Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд і тест ноутбука ASUS N53Sv. Друге дихання N-серії

  1. Огляд і тест ASUS N53Sv. Специфікації і комплектація
  2. Огляд і тест ASUS N53Sv. Екстер'єр, дизайн, безпеку
  3. Огляд і тест ASUS N53Sv. Екран, камера і звук
  4. Огляд і тест ASUS N53Sv. Пристрої введення
  5. Огляд і тест ASUS N53Sv. Безпровідний зв'язок
  6. Огляд і тест ASUS N53Sv. Програмне забезпечення і загальні зауваження
  7. Огляд і тест ASUS N53Sv. бенчмарки
  8. Огляд і тест ASUS N53Sv. Висновок

КУПИТИ НОУТБУКИ ASUS N-серії В МАГАЗИНІ Нотика

Анонсований в кінці 2010-го і продемонстрований на початку року, що наступив лептоп ASUS N53Sv (серед ще трьох новинок ASUSTeK з процесорами Intel Core i7 другого покоління) нарешті, з'явився в нашій тестовій лабораторії. На перший погляд, цей ноутбук - типовий представник мультимедійної серії ASUS N . Це стосується як зовнішнього вигляду - елегантно строгий і міцний алюмінієвий корпус з плавними вигинами, так і аудіовізуальної частини - висококонтрасний глянсовий HD-екран, стереоакустіка Bang & Olufsen ICEpower c технологією SonicMaster.

Тим часом, найважливіші нововведення торкнулися начинки, в першу чергу, процесора. У ноутбуці працює, ні багато, ні мало, процесор Intel з сімейства Core i7 другого покоління, яка побудована на новій архітектурі Sandy Bridge (звідси, можливо, і буква S в назві моделі), виробництво яких стартувало буквально 6 січня. Особливості цієї архітектури і побудованого на її основі процесора ми розглянемо нижче, відзначимо лише, що корпорація Intel обіцяє істотний приріст продуктивності в порівнянні з першим поколінням мобільних CPU Core i7.

Не менш глибокі зміни зазнала і відеопідсистема. Вбудоване в архітектурі Sandy Bridge ядро ​​Intel HD Graphics 3000 володіє небаченими раніше для свого класу характеристиками. До того ж в ноутбуці присутній і дискретна відеокарта - теж новинка від NVIDIA, графічний прискорювач п'ятого покоління GeForce GT 540M. Значення такої конфігурації не тільки в тому, що користувач зможе насолоджуватися найскладнішими тривимірними ефектами в іграх і додатках, але ще і в тому, що одночасно заряд батареї буде витрачатися значно економніше, перш за все, завдяки розширенню можливостей вбудованого відеоприскорювача.

Отже, приступаючи до детального огляду та тестування, порівнюючи даний ноутбук з попередніми моделями серії ASUS N53, ми очікуємо посилений графічний, ігровий потенціал ASUS N53Sv і просунуту енергоефективність, особливо в режимі активного використання мультимедійних функцій. Подивимося, до яких результатів ми прийдемо в результаті.

Огляд і тест ASUS N53Sv. Специфікації і комплектація

Упакований ноутбук в картонну коробку традиційної для N-серії ASUS розмальовки. На чорному тлі візерунок з пересічних білих і блакитних ліній і дві білі смужки, тонший зверху, а товстіший - знизу (на неї в кутку нанесений логотип ASUS). На бічних гранях приклеєні стікери, один вказує на що знаходиться всередині коробки купон, який містить код для пробної завантаження гри StarCraft, другий закликає купувати розширену ліцензію на пакет MS Office (насправді, версія MS Office 2010 Starter вже предустановленна на ноутбуці).

Метод упаковки вмісту вертикальний, продовжує тенденції, характерні для сучасних ноутбуків ASUS середнього класу. Тут виробник також відмовився від верхньої вкладеної коробочки для адаптера з кабелем: шнур підключення адаптера до мережі змінного струму просто покладений зверху на спеціально зігнутий лист картону, який відокремлює його від ноутбука. Ноутбук і всі аксесуари з його комплекту захищені картонними розпірками-ущільнювачами. Батарея, блок і вся поліграфія з диском упаковані в великий конверт з кишенями з боків. У кишенях містяться адаптер змінного струму і батарея, відповідно. Конверт забезпечений зручною прорізом-ручкою для вилучення.

Конверт забезпечений зручною прорізом-ручкою для вилучення

Адаптер - прямокутний брусок із закругленими краями, досить значних розмірів. (Що не повинно дивувати, враховуючи рівень продуктивності системи ноутбука). Нагорі в адаптер вбудований LED-індикатор, а на зворотному боці вмонтовані 4 невеликі круглі гумові ніжки для стійкості і захисту харчування ноутбука.

Нагорі в адаптер вбудований LED-індикатор, а на зворотному боці вмонтовані 4 невеликі круглі гумові ніжки для стійкості і захисту харчування ноутбука

Батарея - паралелепіпед неправильної форми, поєднана з задньої бічною гранню відрізняється порядної компактністю, що навіть дозволило винести ряд портів на задню грань, при збереженні традиційного механізму завантаження (горизонтальне задвигании в слот з задньої грані). Ємність, зазначена на батареї, дорівнює 4400 мА / год або 48 Вт / год.
Склад друкованої продукції схожий з більшістю масових ноутбуків ASUS і включає:
- гарантійний талон (звичайна книжечка з сріблястими смугами на обкладинці);
- Quick Installation Guide (мануал для швидкого старту, як зазвичай, без російської мови, на жаль);
- Керівництво користувача (тут вже - винятково російською мовою, докладний і зрозуміле);
- Листівка «Свобода без дротів» (ілюстрована інструкція по технології виконання бездротових підключень);
- Листівка ASUS Notebook Update Information;
- новинка в комплекті - флаєр (або як його названо виробником - «купон») nVidia з кодом для скачування промоверсіі тривимірної гри StarCraft.

Склад друкованої продукції схожий з більшістю масових ноутбуків ASUS і включає:   - гарантійний талон (звичайна книжечка з сріблястими смугами на обкладинці);   - Quick Installation Guide (мануал для швидкого старту, як зазвичай, без російської мови, на жаль);   - Керівництво користувача (тут вже - винятково російською мовою, докладний і зрозуміле);   - Листівка «Свобода без дротів» (ілюстрована інструкція по технології виконання бездротових підключень);   - Листівка ASUS Notebook Update Information;   - новинка в комплекті - флаєр (або як його названо виробником - «купон») nVidia з кодом для скачування промоверсіі тривимірної гри StarCraft

Само собою, в комплекті знайшлося місце і для диска з драйверами і фірмовими утилітами, а також для фірмового ремінця з липучкою для зв'язування шнура адаптера.
Комплект поставки, треба сказати, цілком звичайний, зміст доданих мінлива дозволяють легко освоїти всі функції мобільного комп'ютера.
Специфікації ASUS N53Sv наведені в таблиці нижче:

  • Процесор: Intel Core i7-2630QM (2000 МГц)
  • Шина: 2,5 ГТ / с 6, Мб кеш 3-го рівня
  • Оперативна пам'ять: 6144 Мб DDR3-1333МГц
  • Екран: 15,6 "Дзеркальний (Glare), зі світлодіодним підсвічуванням
  • Дозвіл: 1366x768 (HD)
  • Відеокарта: nVidia GeForce GT 540M, 1024 + тисяча шістсот тридцять два Мб, Доп. карта: Intel HD Graphics 3000, 64 + +1632
  • Звукова карта: Bang & Olufsen ICEpower з технологією SonicMaster
  • Жорсткий диск: 500 Гб (7200 оборотів в хвилину), SATA
  • CD привід: DVD ± RW (DL)
  • Зв'язок: LAN 10/100/1000
  • Бездротовий зв'язок: Bluetooth 2.1 + EDR, WiFi (802.11a / b / g)
  • Порти: 4xUSB (3.0 / 2.0), Kensington security, Line out (S / PDIF support), HDMI, Mic-in, VGA
  • Картрідер: SD / MMC / MS / Pro
  • Камера - 2,0 Мп
  • Express Gate
  • Батарея: літій-іонна, 4400 мАг (до 4,5 ч)
  • Вага: 2,96 кг
  • Корпус: сріблястий / Сірий, розміри - 39,1 x 26,6 x 4 см
  • ОС: Windows 7 Home Premium (64)
  • Міжнародна гарантія виробника: 2 роки

Обчислювальна система ноутбука побудована з використанням процесора другого покоління сімейства Intel Core i7. Процесори цього сімейства, виробництво яких запущено зовсім недавно, в січні 2011 року, засновано на новій мікроархітектурі Sandy Bridge. Дана архітектура містить цілий ряд переваг, істотно підвищують продуктивність і гнучкість системи, і, перш за все, в мультимедійної і ігровий області, в порівнянні з першим поколінням.

На відміну від них, процесори другого покоління на основі архітектури Sandy Bridge, мають всі 4 фізичних ядра CPU, а також вбудований графічний прискорювач, кеш, системну логіку, зібрані на одному кристалі за нормами 32-нм техпроцесу. У зв'язку з цим закономірно повинні вирости продуктивність і знизитися тепловиділення і енергоспоживання процесора, в порівнянні з попереднім рішенням, де графічне ядро ​​Intel GMA HD і керівництво більшості банків мікросхем північного моста збиралися на окремому кристалі по 45-нм техпроцесу.

Ще одна перевага нового процесора полягати в технології самого графічного ядра. Нове ядро ​​Intel HD Graphics 3000 по своїх характеристиках досягає продуктивності дискретних відеокарт початкового рівня, тим самим, переносячи на процесор широкий спектр мультимедійних і ігрових функцій. Тепер декодування Full HD відео з функцією «картинка в картинці», виконання тривимірних графічних додатки і ігровий процес в деяких 3D іграх обійдеться без ресурсів дискретної відеокарти, що дозволить дбайливо витрачати енергію батареї.

Важливим кроком по динамічному збільшенню продуктивності системи стала вдосконалена Intel Turbo Boost Technology, яка отримала індекс 2.0. Якщо в першому виданні короткочасне нарощування тактової частоти в багатоядерному процесорі вироблялося за рахунок відключення неробочих ядер (з метою контролю тепловиділення), то тепер інженери Intel домоглися роботи технології без такого відключення, тобто частота може розганятися відразу на 1/2/4 ядрах. Це дозволяє, відповідно до тверджень представників Intel, використовувати технологію нема на піках навантаження, як раніше, а в більш широкому наборі ситуацій.

Ще одним дуже важливим нововведенням можна назвати появу нового 256-бітного набору інструкцій Advanced Vector Extensions (Intel AVX), який фактично є розширенням 128-бітного набору SSE.

Для позиціонування своїх оновлених процесорів Intel ввела нові логотипи і 4-значні індекси моделей CPU замість колишніх тризначних.

Зокрема, представник нового покоління Intel Core i7-2630QM, встановлений в ноутбуці ASUS N53Sv має 4 фізичних ядра, кожне з яких працює на частоті 2000 МГц (в режимі Turbo Boost 2.0 робоча частота збільшується до 2800 МГц). «Кеш останнього рівня», як зараз пише Intel (раніше кеш L3) розподіляє немаленький обсяг 6 Мб між усіма ядрами динамічно. Максимальний термопакет - 45 Вт. Процесор підтримує такі технології, як Advanced Vector Extensions, Enhanced Intel SpeedStep, Idle State, Execute Disable Bit, Intel 64 Architecture, а також Intel Virtualization (VT-x / VT-d). У роботі Core i7-2630QM керується вже розширеним набором SIMD-інструкцій: MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE 4.1, SSE 4.2, AES.

Графічна підсистема ноутбука представлена ​​вбудованим в процесор графічним прискорювачем Intel HD Graphics 3000 (про можливості якого вже було сказано вище) і дискретною відеокартою nVidia GeForce GT 540M. Це одна з новинок провідного світового вендора в області графічних прискорювачів (взагалі 500-серія мобільних відеокарт карт була представлена ​​зовсім недавно). Вона займає на сьогодні середнє положення в продуктовій лінійці, але має дуже високе запасом продуктивності і відпрацьовує практичним всі існуючі передові графічні технології. Тактова частота процесора становить цілих - 1344 МГц, кількість шейдеров (або ядер CUDA) - 96, ширина шини - 128 біт, підтримка відеопам'яті DDR3 / 900 МГц. У нашому випадку обсяг відеопам'яті дорівнює 1 Гб. Відеокарта підтримує найсучасніші версії стандартів: Shader Model 5.0, OpenGL 4.0, MS DirectX 11. Таких характеристик має бути достатньо для якісного і плавного відтворення ігрового процесу, обробки відео аж до Full HD 1080p, достовірного відображення контенту сайтів в стандарті HTML5.

Само собою, підтримується технологія NVIDIA Optimus, яка автоматично перемикає завдання між вбудованим і дискретним графічним адаптером для економії заряду батареї. І, треба сказати, сучасне вбудоване рішення від Intel, а саме графічне ядро ​​HD Graphics 3000 дозволяє сильно розвантажити відеочіп NVIDIA. Посилена графіка нових процесорів Intel, побудованих на мікроархітектурі Sandy Bridge задає вищу планку і дискретним видеоадаптерам, і, в даному випадку, nVidia GeForce GT 540M цілком відповідає цьому рівню.

Важливим компонентом дискретної карти стала технологія NVIDIA 3D Vision. Вона здатна перетворити багато ігор в стереоскопічні, відтворювати Blu-Ray 3D фільми, потокове 3D відео і 3D фото. Також є можливість насолоджуватися 3D іграми і фільмами на великому телевізорі завдяки NVIDIA 3D TV Play. До речі, мобільний комп'ютер з такою картою може ефективно транслювати відео на найбільші випускаються сьогодні монітори з найвищою роздільною здатністю (до 2560x1600 пікселів). Реальні можливості відеопідсистеми ми перевіримо за допомогою синтетичних бенчмарків і ігрових тестів.

Система ноутбука містить 4 слота для оперативної пам'яті. У нашому зразку були зайняті три з них однаковими планками Elpida EBJ21UE8BFU0-DJ-F по 2 Гб кожна. Інтерфейс пам'яті найдосконаліший - DDR3, частота - максимальна: 1333 МГц. Це цілком гідний обсяг для розкриття зрослих можливостей процесорів Intel Core i7 другого покоління, також є можливість апгрейда. Жорсткий диск від Seagate (модель ST9500420AS, інтерфейс SATA-II) має цілком адекватний для мультимедійного ноутбука обсяг 500 Гб, відрізняється максимальною відомої швидкістю обертання шпинделя - 7200 об / хв.

Встановлений в ноутбуці оптичний привід виробництва LG Electronics (модель HL-DT-ST DVDRAM GT34N) - це звичайний мультіпрівод, читає і пише всі види дисків CD / DVD, включаючи двошарові DVD. Сучасний мультимедійний комп'ютер, тим більше такої повністю підготовлений до роботи з Full HD контентом, включаючи 3D, як ASUS N53Sv, був би більш закінченим, з можливістю хоча б читання Blu-ray. До речі, такі варіанти комплектації ASUS N53Sv існують, і право вибору залишається за користувачем.

Набір портів ASUS N53Sv забезпечує широкі можливості комунікації в поширених сучасних стандартах, включаючи USB 3.0. Передача зображення на зовнішній монітор можлива як по аналоговому (D-SUB), так і цифровому (HDMI). Також аудіороз'єм підтримує цифровий вихід S / PDIF. Загалом, набір портів покриває всі потреби роботи з мультимедіа. Картрідер сприймає 5 форматів карт пам'яті. Для підключення до дротової мережі встановлена ​​гигабитная мережева карта. Присутній і порт Express Gate.

Набір протоколів бездротового зв'язку характерний для сучасних масових ноутбуків - Bluetooth 2.1 і WiFi. Вбудована камера має найвище в своєму класі дозвіл 2 Мп.

Загалом, характеристики ноутбука ASUS N53Sv ставлять його на позицію одного їх скоєних мультимедійних мобільних комп'ютерів на ринку. Він повинен з запасом впоратися з обробкою самого вимогливого мультимедіа контенту і останніми версіями тривимірних ігор.

Огляд і тест ASUS N53Sv. Екстер'єр, дизайн, безпеку

Ноутбук ASUS N53Sv випускається в корпусі, який схожий з іншими моделями ASUS N53, наприклад, ASUS N53Jn проаналізований нами недавно. Відзначимо лише основні особливості корпусу. Корпус в закритому стані злегка потовщений до заднього краю. Дизайнери знайшли дуже гармонійне поєднання прямих ліній і плавних вигинів. Особливо цікаво виглядає перехід від кришки до петель.

Кришка зроблена з суцільного листа шліфованого алюмінію з невеликою довгастої вставкою із пластику, за яку зручно тримати при відкриванні. Додає зручності при відкриванні і невисокий козирок на передній грані кришки.


Хмарно алюмінієва матова пластина покриває і майданчик на топкейса перед клавіатурою. Все оточення клавіатурного блоку, як і самі клавіші з сірого матового пластика. Ближче до екрану, в спеціальній балці топкейса встановлена ​​металева решітка динаміків.


Передня сторона ноутбука не містить ніяких портів і конструктивних елементів. Приблизно посередині, в зоні тачпада, з-під закритою кришки пробивається світло LED-індикаторів стану лептопа.
Розміщення елементів на бічних гранях також повторює схему, прийняту в інших моделях серії ASUS N53.

Справа, починаючи огляд від переднього краю, вбудовані пари портів: два гнізда аудіопристроїв і два USB 2.0. Розташування портів USB, найбільш придатних для підключення мишки, близько до переднього краю, не зовсім вдало. Майже все залишився займає передня кришка лотка приводу оптичних дисків. Кришка має химерну форму. Описати її складно, краще подивитися на фотографії. На острівці, обмеженому кришкою приводу і вигином корпусу, вмістився моторний механічний вмикач бездротових комунікацій.


На лівій стороні (зліва направо) ми бачимо такі деталі конструкції. Першою йде дуже широка, з огляду на розміри ноутбука, решітка для виведення розігрітого повітря. Після вмонтовані два порти, HDMI і підключення до мережі RJ-45. Зліва від нього знаходиться щілина універсального картридера. Останніми, і відповідно, ближче до переднього краю, що вельми зручно, завжди під рукою, можна знайти порти швидкісного обміну даними - E-SATA і USB 3.0, використання яких дає перевагу до 10 разів на швидкості в порівнянні з USB 2.0. Порти розміщені досить вільно.


Задня сторона теж використана для розміщення портів, так як довжина батареї не займає всю площу цієї межі. Інженери дуже раціонально винесли роз'єми, які використовуються не часто саме сюди. Зліва від кордону батареї встановлено гніздо для кабелю живлення. Праворуч від батареї - порт виводу відеосигналу D-SUB і порт безпеки Kensington security.
Вид нижньої поверхні також має багато спільного з раніше розглянутої моделлю ASUS N53Jn. Зокрема, люк для доступу до модулів оперативної пам'яті і жорсткого диска загальний, батарея вставляється ззаду і фіксується двома засувками, під нею зроблений особливий невеликий відсік для доступу фахівцями. Відмінності полягають більшій кількості решіток вентиляції, зокрема, вони з'явилися під жорстким диском. Ще одна відмінність - потовщення корпусу в зоні оперативної пам'яті і чіпсета.


Корпус міцно стоїть на горизонтальній поверхні, спираючись на 4 великі прямокутні гумові ніжки.


Батарея вставляється в задній бічній слот і фіксується двома засувками. Навіть з одним фіксатором батарея сидить жорстко, без найменшого люфту.

Огляд і тест ASUS N53Sv. Екран, камера і звук

Екран, камера і звук

Кришка з монітором відкривається до кута, приблизно, в 130 градусів, однак, цього буде достатньо в більшості ситуацій. Широкі, більше 2 см петлі чітко фіксують кришку в будь-якому відкритому чи закритому положенні. Рамка екрану виконана з чорного глянсового пластика, без спеціальної окантовки. Механічний захист екрану сформована 4 прямокутними гумовими ущільнювачами (2 вгорі, з боків від камери, 2 зліва і справа, відповідно).

Механічний захист екрану сформована 4 прямокутними гумовими ущільнювачами (2 вгорі, з боків від камери, 2 зліва і справа, відповідно)

Екран глянсовий. Матриця зі звичайним HD дозволом виробництва SAMSUNG (модель LTN156AT02P09) має видиму область 34 x 19 см (15,3 дюйма), співвідношення сторін 16: 9. Посилювати якість монітора, в порівнянні з попередніми моделями серії, виробник не став, по суті, це базові характеристики для монітора сучасного ноутбука. Якість зображення на прикладі більшості додатків дуже висока, контрастність і насиченість кольорів на висоті, кути огляду значні, навіть при дуже сильному відхиленні кольори не інвертуються, тільки з'являються відблиски на глянцевому поверхні. Проте, розкрити всі можливості потужної графічної підсистеми, зокрема, перегляд Full HD, дозволив би монітор з більш високою роздільною здатністю.
Звучання аудіо в ноутбуках серії ASUS N53 з системою Bang & Olufsen ICEpower завжди викликає позитивні відгуки. Нова модель не виняток: стереодинаміки, вбудовані, як зазвичай, на топкейса, під монітором, за алюмінієвої гратами видають звук з великим запасом гучності, сильним і щільним басом, хорошою промальовуванням і просторової локалізацією. Спеціальна утиліта SonicMaster управляє різними ефектами звуку: басом, ефектами оточення і якості вокалу. Ефект від її застосування значний, звучання сильно змінюється, стає цікаво пофарбованим, але сказати однозначно, що суб'єктивно краще, звук з включеними настройками SonicMaster або без, важко.

Камера вбудована у верхню рамку екрану, строго посередині. Вічко камери вписаний невелику прямокутну майданчик, на якій також розташований світлодіодний індикатор, а також важіль, який відкриває і закриває шторку камери. На кілька сантиметрів правіше цього блоку видно невеликий круглий отвір мікрофона. Керуючий блок не виділено конструктивно, тільки позначений контрастними, наочними символами. За аналогією з іншими ноутбуками ASUS зйомка фото та відео здійснюється за допомогою фірмової утиліти LifeFrame. Присутній і можливість обмеження доступу по розпізнаванню осіб за допомогою програми Smart LogOn.

Огляд і тест ASUS N53Sv. Пристрої введення

Пристрої введення

Клавіатура за своїм типом, розкладці, формою і розміром клавіш відповідає колишніх моделей серії ASUS N53. Нагадаємо, це острівна клавіатура з невеликими проміжками між клавішами, помешения на матовому підкладці. Самі кнопки також матові, сірі, квадратні, зі скошеною нижньою гранню, через що ряди клавіш спускаються терасами, як би «драбинкою». Розміри буквених клавіш 17х17 мм. Кнопки цифрового блоку трохи стиснуті по горизонталі - 17 х 11 мм, а верхній ряд звужений до 17 х 9 мм.

Кнопки цифрового блоку трохи стиснуті по горизонталі - 17 х 11 мм, а верхній ряд звужений до 17 х 9 мм

Над клавіатурним блоком дизайнери вбудували тонку, стильну, напівпрозору пластикову панель, в яку вписані керуючі клавіші. Ліву групу відкриває поєднана клавіша «Швидкого старту» Express Gate (натискання якої при вимкненому ноутбуці швидко завантажує середу Linux, в якій можна скористатися основними мультимедійними режимами лептопа) і Power4Gear (під час роботи ОС Windows 7 дозволяє оперативно перемикати режими електроживлення). Праворуч вбудовані 4 клавіші керування медіа-файлами у відповідних додатках.
Позначення, традиційно для ASUS, контрастні, нанесені 3 квітами. Побіжний набір тексту в сліпу здався досить зручним, при натисканні середньої силою клавіатурний блок прогинався в центральній зоні.
У правому блоці вкрай праве положення займає кнопка включення живлення (Express Gate). Ліворуч від неї періодично спалахують світлодіодні індикатори, що сигналізують про активні режимах CapsLock і NumLock.
Всі кнопки і індикатори підсвічуються м'яким, розсіяним напівпрозорої панеллю світлом, харчування - синім, інші - біло-місячним світлом.

Тачпад середніх розмірів 8,5 х 5,3 см злегка втоплений в топкейс і має схожу, матову, злегка шорстку поверхню. Сенсорна панель добре відпрацьовує як поодинокі дотику, так і руху одним або відразу декількома пальцями. Кнопки під тачпадом закриті єдиної сріблястою Качельної панелькой.

Огляд і тест ASUS N53Sv. Безпровідний зв'язок

Безпровідний зв'язок

Відомий своєю якісною роботою адаптер бездротового зв'язку Atheros AR9285 забезпечує високу чутливість і надійність з'єднання.

Управління бездротовими з'єднаннями можливо як вбудованим менеджером Windows 7, так і фірмовою утилітою Wireless Console.
Радіомодуль Bluetooth BT-270 підтримує масово поширені сьогодні протоколи 2.1 + EDR.

Огляд і тест ASUS N53Sv. Програмне забезпечення і загальні зауваження

Програмне забезпечення і загальні зауваження

На ноутбуці встановлена ​​64-бітна ОС Windows 7 Home Premium. За традицією, ASUSTeK оснащує свої мобільні комп'ютери добротним набором програм для роботи в різних областях. У мультимедійному ноутбуці також присутні додатки для управління і обробки медіафайлів.

У мультимедійному ноутбуці також присутні додатки для управління і обробки медіафайлів

Менеджмент різними функціями ноутбука покладено на пакет знайомих по інших моделях фірмових утиліт з наочним тривимірним інтерфейсом. Захист від вірусів забезпечує Trend Micro Internet Security.
Для роботи з документами встановлено пакет MS Office 2010 Starter. На відміну від більшості ноутбуків ASUS і інших брендів для читання PDF-файлів використовується не фірмове ПО Adobe Reader, а власна розробка PDF Reader for ASUS з аналогічним функціоналом.
Управління медиаконтентом повністю покривають додатки CyberLink Blu-ray Suite і фірмовий пакет ASUS VideoMagic.

Управління медиаконтентом повністю покривають додатки CyberLink Blu-ray Suite і фірмовий пакет ASUS VideoMagic

Огляд і тест ASUS N53Sv. бенчмарки

Для об'єктивної і різнобічної оцінки продуктивності ноутбука ASUS N53Sv ми використовували такі тести:
Everest - зняття повної інформації про систему і комплексне тестування, включаючи жорсткий диск;
PCMark04 і PCMark05 - тести, призначені для вимірювання продуктивності комп'ютера при роботі з офісними та іншими подібними додатками;
PCMark Vantage - синтетичний тест
3Dmark06 - загальні тести на продуктивність в 3D-іграх;
Battery Eater - тест на тривалість автономної роботи ноутбука в режимі читання.
З результатами вимірів можна ознайомитися, клікнувши на відповідні міні-картинки.

Розігрів ядер процесора, як на максимальному навантаженні, так і в середньому, перевищує відомий оптимальний показник в 70 градусів, однак, варто враховувати те, що досягти максимального навантаження на цей один з найпотужніших мобільних процесорів непросто.

Розігрів ядер процесора, як на максимальному навантаженні, так і в середньому, перевищує відомий оптимальний показник в 70 градусів, однак, варто враховувати те, що досягти максимального навантаження на цей один з найпотужніших мобільних процесорів непросто

Перенесення значної графічної навантаження на процесор, оптимізація компонентів, NVIDIA Optimus і інші енергозберігаючі технології принесли свої плоди: у режимі читання потужний мультимедійний ноутбук пропрацював 4 години 52 хвилин, тобто майже на півгодини більше заявленого виробником часу.


Показники швидкості обробки тривимірної графіки в тестах 3DMark 06 і за оцінкою Windows 7 впевнено розмістилися в верхньому сегменті діапазону значень.

Дані синтетичних тестів наочніше порівняти з показниками ноутбука іншого виробника, побудованого на схожому процесорі, а також з результатами тесту лептопа з процесором Intel Core i7 першого покоління. Для порівняння були обрані співвітчизники по бренду і незмінні конкуренти ASUS, мультимедійні моделі ноутбуків тайванської корпорації Acer c чотирьохядерними процесорами Intel Core i7 і відеокартами з 1Гб відеопам'яті.
Модель Acer Aspire 5950G-2636G64Biss LX.RE302.009), також як і ASUS N53Sv (90N1QA868W6319VD13AY), використовує процесор Intel Core i7 другого покоління з архітектурою Sandy Bridge, модель 2630QM. Як дискретної відеокарти взятий дуже «гарячий» прискорювач AMD 6000-ої серії Mobility Radeon HD 6650. Ноутбук Acer Aspire 5745DG-748G75Biks (LX.R0202.023) використовує процесор Intel Core i7 попереднього покоління (модель 740QM, базова частота 1,73 ГГц проти 2,0 ГГц 2630QM). Також як і предмет нашого огляду ASUS N53Sv в ньому встановлений графічний прискорювач середнього класу від NVIDIA, правда, не 5-й, як в ASUS, а 4-й серії (GeForce GT 425M).

дані тестів ноутбуків ми звели до порівняльної таблиці.

Win7 ПроцесорWin7 Пам'ятьWin7 Диск

ASUS N53Sv 7.4 7.4 5.9 Acer Aspire 5950G 7.4 7.4 5.9 Acer Aspire 5745DG 7.1 7.5 7.5
3DMark PCMark Vantage Score PCMark Productivity Battery Eater (читання) ASUS N53Sv 7982 7121 9318 270 Acer Aspire 5950G 7658 6751 8475 420 Acer Aspire 5745DG 7488 6386 5528 360

Як видно з порівняльної таблиці, процесори Intel Core i7 другого покоління дають відчутний приріст продуктивності в порівнянні з торішніми моделями: оцінка продуктивності процесора Windows 7 на три десятих пункту вище, показник PCMark Productivity вище в півтора рази. Acer Aspire 5745DG вирвав у своїх суперників тільки одну десяту пункту по швидкості роботи з оперативною пам'яттю завдяки більшому її обсягу: 8 Гб проти 6 Гб.

За швидкістю роботи з жорстким диском всі моделі завмерли на позначці 5,9: це фізична межа для самих швидкісних на сьогодні HDD зі швидкістю обертання шпинделя 7200 оборотів в хвилину.

У суперечці між двома ноутбуками на процесорах Intel Core i7 Sandy Bridge майже у всіх синтетичних тестах попереду (правда, небагато) виявився розглянутий нами ASUS N53Sv. Пояснення цього феномена можна знайти у відмінності відеокарт двох провідних світових виробників. Його візаві від ACER може працювати більш ніж на 2 години довше завдяки застосуванню більш ємного акумулятора (6000 мАч). Також варто враховувати, що модель ACER приблизно на $ 300 дорожче нашого сьогоднішнього героя.

Огляд і тест ASUS N53Sv. Висновок

N53Sv завдяки використанню суперсучасного процесора Intel Core i7 другого покоління на архітектурі Sandy Bridge сміливо виривається в лідери по продуктивності не тільки в своєму мультимедійному класі, але і явно тіснить ряди потужних ігрових мобільних станцій. У другому якості йому допомагає, знову ж таки, ультрасучасна відеокарта NVIDIA 5-ої серії з підтримкою DirectX 11 і інших останніх графічних технологій. Дана модель, що стала флагманом серії ASUS N53, з повною впевненістю може бути зарахована до ігрових ноутбуків середнього класу.
Нові технології процесора і відеокарти підвищили інтеграцію цих вузлів і, одночасно, час автономної роботи лептопа.
В іншому характеристики ноутбука залишилися в звичних для серії ASUS N53 рамках. Тут можна звернути увагу як на високоякісну вбудовану акустику Bang & Olufsen ICEpower з технологією SonicMaster, так і досить посереднє дозвіл екрана (просте HD, хоча в лінійці N53 є моделі з більш високим, аж до Full HD дозволом), середні оснащення і комплектацію.
Проте, головною перевагою і перевагою моделі виступають обчислювальна та графічна продуктивність. По суті, цей мультимедійний ноутбук середньої цінової категорії є сьогодні одним з найбільш коростних в світі.
плюси
- найвища обчислювальна та графічна продуктивність
- потужна і якісна акустика
- міцний, елегантний корпус, стійкий до відбитків і подряпин
- висока (для мультимедійного ноутбука) час автономної роботи
мінусі
- базовий дозвіл екрана
- стандартне оснащення і комплектація
- прогинається клавіатура

Увага! При повному або частковому використанні матеріалів сайту обов'язкове зазначення джерела (активне посилання).

Celeron, Celeron Inside, Centrino, Centrino Inside, логотип Centrino, Core Inside, Intel, логотип Intel, Intel Core, Intel Inside, логотип Intel Inside, Intel Viiv, Intel vPro, Itanium, Itanium Inside, Pentium, Pentium Inside, Viiv Inside, vPro Inside, Xeon і Xeon Inside є торговими знаками корпорації Intel в США та інших країнах.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки