Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як встановити відеокарту на комп'ютер

  1. Підготовчі роботи і обмеження
  2. установка відеокарти
  3. Установка драйвера нового пристрою

Відеокарта є основним компонентом в ПК. Відсутність відеочипа не допускається, тому що виконувати будь-які дії буде неможливо. По суті, відеокарта - це графічний чіпсет, за допомогою якого проглядаються відеоролики і малюнки, не кажучи вже про передачу будь-якого зображення на екран. У століття розвитку комп'ютерних технологій високошвидкісне устаткування є важливим, як для роботи, так і для розваг.

Найчастіше апгрейд комп'ютера полягає в заміні відеокарти на більш потужну. Як встановити відеокарту на комп'ютер самостійно, буде детально розглянуто в даній статті.

Підготовчі роботи і обмеження

Якщо Ви вперше збираєте системний блок і не плануєте грати в ігри, зверніть увагу на наявність на материнській платі роз'ємів для підключення монітора. Більшість сучасних процесорів вже містять в собі мініатюрний відеочіп, якого цілком достатньо для роботи на ПК і для перегляду відеоматеріалів.

Перед заміною або первинної установкою відеокарти слід знати наступне:

  • Купівля нового обладнання може спричинити за собою заміни блоку живлення. Чим могутніше відеокарта, тим вище споживається енергія. Для стандартних моделей відеокарт, встановлених на комп'ютер для роботи з офісними додатками, досить блоку живлення на 400-450 Вт. Але якщо комп'ютер використовує геймер або графічний дизайнер, то необхідно встановити блок живлення не нижче Потужність 550 Вт. Енергоспоживання окремих моделей завжди зазначено в технічних характеристиках. Майте це на увазі при апгрейді обладнання.
  • Існують різні роз'єми для підключення відеокарти: AGP, PCI-Express і PCI. Для того щоб підібрати правильний варіант при установці на стару материнську плату, необхідно ознайомитися з інструкцією до материнської плати. Тільки після цього можна підібрати відеокарту або ж скористатися перехідником. Якщо на материнській платі немає роз'єму PCI-Express, то Ви не зможете встановити сучасну відеокарту і буде потрібно більше масштабна заміна, яка може потягнути за собою по ланцюжку і інші компоненти.
  • Перед тим, як встановлювати обладнання, слід видалити програмне забезпечення старого. Залежно від платформи, встановленої на ПК, слід відкрити «Диспетчер пристроїв» і видалити драйвери від старої відеокарти.

установка відеокарти

установка відеокарти

  1. Вимкніть ПК від мережі, від'єднавши живить шнур, що знаходиться позаду корпусу і витягніть вилку з розетки. У тому випадку, якщо комп'ютер працював перед цим, слід почекати 15 хвилин, щоб пристрій повністю охололи.
  2. За допомогою викрутки, відкрийте корпус системного блоку.
  3. Для безпечного проведення робіт, слід заземлитися. Для цього скористайтеся антистатичним ремінцем або покладіть ПК на прогумований килимок.
  4. Від модифікації материнської плати залежить знаходження слота відеокарти. Знайти його досить легко, якщо відбувається заміна старої на нову. Якщо збираєте нову систему, то слід ознайомитися з інструкцією до материнської плати.
  5. Після того, як слот виявлений - витягніть старий устрій. Найчастіше для цього потрібно відкрутити один шуруп, розташований на задній панелі і злегка натиснути на фіксатори, що утримують відеокарту.
  6. У звільнену слот встановіть пристрій. Не потрібно застосовувати грубу фізичну силу, досить акуратно вставити в слот і трохи натиснути. Зверніть увагу, щоб відеокарта точно увійшла, тому що ПК не запуститься, якщо чіпсет встановлений криво. У разі, якщо слотів кілька, то потрібно встановити саме в перший. Другий і наступні можуть мати занижену пропускну здатність.
  7. Встановіть в відеокарту необхідний кабель, якщо конфігурація пристрою вимагає цього. Якщо є роз'єм для підключення кабелю блоку живлення, то його обов'язково необхідно підключити.
  8. Закрийте корпус, закрутіть назад шурупи і встановіть кабелі живлення на колишнє місце.
  9. До роз'єму відеокарти підключіть монітор і запустіть комп'ютер.

Установка драйвера нового пристрою

Коректна робота будь-якої комп'ютерної запчастини полягає в установці супутнього програмного забезпечення. Щоб встановити драйвер, дійте строго по схемі:

  1. Найчастіше, ОС Windows самостійно встановлює необхідні драйвера. Але можна скористатися диском, який йде в комплекті. Вставте в привід диск і зробіть установку драйверів.
  2. Виробники рекомендують встановлювати драйвера з офіційного сайту: NVidia.ru для GeForce або AMD.com для Radeon. Слід зазначити, що для коректної роботи в старих операційних системах, необхідно обов'язково провести установку з диска або сайту, тому що самостійна установка операційної системи дозволяє користувачеві лише користуватися робочим столом, на цьому дії відеокарти будуть обмежені.
  3. Після установки програмного забезпечення графічного чіпсета, ПК потрібно перезавантажити.
  4. Якщо після перезавантаження пролунав характерний писк, слід відключити ПК від мережі, витягти відеокарту і продути слот розширення стисненим повітрям. Після чого відеокарта встановлюється назад. У тому випадку, якщо писк триває необхідно звернутися в службу підтримки.
  5. У випадках, коли материнська плата має вбудований графічний чіпсетом, може виникнути конфлікт з новим обладнанням. Усунути цю проблему можна тільки через BIOS, відключивши інтегровану відеокарту.

Варто зазначити, що для коректної роботи пристрою на старих операційних системах необхідно встановити нову версію DirectX. Дана програма дозволяє поліпшити зображення, графічні спецефекти в іграх, чіткість і структурність. Також під час відеоконференцій DirectX покращує якість переданого зображення.

В сучасних операційних системах, таких як Windows 8, Windows 8,1 і Windows 10 після установки відеокарти в слот і запуску ПК, подальші процеси протікають в автоматичному режимі.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки