Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд ігрового ноутбука Acer Predator Helios 300

  1. Acer Predator Helios 300 (G3-572)
  2. Комплект поставки
  3. Зовнішній вигляд
  4. екран
  5. Внутрішній пристрій
  6. Результати тестування
  7. PCMark 10
  8. Cinebench R11.5 / R15
  9. x264 HD Benchmark
  10. AIDA Cache & Memory Benchmark
  11. дискова підсистема
  12. PCMark 8 Storage
  13. Ігрові програми
  14. ігри
  15. Ефективність системи охолодження і рівень шуму
  16. Час Автономної роботи
  17. Висновки

Компанія Acer взяла явний курс на посилення своїх позицій на ринку мобільних ігрових систем. Разом з анонсом среднебюджетной лінійки ноутбуків Nitro 5, асортимент компанії поповнився ще двома новинками в складі сімейства старших ігрових лептопів Predator - Helios 300 і Triton 700. У той час як Predator Triton 700 розрахований на покупців з відносно тугим гаманцем, герой сьогоднішнього огляду, навпаки, претендує на звання самого доступного з коли-небудь випускалися хижаків.

З відмітних особливостей Predator Helios 300 можна відзначити непогано збалансовані конфігурації встановленого «заліза», розраховані на комфортний геймінг в дозволі 1080р, і доопрацьовану систему охолодження, до складу якої тепер входять вентилятори AeroBlade 3D Fan.

Виробник заявляє про збільшення повітряного потоку на 25% в порівнянні зі стандартною СО. Наскільки ці дані відповідають дійсності і як заміна матеріалу, з якого зроблені лопаті позначилася на підсумкових показниках температури ключових компонентів системи ми з'ясуємо в ході подальшого тестування.

Acer Predator Helios 300 (G3-572)

Модель Acer Predator Helios 300 (G3-572) Сайт виробника acer.com Процесор Intel Corei7-7700HQ, 2800 МГц (до 3800 МГц у режимі Turbo Boost) Оперативна пам'ять 16 ГБ, DDR4-2666 Дисплей 15,6 ", 1920x1080, матовий, IPS Відеокарта NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Intel HD Graphics 630 Дискова підсистема SSD 256 ГБ, Lite-On CA1-8D256 (M.2, NVMe)
HDD 1000 ГБ, WDC WD10SPZX-21Z10T0 (5400 об / хв, SATA 6 Гбіт / с) Порти введення / виводу USB 3.1 Type C (Gen 1), USB 3.0 Type A, 2x USB 2.0, HDMI, LAN RJ-45, вихід на навушники Комунікації Qualcomm Atheros QCNFA344A (802.11 ac, Bluetooth 4.1) Картрідер SD (XC / HC) Мультимедіа Аудіосистема 2.0, веб-камера Акумулятор, Вт * ч 48 Адаптер живлення, Вт 180 Розміри, мм 390 x 266 x 26,75 Маса, кг 2,7 Вартість, $ ~ 1700

Комплект поставки

Ноутбук поставляється в подвійній коробці, що має сприяти кращому збереженню вмісту. Зовнішня упаковка виконана в стриманому стилі і для зручності транспортування оснащена зверху пластиковою ручкою.

Внутрішня коробка також не виділяється яскравим дизайном. Твердий картон повністю пофарбований в чорний матовий колір. Єдиними акцентують на собі увагу елементами стали глянсовий логотип Predator, що розташувався по центру, і назва моделі лептопа, вказане на одному з бортів.

Сам ноутбук надійно зафіксований всередині.

Стандартний комплект поставки типовий для пристроїв подібного класу. До нього увійшли керівництво по експлуатації, кілька паперових буклетів і диск з драйверного. Як використовувати останній без додаткових маніпуляцій залишається до кінця життя зрозумілим, адже оптичного приводу в оснащенні Predator Helios 300 попросту немає.

Блок живлення виробництва компанії Delta Electronics розрахований на потужність споживання до 180 Вт.

Зовнішній вигляд

Уже при побіжному огляді стає очевидним, що зовнішній вигляд Predator Helios 300 є комбінацією дизайнерських рішень, які ми вже бачили в лінійках Nitro 5 і Aspire VX15.

В якості основних матеріалів корпусу використаний міцний пластик і алюміній. Для створення додаткового ефекту динаміки, і щоб подчернени приналежність пристрою до ігрової серії, в оформленні застосовуються кілька яскраво-червоних вставок.

Подальший аналіз показав, що початкове схожість з Nitro 5 невипадково. За винятком металевих елементів і декількох деталей, шасі Predator Helios 300 багато в чому збігається з таким у Nitro 5. В даному випадку ми маємо справу з уніфікацією виробництва, коли напрацювання старших моделей в повній або частковій мірі застосовуються і в більш доступних рішеннях компанії-виробника.

Точні габарити корпусу героя огляду складають 390x266x26,75 мм, а маса без урахування блоку живлення дорівнює 2,7 кг. Загальна якість збірки знаходиться на хорошому рівні: панелі корпусу щільно підігнані між собою, люфти або зазори відсутні, верхня кришка і клавіатура при натисканні прогинаються мінімально.

Цікаво реалізований профіль пристрою. Як видно на фотографії нижче, вентильованого залишена тільки ліва частина торця, куди виходять радіатори системи охолодження. Подібна доопрацювання явно мала вноситися після ряду тестів на стадії проектування системи охолодження ноутбука. І якщо в огляді Nitro 5 (NH.Q2QEU.003) ми не надали цьому великого значення, то при тестуванні більш продуктивної начинки Predator Helios 300 дана особливість все ж знайшла своє відображення на загальному температурному режимі системи, про що буде йти мова далі.

Ширина рамки навколо екрану варіюється від 23 до 27мм. Основний логотип Acer перемістився в верхній лівий кут, поступившись центральне місце логотипу серії Predator.

Максимальний кут нахилу дисплея становить 140 градусів, що дозволить працювати з ноутбуком, розмістивши його на колінах. Разом з тим, варто пам'ятати про наявність великої кількості перфорацій на днище корпусу, через які відбувається частковий викид гарячого повітря. За повтор екрана відповідає стандартна конструкція з двох петель.

Доступні інтерфейсів вводу-виводу досить широкий і містить всі необхідні порти. На лівій грані зібрані роз'єми LAN RJ-45, USB 3.1 Type-C, HDMI 2.0, ще один порт USB 3.0 Type-A і кардрідер SD / SDHC / SDXC.

На праву сторону винесені слот для зарядки ноутбука, пара USB 2.0 і комбінований аудіопорти.

Клавіатура острівного типу отримала в своє розташування повноцінний цифровий блок. На відміну від того, що ми спостерігали у Nitro 5, гравірування клавіш виконана в більш практичному і зчитувати білому кольорі, а подладонная область зроблена з металу, а не з пластику. Вся конструкція трохи втоплена в корпус лептопа, щоб уникнути можливого контакту з поверхнею дисплея.

Інтеграція цифрового блоку привела до оптимізації розкладки клавіатури і, як наслідок, нестандартному розташуванню ряду кнопок. Так клавіша Del виявилася над клавішею Backspace. Поруч з нею зайняли своє місце кнопки PrtScn / ScrLk / Pause / Home / PgUp / PgDown / End. Завершує верхній ряд кнопка включення живлення ноутбука, встановлена ​​в правому куті.

Певного звикання також зажадає робота з клавішею Enter, правим «шифтом» і блоком стрілок.

Клавіші мають малу довжину ходу, спрацьовують досить тихо і при невеликій силі натискання. Для зручності роботи в нічний час доби передбачена дворівнева підсвічування червоного кольору (режими «включити» і «вимкнути»).

Середньорозмірний тачпад виконаний без виділених кнопок і зміщений в ліву сторону щодо центру ноутбука. Доступна підтримка мультитач і всіх жестів, доданих в операційній системі Windows 10.

Роль акустичної системи виконує пара динаміків, що розташувалися в нижній частині корпусу пристрою. Якість їх роботи можна оцінити, як середнє. Запасу потужності буде достатньо для перегляду фільмів, прослуховування музики або гри в комп'ютерні ігри, але, в той же час, на максимальному рівні гучності в звучанні акустики з'являються незначні хрипи. Не зайвим було б і наявність сабвуфера.

екран

Залежно від комплектації, Predator Helios 300 може бути оснащений 15- або 17-дюймовим екраном, побудованим на базі IPS-матриці. В обох випадках, максимальна роздільна здатність екрану складе 1920х1080 пікселів. Зверху матриця прикрита матовим покриттям без яскраво вираженого кристалічного ефекту.

Як для ігрової моделі, Predator Helios 300 отримав досить непоганий дисплей. Діапазон регулювання яскравості підсвічування доступний в межах від 21 до 243 кд / м². Коефіцієнт контрастності один з кращих серед всіх протестованих нами лептопів і в середньому становить одна тисяча чотиреста двадцять сім: 1.

Колірна температура стабільна і повністю збігається з еталонним значенням в 6500 кельвінів в інтервалі яскравості від 20% до 90%. Гамма-криві проходять незначно вище референсної кривої. Поскаржитися можна хіба що на неідеальний охоплення в 62,4% колірного простору sRGB, зі зміщенням трикутника в сторону холодних відтінків.

Згідно утиліті Argyll, максимальне відхилення передачі кольору досягає 22,52 одиниць, при середньому значенні в 5,11 одиниці.

Робочі кути огляду становлять понад 170 градусів. При зміщенні точки огляду спостерігається незначне вигорання квітів.

Під час тестування мені не вдалося зафіксувати наявність ознак ШИ-модуляції або ж частота імпульсу знаходиться на такому високому рівні, що камера не здатна його вловити.

Внутрішній пристрій

Приємно бачити, що при проектуванні нових моделей ігрових ноутбуків, в Acer не забувають про можливості подальшого апгрейда компонентів користувачем і, наскільки це можливо, спрощують дану формальну процедуру. Без звернення до сервісного центру або ризику втрати офіційної гарантії, майбутній власник Predator Helios 300, при необхідності, зможе самостійно збільшити обсяг оперативної пам'яті або замінити 2,5-дюймовий накопичувач. Для цього буде достатньо викрутити по одному гвинту і вийняти відповідну пластикову заглушку.

Внутрішня компоновка Predator Helios 300 схожа з тією, що ми спостерігали у Nitro 5 (NH.Q2QEU.003). Система охолодження розташована у верхній частині пристрою. Обидва вентилятора згруповані з правого боку (максимально далеко від блоку кнопок WASD), а викид гарячого повітря відбувається через задню стінку корпусу.

Сама СО модернізована. Крім пари нових вентиляторів AeroBlade 3D Fan, тепер вона містить три мідні теплові трубки замість двох і дві виросли в розмірах теплорозподільні пластини.

Для поліпшення тепловідведення на чіпи пам'яті відеокарти і на силові елементи системи живлення встановлені термопрокладки. Заводський термоінтефейс хоч і має в'язку консистенцію, добре справляється зі своїм завданням. Заміна термопасти на Zalman ZM-STG2 дозволила скинути всього 3 градуси за піковими показниками температури відеокарти і практично не позначилася на температурному режимі центрального процесора.

Роль системного накопичувача виконує SSD Lite-On CA1-8D256 об'ємом 256 Гбайт (форм-фактор М.2 2280). Завдяки використанню інтерфейсу передачі даних PCI Express 3.0 x4 (NVMe) диск здатний забезпечити лінійну швидкість зчитування аж до 2300 Мбайт / с і максимальну швидкість запису 900 Мбайт / с.

За зовнішні комунікації відповідає двохдіапазонний Wi-Fi модуль Qualcomm Atheros QCNFA344A (IEEE 802.11ac, Bluetooth 4.1).

У топової комплектації, а саме така версія Predator Helios 300 потрапила до нас на тестування, ноутбук оснащується зв'язкою з центрального процесора Intel Core i7-7700HQ, відеокарти NVIDIA GeForce GTX 1060 і 16 гігабайт оперативної пам'яті DDR4 з частотою 2666 МГц.

Процесор Intel Core i7-7700HQ як і раніше залишається одним з найбільш актуальних мобільних CPU Intel для ігрових систем. За рахунок більш високої базової частоти і збільшеного порогу TDP до 45 Вт, в більшості завдань він обходить недавно представлений Intel Core i7-8550U, який є найбільш посунути з доступних на ринку мобільних CPU Intel восьмого покоління.

Відеокарта GeForce GTX 1060 «з коробки» отримала підвищені робочі частоти відеоядра, які в режимі Boost можуть досягати позначки в 1733 МГц. Адаптер оснащений шістьма гігабайтами відеопам'яті GDDR5 з частотою 8008 МГц, що відповідає зростаючим запитам сучасних комп'ютерних гри до даного параметру.

Результати тестування

Загальна продуктивність

PCMark 8

PCMark 8

Продуктивності ноутбука з запасом вистачає для виконання будь-яких типових задач, які можуть стати перед рядовим користувачем. Якщо порівнювати з протестованих нами раніше лептопом Lenovo Legion Y720 , Оснащеного ідентичними компонентами, то показники героя огляду виявилися хоч і незначно, але вище.

PCMark 10

PCMark 10

У новому бенчмарке від PCMark новачкові вдалося набрати 4583 бали в стандартному режимі і 5394 бали при розширеному тестуванні, що потрапляє в розряд високих результатів.

Cinebench R11.5 / R15

5 / R15

У синтетичних тестах Cinebench Predator Helios 300 демонструє типове швидкодію для систем на базі центрально процесора Intel Core i7-7700HQ. Для тих, хто бажає трохи заощадити, в списку комплектацій моделі також є п'ять варіацій в основі з більш доступним процесором Intel Core i5-7300HQ. Для актуальних ігор останнього повинно цілком вистачити (навіть в парі з відеокартою GeForce GTX 1060), але якщо розглядати покупку ноутбука на перспективу, то старший CPU від Intel буде однозначно краще.

x264 HD Benchmark

x264 HD Benchmark

Згідно з результатами x264 HD Benchmark, новачок непогано справляється і з такими завданнями, як кодування відео. Разом з тим, не варто розглядати Predator Helios 300 як основну робочу станцію для обробки відеоматеріалів. Рідною стихією ноутбука явно виступають комп'ютерні ігри та мультимедійні завдання.

AIDA Cache & Memory Benchmark

AIDA Cache & Memory Benchmark

16 гігабайт оперативної пам'яті стандарту DDR4 набрані однією планкою і функціонують з частотою 2666 МГц, при таймінгах 19-19-19-43-T2. З одного боку, можна поскаржитися на те, що одноканальний режим позначається на пікової швидкості роботи пам'яті, яка в нашому випадку склала 20360 Мбайт / с для читання, 19869 Мбайт / с для запису і 19877 Мбайт / с при копіюванні. З іншого боку, для ігрових додатків швидкодія ОЗУ не грає вирішальної ролі і не впливає на підсумкові показники мінімального і середнього fps, а у користувача завжди є можливість розширити обсяг оперативної пам'яті не замінюючи один з модулів.

дискова підсистема

CrystalDiskMark

Дискова підсистема ноутбука складається з системного накопичувача Lite-On CA1-8D256 (256 ГБ, M.2, NVMe) і жорсткого диска WDC WD10SPZX-21Z10T0 (5400 об / хв, SATA 6 Гбіт / с), об'ємом в один терабайт. «Твердотельнік» працює спритно, хоча згідно з тестами і не розкриває всіх можливостей задіяного інтерфейсу передачі даних PCI Express 3.0 x4. Коментувати швидкість роботи синьої серії HDD від Western Digital особливого сенсу немає, зате можу відзначити, що наш екземпляр не виділявся тріском або іншими характерними звуками, навіть коли система охолодження лептопа переходила в пасивний режим.

PCMark 8 Storage

PCMark 8 Storage

У реальних сценаріях навантаження, імітованих бенчмарком PCMark 8 Storage, середня швидкість роботи твердотільного накопичувача склала 314,5 Мбайт / с. Швидше за все диск впорався з подтестов Adobe Photoshop, Microsoft PowerPoint і іграми платформи Battlefield 3.

Ігрові програми

3DMark

3DMark

Розглядаючи внутрішні оснащення Predator Helios 300, я згадував, що встановлена ​​відеокарта GeForce GTX 1060 спочатку працює на підвищених частотах. Це знайшло пряме відображення в результатах тестів 3DMark. Для порівняння, аналогічного ігровому ноутбука Lenovo Legion Y720 в тесті Fire Strike вдалося набрати 11316 балів за показником Graphic score і всього 9378 бали за показником Overall score.

ігри

ігри

В іграх власник Predator Helios 300 може розраховувати на комфортний ігровий процес, навіть викрутивши настройки графіки на максимальний рівень. Комбінація з Full HD екрану і відеокарти GeForce GTX 1060 вийшла добре збалансованою. Подібна зв'язка здатна видавати від 50 fps до 100 fps за показником середньої частоти кадрів практично у всіх актуальних тайтла, а завдяки наявності шести гігабайт відеопам'яті ноутбук має певний доробок ще на найближчі кілька років.

Ефективність системи охолодження і рівень шуму

Перевірка можливостей системи охолодження проходила в приміщенні зі стабільною температурою повітря 24 ° C. Замірялися як пікові значення внутрішніх компонентів пристрою, так і рівень нагріву його корпусу. Необхідне навантаження забезпечила утиліта AIDA64 і ігрове додаток The Witcher 3: Wild Hunt.

СО ноутбука добре справляється зі своєю основною функцією по охолодженню вбудованих компонентів системи. За час всіх тестів мені не вдалося зафіксувати прояви хоча б короткочасного тротлінга, скидання тактових частот центральним процесором або відеокартою. В стрес-тесті AIDA64 максимальна температура CPU досягала 91 ° C, робоча частота ядер стабілізувалася на позначці в 2800 МГц.

У більш порівнянних з реальною ситуацією використання лептопа тестах, температура процесора знаходиться в межах 50-70 ° C. Температура відеокарти не перевищує 60 ° C.

При тривалому Геймінг в ресурсомісткі комп'ютерні ігри, такі як The Witcher 3: Wild Hunt, температура центрального процесора варіюється в діапазоні від 75 ° C до 86 ° C. Відеокарта працює в схожому температурному режимі. Показники, зафіксовані утилітою MSI Afterburner, були в середньому на 83 ° C, що дозволило графічному адаптеру утримувати частоту відеоядра на рівні 1671-1759 МГц.

А ось з температурою робочої поверхні корпусу не все так добре. Через півгодини високого навантаження температура в області клавіатури перевищила 56 ° C. При натисканні клавіші відчуваються теплими, а днище ноутбука стає і зовсім відчутно гарячим. З огляду на, що в подібному режимі тестування температури молодшої моделі Nitro 5 були значно нижче, то причина подібного нагріву Predator Helios 300, швидше за все, пов'язана з помітно зрослої продуктивністю начинки і скупченням гарячого повітря в лівій частині корпусу (де замість перфораций на торці встановлена ​​пластикова заглушка).

Що стосується рівня шуму, що генерується новими вентиляторами в процесі роботи, то при низьких навантаженнях система охолодження практичних беззвучно і часто переходить повністю в пасивний режим. В іграх же ноутбук стає чітко чутно. Завивання вентиляторів або інші акустично неохайні призвуки відсутні.

Час Автономної роботи

Тестування запасу часу Автономної роботи ноутбука проходило согласно з оновлення методикою. Ми вікорістовувалі утіліту Battery Eater Pro v2.70 и три вбудований в неї бенчмарка: максимально НАВАНТАЖЕННЯ системи, режим читання, режим простою. Роль вихідного файлу при перегляді відео на себе взяв фільм Interstellar (формат .mkv, бітрейт 7698 Кбайт / с). Під час проходження всіх тестів був активований модуль Wi-Fi. Яскравість екрану була зафіксована на рівні 120 кд / м².

Запасу потужності акумуляторної батареї Predator Helios 300 вистачить для перегляду двох повнометражних фільмів, шести годин серфінгу в інтернеті або для трохи більше однієї години автономного ігрового процесу. Як для високопродуктивної ігрової моделі, більш ніж прийнятний результат.

Висновки

Acer Predator Helios 300 - це універсальний ігровий ноутбук, який має в своєму активі продуктивну начинку, приємний зовні корпус з комбінованих матеріалів, непоганий екран і хороша якість збірки. Завдяки швидкій відеокарті, він відмінно підійде для комфортного гейминга в сучасні вимогливі ігри і для виконання широкого спектру мультимедійних завдань. Офіційні ціни в Україні стартують з помірних $ 1050 за базову комплектацію і не перевищують $ 1700 за топову модифікацію в лінійці, що робить Predator Helios 300 одним з кращих рішень на ринку по співвідношенню ціна / продуктивність.

плюси:

  • висока ігрова продуктивність;
  • підвищені частоти відеокарти;
  • відсутність троттлінга;
  • збалансована конфігурація.

мінусі:

  • помітний нагрів корпусу;
  • шум при високому навантаженні.

помітний нагрів корпусу;   шум при високому навантаженні

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки