Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Не включається комп'ютер чорний екран

  1. Причини появи чорного екрану.
  2. Потрібно чистка комп'ютера від пилу.
  3. Несправний відео кабель (VGA, DVI, HDMI) або монітор.
  4. Проблемна програма або драйвер.
  5. Проблема з жорстким диском.
  6. Інші апаратні несправності.

Сьогодні я хотів би з вами обговорити причини, через які комп'ютер включається, але на моніторі не зображення. Інакше кажучи «висить чорний екран».

Інакше кажучи «висить чорний екран»

Чорний екран при включенні комп'ютера не завжди одноманітний. Його можна розділити на 3 частини:

  1. Чорний екран через те, що погано подоткнуть роз'єми живлення для монітора, як в розетку так і в сам монітор, або монітор погано з'єднаний кабелем з комп'ютером.
  2. Чорний екран відразу після того, як ви натиснули на кнопку включення. Тобто, монітор включився, але ніяких початкових заставок материнської плати, написів і цифр перед самою завантаженням операційної системи немає. Це проблема апаратного рівня. Найчастіше в такому випадку висить табличка «Немає сигналу». Можливо також, що комп'ютер починає видавати писк. Сигнали можуть бути різні. Нижче, ми розберемо більш детально, як відновити роботу комп'ютера.
  3. Комп'ютер включається як зазвичай, є початкова заставка материнської плати, (не у всіх комп'ютерів вона повинна бути, так що не лякайтеся) біжать написи, цифри і після всього цього добра починається звичайна завантаження системи. Після цього просто висить чорний екран, а іноді чорний екран з курсором. Не виключено поява синього екрану смерті. Дана проблема швидше за все програмного рівня і вона досить легко усувається, крім випадків, коли жорсткого диска прийшов кінець і комп'ютер просто не може вважати з нього інформацію.

Причини появи чорного екрану.

Нижче я напишу абсолютно всі причини, через які при включенні комп'ютера вилазить чорний екран, а потім ми детально розглянемо кожну з них.

  1. Потрібно чистка комп'ютера від пилу.
  2. Несправний відео кабель (VGA, HDMI, DVI) або монітор.
  3. Несправна відеокарта.
  4. Проблемна програма або драйвер.
  5. Проблема з жорстким диском.
  6. Інші апаратні несправності.

А тепер, давайте розглянемо кожну з цих причин по порядку. Поїхали!

  1. Потрібно чистка комп'ютера від пилу.

Потрібно чистка комп'ютера від пилу

Комп'ютер включається, а замість звичної завантаження висить чорний екран? Це досить поширена проблема. У 80% випадків це відбувається через те, що всередині системного блоку скупчилася велика кількість пилу. У даній ситуації потрібно витягнути всі комплектуючі комп'ютера зі своїх роз'ємів, зняти кулер і радіатор процесора, а потім гарненько продути їх і сам системний блок від пилу за допомогою спеціального балончика із стислим повітрям. (Продається в будь-якому поважному комп'ютерному магазині) Як це зробити ви можете дізнатися в статті « Чистка комп'ютера від пилу »Також, я б порадив вам поміняти термопасту на процесорі, відеокарті і інших чіпах, (де це потрібно) а також змастити вентилятори (якщо потрібно).

  1. Несправний відео кабель (VGA, DVI, HDMI) або монітор.

Можливо, причиною того, що включається комп'ютер, а на моніторі висить чорний екран, є несправний відео кабель.

Він буває трьох видів:

VGA

DVI

HDMI

Для того, що б перевірити цю теорію, необхідно підключити системний блок за допомогою цього кабелю не до монітора, а телевізору. Або просто позичити у друга свідомо робочий кабель.

Таким же способом, до речі, перевіряють і монітор комп'ютера.

  1. Несправна відеокарта.

Ця причина також викликає при включенні комп'ютера чорний екран.

Найшвидший і результативний спосіб перевірки відеокарти на работоспособность- підставити іншу відеокарту на її місце. Якщо при включенні комп'ютера з'явилося зображення-йдіть в магазин за новою відеокартою.

  1. Проблемна програма або драйвер.

Дана причина, через яку включається комп'ютер і потім з'являється чорний екран-в корені відрізняється від всіх вище і нижче описаних. Справа в тому, що проблема, швидше за все на програмному рівні. Згадайте, що ви робили в останній раз, коли комп'ютер працював? Можливо ви що то скачали, що то встановили або видалили. Чорний екран з курсором найчастіше виникає, коли драйвер відеокарти пошкоджений. Для того що б виправити це непорозуміння вам слід зайти в безпечний режим. Для цього перезавантажте комп'ютер і як тільки він почне включатися заново- натискайте клавішу F8. Перед вами відкриється меню запуску. Виглядати воно може по-різному. (Це залежить від того, яка система стоїть на вашому комп'ютері)

Так дане меню виглядає на Windows 7.
Так дане меню виглядає на Windows 7

Після того, як комп'ютер завантажився в безпечному режимі, потрібно зробити відновлення системи. Стаття про те, як правильно це зробити лежить тут.

Якщо комп'ютер не завантажується в безпечному режимі, то можливі 2 варіанти:

  1. Проблема з жорстким диском.

Проблема з жорстким диском

Чорний екран на моніторі комп'ютера так само може свідчити і про те, що з жорстким диском не все гаразд. Що б перевірити і постаратися усунути несправності використовується програма Victoria4.46b. На відео нижче дуже докладно розказано і показано як працює програма. Додам тільки, що для того, що б відновити пошкоджені сектори (помилки) буде потрібно перед початком тесту поставити перемикач в положення Remap.

До речі, на відео показано, як перевіряти жорсткий диск під час робочої операційної системи. Але у нас то Windows не працює. Для того, що б перевірити HDD не завантажуючи систему, нам буде потрібно записати програму Victoria 4.46b на диск спеціальним чином (в інтернеті повно інструкцій про те, як це зробити) і завантажиться ні з жорсткого диска, як це ми зазвичай робимо, а з диска , де знаходиться Victoria. Як завантажитися з диска читайте тут.

  1. Інші апаратні несправності.

Якщо ви, по черзі перепробували всі способи, які описані в цій статті і вам нічого не допомогло, то швидше за все сталася серйозна апаратна поломка. Вам слід віднести комп'ютер в сервісний центр на діагностику. Фахівці все перевірять і скажуть вам, яку деталь слід замінити.

На цьому моя стаття підходить до свого логічного завершення. Сподіваюся вона допомогла вам прибрати чорний екран з монітора комп'ютера. Дякую вам за увагу! Успіхів!

Комп'ютер включається, а замість звичної завантаження висить чорний екран?
Згадайте, що ви робили в останній раз, коли комп'ютер працював?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки