Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як вибрати зовнішній акумулятор (power bank)? 12 кращих power bank

  1. Як вибрати зовнішній акумулятор?
  2. Тип батареї в зовнішньому акумуляторі: Li-pol і Li-ion
  3. Ємність акумулятора - найважливіший показник
  4. Сила струму - другий важливий показник
  5. кількість портів
  6. Як заряджати power bank?
  7. Кращі power bank 2017: дюжина найпотужніших
  8. Xiaomi Mi Power Bank 2 10000
  9. Xiaomi Mi Power Bank 5000
  10. Xiaomi Mi Power Bank 20000
  11. ASUS ZenPower 10050 mAh ABTU005
  12. HIPER XP17000
  13. Xiaomi Mi Power Bank 16000
  14. HIPER EP6600
  15. Canyon CNE-CPB156
  16. HIPER SP7500
  17. TP-LINK TL-PB10400
  18. HIPER XPX6500
  19. HIPER MP10000

Що об'єднує всі смартфони та планшети, якими б сучасними і просунутими вони не були? Це слабке місце - завжди недостатнє час автономної роботи і здатність розряджатися в самий невідповідний момент. З цієї «ахіллесовою п'ятою» не може впоратися навіть передбачливість деяких користувачів і нав'язлива ідея завжди виходити з дому зі 100-відсотковим зарядом батареї. Непередбачена ситуація, затримка на роботі або в дорозі - і ви залишаєтеся відрізаним від усього світу, але ж врятувати ситуацію зміг би зовнішній портативний акумулятор. Їх на сучасному ринку тисячі: від відвертого барахла до дуже серйозних і надійних пристроїв. Спробуємо розібратися, як вибрати зовнішній акумулятор, який би відповідав заявленим характеристикам і повністю відповідав вашим запитам. Бонусом - кращі power bank 2017 року, представлені на вітчизняному ринку.

Як вибрати зовнішній акумулятор?

Що таке power bank: маленький лікнеп

Power bank, він же зовнішній акумулятор, він же портативний або додатковий акумулятор, - це невелика переносна батарея, за допомогою якої можна заряджати ряд гаджетів: смартфони, планшети, фотоапарати, електронні книги та інші, які можуть отримувати енергію за допомогою USB-кабелю. Сам акумулятор періодично необхідно заряджати від розетки або комп'ютера, накопичену енергію він зберігає протягом тривалого періоду, тому павер банк можна легко брати з собою на роботу або навчання, в подорож, та хоч на край світу - він врятує тоді, коли доступу до розетки і електрики в ній з яких-небудь причин немає.

Усередині power bank знаходиться кілька елементів живлення, з'єднані з платою контролера. На платі також розташовується роз'єм або роз'єми для підключення гаджетів. Сумісність з рядом мобільних пристроїв досягається за рахунок використання універсального роз'єму USB 2.0.

Зовнішній акумулятор може бути якого завгодно кольору, форми і розмірів - тут виробники нас радують і пропонують безліч найрізноманітніших варіантів, щоб було і функціонально, і очей радувало. Корпус може бути виконаний з пластика, полікарбонату або металу: за рівнем практичності всі варіанти практично однакові, а ось металевий корпус зробить акумулятор трохи важче.

Корпус може бути виконаний з пластика, полікарбонату або металу: за рівнем практичності всі варіанти практично однакові, а ось металевий корпус зробить акумулятор трохи важче

Чим вище ємність батареї, тим більше буде вага - не купуйте на моделі, в характеристиках яких заявлено 20 000 мАг, а вага - близько 100 г. Якщо плануєте користуватися смартфоном під час його зарядки від батареї, то краще підібрати максимально ергономічний і зручний акумулятор. Якщо зовнішній акумулятор необхідний лише для того, щоб дотягнути до нормальної зарядки, то можна вибрати компактну модель з невеликою вагою. Деякі з них навіть реалізовуються в форматі брелока.

Тут доречно згадати існування чохлів-акумуляторів. Фактично, це той же зовнішній акумулятор, та й функції у нього ті ж, але істотний його мінус - заточенность під конкретну модель смартфона, а практичності в цьому рішенні мало, тому інші гаджети ви заряджати не зможете.

Тип батареї в зовнішньому акумуляторі: Li-pol і Li-ion

Часто покупці, які задаються питанням, як вибрати зовнішній акумулятор, абсолютно скидають з рахунків тип використовуваної батареї, відволікаючись на інші характеристики. Від параметрів використовуваних акумуляторів залежить довговічність пристрою і його функціональність.

В сучасних павер банках використовуються два принципово різних типи акумуляторів:

Ємність акумулятора - найважливіший показник

Першим, на що дивляться всі ті, хто зібрався купити зовнішній акумулятор, - це його ємність. Це найголовніша характеристика батареї, яка підказує, скільки разів і яку техніку можна буде нею підзарядити. Не варто гнатися з рекордно високими показниками - для початку слід визначитися зі сценаріями використання:

  • якщо потрібне зовнішнє акумулятор для смартфона, а в тривалих відрядженнях і походах ви буваєте рідко, то можна сміливо брати «банку» з не дуже високою ємністю, завдяки чому девайс буде компактним і легким. Універсальна формула для розрахунку необхідної ємності акумулятора - ємність батареї смартфона помножити на 2-2,5, щоб можна було зарядити гаджет пару раз. Для смартфона на 3000 мАг можна вибрати power bank на 6000-8000 мАг;
  • якщо ви плануєте заряджати планшет, то дивитися потрібно в бік батарей на 10-20 тис. мАг. Важити такий пристрій буде близько 350-400 г, тому будьте готові до додаткової ваги в сумці;
  • якщо необхідно буде заряджати різну техніку, або ж ви довго буваєте без доступу до розетки, то краще взяти power bank потужніший, від 10 000 мАг. Є навіть чудо-акумулятори з ємністю понад 20 000 мАг, але це, скоріше, варіант для туристів, які довго знаходяться без благ цивілізації. У комплекті до таких девайсів часто йде адаптер для зарядки ноутбука.

Брати акумулятор ємністю менш 4000-5000 мАг немає ніякого сенсу - в плані ціни особливої ​​економії не буде.

Виробники іноді люблять кілька перебільшити реальну ємність акумулятора. Часто цим грішать китайські компанії без гучного імені. Зустрічаються кричущі випадки, коли в легенькому корпусі поставляється акумулятор із заявленою ємністю в 58 000 мАг (і таке буває, см. Фото нижче). Якщо будете купувати зовнішній акумулятор в магазині, можете взяти з собою USB -тестер ємності акумулятора, щоб перевірити заявлені цифри. Коштує такий тестер в китайських інтернет-магазинах 2-3 долари. Виробники іноді люблять кілька перебільшити реальну ємність акумулятора

Важливо! Пам'ятайте, що виробник повідомляє про ємності акумулятора з урахуванням напруги вбудованих елементів живлення 3,7 В. При підключенні гаджета передача енергії йде з напругою 5 В, а потім знову перетвориться для подачі на смартфон вже з напругою 3,7-4,2 В. за рахунок подвійного перетворення втрачається частина енергії, і часом втрати можуть досягати 20-30%. Тому не турбуйтеся, якщо акумулятор на 10 000 мАг зможе зарядити планшет аналогічної ємність лише на 70-80% - поки це норма і витрати технології.

Сила струму - другий важливий показник

Якщо не вдаватися в подробиці і технічні моменти, то чим вище сила струму, тим швидше буде відбуватися зарядка гаджета від портативного акумулятора. При виборі зовнішнього акумулятора обов'язково уточніть, з якою силою струму можна заряджати ваш смартфон або планшет, щоб не нашкодити гаджету. Інформація повинна бути вказана на комплектному зарядному пристрої.

Ось кілька загальних рекомендацій щодо вихідний сили струму:

  • до 1 А брати небажано, але, справедливості заради, варто відзначити, що подібний акумулятор потрібно ще вміти знайти. Подібні батареї годяться для підзарядки простеньких телефонів (не смартфон);
  • 1-1,5 А - ідеальний параметр для зарядки більшості сучасних смартфонів. При меншій силі струму процес зарядки відбуватиметься дратівливо повільно, а якщо заряджати смартфон з ємною батареєю, який при цьому ще й паралельно використовується, то зростання відсотків заряду на екрані ви ризикуєте взагалі не побачити. Але всьому є межа: краще не підключати до порту з силою струму в 2 А смартфон, не переконавшись, що йому це не зашкодить;
  • 2-4 А - це варіант для планшетів. Якщо плануєте більш-менш швидко і без істотного збитку для нервової системи заряджати планшет від портативного акумулятора, то беріть павер банк не менше 2 А.

Є моделі смартфонів з контролером заряду, який обмежує силу струму. Наприклад, контролер Sony Xperia Z3 має обмеження в 1,5 А, і якщо підключити його до акумулятора з портом в 3 А, то струм буде обмежений, і смартфон все одно отримає свої 1,5 А - це заходи безпеки, передбачені виробником.

У продажу також можна знайти портативні акумулятори, які підтримують функцію швидкої зарядки. При її використанні підвищується напруга і знижується сила струму, за рахунок чого вдається за 30-40 хвилин заповнити, в середньому, близько 50-60% батареї смартфона (точні дані залежать від параметрів павер банку і самого гаджета).

Читайте також нашу статтю Недорогі смартфони з хорошим акумулятором: ТОП 10 кращих 2016/2017

Неправильні умови транспортування і зберігання акумулятора можуть негативного сказати на його реальної ємності.

Неправильні умови транспортування і зберігання акумулятора можуть негативного сказати на його реальної ємності

кількість портів

Зазвичай в портативних акумуляторах один USB-порт, іноді зустрічається два, а моделі з трьома і більше виходами - це вже рідкість, а за заявою більшості користувачів взагалі непотрібна річ. Вибирати power bank з декількома USB-портами слід тоді, коли у вас великий арсенал гаджетів і ви впевнені, що ситуації, коли одночасно доведеться заряджати смартфон і планшет, або електронну книгу і плеєр, будуть частими. Додатковий плюс таких моделей - можливість поділитися енергією з друзями, в сенсі зарядити і їх смартфони при необхідності.

Від зовнішнього акумулятора з декількома виходами і невеликий місткістю не буде абсолютно ніякого толку зі зрозумілих причин, тому звертати увагу на подібні моделі немає ніякого сенсу. Якщо у павер банку кілька портів, то нормально користуватися ними можна буде, якщо ємність буде хоча б 10 000 мАг.

Ще один нюанс. Різні порти, по ідеї, призначені для одночасної зарядки смартфона і планшета, тому часто виробник постачає їх різної вихідний силою струму, наприклад, 1 і 2 А. Однак, значення в 2 А досягається, коли заряджається лише один пристрій, тому при підключення двох гаджетів , найімовірніше, обидва порту будуть віддавати по 1 А.

Однак, значення в 2 А досягається, коли заряджається лише один пристрій, тому при підключення двох гаджетів , найімовірніше, обидва порту будуть віддавати по 1 А

Як заряджати power bank?

Мало того, що зовнішній акумулятор втрачає енергію, заряджаючи ваші гаджети, так він ще і схильний до процесу саморозряду. Коли ви не користуєтеся батареєю, вона втрачає в середньому 5% заряду в два тижні. Більш того, ємність акумулятора має властивість знижуватися з часом, особливо якщо девайс активно експлуатується: в рік якісний виріб втрачає 15% ємності, а дешеві моделі - все 35%. Для контролю рівня заряду все батареї забезпечуються світлодіодними індикаторами (3-4 лампочки). Високий рівень варіант - невеликий дисплей, на якому відображається точний стан заряду батареї у відсотках. Мало того, що зовнішній акумулятор втрачає енергію, заряджаючи ваші гаджети, так він ще і схильний до процесу саморозряду

За способом зарядки зовнішні акумулятори можна поділити на такі групи:

  • ті, що харчуються тільки від USB-порту комп'ютера;
  • ті, що можуть отримувати енергію і від комп'ютера, і від мережі, підключаючись до звичайної розетки.

Як думаєте, як варіант зручніше? Природно, другий. Власне, саме тому перший тип акумуляторів вже практично повністю зник з продажу. Пам'ятайте, що заряджати пристрій від комп'ютера набагато довше, а наявність порту USB Type-C дещо прискорити процес. Деякі павер банки можна заряджати в рекордний час завдяки функції швидкої зарядки. Як думаєте, як варіант зручніше

Цікавий варіант - зарядка за допомогою сонячних елементів живлення. Поки говорити про те, що енергія сонця буде повноцінним джерелом живлення акумулятора зовнішньої батареї, рано, але компенсувати саморазряд розташована на торці пристрою сонячна панель зможе.

Зверніть увагу на зовнішні акумулятори з ліхтариками. Вони будуть корисними в разі відключення електрики і походів на природу.

Ще один момент. Більшість мобільних гаджетів сьогодні оснащено роз'ємом microUSB, і виробники часто комплектують свої пристрої універсальним шнуром, а власникам гаджетів від Apple і щодо старої техніки краще звертати увагу на моделі з набором універсальних перехідників. Більшості користувачів можна не переживати, тому що вдасться скористатися шнуром для зарядки, який йде в комплекті зі смартфоном.

Кращі power bank 2017: дюжина найпотужніших

При виборі зовнішнього акумулятора краще довіряти продукції іменитих брендів: так більше шансів, що реальні характеристики будуть відповідати заявленим, а батарея точно проживе кілька найближчих років. Ринок зовнішніх акумуляторів сьогодні перенасичений, виробників і моделей на ньому представлено стільки, що й не описати. Серед зарекомендували себе виробників можна виділити Xiaomi (абсолютний лідер сфери), ASUS, Momax, Samsung, TP-LINK, HIPER, Canyon і Remax. Вибрати кращі power bank нелегко, враховуючи різні запити користувачів, тому постараємося догодити всім і відшукаємо цікаві моделі в різних «вагових категоріях».

Xiaomi Mi Power Bank 2 10000

Зовнішні акумулятори від Xiaomi - це гарантія якості. Виробник прагне робити функціональну, довговічну і практичну техніку за доступною ціною. Смартфони Xiaomi вже давно називають китайським Apple, а в світі портативних акумуляторів компанія впевнено посідає перше місце і пропонує користувачам відразу кілька моделей. Даний варіант максимально збалансований за ціною, якістю та ємності акумулятора. Серед основних плюсів металевий корпус, наявність швидкої зарядки, обтічні форми, наявність в комплекті кабелю USB - micro USB. Крім того, радує багата кольорова гамма і наявність захисту від перегріву, перевантаження, короткого замикання. Індикатор заряду - світлодіодний. Гарантія того, що ваш Xiaomi оригінальний, - спеціальний код, який наноситься під скретч-смугу, його можна перевірити на сайті виробника. Зовнішні акумулятори від Xiaomi - це гарантія якості

Xiaomi Mi Power Bank 5000

Аналог попередньої моделі, але більш компактний, а значить, більш мобільний. Легко сховається в кишені або сумочці і при цьому зможе 1-1,5 рази зарядити середній смартфон. Тут немає функції швидкої зарядки, зате збереглося багатство можливих кольорів і захист від перегріву і перевантажень. Заряджаючи смартфон такою батареєю, їм можна продовжувати нормально користуватися.

Xiaomi Mi Power Bank 20000

Xiaomi створила зовнішні акумулятори під усе потреби, ось і для тих, кому потрібен з собою великий запас енергії, пропонує справжнього звіра з 20 000 мАг. Він може одночасно заряджати два пристрої, а пластик для оформлення корпусу обраний тільки через те, що в металі батарея вийшла б занадто важкою. Завдяки технології Qualcomm Quick Charge 2.0 можна швидко зарядити павер банк, є захист від перегріву і перевантаження, індикатор світлодіодний, з чим доведеться змиритися.

Нещодавно компанія випустила модель з дуже схожими характеристиками - Xiaomi Mi Power Bank 2 20000. Вона отримала технологію швидкої зарядки Qualcomm Quick Charge 3.0, максимальний струм на виході 2,4 А і акумулятор типу Li-Polymer, все інше таке ж.

ASUS ZenPower 10050 mAh ABTU005

Непоганого конкурента банкам від Xiaomi випустила компанія ASUS. Одягнений в метал, невеликий портативний акумулятор отримав середню і цілком достатню в більшості випадків ємність, а також захист від перевантаження, короткого замикання. Індикатор світлодіодний, вибір кольорів величезний. Щоб металевий корпус не дряпався, краще запастися чохлом для нього.

HIPER XP17000

Якщо хочете купити зовнішній акумулятор з преміальним зовнішнім виглядом і широкою функціональністю, то ця модель для вас. Покриття виконано під шкіру, навколо пристрій окантовані хромованою смужкою - вид виходить вражаючий. Експлуатаційні характеристики також радують, особливо ємність і сила струму. Користувачі відзначають, що саморазряд відсутня. За всіма параметрами один з кращих power bank на сьогоднішній день.

Xiaomi Mi Power Bank 16000

Витягнутий в довжину металевий брусок ємністю в 16 000 мАг поповнив модельний ряд легендарних зовнішніх акумуляторів. З головних достоїнств два USB-вихід з можливістю одночасно заряджати два пристрої і кілька ступенів захисту. Функції швидкої зарядки «банки» не передбачена - на повне заповнення енергії піде близько 9 годин. Пристрій якісно зібрано і чудово тримає заряд, про що свідчать відгуки користувачів. Справжній девайс від Xiaomi легко перевірити на сайті виробника. Остерігайтеся підробок.

HIPER EP6600

Одне з вагомих переваг гаджета - «окатий» дизайн, виглядає пристрій дійсно круто (так реалізовані індикатори заряду). Девайс компактний, повністю відповідає заявленим виробником характеристикам, та й саморазряд у нього низький. В експлуатації простий, в сумку легко поміщається, за розмірами приблизно, як смартфон з діагоналлю 5,2 дюйма.

Canyon CNE-CPB156

Модель отримала пристойну ємність і чималу вагу, навіть не дивлячись на свій пластиковий корпус, а це, в свою чергу, дозволяє припустити, що виробник не завищує характеристики. Пристроєм легко можна заряджати два пристрої відразу, індикація світлодіодна. При покупці тричі подумайте, чи буде зручно носити з собою такий цеглинка.

HIPER SP7500

Маленький, легкий, компактний і недорогий павер банк підкуповує ще й своїм зовнішнім виглядом, адже одягнений він в шкіру. Якість збірки можна тільки похвалити, а от необхідність двох портів при такій ємності акумулятора залишається під сумнівом. Відмінний зовнішній вигляд зберігається довго, адже шкіра, на відміну від пластику і металу, не так схильна до появи подряпин. Виробник оснастив пристрій захистом від глибокого розряду. Вийшло стильний і функціональний пристрій.

TP-LINK TL-PB10400

За рахунок своєї форми цей симпатичний павер банк буде відмінно поміщатися в сумці. З інших переваг: компактні розміри і оптимальна ємність, а також можливість одночасно заряджати смартфон і планшет. Більш того, пристрій оснащений ліхтариком, а в комплекті йде чохол.

HIPER XPX6500

Цей Пристрій стані статусні аксесуари, Аджея володіє невелика габаритами и одягнене в шкіру. Якщо ви шукайте зовнішній акумулятор з дисплеєм, на якому буде в процентах відбиватися ступінь заряду, то ця модель також має вас зацікавити. Заради компактності довелося пожертвувати ємністю, але швидше за виробник переслідував мети створити невеликий павер банк, яким можна 1,5-2 рази зарядити смартфон в разі потреби.

HIPER MP10000

Завершує наш огляд кращих зовнішніх акумуляторів ще одна модель від HIPER, яка цікава не тільки двома USB-портами, металевим корпусом і ліхтариком, але і наявністю декількох перехідників в комплекті, в т.ч. на старі і сучасні гаджети Apple, а також Nokia. Є навіть функція кардридера, тільки, навряд чи, вона комусь стане в нагоді.

Наостанок зазначимо, що для довгого життя вашого павер банку не допускайте його глибоко розряду. Заряджайте його тільки тією силою струму, яка вказана в характеристиках. При критично високих і низьких температурах намагайтеся не заряджати і не використовувати пристрій, якщо немає життєвої необхідності.

Як вибрати зовнішній акумулятор?
Як вибрати зовнішній акумулятор?
Як заряджати power bank?
Як думаєте, як варіант зручніше?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки