Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Вибір USB акумулятора або як нас обманюють?

  1. Що потрібно знати?
  2. Два способи обдурити покупця?
  3. Як захистити себе від обману?

Останній раз я вибирав собі зовнішній USB акумулятор більше двох років тому. Тоді ринок подібних пристроїв здавався не дуже великим, але це не заважало знайти саме ту модель, яка краще за інших відповідала поставленим завданням. Сучасний асортимент сильно відрізняється від того, що було два роки тому. Різноманітність форм, розмірів, ємностей і додаткових опцій дали більше свободи у виборі, але при цьому, сам процес вибору підходящого USB акумулятора не став простіше. У цій статті я поділюся з вами власним досвідом і дам кілька простих порад, які дозволять вибрати оптимальну модель USB акумулятора і не попастися на хитрі виверти, які підготували нам деякі "виробники".

Що потрібно знати?

В принципі, нічого складного у виборі USB акумулятора немає. Досить знати відповіді на три питання:

  1. Акумулятор якої ємності використовується в вашому мобільному пристрої, для якого ви плануєте використовувати зовнішній USB акумулятор?
  2. Який струм зарядки вашого мобільного пристрою?
  3. Для яких цілей ви вибираєте зовнішній USB акумулятор?

Перш за все, необхідно зрозуміти, який акумулятор використовується в вашому смартфоні, планшеті або будь-якому іншому мобільному пристрої. Найпростіше, зняти кришку пристрою і подивитися, що написано на самому акумуляторі.

У разі, якщо пристрій розроблений таким чином не дозволяє отримати доступ до акумулятора, але необхідні дані можна в специфікації.

Нас цікавить саме значення в мАг. Іноді виробники пишуть в специфікації і на самій батареї значення потужності в год (Whr). Для перекладу в мАг необхідно значення потужності поділити на напругу акумулятора, що дорівнює 3.7В. В результаті ми отримаємо значення в Aч. Помножити його на 1000 і отримуємо значення в мАг. Зауважу, що це не зовсім правильний спосіб перекладу, але він дозволяє приблизно оцінити значення ємності акумулятора. Якщо вам складно виконати такий переклад, то потрібні значення можна знайти в інтернет. У таблиці нижче приведу значення ємності для найбільш поширених моделей:

Найменування

Ємність, мАг

iPhone 5

1400

Samsung Gаlaxy S3 Mini

1500

iPhone 5c

1510

iPhone 5S

1570

Samsung Gаlaxy S4 Mini

1900

Samsung Gаlaxy S4

2200

Samsung Gаlaxy S5

2800

Samsung Gаlaxy Note 3

3200

iPad Mini

4400

Samsung GALAXY Tab 4 8.0 "

4450

iPad Mini Retina

6471

Samsung GALAXY Tab 4 10.0 "

6800

Samsung GALAXY Note 10.1 2014

8220

iPad Air

8827

iPad 4

11500

iPad 3

11666

У певному сенсі, значення ємності вбудованого акумулятора можна вважати мінімальним значенням, фактичної ємності зовнішнього акумулятора, при якій він зможе забезпечити одну повну зарядку. Насправді, ніщо не заважає нам використовувати USB акумулятор, ємність якого менше, ємності вбудованого акумулятора. Це дозволить трохи зарядити його, але про повну зарядку мріяти не варто.

Як визначити фактичну ємність USB акумулятора? Цифра зазначена на коробці або в специфікації є сумарною місткістю елементів живлення, встановлених всередині USB акумулятора, що мають напругу 3.7В. При цьому для зарядки зовнішніх пристроїв на USB вихід необхідно подати 5В. Усередині USB акумулятора є плата, яка перетворює 3.7В в 5В, використовуючи для цього частина енергії елементів живлення. Тому фактична ємність батареї буде трохи менше заявленої.

Для оцінки фактичної ємності, необхідно заявлену ємність помножити на 3.7 і поділити на 5. Одержаний результат і буде зразковим значенням ємності, яку ми зможемо витратити на зарядку або харчування зовнішнього пристрою. У таблиці нижче наведений приблизний значення фактичної ємності для найбільш популярних найменувань USB акумуляторів:

Загальна ємність, мАг

2600

5200

7800

10400

13000

20800

Фактична ємність, мАг

тисяча дев'ятсот двадцять чотири

3848

5772

7696

9620

15392

Тепер необхідно визначитися з струмом зарядки вашого мобільного пристрою. Найпростіше це зробити, подивившись на оригінальний зарядний пристрій. На ньому зазвичай вказується вихідна напруга і струм, зазвичай 1А або 2A.

Для чого це нам потрібно? Справа в тому, що якщо ви спробуєте зарядити пристрій зі струмом зарядки 2A, батареєю з вихідним струмом 1А, то нічого доброго з цього не вийде. Ваше пристрій буде дуже довго заряджатися, а в деяких випадках внутрішній акумулятор буде розряджатися швидше, ніж зовнішнє джерело зможе зарядити його. Так що USB акумулятор повинен підтримувати необхідний струм зарядки. Зазвичай, його вказують на корпусі, поруч з USB виходом, або в специфікації.

Знання ємність вбудованого акумулятора і струму зарядки достатньо для того, щоб приступити до вибору зовнішнього USB акумулятора, але попередньо варто визначитися з тим, як ви плануєте використовувати його. Існує три основні сценарії використання:

  • Для екстреної підзарядки раптово розрядився мобільного пристрою;
  • Для повної зарядки мобільного пристрою при щоденному використанні;
  • Для підзарядки мобільного пристрою в поїздках або для забезпечення тривалої роботи від "розетки в кишені".

Можливо, існують і інші варіанти використання зовнішніх USB батарей, але ці є найбільш поширеними. Саме з цих причин ми замислюємося над придбанням USB акумулятора.

Отже, розглянемо перший сценарій, коли вам цілком достатньо ємності вбудованого акумулятора, але іноді виникають ситуації його передчасної розрядки, пов'язаної наприклад, з більш активними дзвінками або запуском ресурсномістких додатків, які використовуються вкрай рідко. Для цього сценарію я рекомендую вибрати найменший і легкий акумулятор. Якщо ми говоримо про смартфони або медіаплеєри з струмом зарядки 1A, то тут можна вибрати моделі, наймініатюрніші і легкі моделі. Вони не займуть багато місця в кишені або маленькій жіночій сумочці. Для пристроїв, що вимагають ток зарядки порядку 2А, доведеться вибирати пристрої побільше, але і тут можна знайти досить компактні моделі. Зауважу, що ємність зовнішнього USB акумулятора може бути менше ємності акумулятора мобільного пристрою. Нам не потрібно заряджати його на 100%. Досить трохи продовжити час автономної роботи, а для цього цілком достатньо 20-30% зарядки.

Наступний сценарій, передбачає використання зовнішнього USB акумулятора для повної зарядки пристрою при щоденному використанні. Для цього сценарію я рекомендую вибирати мініатюрні моделі USB акумуляторів, ємність якого дорівнює або трохи більше, ємності вбудованого акумулятора мобільного пристрою. Купувати модель з великим запасом ємності не варто. По-перше, вона буде помітно більше і важче, а по-друге, через її великий ємності вам буде складно виробити чіткий графік її підзарядки. В результаті, найчастіше ви будете тягати з собою практично сів або зовсім розряджений USB акумулятор.

І, нарешті, третій сценарій, при якому розмір і вага USB акумулятора йдуть на другий план, поступаючись місцем ємності. Я говорю про вибір зовнішнього USB акумулятора для поїздок або для ситуацій, коли потрібно забезпечити тривалу роботу пристрою від "розетки в кишені". Наприклад, коли необхідно забезпечити харчування мобільному роутера, який повинен протягом тривалого часу роздавати інтернет на всі ваші пристрої. Вибрати такий USB акумулятор не складно. Припустимо, ви знаєте, що однієї зарядки вбудованого акумулятора вистачає на день активної роботи. При цьому вам доведеться дводенний переліт-переїзд і ви не знаєте, чи буде можливість підключитися до розетки. У цьому випадку варто вибрати акумулятор, який забезпечить, як мінімум дві повні підзарядки. Зверніть увагу, до сих пір я не приводив ніяких конкретних прикладів і не вказував, які саме ємності варто вибирати в тих чи інших сценаріях. Справа в тому, що тут все залежить від конкретної моделі мобільного пристрою. Наприклад, якщо для свого iPad Air ви виберете зовнішній акумулятор, ємністю 13000 мАг, то він забезпечить одну повну зарядку, що, з огляду на велику часу автономної роботи планшета, робить його оптимальним для всіх трьох сценаріїв використання, в той час як для iPhone 5 цей ж USB акумулятор буде ідеальним супутником для тижневої подорожі. Загалом, тут все дуже індивідуально.

На що ще варто звернути увагу при виборі USB акумулятора? На мій погляд, вкрай важливо, щоб він підтримував опцію автоматичного вимкнення при відключенні навантаження і мав захист від перепадів напруги, перегріву і перезарядки. Що ж стосується набору різних перехідників, то вони можуть стати в нагоді тільки в разі, якщо ви плануєте живити або заряджати пристрої, що не мають стандартного USB порту. Наприклад, відеокамери або ноутбуки. Для смартфонів і планшетів краще використовувати штатний провід, який гарантує проходження необхідного, для зарядки, струму.

Як ви можете бачити, в теорії все виглядає досить просто і зрозуміло, однак, на практиці вам доведеться зіткнутися з "підводними каменями", які змусять вас зробити невірний вибір. У якийсь момент я сам мало не попався на цей розлучення.

Два способи обдурити покупця?

Існує дві схеми обману покупця. Перша схема передбачає використання вживаних елементів живлення або осередків з яких збирається зовнішній USB акумулятор. Їх витягують, наприклад, з відпрацьованих акумуляторних батарей для ноутбуків.

Цей спосіб дозволяє сильно економити на комплектуючих. Уявіть собі, USB акумулятор, ємністю 2600 мАч менш, ніж за 100 рублів. Вражає? Китайські онлайн магазини завалені такими пропозиціями. І це при тому, що новий елемент живлення, ємністю 2600 мАч, в тих же онлайн сторах, обійдеться мінімум в 130 рублів. На Яндекс.Маркет подібних пропозицій теж вистачає, правда, у нас такі USB акумулятори обійдуться приблизно в 400 рублів, в той час, як ціна на батареї з новими елементами живлення, становить не менше 800 рублів.

Чим загрожує використання USB батареї з відпрацьованим елементом харчування? Відпрацьований елемент живлення вже практично вичерпав цикли зарядки і не варто розраховувати на те, що батарея за 100 рублів прослужить вам довго. Більш того, ємність б / у елементів живлення спочатку менші, ніж заявлена, правда, перевірити це ні як не можна.

Як відрізнити USB батарею з відпрацьованими елементами живлення, від батареї з новими осередками? Зрозуміло, що ні хто не напише на коробці або корпусі батареї, що в ній встановлені колишні у вживанні елементи живлення. А для того, щоб зробити виміри потрібно, як мінімум, купити таку батарею, розібрати її і протестувати елементи живлення на спеціальному обладнанні. Для більшості з нас це недоступно. Доводиться покладатися на непрямі ознаки.

З власних спостережень можу зауважити, що батареї зі старими елементами живлення мають помітно більшу вагу в порівнянні з батареями тієї ж ємності, в яких використовуються нові осередки. Крім цього, варто звернути увагу на ємність батареї. У нових батареях використовуються елементи, ємністю 2000, 2200, 2400, 2600, 2800 і 3000 мАг. У плоских батареях використовуються Li-Pol елементи, ємністю 2000, 3000, 4000, 5000 і 6000 мАг. Що ж стосується старих осередків, то, найчастіше, їх ємність дорівнює 1600 або 1800 мАг. Наприклад, якщо виробник пише, що його батарея має ємність 3200 (2х1600 мАг), 6400 (4х1200) або 3600 (2х1800) або 7200 (4х1800) мАг, то швидше за все перед вами батарея зі старими елементами живлення. Хоча, написати на батареї можна, що завгодно. Наприклад, ставлять відпрацював елемент 1800 мАг, але при цьому пишуть 2600 мАч. Перевірити все одно ніяк не можна.

Можливість писати що завгодно, стала причиною ще одного способу обману з метою створення більш привабливого продукту. У цьому випадку виробники використовують нові елементи живлення, але пишуть завищені значення ємності. Наприклад, беруть три елементи по 2600 мАч, що в сумі дає 7800 мАг, при цьому пишуть 10400 мАг. Різниця рівно в одній комірці, при цьому для нас це не тільки більш ємна, але і більш компактна і легка батареї за те-ж гроші. Без сумніву ми виберемо саме цю батарею і навіть не задумається над тим, що стали жертвою хитрого обману.

Чим загрожує використання USB акумулятора з підвищеним значенням ємності? За великим рахунком нічим, крім розчарування від того, що заплативши більше грошей ми отримали батарею, яка виявилася слабкішою, ніж ви припускали. На жаль, виявити "хитрі" USB батареї дуже складно. Навіть людині з великим досвідом не завжди вдається за зовнішніми ознаками зрозуміти, що саме варто всередині.

Як захистити себе від обману?

Принципи захисту досить прості. Не варто довіряти надто дешевим пристроям, а також вірити в супер технології, які дозволили зробити найменшу і при цьому саму ємну модель USB акумулятора. Просто порівняйте, вподобану модель з аналогічними, і ви тут же знайдете відповіді на всі питання. Крім цього, я рекомендую засновувати свій вибір на довірі до виробника. Зверніть увагу, я говорю не про популярність торгової марки, а саме про довіру. Якщо торгова марка вам добре знайома, існує на ринку не один рік і пропонує мультіпродуктовий асортимент, то, швидше за все, вона не стане ризикувати своєю репутацією, заради тієї крихітної прибутку, яка поставить її в один з тим "виробниками", які готові, заради тієї самої прибутку, міняти свої "торгові марки" з кожною новою партією свого "товару".

Проте, бувають різні ситуації, і 100% довіру до виробника може не виправдатися. Яскравим прикладом тому є всесвітньовідомі виробники батарейок. Вони не встановлюють колишні у вживанні елементи живлення і чесно заявляють ємність, проте, в перерахунку на одиницю ємності, їх USB акумулятори виявляються в рази дорожче. Я не бачу не однієї причини виправдати таку високу ціну.

Що ж стосується моїх особистих уподобань, то для себе я давно вибрав USB акумулятори iconBIT (тоді вони називалися Funktech) і продовжую їх використовувати до цих пір. За весь цей час жодна з випробуваних моделей не підвела моїх очікувань. Якщо я розраховував на дві повні зарядки, то їх і отримував. Крім цього, варто відзначити великий модельний ряд, який постійно розширюється з урахуванням актуальних потреб користувачів. Нещодавно, компанія випустила на російський ринок кілька нових серій USB акумуляторів, однією з яких я присвятив свій наступний огляд .

Що потрібно знати?
Два способи обдурити покупця?
Як захистити себе від обману?
Що потрібно знати?
Який струм зарядки вашого мобільного пристрою?
Для яких цілей ви вибираєте зовнішній USB акумулятор?
Як визначити фактичну ємність USB акумулятора?
Для чого це нам потрібно?
На що ще варто звернути увагу при виборі USB акумулятора?
Два способи обдурити покупця?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки