Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Смартфон або планшет: що вибрати. Новини партнерів - Новини партнерів 91. Metro

  1. Смартфон або планшет: що вибрати Сьогодні багатьох активних користувачів сучасних гаджетів хвилює...
  2. Що зручніше для дзвінків
  3. Що зручніше для серфінгу в інтернеті
  4. Чим краще робити знімки
  5. Що краще для ігор
  6. Робота з документами і текстами
  7. Практично універсальне рішення
  8. Wileyfox Swift 2 X
  9. висновок
  10. Смартфон або планшет: що вибрати
  11. Чим планшет відрізняється від смартфона
  12. Що зручніше для дзвінків
  13. Що зручніше для серфінгу в інтернеті
  14. Чим краще робити знімки
  15. Що краще для ігор
  16. Робота з документами і текстами
  17. Практично універсальне рішення
  18. Wileyfox Swift 2 X
  19. висновок
  20. Смартфон або планшет: що вибрати
  21. Чим планшет відрізняється від смартфона
  22. Що зручніше для дзвінків
  23. Що зручніше для серфінгу в інтернеті
  24. Чим краще робити знімки
  25. Що краще для ігор
  26. Робота з документами і текстами
  27. Практично універсальне рішення
  28. Wileyfox Swift 2 X
  29. висновок
  30. Смартфон або планшет: що вибрати
  31. Чим планшет відрізняється від смартфона
  32. Що зручніше для дзвінків
  33. Що зручніше для серфінгу в інтернеті
  34. Чим краще робити знімки
  35. Що краще для ігор
  36. Робота з документами і текстами
  37. Практично універсальне рішення
  38. Wileyfox Swift 2 X
  39. висновок
  40. Смартфон або планшет: що вибрати
  41. Чим планшет відрізняється від смартфона
  42. Що зручніше для дзвінків
  43. Що зручніше для серфінгу в інтернеті
  44. Чим краще робити знімки
  45. Що краще для ігор
  46. Робота з документами і текстами
  47. Практично універсальне рішення
  48. Wileyfox Swift 2 X
  49. висновок

Смартфон або планшет: що вибрати

Сьогодні багатьох активних користувачів сучасних гаджетів хвилює питання - що краще, смартфон або планшет зі слотом для сім-карти? Напевно ви вже стикалися з такою версією відповіді на дане питання, як "вибір залежить від того, в якому режимі ви збираєтеся експлуатувати девайс". Все вірно. Але які критерії вибору при цьому важливі, і чому в одній ситуації однозначно краще смартфон, а в іншій - планшет з можливістю використовувати його в якості телефону? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Як смартфон, так планшет або ноутбук призначений для виконання певних завдань. Будь-яке з цих пристроїв може мати широкий функціонал, але окремі сценарії експлуатації краще реалізовані в тому, що спочатку розроблялася і створювалася для їх виконання. Почнемо наш вибір з того, що між смартфоном і планшетом є як загальні риси, так і суттєві відмінності. Саме відмінності і будуть визначальними при виборі типу пристрою, в залежності від планованого режиму експлуатації.

Читайте також: Смартфон в металевому корпусі .

Чим планшет відрізняється від смартфона

Щоб зрозуміти, чим відрізняється планшет від смартфона, зупинимося на ключових відмінностях цих пристроїв. Смартфон об'єднує в собі функціональність мобільного телефону з опціями кишенькового комп'ютера. Після того, як були розроблені сучасні операційні системи, з'явилася можливість встановлювати в смартфони різне програмне забезпечення, тим самим істотно розширивши функціонал гаджета.

Таким чином, смартфон можна розглядати як звичайну "звонилку", за допомогою якої можна перевірити електронну пошту, а також користуватися різними мессенджерами і масою інших корисних додатків, перетворюючи тим самим девайс в невеликий комп'ютер. Але все одно смартфон залишається, в першу чергу телефоном, нехай і дуже просунутим, і поки не став повноцінним комп'ютером.

Планшети також працюють під управлінням сучасних операційних систем, які зустрічаються в смартфонах. Є моделі, оснащені слотом для сім-карти, що дозволяє їх використовувати в якості стільникового телефону. Але планшет за своїми можливостями і функціями все-таки ближче до комп'ютера, ніж смартфон.

Що зручніше для дзвінків

З огляду на відмінності і первісне призначення пристрою, легко напрошується висновок, що для здійснення дзвінків смартфон буде більш зручним. Тому, якщо вам функціонал стільникового телефону потрібен в більшій мірі, ніж можливості комп'ютера, ваш вибір однозначний - смартфон.

Безсумнівно, сьогодні на ринку більшість планшетів можуть виконувати функції стільникового телефону. Наявність слота для сім-карти дозволяє здійснювати дзвінки з пристрою. Але наскільки зручно розмовляти за допомогою гаджета, діагональ якого становить не менше 7 дюймів? Вельми сумнівне задоволення, погодьтеся. Та й рука втомиться. Звичайно, можна при розмові користуватися гарнітурою. Але при цьому залишається інша проблема - планшет, на відміну від смартфона, не поміститься практично ні в одну кишеню.

Що зручніше для серфінгу в інтернеті

Для роботи з інтернет браузером можна використовувати, як смартфон, так і планшет. При цьому, вибираючи планшет, обов'язково зверніть увагу - чи є в ньому підтримка роботи з мережами 4G. Відсутність цієї можливості істотно знизить комфорт при використанні мобільного інтернету. При цьому важливо розуміти, що для серфінгу в інтернеті важливе значення має розмір екрану. Саме в цьому і полягає одна з основних відмінностей між смартфоном і планшетом. Планшет має розмір діагоналі не менше 7 дюймів.

Однак сьогодні на ринку мобільних пристроїв представлені так звані фаблет - смартфони з діагоналлю від 5,5 до 7 дюймів. Ця назва (phablet) з'явилося в результаті злиття двох англійських слів PHone і tABLET. Іноді можна зустріти і такі назви для цих пристроїв, як плафон, фланшет, або Планшетофони. Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно?

Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно

Завдяки великому екрану планшет дозволяє одночасно побачити більший обсяг інформації, в порівнянні зі смартфоном. Крім цього варто врахувати, що сенсорний екран також є і елементом управління гаджетом. Тому розміри відображається клавіатури та інших кнопок управління також безпосередньо залежать від розміру дисплея. Читати і вводити текст набагато зручніше на великому екрані.

Виходячи з цього, робимо висновок: якщо вам потрібно девайс, екран якого зможе вміщувати якомога більший обсяг інформації, на якому буде зручно читати і набирати текст, багато працювати з додатками, ваш вибір - планшет, або фаблет.

Чим краще робити знімки

Більшість активних користувачів звикли робити знімки або знімати відео за допомогою свого мобільного девайса. І якщо вам важлива ця опція, то вибір буде однозначним - смартфон або фаблет. Справа в тому, що на планшетах традиційно встановлюються модулі камер гіршої якості. Це не найсильніша сторона даного типу пристроїв.

Читайте також: Функція HDR в камері .

Що краще для ігор

Як на планшет, так і на смартфон можна встановити безліч ігор, які допоможуть приємно провести час. Залежно від операційної системи, Android, iOS, або Windows Phone, є безліч програм, як платних, так і безкоштовних. Найширший вибір безкоштовних ігор пропонується для користувачів андроїд пристроїв. Перевага планшетів з ОС Windows 8 в тому, що на них можна встановити звичайну комп'ютерну гру.

Крім операційної системи для гри величезне значення має і розмір екрану. Чим він більший, тим грати зручніше. Особливо, якщо форматом геймплея гри передбачається наявність великої кількості дрібних елементів. Загалом, якщо ви віддаєте перевагу прості ігри, в яких відсутні дрібні елементи, то з цим відмінно впорається будь-який смартфон, навіть з діагоналлю 3,5 дюйма. Але для тих, хто вважає за краще стратегії та інші ігри з великою кількістю дрібних деталей, краще зупинити свій вибір на планшеті, або фаблет з діагоналлю не менше 6 дюймів.

Робота з документами і текстами

Почати можна з того, що і до смартфону, і до планшета можна підключити зовнішню клавіатуру. Але ми розуміємо, що чим більше екран, тим набирати текст буде зручніше. Крім цього, багато планшети мають спеціальні док-станції, оснащені QWERTY-клавіатурою, зовнішнім акумулятором і додатковими портами. Це дозволяє зробити з планшета нетбук (з деякими застереженнями). І якщо вам належить багато працювати з текстом, то вибір однозначно на користь планшета.

Точно так само йде справа і при необхідності не тільки багато друкувати, а й відкривати документи, створені в офісних додатках. У цьому випадку кращим вибором стане планшет під управлінням ОС Windows. Ці пристрої дозволяють користуватися звичним набором офісних програм, що встановлюються на комп'ютери.

Практично універсальне рішення

Якщо вас все ще мучить питання, смартфон або планшет - що вибрати, якщо вам потрібно і дзвонити, і з інтернетом працювати, і документи переглядати, ми спробуємо дати універсальну пораду. Можна купити продуктивний, потужний, сучасний, і недорогий смартфон. Важливо, щоб він мав відмінні технічні характеристики, а розмір екрану при цьому був максимально зручний, як для дзвінків, так і для читання текстів чи роботи з додатками. Проведені дослідження і соціологічні опитування показали: більшість користувачів вважають, що розмір гаджета в 5,2 дюйма є найбільш зручним і комфортним, як для роботи з пристроєм, так і при його використанні в якості стільникового телефону.

Отже, ми шукаємо смартфон з діагоналлю 5,2 дюйма, з потужною апаратної складової, і бажано за доступною ціною. Можливо, ви здивуєтеся, але такі пристрої є на ринку. Зверніть увагу на лінійку смартфонів молодого перспективного британського бренду Wileyfox. Ця компанія з'явилася на ринку восени 2015 року, і її продукція відразу привернула увагу, як простих користувачів, так і експертів. Відзначимо, що всі моделі бренду отримали найбільш затребувані сьогодні на ринку опції і функції. Так, кожен смартфон з симпатичною мордочкою лисички на задній панелі (фірмовий логотип Wileyfox) має два слота для сім-карт, підтримує роботу з мережами передачі даних 4G LTE, відрізняється стильним сучасним дизайном, потужними технічними характеристиками і доступною ціною.

Чудовим прикладом універсального смартфона буде флагман компанії, модель Wileyfox Swift 2 X .

Wileyfox Swift 2 X

Потужний, продуктивний, зовні привабливий і доступний - все це справедливо по відношенню до Wileyfox Swift 2 X. Корпус пристрою виготовлений з якісного сплаву алюмінію, який створює приємні тактильні враження завдяки своїй металевій прохолоді. Логотип бренду, обрамлення сканера відбитків пальців і модуля 16-мегапіксельної камери виконані з використанням технології лазерного гравіювання. Завдяки невеликій товщині (всього 8,2 мм) і злегка заокругленим 2.5D краях дисплея апарат виглядає дуже стильно і оригінально.

Full HD IPS дисплей діагоналлю 5,2 дюйма забезпечує високу якість зображення навіть при широких кутах огляду. Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону.

Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону

Продуктивний 8-ядерний процесор Qualcomm 430 забезпечує можливість завантажувати самі ресурсомісткі програми. Для цього користувачеві доступні також 3 Гб оперативної і 32 Гб вбудованої пам'яті. Можливість розширення пам'яті за допомогою карти microSDXC на 128 Гб напевно оцінять користувачі, яким подобається робити багато фотографій і знімати відео. Завдяки 16-мегапіксельною камері з фазовим автофокусом і подвійним LED спалахом якість знімків буде бездоганним.

Сканер відбитків пальців і модуль NFC - практично обов'язкові опції для сучасних смартфонів, присутні в цій моделі. Також корисною для користувачів буде підтримка технології швидкої зарядки акумулятора і реалізація сучасного стандарту підключення до USB TYPE-C 2.0.

І найголовніше - ціна. Замовити Wileyfox Swift 2 X на офіційному сайті можна всього за 12 990 рублів.

висновок

Отже, ми розглянули основні відмінності між планшетом і смартфоном. Тепер ви зможете зробити правильний вибір, залежно від того, для яких цілей збираєтеся купити пристрій. Звичайно ж, якщо вам не підійде рекомендована нами модель - відмінний варіант для тих, хто хоче заощадити, не втрачаючи при цьому в якості, надійності і функціональності.

Смартфон або планшет: що вибрати

Сьогодні багатьох активних користувачів сучасних гаджетів хвилює питання - що краще, смартфон або планшет зі слотом для сім-карти? Напевно ви вже стикалися з такою версією відповіді на дане питання, як "вибір залежить від того, в якому режимі ви збираєтеся експлуатувати девайс". Все вірно. Але які критерії вибору при цьому важливі, і чому в одній ситуації однозначно краще смартфон, а в іншій - планшет з можливістю використовувати його в якості телефону? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Як смартфон, так планшет або ноутбук призначений для виконання певних завдань. Будь-яке з цих пристроїв може мати широкий функціонал, але окремі сценарії експлуатації краще реалізовані в тому, що спочатку розроблялася і створювалася для їх виконання. Почнемо наш вибір з того, що між смартфоном і планшетом є як загальні риси, так і суттєві відмінності. Саме відмінності і будуть визначальними при виборі типу пристрою, в залежності від планованого режиму експлуатації.

Читайте також: Смартфон в металевому корпусі .

Чим планшет відрізняється від смартфона

Щоб зрозуміти, чим відрізняється планшет від смартфона, зупинимося на ключових відмінностях цих пристроїв. Смартфон об'єднує в собі функціональність мобільного телефону з опціями кишенькового комп'ютера. Після того, як були розроблені сучасні операційні системи, з'явилася можливість встановлювати в смартфони різне програмне забезпечення, тим самим істотно розширивши функціонал гаджета.

Таким чином, смартфон можна розглядати як звичайну "звонилку", за допомогою якої можна перевірити електронну пошту, а також користуватися різними мессенджерами і масою інших корисних додатків, перетворюючи тим самим девайс в невеликий комп'ютер. Але все одно смартфон залишається, в першу чергу телефоном, нехай і дуже просунутим, і поки не став повноцінним комп'ютером.

Планшети також працюють під управлінням сучасних операційних систем, які зустрічаються в смартфонах. Є моделі, оснащені слотом для сім-карти, що дозволяє їх використовувати в якості стільникового телефону. Але планшет за своїми можливостями і функціями все-таки ближче до комп'ютера, ніж смартфон.

Що зручніше для дзвінків

З огляду на відмінності і первісне призначення пристрою, легко напрошується висновок, що для здійснення дзвінків смартфон буде більш зручним. Тому, якщо вам функціонал стільникового телефону потрібен в більшій мірі, ніж можливості комп'ютера, ваш вибір однозначний - смартфон.

Безсумнівно, сьогодні на ринку більшість планшетів можуть виконувати функції стільникового телефону. Наявність слота для сім-карти дозволяє здійснювати дзвінки з пристрою. Але наскільки зручно розмовляти за допомогою гаджета, діагональ якого становить не менше 7 дюймів? Вельми сумнівне задоволення, погодьтеся. Та й рука втомиться. Звичайно, можна при розмові користуватися гарнітурою. Але при цьому залишається інша проблема - планшет, на відміну від смартфона, не поміститься практично ні в одну кишеню.

Що зручніше для серфінгу в інтернеті

Для роботи з інтернет браузером можна використовувати, як смартфон, так і планшет. При цьому, вибираючи планшет, обов'язково зверніть увагу - чи є в ньому підтримка роботи з мережами 4G. Відсутність цієї можливості істотно знизить комфорт при використанні мобільного інтернету. При цьому важливо розуміти, що для серфінгу в інтернеті важливе значення має розмір екрану. Саме в цьому і полягає одна з основних відмінностей між смартфоном і планшетом. Планшет має розмір діагоналі не менше 7 дюймів.

Однак сьогодні на ринку мобільних пристроїв представлені так звані фаблет - смартфони з діагоналлю від 5,5 до 7 дюймів. Ця назва (phablet) з'явилося в результаті злиття двох англійських слів PHone і tABLET. Іноді можна зустріти і такі назви для цих пристроїв, як плафон, фланшет, або Планшетофони. Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно?

Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно

Завдяки великому екрану планшет дозволяє одночасно побачити більший обсяг інформації, в порівнянні зі смартфоном. Крім цього варто врахувати, що сенсорний екран також є і елементом управління гаджетом. Тому розміри відображається клавіатури та інших кнопок управління також безпосередньо залежать від розміру дисплея. Читати і вводити текст набагато зручніше на великому екрані.

Виходячи з цього, робимо висновок: якщо вам потрібно девайс, екран якого зможе вміщувати якомога більший обсяг інформації, на якому буде зручно читати і набирати текст, багато працювати з додатками, ваш вибір - планшет, або фаблет.

Чим краще робити знімки

Більшість активних користувачів звикли робити знімки або знімати відео за допомогою свого мобільного девайса. І якщо вам важлива ця опція, то вибір буде однозначним - смартфон або фаблет. Справа в тому, що на планшетах традиційно встановлюються модулі камер гіршої якості. Це не найсильніша сторона даного типу пристроїв.

Читайте також: Функція HDR в камері .

Що краще для ігор

Як на планшет, так і на смартфон можна встановити безліч ігор, які допоможуть приємно провести час. Залежно від операційної системи, Android, iOS, або Windows Phone, є безліч програм, як платних, так і безкоштовних. Найширший вибір безкоштовних ігор пропонується для користувачів андроїд пристроїв. Перевага планшетів з ОС Windows 8 в тому, що на них можна встановити звичайну комп'ютерну гру.

Крім операційної системи для гри величезне значення має і розмір екрану. Чим він більший, тим грати зручніше. Особливо, якщо форматом геймплея гри передбачається наявність великої кількості дрібних елементів. Загалом, якщо ви віддаєте перевагу прості ігри, в яких відсутні дрібні елементи, то з цим відмінно впорається будь-який смартфон, навіть з діагоналлю 3,5 дюйма. Але для тих, хто вважає за краще стратегії та інші ігри з великою кількістю дрібних деталей, краще зупинити свій вибір на планшеті, або фаблет з діагоналлю не менше 6 дюймів.

Робота з документами і текстами

Почати можна з того, що і до смартфону, і до планшета можна підключити зовнішню клавіатуру. Але ми розуміємо, що чим більше екран, тим набирати текст буде зручніше. Крім цього, багато планшети мають спеціальні док-станції, оснащені QWERTY-клавіатурою, зовнішнім акумулятором і додатковими портами. Це дозволяє зробити з планшета нетбук (з деякими застереженнями). І якщо вам належить багато працювати з текстом, то вибір однозначно на користь планшета.

Точно так само йде справа і при необхідності не тільки багато друкувати, а й відкривати документи, створені в офісних додатках. У цьому випадку кращим вибором стане планшет під управлінням ОС Windows. Ці пристрої дозволяють користуватися звичним набором офісних програм, що встановлюються на комп'ютери.

Практично універсальне рішення

Якщо вас все ще мучить питання, смартфон або планшет - що вибрати, якщо вам потрібно і дзвонити, і з інтернетом працювати, і документи переглядати, ми спробуємо дати універсальну пораду. Можна купити продуктивний, потужний, сучасний, і недорогий смартфон. Важливо, щоб він мав відмінні технічні характеристики, а розмір екрану при цьому був максимально зручний, як для дзвінків, так і для читання текстів чи роботи з додатками. Проведені дослідження і соціологічні опитування показали: більшість користувачів вважають, що розмір гаджета в 5,2 дюйма є найбільш зручним і комфортним, як для роботи з пристроєм, так і при його використанні в якості стільникового телефону.

Отже, ми шукаємо смартфон з діагоналлю 5,2 дюйма, з потужною апаратної складової, і бажано за доступною ціною. Можливо, ви здивуєтеся, але такі пристрої є на ринку. Зверніть увагу на лінійку смартфонів молодого перспективного британського бренду Wileyfox. Ця компанія з'явилася на ринку восени 2015 року, і її продукція відразу привернула увагу, як простих користувачів, так і експертів. Відзначимо, що всі моделі бренду отримали найбільш затребувані сьогодні на ринку опції і функції. Так, кожен смартфон з симпатичною мордочкою лисички на задній панелі (фірмовий логотип Wileyfox) має два слота для сім-карт, підтримує роботу з мережами передачі даних 4G LTE, відрізняється стильним сучасним дизайном, потужними технічними характеристиками і доступною ціною.

Чудовим прикладом універсального смартфона буде флагман компанії, модель Wileyfox Swift 2 X .

Wileyfox Swift 2 X

Потужний, продуктивний, зовні привабливий і доступний - все це справедливо по відношенню до Wileyfox Swift 2 X. Корпус пристрою виготовлений з якісного сплаву алюмінію, який створює приємні тактильні враження завдяки своїй металевій прохолоді. Логотип бренду, обрамлення сканера відбитків пальців і модуля 16-мегапіксельної камери виконані з використанням технології лазерного гравіювання. Завдяки невеликій товщині (всього 8,2 мм) і злегка заокругленим 2.5D краях дисплея апарат виглядає дуже стильно і оригінально.

Full HD IPS дисплей діагоналлю 5,2 дюйма забезпечує високу якість зображення навіть при широких кутах огляду. Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону.

Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону

Продуктивний 8-ядерний процесор Qualcomm 430 забезпечує можливість завантажувати самі ресурсомісткі програми. Для цього користувачеві доступні також 3 Гб оперативної і 32 Гб вбудованої пам'яті. Можливість розширення пам'яті за допомогою карти microSDXC на 128 Гб напевно оцінять користувачі, яким подобається робити багато фотографій і знімати відео. Завдяки 16-мегапіксельною камері з фазовим автофокусом і подвійним LED спалахом якість знімків буде бездоганним.

Сканер відбитків пальців і модуль NFC - практично обов'язкові опції для сучасних смартфонів, присутні в цій моделі. Також корисною для користувачів буде підтримка технології швидкої зарядки акумулятора і реалізація сучасного стандарту підключення до USB TYPE-C 2.0.

І найголовніше - ціна. Замовити Wileyfox Swift 2 X на офіційному сайті можна всього за 12 990 рублів.

висновок

Отже, ми розглянули основні відмінності між планшетом і смартфоном. Тепер ви зможете зробити правильний вибір, залежно від того, для яких цілей збираєтеся купити пристрій. Звичайно ж, якщо вам не підійде рекомендована нами модель - відмінний варіант для тих, хто хоче заощадити, не втрачаючи при цьому в якості, надійності і функціональності.

Смартфон або планшет: що вибрати

Сьогодні багатьох активних користувачів сучасних гаджетів хвилює питання - що краще, смартфон або планшет зі слотом для сім-карти? Напевно ви вже стикалися з такою версією відповіді на дане питання, як "вибір залежить від того, в якому режимі ви збираєтеся експлуатувати девайс". Все вірно. Але які критерії вибору при цьому важливі, і чому в одній ситуації однозначно краще смартфон, а в іншій - планшет з можливістю використовувати його в якості телефону? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Як смартфон, так планшет або ноутбук призначений для виконання певних завдань. Будь-яке з цих пристроїв може мати широкий функціонал, але окремі сценарії експлуатації краще реалізовані в тому, що спочатку розроблялася і створювалася для їх виконання. Почнемо наш вибір з того, що між смартфоном і планшетом є як загальні риси, так і суттєві відмінності. Саме відмінності і будуть визначальними при виборі типу пристрою, в залежності від планованого режиму експлуатації.

Читайте також: Смартфон в металевому корпусі .

Чим планшет відрізняється від смартфона

Щоб зрозуміти, чим відрізняється планшет від смартфона, зупинимося на ключових відмінностях цих пристроїв. Смартфон об'єднує в собі функціональність мобільного телефону з опціями кишенькового комп'ютера. Після того, як були розроблені сучасні операційні системи, з'явилася можливість встановлювати в смартфони різне програмне забезпечення, тим самим істотно розширивши функціонал гаджета.

Таким чином, смартфон можна розглядати як звичайну "звонилку", за допомогою якої можна перевірити електронну пошту, а також користуватися різними мессенджерами і масою інших корисних додатків, перетворюючи тим самим девайс в невеликий комп'ютер. Але все одно смартфон залишається, в першу чергу телефоном, нехай і дуже просунутим, і поки не став повноцінним комп'ютером.

Планшети також працюють під управлінням сучасних операційних систем, які зустрічаються в смартфонах. Є моделі, оснащені слотом для сім-карти, що дозволяє їх використовувати в якості стільникового телефону. Але планшет за своїми можливостями і функціями все-таки ближче до комп'ютера, ніж смартфон.

Що зручніше для дзвінків

З огляду на відмінності і первісне призначення пристрою, легко напрошується висновок, що для здійснення дзвінків смартфон буде більш зручним. Тому, якщо вам функціонал стільникового телефону потрібен в більшій мірі, ніж можливості комп'ютера, ваш вибір однозначний - смартфон.

Безсумнівно, сьогодні на ринку більшість планшетів можуть виконувати функції стільникового телефону. Наявність слота для сім-карти дозволяє здійснювати дзвінки з пристрою. Але наскільки зручно розмовляти за допомогою гаджета, діагональ якого становить не менше 7 дюймів? Вельми сумнівне задоволення, погодьтеся. Та й рука втомиться. Звичайно, можна при розмові користуватися гарнітурою. Але при цьому залишається інша проблема - планшет, на відміну від смартфона, не поміститься практично ні в одну кишеню.

Що зручніше для серфінгу в інтернеті

Для роботи з інтернет браузером можна використовувати, як смартфон, так і планшет. При цьому, вибираючи планшет, обов'язково зверніть увагу - чи є в ньому підтримка роботи з мережами 4G. Відсутність цієї можливості істотно знизить комфорт при використанні мобільного інтернету. При цьому важливо розуміти, що для серфінгу в інтернеті важливе значення має розмір екрану. Саме в цьому і полягає одна з основних відмінностей між смартфоном і планшетом. Планшет має розмір діагоналі не менше 7 дюймів.

Однак сьогодні на ринку мобільних пристроїв представлені так звані фаблет - смартфони з діагоналлю від 5,5 до 7 дюймів. Ця назва (phablet) з'явилося в результаті злиття двох англійських слів PHone і tABLET. Іноді можна зустріти і такі назви для цих пристроїв, як плафон, фланшет, або Планшетофони. Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно?

Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно

Завдяки великому екрану планшет дозволяє одночасно побачити більший обсяг інформації, в порівнянні зі смартфоном. Крім цього варто врахувати, що сенсорний екран також є і елементом управління гаджетом. Тому розміри відображається клавіатури та інших кнопок управління також безпосередньо залежать від розміру дисплея. Читати і вводити текст набагато зручніше на великому екрані.

Виходячи з цього, робимо висновок: якщо вам потрібно девайс, екран якого зможе вміщувати якомога більший обсяг інформації, на якому буде зручно читати і набирати текст, багато працювати з додатками, ваш вибір - планшет, або фаблет.

Чим краще робити знімки

Більшість активних користувачів звикли робити знімки або знімати відео за допомогою свого мобільного девайса. І якщо вам важлива ця опція, то вибір буде однозначним - смартфон або фаблет. Справа в тому, що на планшетах традиційно встановлюються модулі камер гіршої якості. Це не найсильніша сторона даного типу пристроїв.

Читайте також: Функція HDR в камері .

Що краще для ігор

Як на планшет, так і на смартфон можна встановити безліч ігор, які допоможуть приємно провести час. Залежно від операційної системи, Android, iOS, або Windows Phone, є безліч програм, як платних, так і безкоштовних. Найширший вибір безкоштовних ігор пропонується для користувачів андроїд пристроїв. Перевага планшетів з ОС Windows 8 в тому, що на них можна встановити звичайну комп'ютерну гру.

Крім операційної системи для гри величезне значення має і розмір екрану. Чим він більший, тим грати зручніше. Особливо, якщо форматом геймплея гри передбачається наявність великої кількості дрібних елементів. Загалом, якщо ви віддаєте перевагу прості ігри, в яких відсутні дрібні елементи, то з цим відмінно впорається будь-який смартфон, навіть з діагоналлю 3,5 дюйма. Але для тих, хто вважає за краще стратегії та інші ігри з великою кількістю дрібних деталей, краще зупинити свій вибір на планшеті, або фаблет з діагоналлю не менше 6 дюймів.

Робота з документами і текстами

Почати можна з того, що і до смартфону, і до планшета можна підключити зовнішню клавіатуру. Але ми розуміємо, що чим більше екран, тим набирати текст буде зручніше. Крім цього, багато планшети мають спеціальні док-станції, оснащені QWERTY-клавіатурою, зовнішнім акумулятором і додатковими портами. Це дозволяє зробити з планшета нетбук (з деякими застереженнями). І якщо вам належить багато працювати з текстом, то вибір однозначно на користь планшета.

Точно так само йде справа і при необхідності не тільки багато друкувати, а й відкривати документи, створені в офісних додатках. У цьому випадку кращим вибором стане планшет під управлінням ОС Windows. Ці пристрої дозволяють користуватися звичним набором офісних програм, що встановлюються на комп'ютери.

Практично універсальне рішення

Якщо вас все ще мучить питання, смартфон або планшет - що вибрати, якщо вам потрібно і дзвонити, і з інтернетом працювати, і документи переглядати, ми спробуємо дати універсальну пораду. Можна купити продуктивний, потужний, сучасний, і недорогий смартфон. Важливо, щоб він мав відмінні технічні характеристики, а розмір екрану при цьому був максимально зручний, як для дзвінків, так і для читання текстів чи роботи з додатками. Проведені дослідження і соціологічні опитування показали: більшість користувачів вважають, що розмір гаджета в 5,2 дюйма є найбільш зручним і комфортним, як для роботи з пристроєм, так і при його використанні в якості стільникового телефону.

Отже, ми шукаємо смартфон з діагоналлю 5,2 дюйма, з потужною апаратної складової, і бажано за доступною ціною. Можливо, ви здивуєтеся, але такі пристрої є на ринку. Зверніть увагу на лінійку смартфонів молодого перспективного британського бренду Wileyfox. Ця компанія з'явилася на ринку восени 2015 року, і її продукція відразу привернула увагу, як простих користувачів, так і експертів. Відзначимо, що всі моделі бренду отримали найбільш затребувані сьогодні на ринку опції і функції. Так, кожен смартфон з симпатичною мордочкою лисички на задній панелі (фірмовий логотип Wileyfox) має два слота для сім-карт, підтримує роботу з мережами передачі даних 4G LTE, відрізняється стильним сучасним дизайном, потужними технічними характеристиками і доступною ціною.

Чудовим прикладом універсального смартфона буде флагман компанії, модель Wileyfox Swift 2 X .

Wileyfox Swift 2 X

Потужний, продуктивний, зовні привабливий і доступний - все це справедливо по відношенню до Wileyfox Swift 2 X. Корпус пристрою виготовлений з якісного сплаву алюмінію, який створює приємні тактильні враження завдяки своїй металевій прохолоді. Логотип бренду, обрамлення сканера відбитків пальців і модуля 16-мегапіксельної камери виконані з використанням технології лазерного гравіювання. Завдяки невеликій товщині (всього 8,2 мм) і злегка заокругленим 2.5D краях дисплея апарат виглядає дуже стильно і оригінально.

Full HD IPS дисплей діагоналлю 5,2 дюйма забезпечує високу якість зображення навіть при широких кутах огляду. Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону.

Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону

Продуктивний 8-ядерний процесор Qualcomm 430 забезпечує можливість завантажувати самі ресурсомісткі програми. Для цього користувачеві доступні також 3 Гб оперативної і 32 Гб вбудованої пам'яті. Можливість розширення пам'яті за допомогою карти microSDXC на 128 Гб напевно оцінять користувачі, яким подобається робити багато фотографій і знімати відео. Завдяки 16-мегапіксельною камері з фазовим автофокусом і подвійним LED спалахом якість знімків буде бездоганним.

Сканер відбитків пальців і модуль NFC - практично обов'язкові опції для сучасних смартфонів, присутні в цій моделі. Також корисною для користувачів буде підтримка технології швидкої зарядки акумулятора і реалізація сучасного стандарту підключення до USB TYPE-C 2.0.

І найголовніше - ціна. Замовити Wileyfox Swift 2 X на офіційному сайті можна всього за 12 990 рублів.

висновок

Отже, ми розглянули основні відмінності між планшетом і смартфоном. Тепер ви зможете зробити правильний вибір, залежно від того, для яких цілей збираєтеся купити пристрій. Звичайно ж, якщо вам не підійде рекомендована нами модель - відмінний варіант для тих, хто хоче заощадити, не втрачаючи при цьому в якості, надійності і функціональності.

Смартфон або планшет: що вибрати

Сьогодні багатьох активних користувачів сучасних гаджетів хвилює питання - що краще, смартфон або планшет зі слотом для сім-карти? Напевно ви вже стикалися з такою версією відповіді на дане питання, як "вибір залежить від того, в якому режимі ви збираєтеся експлуатувати девайс". Все вірно. Але які критерії вибору при цьому важливі, і чому в одній ситуації однозначно краще смартфон, а в іншій - планшет з можливістю використовувати його в якості телефону? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Як смартфон, так планшет або ноутбук призначений для виконання певних завдань. Будь-яке з цих пристроїв може мати широкий функціонал, але окремі сценарії експлуатації краще реалізовані в тому, що спочатку розроблялася і створювалася для їх виконання. Почнемо наш вибір з того, що між смартфоном і планшетом є як загальні риси, так і суттєві відмінності. Саме відмінності і будуть визначальними при виборі типу пристрою, в залежності від планованого режиму експлуатації.

Читайте також: Смартфон в металевому корпусі .

Чим планшет відрізняється від смартфона

Щоб зрозуміти, чим відрізняється планшет від смартфона, зупинимося на ключових відмінностях цих пристроїв. Смартфон об'єднує в собі функціональність мобільного телефону з опціями кишенькового комп'ютера. Після того, як були розроблені сучасні операційні системи, з'явилася можливість встановлювати в смартфони різне програмне забезпечення, тим самим істотно розширивши функціонал гаджета.

Таким чином, смартфон можна розглядати як звичайну "звонилку", за допомогою якої можна перевірити електронну пошту, а також користуватися різними мессенджерами і масою інших корисних додатків, перетворюючи тим самим девайс в невеликий комп'ютер. Але все одно смартфон залишається, в першу чергу телефоном, нехай і дуже просунутим, і поки не став повноцінним комп'ютером.

Планшети також працюють під управлінням сучасних операційних систем, які зустрічаються в смартфонах. Є моделі, оснащені слотом для сім-карти, що дозволяє їх використовувати в якості стільникового телефону. Але планшет за своїми можливостями і функціями все-таки ближче до комп'ютера, ніж смартфон.

Що зручніше для дзвінків

З огляду на відмінності і первісне призначення пристрою, легко напрошується висновок, що для здійснення дзвінків смартфон буде більш зручним. Тому, якщо вам функціонал стільникового телефону потрібен в більшій мірі, ніж можливості комп'ютера, ваш вибір однозначний - смартфон.

Безсумнівно, сьогодні на ринку більшість планшетів можуть виконувати функції стільникового телефону. Наявність слота для сім-карти дозволяє здійснювати дзвінки з пристрою. Але наскільки зручно розмовляти за допомогою гаджета, діагональ якого становить не менше 7 дюймів? Вельми сумнівне задоволення, погодьтеся. Та й рука втомиться. Звичайно, можна при розмові користуватися гарнітурою. Але при цьому залишається інша проблема - планшет, на відміну від смартфона, не поміститься практично ні в одну кишеню.

Що зручніше для серфінгу в інтернеті

Для роботи з інтернет браузером можна використовувати, як смартфон, так і планшет. При цьому, вибираючи планшет, обов'язково зверніть увагу - чи є в ньому підтримка роботи з мережами 4G. Відсутність цієї можливості істотно знизить комфорт при використанні мобільного інтернету. При цьому важливо розуміти, що для серфінгу в інтернеті важливе значення має розмір екрану. Саме в цьому і полягає одна з основних відмінностей між смартфоном і планшетом. Планшет має розмір діагоналі не менше 7 дюймів.

Однак сьогодні на ринку мобільних пристроїв представлені так звані фаблет - смартфони з діагоналлю від 5,5 до 7 дюймів. Ця назва (phablet) з'явилося в результаті злиття двох англійських слів PHone і tABLET. Іноді можна зустріти і такі назви для цих пристроїв, як плафон, фланшет, або Планшетофони. Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно?

Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно

Завдяки великому екрану планшет дозволяє одночасно побачити більший обсяг інформації, в порівнянні зі смартфоном. Крім цього варто врахувати, що сенсорний екран також є і елементом управління гаджетом. Тому розміри відображається клавіатури та інших кнопок управління також безпосередньо залежать від розміру дисплея. Читати і вводити текст набагато зручніше на великому екрані.

Виходячи з цього, робимо висновок: якщо вам потрібно девайс, екран якого зможе вміщувати якомога більший обсяг інформації, на якому буде зручно читати і набирати текст, багато працювати з додатками, ваш вибір - планшет, або фаблет.

Чим краще робити знімки

Більшість активних користувачів звикли робити знімки або знімати відео за допомогою свого мобільного девайса. І якщо вам важлива ця опція, то вибір буде однозначним - смартфон або фаблет. Справа в тому, що на планшетах традиційно встановлюються модулі камер гіршої якості. Це не найсильніша сторона даного типу пристроїв.

Читайте також: Функція HDR в камері .

Що краще для ігор

Як на планшет, так і на смартфон можна встановити безліч ігор, які допоможуть приємно провести час. Залежно від операційної системи, Android, iOS, або Windows Phone, є безліч програм, як платних, так і безкоштовних. Найширший вибір безкоштовних ігор пропонується для користувачів андроїд пристроїв. Перевага планшетів з ОС Windows 8 в тому, що на них можна встановити звичайну комп'ютерну гру.

Крім операційної системи для гри величезне значення має і розмір екрану. Чим він більший, тим грати зручніше. Особливо, якщо форматом геймплея гри передбачається наявність великої кількості дрібних елементів. Загалом, якщо ви віддаєте перевагу прості ігри, в яких відсутні дрібні елементи, то з цим відмінно впорається будь-який смартфон, навіть з діагоналлю 3,5 дюйма. Але для тих, хто вважає за краще стратегії та інші ігри з великою кількістю дрібних деталей, краще зупинити свій вибір на планшеті, або фаблет з діагоналлю не менше 6 дюймів.

Робота з документами і текстами

Почати можна з того, що і до смартфону, і до планшета можна підключити зовнішню клавіатуру. Але ми розуміємо, що чим більше екран, тим набирати текст буде зручніше. Крім цього, багато планшети мають спеціальні док-станції, оснащені QWERTY-клавіатурою, зовнішнім акумулятором і додатковими портами. Це дозволяє зробити з планшета нетбук (з деякими застереженнями). І якщо вам належить багато працювати з текстом, то вибір однозначно на користь планшета.

Точно так само йде справа і при необхідності не тільки багато друкувати, а й відкривати документи, створені в офісних додатках. У цьому випадку кращим вибором стане планшет під управлінням ОС Windows. Ці пристрої дозволяють користуватися звичним набором офісних програм, що встановлюються на комп'ютери.

Практично універсальне рішення

Якщо вас все ще мучить питання, смартфон або планшет - що вибрати, якщо вам потрібно і дзвонити, і з інтернетом працювати, і документи переглядати, ми спробуємо дати універсальну пораду. Можна купити продуктивний, потужний, сучасний, і недорогий смартфон. Важливо, щоб він мав відмінні технічні характеристики, а розмір екрану при цьому був максимально зручний, як для дзвінків, так і для читання текстів чи роботи з додатками. Проведені дослідження і соціологічні опитування показали: більшість користувачів вважають, що розмір гаджета в 5,2 дюйма є найбільш зручним і комфортним, як для роботи з пристроєм, так і при його використанні в якості стільникового телефону.

Отже, ми шукаємо смартфон з діагоналлю 5,2 дюйма, з потужною апаратної складової, і бажано за доступною ціною. Можливо, ви здивуєтеся, але такі пристрої є на ринку. Зверніть увагу на лінійку смартфонів молодого перспективного британського бренду Wileyfox. Ця компанія з'явилася на ринку восени 2015 року, і її продукція відразу привернула увагу, як простих користувачів, так і експертів. Відзначимо, що всі моделі бренду отримали найбільш затребувані сьогодні на ринку опції і функції. Так, кожен смартфон з симпатичною мордочкою лисички на задній панелі (фірмовий логотип Wileyfox) має два слота для сім-карт, підтримує роботу з мережами передачі даних 4G LTE, відрізняється стильним сучасним дизайном, потужними технічними характеристиками і доступною ціною.

Чудовим прикладом універсального смартфона буде флагман компанії, модель Wileyfox Swift 2 X .

Wileyfox Swift 2 X

Потужний, продуктивний, зовні привабливий і доступний - все це справедливо по відношенню до Wileyfox Swift 2 X. Корпус пристрою виготовлений з якісного сплаву алюмінію, який створює приємні тактильні враження завдяки своїй металевій прохолоді. Логотип бренду, обрамлення сканера відбитків пальців і модуля 16-мегапіксельної камери виконані з використанням технології лазерного гравіювання. Завдяки невеликій товщині (всього 8,2 мм) і злегка заокругленим 2.5D краях дисплея апарат виглядає дуже стильно і оригінально.

Full HD IPS дисплей діагоналлю 5,2 дюйма забезпечує високу якість зображення навіть при широких кутах огляду. Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону.

Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону

Продуктивний 8-ядерний процесор Qualcomm 430 забезпечує можливість завантажувати самі ресурсомісткі програми. Для цього користувачеві доступні також 3 Гб оперативної і 32 Гб вбудованої пам'яті. Можливість розширення пам'яті за допомогою карти microSDXC на 128 Гб напевно оцінять користувачі, яким подобається робити багато фотографій і знімати відео. Завдяки 16-мегапіксельною камері з фазовим автофокусом і подвійним LED спалахом якість знімків буде бездоганним.

Сканер відбитків пальців і модуль NFC - практично обов'язкові опції для сучасних смартфонів, присутні в цій моделі. Також корисною для користувачів буде підтримка технології швидкої зарядки акумулятора і реалізація сучасного стандарту підключення до USB TYPE-C 2.0.

І найголовніше - ціна. Замовити Wileyfox Swift 2 X на офіційному сайті можна всього за 12 990 рублів.

висновок

Отже, ми розглянули основні відмінності між планшетом і смартфоном. Тепер ви зможете зробити правильний вибір, залежно від того, для яких цілей збираєтеся купити пристрій. Звичайно ж, якщо вам не підійде рекомендована нами модель - відмінний варіант для тих, хто хоче заощадити, не втрачаючи при цьому в якості, надійності і функціональності.

Смартфон або планшет: що вибрати

Сьогодні багатьох активних користувачів сучасних гаджетів хвилює питання - що краще, смартфон або планшет зі слотом для сім-карти? Напевно ви вже стикалися з такою версією відповіді на дане питання, як "вибір залежить від того, в якому режимі ви збираєтеся експлуатувати девайс". Все вірно. Але які критерії вибору при цьому важливі, і чому в одній ситуації однозначно краще смартфон, а в іншій - планшет з можливістю використовувати його в якості телефону? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Як смартфон, так планшет або ноутбук призначений для виконання певних завдань. Будь-яке з цих пристроїв може мати широкий функціонал, але окремі сценарії експлуатації краще реалізовані в тому, що спочатку розроблялася і створювалася для їх виконання. Почнемо наш вибір з того, що між смартфоном і планшетом є як загальні риси, так і суттєві відмінності. Саме відмінності і будуть визначальними при виборі типу пристрою, в залежності від планованого режиму експлуатації.

Читайте також: Смартфон в металевому корпусі .

Чим планшет відрізняється від смартфона

Щоб зрозуміти, чим відрізняється планшет від смартфона, зупинимося на ключових відмінностях цих пристроїв. Смартфон об'єднує в собі функціональність мобільного телефону з опціями кишенькового комп'ютера. Після того, як були розроблені сучасні операційні системи, з'явилася можливість встановлювати в смартфони різне програмне забезпечення, тим самим істотно розширивши функціонал гаджета.

Таким чином, смартфон можна розглядати як звичайну "звонилку", за допомогою якої можна перевірити електронну пошту, а також користуватися різними мессенджерами і масою інших корисних додатків, перетворюючи тим самим девайс в невеликий комп'ютер. Але все одно смартфон залишається, в першу чергу телефоном, нехай і дуже просунутим, і поки не став повноцінним комп'ютером.

Планшети також працюють під управлінням сучасних операційних систем, які зустрічаються в смартфонах. Є моделі, оснащені слотом для сім-карти, що дозволяє їх використовувати в якості стільникового телефону. Але планшет за своїми можливостями і функціями все-таки ближче до комп'ютера, ніж смартфон.

Що зручніше для дзвінків

З огляду на відмінності і первісне призначення пристрою, легко напрошується висновок, що для здійснення дзвінків смартфон буде більш зручним. Тому, якщо вам функціонал стільникового телефону потрібен в більшій мірі, ніж можливості комп'ютера, ваш вибір однозначний - смартфон.

Безсумнівно, сьогодні на ринку більшість планшетів можуть виконувати функції стільникового телефону. Наявність слота для сім-карти дозволяє здійснювати дзвінки з пристрою. Але наскільки зручно розмовляти за допомогою гаджета, діагональ якого становить не менше 7 дюймів? Вельми сумнівне задоволення, погодьтеся. Та й рука втомиться. Звичайно, можна при розмові користуватися гарнітурою. Але при цьому залишається інша проблема - планшет, на відміну від смартфона, не поміститься практично ні в одну кишеню.

Що зручніше для серфінгу в інтернеті

Для роботи з інтернет браузером можна використовувати, як смартфон, так і планшет. При цьому, вибираючи планшет, обов'язково зверніть увагу - чи є в ньому підтримка роботи з мережами 4G. Відсутність цієї можливості істотно знизить комфорт при використанні мобільного інтернету. При цьому важливо розуміти, що для серфінгу в інтернеті важливе значення має розмір екрану. Саме в цьому і полягає одна з основних відмінностей між смартфоном і планшетом. Планшет має розмір діагоналі не менше 7 дюймів.

Однак сьогодні на ринку мобільних пристроїв представлені так звані фаблет - смартфони з діагоналлю від 5,5 до 7 дюймів. Ця назва (phablet) з'явилося в результаті злиття двох англійських слів PHone і tABLET. Іноді можна зустріти і такі назви для цих пристроїв, як плафон, фланшет, або Планшетофони. Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно?

Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно

Завдяки великому екрану планшет дозволяє одночасно побачити більший обсяг інформації, в порівнянні зі смартфоном. Крім цього варто врахувати, що сенсорний екран також є і елементом управління гаджетом. Тому розміри відображається клавіатури та інших кнопок управління також безпосередньо залежать від розміру дисплея. Читати і вводити текст набагато зручніше на великому екрані.

Виходячи з цього, робимо висновок: якщо вам потрібно девайс, екран якого зможе вміщувати якомога більший обсяг інформації, на якому буде зручно читати і набирати текст, багато працювати з додатками, ваш вибір - планшет, або фаблет.

Чим краще робити знімки

Більшість активних користувачів звикли робити знімки або знімати відео за допомогою свого мобільного девайса. І якщо вам важлива ця опція, то вибір буде однозначним - смартфон або фаблет. Справа в тому, що на планшетах традиційно встановлюються модулі камер гіршої якості. Це не найсильніша сторона даного типу пристроїв.

Читайте також: Функція HDR в камері .

Що краще для ігор

Як на планшет, так і на смартфон можна встановити безліч ігор, які допоможуть приємно провести час. Залежно від операційної системи, Android, iOS, або Windows Phone, є безліч програм, як платних, так і безкоштовних. Найширший вибір безкоштовних ігор пропонується для користувачів андроїд пристроїв. Перевага планшетів з ОС Windows 8 в тому, що на них можна встановити звичайну комп'ютерну гру.

Крім операційної системи для гри величезне значення має і розмір екрану. Чим він більший, тим грати зручніше. Особливо, якщо форматом геймплея гри передбачається наявність великої кількості дрібних елементів. Загалом, якщо ви віддаєте перевагу прості ігри, в яких відсутні дрібні елементи, то з цим відмінно впорається будь-який смартфон, навіть з діагоналлю 3,5 дюйма. Але для тих, хто вважає за краще стратегії та інші ігри з великою кількістю дрібних деталей, краще зупинити свій вибір на планшеті, або фаблет з діагоналлю не менше 6 дюймів.

Робота з документами і текстами

Почати можна з того, що і до смартфону, і до планшета можна підключити зовнішню клавіатуру. Але ми розуміємо, що чим більше екран, тим набирати текст буде зручніше. Крім цього, багато планшети мають спеціальні док-станції, оснащені QWERTY-клавіатурою, зовнішнім акумулятором і додатковими портами. Це дозволяє зробити з планшета нетбук (з деякими застереженнями). І якщо вам належить багато працювати з текстом, то вибір однозначно на користь планшета.

Точно так само йде справа і при необхідності не тільки багато друкувати, а й відкривати документи, створені в офісних додатках. У цьому випадку кращим вибором стане планшет під управлінням ОС Windows. Ці пристрої дозволяють користуватися звичним набором офісних програм, що встановлюються на комп'ютери.

Практично універсальне рішення

Якщо вас все ще мучить питання, смартфон або планшет - що вибрати, якщо вам потрібно і дзвонити, і з інтернетом працювати, і документи переглядати, ми спробуємо дати універсальну пораду. Можна купити продуктивний, потужний, сучасний, і недорогий смартфон. Важливо, щоб він мав відмінні технічні характеристики, а розмір екрану при цьому був максимально зручний, як для дзвінків, так і для читання текстів чи роботи з додатками. Проведені дослідження і соціологічні опитування показали: більшість користувачів вважають, що розмір гаджета в 5,2 дюйма є найбільш зручним і комфортним, як для роботи з пристроєм, так і при його використанні в якості стільникового телефону.

Отже, ми шукаємо смартфон з діагоналлю 5,2 дюйма, з потужною апаратної складової, і бажано за доступною ціною. Можливо, ви здивуєтеся, але такі пристрої є на ринку. Зверніть увагу на лінійку смартфонів молодого перспективного британського бренду Wileyfox. Ця компанія з'явилася на ринку восени 2015 року, і її продукція відразу привернула увагу, як простих користувачів, так і експертів. Відзначимо, що всі моделі бренду отримали найбільш затребувані сьогодні на ринку опції і функції. Так, кожен смартфон з симпатичною мордочкою лисички на задній панелі (фірмовий логотип Wileyfox) має два слота для сім-карт, підтримує роботу з мережами передачі даних 4G LTE, відрізняється стильним сучасним дизайном, потужними технічними характеристиками і доступною ціною.

Чудовим прикладом універсального смартфона буде флагман компанії, модель Wileyfox Swift 2 X .

Wileyfox Swift 2 X

Потужний, продуктивний, зовні привабливий і доступний - все це справедливо по відношенню до Wileyfox Swift 2 X. Корпус пристрою виготовлений з якісного сплаву алюмінію, який створює приємні тактильні враження завдяки своїй металевій прохолоді. Логотип бренду, обрамлення сканера відбитків пальців і модуля 16-мегапіксельної камери виконані з використанням технології лазерного гравіювання. Завдяки невеликій товщині (всього 8,2 мм) і злегка заокругленим 2.5D краях дисплея апарат виглядає дуже стильно і оригінально.

Full HD IPS дисплей діагоналлю 5,2 дюйма забезпечує високу якість зображення навіть при широких кутах огляду. Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону.

Це оптимальний розмір екрану, як для роботи з додатками, перегляду різного контенту, так і для використання пристрою в якості телефону

Продуктивний 8-ядерний процесор Qualcomm 430 забезпечує можливість завантажувати самі ресурсомісткі програми. Для цього користувачеві доступні також 3 Гб оперативної і 32 Гб вбудованої пам'яті. Можливість розширення пам'яті за допомогою карти microSDXC на 128 Гб напевно оцінять користувачі, яким подобається робити багато фотографій і знімати відео. Завдяки 16-мегапіксельною камері з фазовим автофокусом і подвійним LED спалахом якість знімків буде бездоганним.

Сканер відбитків пальців і модуль NFC - практично обов'язкові опції для сучасних смартфонів, присутні в цій моделі. Також корисною для користувачів буде підтримка технології швидкої зарядки акумулятора і реалізація сучасного стандарту підключення до USB TYPE-C 2.0.

І найголовніше - ціна. Замовити Wileyfox Swift 2 X на офіційному сайті можна всього за 12 990 рублів.

висновок

Отже, ми розглянули основні відмінності між планшетом і смартфоном. Тепер ви зможете зробити правильний вибір, залежно від того, для яких цілей збираєтеся купити пристрій. Звичайно ж, якщо вам не підійде рекомендована нами модель - відмінний варіант для тих, хто хоче заощадити, не втрачаючи при цьому в якості, надійності і функціональності.

Але які критерії вибору при цьому важливі, і чому в одній ситуації однозначно краще смартфон, а в іншій - планшет з можливістю використовувати його в якості телефону?
Але наскільки зручно розмовляти за допомогою гаджета, діагональ якого становить не менше 7 дюймів?
Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно?
Але які критерії вибору при цьому важливі, і чому в одній ситуації однозначно краще смартфон, а в іншій - планшет з можливістю використовувати його в якості телефону?
Але наскільки зручно розмовляти за допомогою гаджета, діагональ якого становить не менше 7 дюймів?
Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно?
Але які критерії вибору при цьому важливі, і чому в одній ситуації однозначно краще смартфон, а в іншій - планшет з можливістю використовувати його в якості телефону?
Але наскільки зручно розмовляти за допомогою гаджета, діагональ якого становить не менше 7 дюймів?
Можна сказати, що фаблет є альтернативою для тих, хто не може остаточно визначитися, що купити - смартфон, планшет, або обидва пристрої одночасно?
Але які критерії вибору при цьому важливі, і чому в одній ситуації однозначно краще смартфон, а в іншій - планшет з можливістю використовувати його в якості телефону?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки