Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

MacBook не вимикається. Що робити?

  1. Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?

На форумах і в інших спільнотах мережі іноді можна зустріти прохання про допомогу і коментарі користувачів, які з різних причин не можуть вимкнути свій MacBook. Досить незвичайна ситуація, погодьтеся. І все ж, якщо Ви читаєте цю статтю, то так чи інакше зіткнулися з вказаною проблемою.

Сьогодні ми вирішили розібратися в ситуації і дати максимум рекомендацій для вирішення цієї проблеми.

Отже, Ваш MacBook не вимикається. Давайте спробуємо звернути увагу на всі можливі проблеми і несправності, які можуть привести до подібного результату.

Почати варто з того, що під таким описом можуть ховатися сильно відрізняються один від одного навіть за зовнішніми ознаками ситуації. Розглянемо їх по порядку.

Найчастіше MacBook (як і всі пристрої, що працюють під управлінням OS X: iMac, MacPro, Mac mini) може "відмовити" Вам в перезавантаженні системи або завершення роботи через будь-яких програмних процесів, які можуть проходити в тому числі і в фоновому режимі:

  • В системі можуть встановлюватися поновлення (як стороннього ПО, так і самої OS X)
  • Може виконуватися копіювання файлів.
  • На одному з робочих столів може бути відкритий документ, що вимагає збереження внесених до нього змін (текст MS Word або Pages, проект Adobe, AutoCAD, FinalCut, і т.д.).
  • Одна з запущених програм або процес самої операційної системи може просто "зависнути" (Адже безперебійна робота системи залежить в такому разі не тільки від розробників Apple, але і від сторонніх програмістів і якості їх продуктів).

Якщо Ваша проблема відноситься до описаної Вище категорії, панікувати не за чим - її можна легко усунути самостійно.

Перевірте панель Dock - запущені програми в ній відзначені індикаторами (як правило, точками під відповідними ярликами)

Перевірте панель Dock - запущені програми в ній відзначені індикаторами (як правило, точками під відповідними ярликами)

Збережіть і закрийте всі активні документи

Якщо будь-яка програма "не відповідає" і при спробі завершити її нічого не відбувається, в OS X передбачена можливість завершити програму примусово. Зробити це можна, натиснувши на логотип Apple в лівій частині верхнього системного меню і вибравши пункт "Завершить". Той же результат можна отримати за допомогою комбінації клавіш Alt + Cmd + Esc. Якщо зависла не сторони програма, а диспечер системних вікон Finder (функціонує в працюючій системі завжди), завершити процес аналогічним чином, утримуючи клавішу Shift при виклику вікна завершення програм.

Також завершити або перезапустити будь-який процес можна через панель Dock, зробивши клацання мишею по відповідному ярлику (пункт "перезапустити" або "завершити примусово" з'явиться, якщо при натисканні утримувати клавішу Shift).

Також завершити або перезапустити будь-який процес можна через панель Dock, зробивши клацання мишею по відповідному ярлику (пункт перезапустити або завершити примусово з'явиться, якщо при натисканні утримувати клавішу Shift)

Підійде для таких цілей і системна утиліта "Термінал" (знаходиться в меню "Перехід-Програми" або "Перехід-програми", в залежності від версії ОС), що дозволяє вводити консольні команди в OS X. Для завершення процесу необхідно набрати команду "- killall ім'я програми ", де ім'я програми - найчастіше назва процесу (англійською мовою). Наприклад для перезапуску диспетчера вікон необхідно ввести - killall Finder і натиснути Enter.

Після завершення програм перевірте, чи не встановлюються чи на Вашому MacBook оновлення ПЗ. Якщо це так - рекомендуємо дочекатися завершення процесу, оскільки примусове виключення живлення при виконанні такої операції може привести не тільки до часткової втрати Ваших даних, але і пошкодження накопичувача (жорсткого диска, SSD або мікросхеми EFI).

Якщо Виконані операції не принесли ніяких результатів - спробуйте почекати і повторити спробу пізніше. Іноді система просто "повільно працює". Це може бути викликано нестачею ресурсів (місця на жорсткому диску або обсягу оперативної пам'яті) або її тривалим використанням без перезавантажень і виключень (в системі накопичуються "непотрібні" "сміттєві" файли, що істотно сповільнює її роботу). Особливо "неквапливо" можуть працювати деякі версії OS X (у деяких користувачів були помічені проблеми з 10.7 і 10.10 на модель 2009 - 2010 року і старше.

Під формулюванням "MacBook не вимикається" також іноді мають на увазі догляд в сплячий режим при натисканні на кнопку відключення живлення. Справа в тому, що в останніх версіях OS X як дії за замовчуванням для клавіші Power може бути налаштований перехід в сплячий режим або відключення живлення дисплея (аналогічно поведінці ios на Вашому iPhone або iPad). При цьому сам MacBook продовжує працювати, від чого у користувача може виникнути відчуття, що ноутбук "перестав йому підкорятися" для виклику стандартного діалогу завершення робіт кнопку харчування необхідно утримувати 3-4 секунди, а змінити дію за замовчуванням для кнопки Power можна в розділі " електроживлення "системних налаштувань ОС.

У разі, якщо все описане вище Вам не допомогло, і комп'ютер дійсно не вимикається - проблема пов'язана з апаратної несправністю.

Можливо, несправна сама кнопка включення. Особливо часто кнопка виходить з ладу на клавіатурах MacBook Pro Unibody, де апаратна клавіша харчування, хоч і є частиною клавіатурній панелі, винесена за її межі і з'єднується з основною платою клавіатури зігнутим шлейфом, причому зі збільшенням діагоналі дисплея (13 "- 15" - 17 ") довжина шлейфу і можливість його пошкодження при використанні збільшується. Шлейф може бути пошкоджений електролізом при попаданні вологи або при механічному впливі (занадто сильному натисканні, ударі по кнопці, також в цьому випадку є ризик пошкодження самого мембранного механізму кнопки)

Як правило, при несправності кнопки харчування клавіатуру рекомендують міняти повністю, але в лінійці MacBook Pro Unibody є можливість відновити контактні доріжки на шлейфі і уникнути заміни. На MacBook Air і ноутбуках з Retina дисплеєм відновити кнопку окремо практично неможливо (оскільки вона є частиною клавіатурного блоку), а й виникає така проблема в цих моделях рідше.

Якщо мав місце контакт з рідиною - може знадобитися чистка роз'єму клавіатури або її заміна (при пошкодженні контактних доріжок самого клавіатурного блоку заміна, як правило, неминуча).

При сильних перепадах напруги або підключенні потужних пристроїв до Вашого MacBook можливе пошкодження материнської плати. Поетом в якості однієї з причин "відмови" кнопки харчування, хоча і самої малоймовірною, можна розглядати несправність ланцюгів харчування або мультіконтроллером материнської плати, адже сигнал з кнопки включення, проходячи через багато ланцюга плати, потрапляє саме на мультіконтроллером, який відповідає за управління живленням Вашого Mac.

Ще раз підкреслимо, що останній сценарій - найменш імовірний, але повністю виключати його не можна.

При виявленні апаратної проблеми рекомендуємо звернутися до фахівців сервісного центру для діагностики пристрою, так як якщо Ви не можете вимкнути ноутбук, рано чи пізно виникнуть проблеми і з його включенням ...

Підводячи підсумок вищесказаного ще раз підкреслимо, що якщо Ваш MacBook не вимикається - в першу чергу варто звинувачувати операційну систему, і вже потім клавіатуру та інші елементи ноутбука.

Програмні проблеми можна усунути налаштуванням або перевстановлення операційної системи, за Вашим бажанням зі збереженням даних. Апаратні - ремонтом або заміною клавіатури Вашого MacBook. В інших випадках причину несправності і спосіб її усунення допоможе виявити повна апаратна діагностика. За її підсумками ми зможемо випонена необхідний ремонт MacBook .

У нашому центрі фахівці проводять таку діагностику абсолютно безкоштовно.

Якщо у Вас залишилися питання, наші фахівці завжди готові проконсультувати Вас по телефону, електронній пошті або в онлайн-чаті на сторінках нашого сайту.

Телефонуйте! Завжди з радістю чекаємо Вас!

Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?

Ніколи раніше не зверталися за ремонтом електроніки?

Не знаєте з чого почати? В першу чергу - не переживати! Ознаки хорошого і якісного сервісу видно відразу. Ми підготували інструкцію для тих, хто шукає майстерню або сервісний центр по ремонту Apple

Справжні, чесні і прозорі ціни на сайті

Реальні терміни і гарантія - це повага до вас

Репутація професіоналів Apple і досвід в кілька років

Akram
31 березня

Питання: Mac не включається звук преветсва є а екран не горить. ???

Відповідь: Доброго дня. Обсяг робіт і їх вартість відновлення зможемо озвучити після проведення безкоштовної діагностики по даній несправності. Будемо раді Вам допомогти!
Виїзд кур'єра в межах МКАД безкоштовний.

Подивитися весь коментар Приховати

}?>

Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?
Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?
Ніколи раніше не зверталися за ремонтом електроніки?
Не знаєте з чого почати?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки