Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Mobile-review.com Огляд GSM-телефону Nokia 8800 Sirocco Edition

  1. Меню
  2. враження

Nokia 8800 Sirocco Edition в інтер'єрі

Комплект поставки:

  • Телефон
  • Два акумулятора Li-Pol BP-6X 700 мАг
  • Зарядний пристрій AC-3
  • Bluetooth-гарнітура BH-801
  • Провідна гарнітура HS-15
  • Стакан для зарядки телефону і акумулятора DT-16
  • Шкіряний чохол CP-104
  • Ганчірочка для очищення поверхні
  • CD з програмним забезпеченням
  • Інструкція

Вихід топових моделей іміджевих апаратів від лідера ринку - завжди знакова подія. Для телефонів Nokia флагманами були моделі 8ххх серії, вихід Nokia 8800 більше року тому показав, що ринок дорогих апаратів сильно недооцінений. У найкоротші терміни ця модель побила за популярністю практично всіх конкурентів у своїй ціновій ніші, стала бестселером. Популярність моделі Nokia 8800 на російському ринку була така велика, що спеціально для нашої країни була випущена чорна версія. Її вартість спочатку була значно вищою за звичайну сріблястою, на даний момент різниця не така велика. Ажіотаж навколо Nokia 8800 був обумовлений реальним відсутністю альтернатив в ціновому сегменті від 900 до 1200 доларів. Вихід спеціального видання Nokia 8800 означає не чергову варіацію, засновану на різних кольорах, але повне оновлення апарату. Як ввести свій номер моделі випливає з популярності первісної Nokia 8800, бажання використовувати цей успіх. Звідси і мінімальні зміни в зовнішності моделей, це свого роду тюнинг корпусу плюс сильне оновлення начинки апарату (камера, пам'ять, функції). Оновлена ​​модель отримала назву Sirocco Edition, на честь вітру, що народжується над Сахарою і стикається з холодними водами Середземного моря.

Оновлена ​​модель отримала назву Sirocco Edition, на честь вітру, що народжується над Сахарою і стикається з холодними водами Середземного моря

Дизайн моделі на перший погляд не зазнав значних змін, збільшилася западина під екраном, спочатку призначена для упору великим пальцем і розкриття апарату. Тепер вона грає не тільки утилітарну роль, але виступає відмітним знаком Sirocco Edition, в якійсь мірі забезпечує гру світла на металі, його переливи. Корпус виконаний все так же з нержавійки.

Корпус виконаний все так же з нержавійки

Змінилася форма упору під екраном, тепер це просто крива, трохи виступає над поверхнею дисплея. При натисканні на бічні сторони кривої, ви розумієте, що це софт-клавіші, цілком собі зручні. Палець навряд чи зісковзне, як це могло статися в Nokia 8800, і зачепить екран. Решітка основного динаміка оформлена більше аскетично, в неї швидко набивається пил.

Виробник передбачив спочатку два рішення для Nokia 8800 SE, доступні апарати чорного кольору, а також сталевого.

Розмір телефону не змінився практично ні на йоту, збільшилася товщина корпусу на 1 мм (107х45х17.5 мм). З огляду на, що в Nokia завжди гранично чесні щодо розмірів і вказують максимальну товщину, ми отримаємо середню товщину близько 16 мм, це аналогічно попередньої моделі. Вага збільшився на 4 грами, він становить 138 грам.

Вага збільшився на 4 грами, він становить 138 грам

Перш ніж розповідати про інші особливості апарату, хотілося б зупинитися трохи докладніше на комплекті поставки. Цей апарат є одним з кращих по комплектації на ринку, покупець отримує практично все, що йому може знадобитися для повноцінного використання телефону. Так, в комплект входить приємний шкіряний чохол, він максимально нагадує такі ж футляри на Vertu. Прикріпити чохол до поясу не можна, це всього лише свого роду обгортка і тільки.

Прикріпити чохол до поясу не можна, це всього лише свого роду обгортка і тільки

Настільний стакан перетворився на добру традицію для комплектації флагманських рішень, таких, як цей апарат. Він приємний, добре доповнює вигляд телефону, дозволяє заряджати як сам апарат, так і другу батарею.

Він приємний, добре доповнює вигляд телефону, дозволяє заряджати як сам апарат, так і другу батарею

Жваве обговорення викликало наявність в комплекті з телефоном двох акумуляторів і згадані побічно поліпшення в часі роботи апарату. Для Nokia 8800 основною проблемою стало саме час роботи, телефон при активних розмовах вимагав підзарядки разів на день. Це перестає бути проблемою при використанні автомобільного комплекту з функцією зарядки, але їх використання рідкість для даної моделі. Якимось рішенням може служити установка телефону в зарядний стакан протягом дня, але і це підходить меншості. Як результат - апарат розряджається рівно раз в день і його доводиться ставити в зарядку на ніч.

На жаль, надії на різке поліпшення часу роботи тільки надіями і залишилися. Виробник заявляє, що від однієї зарядки телефон може пропрацювати до 240 годин, в той час як для Nokia 8800 цей параметр вказувався на рівні 190 годин. Приріст часу роботи на чверть виглядає вкрай цікаво, але він емпіричний. У нашому випадку апарат продовжував працювати в середньому близько одного дня, показуючи перевагу над Nokia 8800 приблизно в 10 відсотків (порівнянне число дзвінків, інших маніпуляцій). Дійсно, новий літій-полімерний акумулятор має ємність 700 мАг, в той час як літій-іонна батарея на Nokia 8800 має ємність 600 мАг. Власне, розуміння слабкості часу роботи і спонукало виробника покласти в стандартний комплект другий акумулятор. Наскільки показує досвід продажів і використання Nokia 8800, малий час роботи стає прикрим недоліком, але його переважує іміджева складова продукту, рівень його статусу.

Згадавши про те, що в комплект входить два акумулятори, хотілося б розповісти про комплект поставки в цілому. Телефон знаходиться в картонній коробці з металевим затискачем, знявши його, ви відкриєте коробку і здивуєтеся багатства комплекту поставки. Провідна моногарнітура HS-15 звична по попередній моделі, вона для тих, хто консервативний.

Провідна моногарнітура HS-15 звична по попередній моделі, вона для тих, хто консервативний

Інтерес представляє Bluetooth-гарнітура BH-801, вона випущена спеціально для даної моделі телефону і поставляється поки тільки в комплекті з ним. З назви випливає, що цей аксесуар є похідним від BH-800, так воно і є, але по форм-фактору, кріпленню, та й начинки вона схожа також на BH-700 (це спрощений за матеріалами варіант цієї гарнітури). Зовнішність гарнітури створювався максимально перегукується з Nokia 8800 Sirocco Edition, звідси комбінація білого металу і чорної лакованої, а також матової поверхні. Гарнітура випускається тільки в одному кольорі. Дужка може бути встановлена, але можна використовувати гарнітуру і без неї. Огляд BH-700 ви можете прочитати на нашому сайті ось тут .

Огляд BH-700 ви можете прочитати на нашому сайті   ось тут

Повернемося до відмінностей продуктів, тепер мова зайде про клавіатуру. Ми бачимо, що клавіші на Nokia 8800 SE займають трохи меншу область. Але їх зробили скошеними, об'ємними, що підвищує їх ергономіку, з ними приємно працювати. Нижній ряд не завжди комфортний, так як можна зачіпати за край слайдера, але в цілому все на непоганому рівні.

Нижній ряд не завжди комфортний, так як можна зачіпати за край слайдера, але в цілому все на непоганому рівні

Робота механізму слайдера не зазнала помітних змін, апарат легко розкривається, так само легко ковзає назад.

Робота механізму слайдера не зазнала помітних змін, апарат легко розкривається, так само легко ковзає назад

Навігаційна клавіша красиво оформлена, але ось її ергономіка не так вже хороша, вона гірше, ніж у аналогічної клавіші в Nokia 8800. Клавіші виклику і відбою зроблені великими металевими пластинами, незвичайне рішення, але приємне. Підсвічування клавіш білого кольору, вона добре видно в різних умовах.

Екран дістався в спадок від Nokia 8800, ніяких змін не відбулося. Це TFT-матриця з роздільною здатністю 208х208 пікселів при фізичному розмірі 31х31 мм. Кількість кольорів - до 262000. Невеликий розмір екрана робить картинку дуже гладкою, приємною. Для продукту таких розмірів екран є відмінним, він не має аналогів в цьому сегменті. До речі, розмір екрану і не дозволив зробити більш комфортною клавіатуру. На екрані поміщається до п'яти рядків тексту і до двох службових рядків. Є можливість змінити розмір шрифту, в найбільшому накресленні число рядків зменшується до 4, читаність шрифту підвищується незначно. Найменший шрифт відображає до 6 рядків. На сонці екран читаємо, але ось тонкі шрифти практично не видно. Зміна розміру шрифту, його зменшення стало необхідністю в зв'язку з високою роздільною здатністю. Якість відображення фотографій з вбудованої камери непогане багато в чому за рахунок характеристик дисплея, хоча кольори бляклі, особливо в порівнянні з попередньо встановленою графікою.

Меню

Об'єм вбудованої пам'яті був розширений до 128 Мб (користувачеві доступно спочатку близько 105 Мб), це різке поліпшення, в порівнянні з 47.5 Мб, доступними в Nokia 8800. Відсутність карти пам'яті виглядає анахронізмом, мабуть, виробник залишив цю опцію для наступної моделі сімейства, яка з'явиться в середині майбутнього року на прилавках.

Розширений обсяг пам'яті не означає вільного життя, використовувати апарат як мр3-плеєра не вийде, виробник свідомо урізав таку функціональність. Розрахунок простий: хочеться музики - тоді орієнтуйся на спеціалізований пристрій, наприклад, Nokia N91. До слова, і радіо, як і раніше залишається в монозвучанні, передача звуку на Bluetooth-стереогарнітуру при прослуховуванні радіо не передбачена. Підтримка A2DP-профілю для Bluetooth є, але вона залишилася на рівні Nokia 8800, Nokia 6233. Відсутність управління плеєром з гарнітури (тільки гучність звуку), дуже середнє якість відтворення, більше нагадує Монозвучання. Залишається констатувати той факт, що цей продукт не позиціонується як музичний, більш того, сам виробник прагне обмежити його використання тими, хто шукає функціональних, молодіжних рішень. Цікавий маркетинговий хід, спрямований на більшу сегментування аудиторії, вичленення «потрібних» покупців, які в свою чергу створюють додатковий імідж продукту, дають оточуючим стимул до його покупки.

Відсутність сильної музичної складової зовсім не означає, що про звук дизайнери цієї моделі забули, це не так. Мелодії для цього апарату написав Brian Eno, засновник цілого напряму в музиці (ambient). Мелодії звучать приємно і добре збігаються з виглядом апарату. Для флагманських рішень використання своїх, спеціальних тем стає доброю традицією, так було і для Nokia 8800. Для попереднього апарату більшість дзвінків було створено японським композитором Ryuichi Sakamoto.

Телефон побудований на платформі 40 третього видання, ви можете прочитати повний опис всіх функцій тут .

Встановлені програми. Доброю традицією для дорогих апаратів компанії стає більше, ніж в звичайних моделях число якісних ігор, ця модель рекордсмен по даному параметру. У розділі гри можна виявити - шахи, Golf Tour (хороший тривимірний гольф), Snake III (в рекомендацій не потребує), а також Solitaire (звичайний пасьянс).

У розділі гри можна виявити - шахи, Golf Tour (хороший тривимірний гольф), Snake III (в рекомендацій не потребує), а також Solitaire (звичайний пасьянс)

Додатків не так багато, це світове час і Converter II.

Додатків не так багато, це світове час і Converter II

Особливістю іміджевого апарата є велика кількість встановлених тем на будь-який смак (їх рівно чортова дюжина), всі вони графічні, деякі вельми приємні і дуже підходять до вигляду моделі.

Особливістю іміджевого апарата є велика кількість встановлених тем на будь-який смак (їх рівно чортова дюжина), всі вони графічні, деякі вельми приємні і дуже підходять до вигляду моделі

Камера. В апараті встановлена ​​2-мегапіксельна камера (CMOS), що за сучасними мірками не так багато. У цій моделі вирішили не робити ставку на фотографічну складову як і в Nokia 6233, камера стала опціональною. В силу цього і модуль камери був вибраний один з найдорожчих, що і забезпечує середню якість, якщо не сказати погане. В умовах недостатнього освітлення камера відмовляється працювати нормально, тут росте величина витримки, і будь-який рух рукою призводить до змазування знімка. Причому темними умовами є зйомка в денний час на вулиці, але не на яскравому літньому сонці. У приміщенні камера поводиться ще більш бридко. В якості номінального рішення камера цілком комфортна, з огляду на невеликий розмір екрану знімки на самому апараті виглядають не дуже добре.

В якості номінального рішення камера цілком комфортна, з огляду на невеликий розмір екрану знімки на самому апараті виглядають не дуже добре

Підтримуються наступні дозволи знімків:

  • 1600x1200;
  • 1280x960;
  • 1152х864;
  • 800x600;
  • 640x480;
  • 320x240;
  • 160x120.

Два мінімальних дозволу додані для створення фотографій у якості шпалер екрану. Підтримуються три типи стиснення JPEG-файлів: базове, нормальне, високе. З огляду на, що якість і так не блищить, можна сміливо ставити максимальне, гірше не буде.

Звук затвора під час зйомки можна відключити, є цифровий зум х8, застосовувати його не варто. Ефекти в апараті можна застосувати до вже отриманих фотографій, чи варто спочатку використовувати їх - судити вам. Доступні такі ефекти, як Greyscale, Sepia, Negative. Є автотаймер для зйомки себе.

Пропоную ознайомитися з фотографіями в різних ситуаціях, думаю, винести своє судження про їхню якість ви зможете самостійно (максимальний дозвіл, кращу якість).

Пропоную ознайомитися з фотографіями в різних ситуаціях, думаю, винести своє судження про їхню якість ви зможете самостійно (максимальний дозвіл, кращу якість)

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

(+) Збільшити, 1600x1200, JPEG

Відео. Апарат дозволяє записувати відео в форматі 3GP, роздільна здатність роликів - 128х96 пікселів або 176х144 точки. Якість запису також варіюється за трьома параметрами. Можна обмежити тривалість запису, але вона може бути і максимальною, поки вистачить пам'яті апарату. Ефекти можуть бути застосовані для відео точно так же, як і для фотографій, їх кількість співпадає. При перегляді на телефоні якість відео посередній, що не вражає уяви. Приклади відео - High, 176х144 точки:

Приклад відео (3gp, 85 Кб) >>>


враження

Гучність 64-тонального дзвінка висока, апарат добре чутно в різних умовах. За якістю зв'язку до моделі немає ніяких нарікань, вона показує себе типово для телефонів поточного покоління. Вібродзвінок по силі середній, він відчувається, коли телефон у кишені. До можливих недоліків можна віднести високу маркость корпусу, особливо для чорного варіанту. З іншого боку на металі розводи від рук не так кидаються в очі, матеріал корпусу облагороджує телефон. До основних мінусів моделі належить, мабуть, тільки час роботи протягом одного дня, інших проблем з апаратом немає.

До основних мінусів моделі належить, мабуть, тільки час роботи протягом одного дня, інших проблем з апаратом немає

Мелодії від Брайна Ено приємні, але не надзвичайні. До явних недоліків для продукту цього класу відноситься вельми скромний дзвінок, один динамік не справляється і звук виходить на максимальній гучності трохи деренчить. Вперше іміджевий флагман поступається апарату середньої серії - наприклад, Nokia 6233, з такого важливого параметру. До іншим шорсткості варто віднести швидке потрапляння пилу на решітку динаміка, її видно неозброєним поглядом. Доводиться час від часу чистити динамік, щоб повернути апарату закінчений вигляд.

Доводиться час від часу чистити динамік, щоб повернути апарату закінчений вигляд

Вартість моделі становить 1000 Євро, вона буде залишатися незмінною протягом тривалого часу. Апарат покликаний стати першим в новому сегменті від 1000 Євро і вище, компанія Nokia має намір наблизитися до рубежу у 2000 Євро та виробляти через один-два роки масово і такі моделі. Цікаво, що невеликий рух в нижні цінові сегменти є і для продуктів Vertu, нехай воно і не так помітно. В якості інвестицій в телефон Nokia 8800 SE вельми цікава, модель буде залишатися престижної довгий час.

Понад рік тому в розділі «Враження» в огляді Nokia 8800 ваш покірний слуга написав буквально наступне: «Найбільш сильною стороною апарату є його дизайн, в даний момент на ринку немає аналогів з таких матеріалів і в тому ж форм-факторі. Беручи до уваги вартість моделі в 850-900 Євро, її можна сміливо вважати одним з найдорожчих апаратів на ринку (не беручи до уваги серію Vertu). Конкурентів для моделі немає, на їх роль не може претендувати ні продукція від Samsung (металу в слайдерах немає, імідж більшою мірою орієнтований на широку аудиторію), ні рішення від Motorola (RAZR, PEBL цікаві, але орієнтовані також на масову аудиторію). Nokia 8800 - це ідеальний телефон для демонстрації свого статусу, адже принцип «чим дорожче, тим краще і престижніше» до сих пір діє майже на всіх ринках. Відштовхуючись від цього, говорити про якісь недоліки в програмному забезпеченні або функціональності не можна, то ж радіо для цільової аудиторії не дуже цікаво. Протягом року прямих конкурентів у Nokia 8800 не буде, поява аналогічного продукту від Motorola відбудеться тільки в кінці другого кварталу наступного року. З огляду на, що компанія Nokia вже підготувала оновлену версію для Nokia 8800, перспективи телефону від Motorola видно тільки в сегменті близько 600-700 Євро. Модель Nokia 8800i (давайте розглядати все написане нижче як злісні припущення і тільки) буде відрізнятися від оригінального апарату колірним рішенням (лак в стилі Дарт Вейдера або його маски, точніше, дуже приємний і незвичайний), 1.23-мегапіксельною камерою, Стереовихід і наявністю карти пам'яті (microSD, мабуть, хоча це питання поточного обговорення). Ємність акумулятора буде дуже незначно збільшена, що збереже приблизно той же час роботи. Всі інші характеристики будуть принципово порівнянні (ну, якщо не брати до уваги наявність Wireless USB Storage принциповим). Очікувати оголошення такого продукту можна через рік після початку продажів Nokia 8800. Інше питання, що такий анонс буде сильно залежати від термінів виходу аналогічних продуктів інших виробників ».

Висновок, написаний близько року тому, цілком можна застосувати до сучасної моделі Sirocco Edition. Успішність на ринку Nokia 8800 зробила вихід оновленої версії з більшою кількістю якісних змін шкідливим, адже такий апарат міг би негативно позначитися як на продажах Nokia 8800, так і на сприйнятті цього апарату в якості статусного. Будь продажу більш поміркований, так і виробник б постарався підстьобнути їх за рахунок кращої функціональності нової моделі, але цього не сталося.

Моделі від Motorola (KRZR, RIZR) сильно затрималися, в силу технологічних проблем компанії їх оснастили гірше, ніж планувалося раніше. Все це вилилося в позиціонуванні в іншому сегменті, ніж Nokia 8800 SE, тобто апарати реально з'явилися на ринку з затримкою в один квартал від початкових планів.

Виходячи з ринкової ситуації, очікувати чергового оновлення Nokia 8800 SE можна наступного літа. Основними моментами, мабуть, в цьому апараті стануть: стереовиход, підтримка карт пам'яті, оновлена ​​версія ПО (FP1 або 2 S40 третього видання). Так само, як роком раніше Nokia 8800 багато в чому була зліпком з Nokia 6230i, сьогодні Nokia 8800 SE - копія Nokia 6233. Відповідно, поява флагмана серед пристроїв на S40 спровокує вихід наступного іміджевого флагмана. Багатьох буде цікавити питання, «а що ж уріжуть в оновленій моделі в порівнянні з її аналогом в 6000 серії?». Відповідь досить очевидна, на мій погляд: в іміджевому апараті потреба в WiFi мінімальна, як результат - ця технологія не буде представлена.

Наостанок відповім відразу на найпопулярніше запитання останнього місяця з боку наших читачів, моїх друзів, колег. Чи варто замінювати Nokia 8800 попередніх видань на Sirocco Edition? Зовні відмінності не дуже великі, як і відмінності у вартості не настільки кардинальні. Попередні версії цього апарату зберегли свій іімджевий заряд, не сильно впали в ціні, як результат - виконують свою основну роль в повній мірі. Навіщо тоді міняти ці телефони на нову версію? На мій погляд, цього робити не варто, хоча, з іншого боку, при бажанні і наявності грошей чому не дозволити собі змінити апарат?

Можливою альтернативою Nokia 8800 Sirocco можуть виступати тільки телефони Vertu, при вартості в 4 з лишком рази вище, вони пропонують дійсно інший рівень іміджу. Функціонально нова колекція Constellation, продажі якої почнуться в листопаді, дорівнює Nokia 8800 SE за вирахуванням камери, недолік якої компенсується різними приємними сервісами.

Функціонально нова колекція Constellation, продажі якої почнуться в листопаді, дорівнює Nokia 8800 SE за вирахуванням камери, недолік якої компенсується різними приємними сервісами

Якщо ж ви не готові витратити 4000-4500 Євро за телефон, але хочете дороге рішення, то залишається єдиний вибір - Nokia 8800 SE. Серед масових серійних продуктів, цей найдорожчий. Говорячи про масові продажі необхідно розуміти, що під «масовим» ми розуміємо цей телефон виключно в додаток до своєї цільової аудиторії, рівень її проникнення буде максимальний. Модель приречена, стати бестселером тільки внаслідок ціни і славний спадок попередніх апаратів серії.

Значення SAR для даної моделі дорівнює 0.5 В / кг

PS До цікавих моментів відноситься той факт, що компанія Nokia вперше застосувала шифрування тим і іншого контенту щоб обмежити його поширення поза Nokia 8800 SE. Подібна тактика застосовується і на телефонах Vertu, що змушує користувачів записувати мелодії з мікрофона і потім поширювати їх в мр3 форматі. Для Nokia 8800 SE ця проблема не дуже актуальна, тому що встановлений контент не надто цікавий поза самого апарату, не підійде під вигляд інших моделей.

Оновлення від 25 жовтня 2006 р

Поділитися:

Ми в СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ:


Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]

Багатьох буде цікавити питання, «а що ж уріжуть в оновленій моделі в порівнянні з її аналогом в 6000 серії?
Чи варто замінювати Nokia 8800 попередніх видань на Sirocco Edition?
Навіщо тоді міняти ці телефони на нову версію?
На мій погляд, цього робити не варто, хоча, з іншого боку, при бажанні і наявності грошей чому не дозволити собі змінити апарат?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки