6

Ascend P6, який Huawei анонсувала в червні 2013 року, став першим флагманським смартфоном компанії, які зробили заявку на конкуренцію з призается у всьому світі корейськими і тайванськими виробниками. "Трубка" залучає строгим дизайном (чомусь вона навіть нагадує iPhone), металевим корпусом і виключно малою товщиною: всього 6,18 мм. Виробникові при цьому вдалося зберегти невелику вагу в 120 грамів.

Начинка теж радує: 4-ядерний процесор K3V2 з тактовою частотою 1,5 ГГц і 2 гігабайти "оперативки". 8-мегапіксельна задня камера Ascend P6 здатна на зйомку Full HD, а 5-мегапіксельна спереду - HD-відео (720р), що робить її "ідеальної для Селфі", стверджує Huawei. Незважаючи на те, що апарат вийшов в минулому році, його можна оновити до "свіжого" Android (4.4.2 KitKat).

У той же час під кришкою Ascend P6 не знайшлося місця ємного флеш-накопичувача і акумулятора. Пам'ять обмежена 8 гігабайтами, але цю проблему можна вирішити шляхом підключення карт microSD (до 32 ГБ), а батарея - 2 000 мА * ч, і з цим вже нічого не поделашеь. Крім того, дозвіл для 4,7-дюймового РК-дисплея не дуже висока: 720р, відсутня підтримка LTE-мереж.

Ascend P6 віддадуть перевагу любителі елегантних, "ділових" смартфонів. І цінник на нього цілком доступний: "трубку" Huawei з фірмовою гарантією можна придбати за 11 тисяч рублів.

Sony Xperia Z

Флагманський смартфон Xperia Z був показаний ще в січні 2013 року, але його шикарна камера - як і раніше одна з кращих на ринку . Дозвіл 5-дюймового дисплея складає 1080х1920 (Full HD), а щільність пікселів - 441 на дюйм. Для порівняння, у iPhone 5S показник ppi дорівнює 326 точок, а у Samsung Galaxy S5 - 432. Апарат не боїться води і пилу, а також підтримує підключення до LTE-мереж.

Плюс до цього, Xperia Z оснащується 13-мегапіксельною камерою з автофокусом і цифровим "зумом" (до 16х), а також батареєю на 2330 мА * ч. Його габарити: 71х139х7,9 міліметра. Вага: 146 грамів. "Під капотом" пристрою розташовані 4-ядерний чіп Snapdragon S4 Pro з тактовою частотою 1,5 ГГц, Adreno 320, 2 ГБ "оперативки", флеш-пам'ять на 16 ГБ (можна збільшити microSD-картами до 64 ГБ). Важливо, що Xperia Z, який майже півтора роки тому поставлявся з версією Android 4.2.1 (Jelly Bean), в цьому році отримає оновлення до 4.4 KitKat.

З часу релізу в Росії цінник на Xperia Z впав удвічі. Якщо в лютому 2013 року смартфон коштував 30 тисяч рублів, то зараз його можна придбати за 14-15 тисяч.

Sony Xperia ZR LTE

Xperia ZR - різновид Z-моделі для зйомки під водою . Характеристики "трубок" багато в чому схожі: у них однаковий процесор, обсяг оперативної і вбудованої пам'яті, майже такі ж батарея і камера. У ZR, однак, трохи менше дисплей (4,5 дюйма) і нижче дозвіл (HD: 720х1280, 323 ppi). На відміну від Z, акумулятор у цій моделі знімний (можна купити запасний на випадок непередбаченої розрядки).

Головна особливість ZR полягає в максимальному захисті від води. Протягом півгодини володарі "непромокаючої" смартфона можуть вести зйомку відео в Full HD, занурившись на глибину до 1,5 метра. Апарат зручніше тримати, ніж Z-модель, але його непоказний дизайн не викликає захоплення. Оновлення до 4.3 (Jelly Bean) "підводник" отримав в грудні минулого року, а в травні, як обіцяють в Sony, пристрій буде оновлено і до KitKat 4.4.

У роздробі ZR продається приблизно за ту ж суму, що і Z - 15 тисяч рублів.

Sony Xperia V

Xperia V - ще один "старичок" з лінійки Sony. Ця модель була показана в серпні 2012 року. Начинка смартфона до сьогоднішнього дня вже неактуальна: 4,3-дюймовий HD-дисплей (720х1280, 342 ppi), 2-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon S4 (1,5 ГГц), графіка Adreno 225, 1 ГБ "оперативки", пам'ять на 8 ГБ (можна збільшити за допомогою microSD-карт до 32 ГБ), батарея 1750 мА * ч.

Проте, у V-моделі навіть зі старим "залізом" є свої переваги. Вона коштує недорого (10-11 тисяч рублів), компактна (129х65х10,7 міліметра, вага - 120 грамів), володіє пило- та вологозахистом, а також NFC-чипом, який дозволяє здійснювати безконтактні платежі і підтримує "розумні" мітки Xperia SmartTags. Також смартфон комплектується досить непоганий 13-мегапіксельною камера з автофокусом, цифровим зумом (16х) і спалахом.

Покупці Xperia V отримують Android старої версії (4.0.4 Ice Cream Sandwich), яку можна оновити до 4.3 (Jelly Bean). У листопаді 2014 року Sony розглядала можливість випуску апдейта до 4.4 (KitKat), але поки що цього не сталося.

Samsung Galaxy Note II

Фаблет Galaxy Note II теж не відноситься до розряду новинок. Однак з жовтня 2012 року, коли "Планшетофони" Samsung вперше з'явився в Росії, він встиг подешевшати вдвічі - з 30 тисяч рублів до 14 тисяч. На момент релізу Note II був одним з найбільш просунутих Android-пристроїв, зараз він же є цілком доступним варіантом для любителів "лопат".

Апарат комплектується 5,5-дюймовим екраном Super AMOLED (1280х720 пікселів) і стилусом S Pen для малювання та створення рукописних заміток, 4-ядерним процесором з частотою 1,6 ГГц, двома ГБ "оперативки". Ємність батареї становить 3100 мА * ч. У фаблет оснащений двома камерами: 8-мегапіксельна ззаду і 1,9-мп спереду. Є підтримка LTE-мереж і карт microSD (до 64 ГБ).

Незважаючи на те, що Samsung вже скоро повинна показати Note 4 покоління, вона продовжує підтримувати Note II. Минулого місяця компанія почала оновлювати Планшетофони до Android 4.4.2 (KitKat).

Samsung Galaxy S4 Active

Galaxy S4 Active - це різновид торішнього флагмана Samsung для людей, які ведуть активний спосіб життя. Основна його відмінність від "звичайного" S4 в тому, що "активний" смартфон укладений в корпус з підвищеною стійкістю до вологи, пилу і піску (ступінь захисту IP67). Завдяки цьому Active можна занурювати в воду на глибину до 1 метра і тримати його там до півгодини.

"Нутрощі" Active аналогічні S4: 4-ядерний процесор з тактовою частотою 1,9 ГГц, оперативна пам'ять на 2 ГБ, акумулятор об'ємом 2600 мА * ч. 5-дюймовий дисплей Full HD, однак, у Active виготовлений на основі звичайних рідких кристалів, а у S4 - виконаний за технологією AMOLED.

Якщо порівнювати їх розміри, то "активний" смартфон виявиться трохи товстіший (9,1 міліметра проти 7,9 мм) і вище (140 мм проти 137 мм), ніж S4. За рахунок захищеного корпусу Active важче (151 грам) свого "побратима" (130 м). Крім того, ззаду Active є 8-мегапіксельна камера, в той час як "стандартний" S4 володіє 13-мп матрицею.

Стійка до води модель продається за 14 тисяч рублів. Флагман 2013 року коштувати тисячі на півтори більше, тому "кваліфікацію" в даний гід покупця не пройшов ..

Samsung Galaxy Grand 2

Galaxy Grand 2 - фаблет з 5,25-дюймовим дисплеєм і підтримкою двох SIM-карт (працюють поперемінно). Випущена восени 2013 року модель націлена на економних покупців, які хочуть читати книги і дивитися фільми на великому екрані (720х1280, 280 ppi), не переплачуючи за потужну начинку.

Втім, на великому екрані гідності Grand 2 закінчуються. Інші характеристики "Планшетофони" середні: 1,2-гігагерцевий чіп Cortex-A7, 1,5 ГБ "оперативки", 8 ГБ вбудованої пам'яті (збільшується при підключенні карт microSD до 64 ГБ), батарея на 2600 мА * ч. Є дві камери: 8-мегапіксельна спереду з можливістю зйомки в Full HD і 1,9-мп ззаду.

Підтримка LTE-мереж відсутня. "З коробки" Grand 2 працює на Android 4.3 (Jelly Bean). Чи очікується оновлення до 4.4 - невідомо. У російських онлайн-магазинах фаблет можна придбати приблизно за 12 тисяч рублів. Скажемо чесно, Nоte II від того ж виробника, нехай і коштує трохи дорожче, виглядає набагато більш кращою покупкою.

Samsung Galaxy Mega 6.3

Galaxy Mega 6.3 є найбільшим смартфоном з представлених в списку. Дисплей цієї "лопати" ще більше, ніж у Grand 2: 6,3 дюйма. Габарити: 167,6х88х8,0 міліметра, вага - 199 грамів. Обсяг батареї - 3200 мА * ч. Крім розмірів "гігантофону" похвалитися особливо нічим.

Інші його характеристики, як у середнього Android-смартфона: дозвіл 1280х720 (233 точки на дюйм), 2-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 400 з тактовою частотою 1,7 ГГц, графіка Adreno 305, 1,5 ГБ "оперативки", 8-мегапіксельна камера з автофокусом. Є підтримка microSD-карт (до 64 ГБ). Варто Mega 6.3 близько 14 тисяч рублів. Рекомендувати можна любителям всього самого-самого великого.

Lenovo Vibe X

Vibe X - це стильний флагманський смартфон 2013 роки від китайської компанії Lenovo. Апарат обладнаний якісним дисплеєм. Його роздільна здатність становить 1080х1920 пікселів, щільність - 441 точка на дюйм. Ємність батареї невелика, 2000. мА * ч, зате Lenovo вдалося зробити пристрій досить тонким (6,9 мм) і легким (121 грам), апарат чудово лежить в руці. Також у флагмана дуже гідні камери. На лицьовій панелі встановлений 5-мегапіксельний "око" 84-градусним полем "зору", ззаду - 13-мп з автофокусом і світлодіодним спалахом.

Покупців Vibe X можуть збентежити три речі. По перше, як ми згадували в огляді , Смартфон побудований на бюджетній платформі - 4-ядерному чіпі MediaTek 6589T з тактовою частотою 1,5 ГГц, який за рівнем продуктивності відстає навіть від Nexus 4. По-друге, з 16 ГБ вбудованої пам'яті користувачеві за фактом є лише 11,2 ГБ. Збільшити місце за рахунок microSD-карт не можна: Lenovo, очевидно, вирішила пожертвувати слотом заради збереження витонченого і тонкого корпусу. По-третє, інтерфейс смартфона, хоч і багатий на налаштування, виглядає застарілим, стилю китайським дизайнерам поки що бракує.

Цінник на Vibe X з фірмовою гарантією - 13 тисяч рублів.

Lenovo K900

Інша модель Lenovo, K900, теж виділяється на тлі Android-конкурентів малої для FullHD-смартфона (1920х1080, щільність точок - вище 440) товщиною - 6,9 мм. За 5,5-дюймовим екраном ховається 2-ядерний чіп Intel Atom (Z2580, Clover Trail) з тактовою частотою 2 ГГц і два гігабайти оперативної пам'яті. На задній панелі K900 розташована 13-мегапіксельна камера (з датчиком Exmor RS, як у Xperia Z), а на передній - 2-мп.

Основний корпус K900 зроблений із пластику, замаскованого під сталь, а задня кришка - з металу. Якість збірки і матеріалів дуже високе, дисплей великий і чіткий, а корпус - тонкий.

Без недоліків теж не обійшлося . По-перше, сильно обмежений обсяг флеш-накопичувача: з 16 ГБ користувачеві доступно під особисті потреби всього 9 ГБ, що дуже мало, а підтримка microSD-карт відсутня. По-друге, дизайн інтерфейсної надбудови негарний, як і у Vibe X. Немає і підтримки LTE-мереж. З іншого боку, цінник смартфона цілком прийнятний: 12 тисяч рублів з гарантією Lenovo.

Поділіться новиною:

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки