Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Gamma-Hydroxyd-Buthyrate (GHB) - що це таке ?. Обговорення на LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

Гамма-оксимасляная кислота (ГОМК), або, що те ж, гамма-гидроксимасляная кислота, гамма-гидроксибутират - GHB, була введена в клінічну практику в 1960 році французьким дослідником Анри Лабори (1914-1995). Ця фігура рідко згадується в професійній анестезіологічної літературі, де смаки і переваги останнім часом визначаються американцями з їх специфічними уявленнями про культурні цінності.

Тим часом, кожне з відкриттів цієї людини, а їх було чимало, могло б обезсмертити ім'я будь-якого професіонала
Тим часом, кожне з відкриттів цієї людини, а їх було чимало, могло б обезсмертити ім'я будь-якого професіонала. Перерахуємо хоча б деякі:

1. Відкриття і вивчення суміші глюкоза-калій-інсулін (поляризующей суміші) і перше застосування її при фібриляції шлуночків задовго до мексиканця Деметріоса Соди-Паллареса, який, до речі, посилається в своїх роботах на Лабора як на автора ідеї.
2. Теоретичне обґрунтування ідеї застосування аспартату калію і магнію (сучасний панангин).
3. Відкриття і перші клінічні випробування хлорпромазина (аміназину) - першого нейролептика.

4. Відкриття, дослідження й перше клінічне застосування оксибутирата.
5. Перші успішні теоретичні і практичні розробки штучної гіпотермії (спільно з Хугуенард і співр.), Яку вони назвали глибокого сну, і яку вони розглядали як один з перспективних шляхів виведення організму з критичного стану. У кастрованому вигляді гібернотерапія Лабора і Югенара нині відома під ім'ям штучна гіпотермія;
6. Концепція нейролептаналгезии, втілена з його подачі на практиці Де Цастров і Мунделеер.
7. Введення в анестезиологическую практику термінів нейролептаналгезія і атараксия;
8. Прямі вказівки на потенційні корисні властивості багатьох хімічних сполук, які потім були реалізовані у вигляді ефективних фармпрепаратів.
9. Створення власної оригінальної концепції критичного стану в основі якої лежать уявлення про специфічну роль різних метаболічних шляхів. Створення окремої галузі знання, яку він назвав агрессологія і видання у Франції журнала.К жаль, найвищий професійний рівень викладу зробив цю та інші концепції недоступними для розуму практичних лікарів.


Знайомство з його роботами переконує, що ця людина бачила суть медицини в цілому, і нашої спеціальності зокрема, зовсім не так, як вона представляється нам зараз. Він дуже ясно розумів, що якими б медіаторами ні порушувалися б різні рецептори, справа в більшості випадків закінчується тієї чи іншої переорієнтацією шляхів клітинного метаболізму, оскільки в основі будь-якого фізіологічного акту лежать біохімічні процеси. Його основною терапевтичною ідеєю був вплив на метаболічні шляхи за допомогою різних речовин, що включаються в метаболізм (глюкоза, фруктоза, аспартат, гідрохінон, АЕТ, ГОМК (GHB), ТРИС-буфер, бурштиновий напівальдегід і безліч інших з'єднань).
На жаль, недоступність його ідей (оформлених найчастіше біохімічними формулами і рівняннями) для розуму лікарів і більшості дослідників зіграла з автором злий жарт. Наука просто пішла іншим шляхом. К, Мг-аспарагинат, поляризующая суміш, оксибутират і нейролептаналгезія - ось, мабуть, і все, що сучасна прагматична медицина вважала за потрібне відібрати для себе з багатющого і різноманітного спадщини цієї людини, зрадивши забуттю його самого. Сумно було виявити, що з 150 згадок його імені в Інтернеті 140 містяться на сайтах культуристів і плейбоїв.


Сумно було виявити, що з 150 згадок його імені в Інтернеті 140 містяться на сайтах культуристів і плейбоїв

Однак повернемося до основної теми.
Синтез і метаболічну дослідження GHB відносяться до понять, що входять в гіпотезу про орієнтацію метаболічних шляхів (Х.Лаборіт, 1961). Нам дійсно здавалося, що напрямок глюкозо-6-фосфату на гексозомонофосфатний шлях замість його використання на шляху Ембдена-Мейергофа має з'явитися причиною гноблення і сну. Щоб створити таку орієнтацію, нам треба було окислити НАДФ Н2, і ми думали це здійснити, ініціювавши липогенез. Для цього нам потрібен був вихідний скелет довгих ланцюгів жирних кислот, до якого, окислюючи НАДФ Н2, приєдналися б С2 фрагменти ... - так починає Лабора історію відкриття GHB. Цікаво, що цей препарат відноситься до числа тих небагатьох, формула яких була спочатку цілеспрямовано і безпомилково обчислена на папері, а потім пішов синтез. Вже через рік, в 1961 р Лабора мав результатами 8000 випадків клінічного застосування цього препарату.
У даній публікації я не ставлю перед собою мету вичерпного опису фармакології оксибутирата натрію, а лише хочу привернути увагу до тих властивостей цього препарату, які знаходяться за межами вузької традиційної сфери його застосування в сучасній анестезіології.
Основні властивості оксибутират натрію (з медичної точки зору).

1. Гипнотик - метаболічного дії. Засинання приємне, легке. Сон дуже повноцінний, освіжаючий, що надає сили. Ми вважаємо, що GHBкак в теоретичному, так і в практичному плані відкриває новий спосіб досягнення хірургічного наркозу, який вперше здійснюється шляхом направлення метаболізму клітини, а не порушення його. (А. Лабора. Регуляція обмінних процесів. М., Мед., 1970, стр. 249)
2. Власна аналгетических активність низька, але здатний підсилювати дію аналгетиків, нейролептиків та інших препаратів для наркозу.
3. Надзвичайно низька токсичність. Особливо це стосується умов операційної та палати інтенсивної терапії, де проблема центральної миорелаксации і гноблення дихального центру надвисокими дозами легко вирішується професійними засобами забезпечення вентиляції і прохідності дихальних шляхів. При внебольничном застосуванні препарату критерії токсичності стають більш жорсткими.
4. Ефективний при внутрішньовенному, внутрішньом'язовому, ректальному і пероральному застосуванні. Швидке внутрішньовенне введення може супроводжуватися судорожними посмикуваннями мускулатури.
5. В організмі повністю включається в метаболізм, розкладаючись в остаточному підсумку до води і вуглекислого газу. Незначна кількість виділяється з сечею.
6. Не викликає звикання і пристрасті навіть при регулярному застосуванні. Синдром похмілля відсутній.
7. Виражена крутість кривої доза-ефект. Подвоєння дози може привести до чотириразового збільшення ефекту.
8. У терапевтичних дозах практично не пригнічує дихальний центр.
9. Забезпечує помірну центральну миорелаксацию.
10. Найпотужніший з відомих стимуляторів гіпофіза. Одноразовий прийом супроводжується, наприклад, короткочасним (тривалістю кілька годин) підйомом рівня соматотропного гормону в 10-15 разів (див. Нижче).
11. Найпотужніший з відомих препарат, що знижує рівень калію в плазмі крові за рахунок перекачування його в клітини (реполяризация клітин).
12.Повишает поріг фібриляції серця.
13. Анаболик прямого і опосередкованого (через СТГ) дії. GHB може використовуватися для парентерального харчування, оскільки викликає зменшення розпаду білків. Необхідні для цього дози - від 8 до 12 г на добу. Останні три властивості роблять GHB дуже корисним при гострій нирковій недостатності (знижує рівень калію в плазмі та зменшує швидкість наростання азотемії).
14.Существенно знижує рівень холестерину в крові. & Qуот; Можливо, що найважливішим застосуванням GHB виявиться лікування і попередження атероматоза
15. Забезпечує адаптацію пацієнта до респіратора.
16. Значно посилює мезентеріальний кровотік.
17. Потужний антигипоксант
18. радіопротектор
19. Сприяє розвитку гіпотермії


Багато сильні ідеї Лабора залишилися нереалізованими. У нашій країні, що б'є всі рекорди за масштабами застосування GHB в медицині, він так і залишився виключно препаратом для наркозу на батьківщині, у Франції, оксибутират використовується переважно в психоневрології, а в решті світу застосовується з метою, вельми далеких від медичних, яка є у це особливо ненависним або переслідуваним владою.
Гамма-оксибутират є нормальним компонентом метаболізму ссавців. Його можна виявити в будь-якій клітині людського тіла, де він грає роль нутриента (живильного продукту). У головному мозку найбільші концентрації GHB виявлені в гіпоталамусі і в базальних гангліях Галлімберті, 1989. У великих концентраціях також присутній в нирках, серце, скелетних м'язах. Вважається нейротрансмиттером, хоча не цілком задовольняє всім вимогам, що пред'являються цього класу речовин. Є попередником гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК), але безпосередньо на її рецептори не вплине.
Лабора виявив, що GHB властивий ряд ефектів, нехарактерних для ГАМК. Протягом багатьох років проводилися інтенсивні дослідження GHB. В Європі цей препарат інтенсивно використовується як загальний анестетик, а також для лікування нарколепсії (денної сонливості), в допомозі породіллі (підсилює сутички, сприяє розширенню шийки), для лікування алкоголізму і абстинентного синдрому, а також в різних інших цілях.

У ЧОМУ Ж СПРАВЖНЯ НЕБЕЗПЕКА
У ЧОМУ Ж СПРАВЖНЯ НЕБЕЗПЕКА?
Насправді це не той препарат на який можна робити акценти в ряд розділу наркоманії, так як в нашій країні так і в інших країнах СНД люди, а то є лікарі професіонали заради наживи і збільшення потоку клієнтів роблять цей препарат як наркозавісемим))) На насправді це глибока помилка від нашої хвороби свідомості схильному колишніх жителів рад тобто країн СНД !!! Як і у випадках з будь-якими іншими речовинами, небажані і небезпечні ефекти можуть виникати при прийомі надмірних доз GHBа. Доза, всього в два рази перевищує ту, яка дає релаксуючий і гіперсексуальний ефекти, може повністю вибити з колії. В цьому відношенні GHB можна порівняти з алкоголем: якщо вип'єш в два рази більше своєї норми, навряд чи будеш відчувати себе в два рази краще. Тому безпека препарату в першу чергу забезпечується виконанням рекомендацій по його прийому.

ФАРМАКОЛОГІЯ GHB
GHB тимчасово пригнічує виділення дофаміну клітинами головного мозку. Це може призводити до збільшення запасів дофаміну і наступний посилений викид цієї речовини коли дія GHB проходить. Цим може пояснюватися феномен нічного пробудження, типовий для великих доз GHBа, а також відмінне самопочуття, безтурботність і збудженість на наступний день після прийому.
GHB також стимулює виділення гормону росту (соматотропного гормону, СТГ). В одному методологічно коректному дослідженні японськими фахівцями було виявлено 9- і 16-кратне збільшення концентрації СТГ в сироватці у шести здорових чоловіків у віці 25-40 років через 30 і 60 хвилин, відповідно, після внутрішньовенного введення GHB в кількості 2,5 р Такахара , 1977]. Через 120 хвилин після ін'єкції рівень СТГ залишався підвищеним в 7 разів у порівнянні з вихідним. Механізм ефекту досі не вивчений. Відомо, що дофамін стимулює виділення СТГ гіпофізом, але GHB гальмує виділення дофаміну. Це дозволяє припустити, що вплив GHB на рівень СТГ опосередковується через якісь інші механізми.
GHB викликає виразну релаксацію скелетної мускулатури Віцкерс, 1969]. У Франції та Італії він застосовується в акушерстві. GHB сприяє розширенню шийки матки, знижує занепокоєння, збільшує силу і частоту скорочень матки, збільшує чутливість міометрія до окситоцину. Він не пригнічує дихання у новонароджених, і навіть надає антигіпоксичний ефект, особливо при обвиття пуповиною.
GHB повністю метаболізується в організмі до води і вуглекислого газу, не залишаючи після себе токсичних метаболітів. Метаболізм настільки ефективний, що через 4-5 годин після ін'єкції препарат уже не виявляється в крові, і може бути виявлений тільки в сечі.
GHB активізує метаболічний шлях, відомий як пентозний шунт, який грає величезну роль в процесах синтезу білків. Активізація цього шляху дає також протеїн-зберігаючий ефект, гальмуючи розпад білків організму. Ці властивості препарату, поряд зі стимуляцією викиду СТГ і лежать в основі феномена нарощування м'язової маси і зменшення запасів жирів, використовуваного культуристами й важкоатлетами. Дієта при цьому повинна бути збагачена калієм.

дози   лікування алкогольної абстиненції - 0
дози
лікування алкогольної абстиненції - 0.15 г х 3 рази в день (2 мл. х 3 рази в день)
низькі дози 0.5 - 1.5 г (1.5 -3 мл.)

середні дози 1.0 - 2.5 г (3 -7 мл.)
високі дози 2.0 - 3.5 г (7 -11 мл.)
глибокий сон 3.0 - 5.0 г (11 -18 мл.)
медикаментозна кома 5.0 г (понад 20 мл.)

Слід мати на увазі, що чутливість до препарату дуже індивідуальна.
ФАРМАКОКІНЕТИКА
початок дії: через 10 - 20 хв після перорального прийому
тривалість дії: 1 - 3 години
післядія (залишкові ефекти): 2 - 4 години

пікова концентрація в плазмі: через 20 - 60 хв після перорального прийому
кліренс: 14 мл / хв / кг
Т1 / 2: 20 хв.
Дія препарату посилюється при прийомі натщесерце.

ДОЗА-ЕФЕКТ
Малі дози: ефекти подібні легкому алкогольному сп'яніння. Легка розслабленість, підвищена товариськість, зниження точності рухів, легке запаморочення.
Середні дози: підсилюється релаксація, деякі відзначають підвищену чутливість до музики, тягу до танців. Поліпшується настрій. З'являється деяка суперечливість мови, неадекватність, придуркуватих. У багатьох випадках відзначається гіперсексуальність: підвищена чутливість до дотиків, у чоловіків - посилення ерекції, посилюється оргазм.
Високі дози викликають сон. При збереженій свідомості - порушення рівноваги, слабкість, разбітость.Передозіровка виникає дуже легко. Наприклад, додаткова чверть грама - і ейфорія змінюється почуттям нудоти і блювотою. Ця проблема є, мабуть, основною при внебольничном застосуванні препарату. При поєднанні GHB з іншими психотропними препаратами ситуація може стати некерованою. Наприклад, поєднання GHB + алкоголь викликає блювоту і втрату свідомості.

ЯКІ ВІДЧУТТЯ ВИКЛИКАЄ GHB
ЯКІ ВІДЧУТТЯ ВИКЛИКАЄ GHB?
Більшість людей повідомляють, що GHB викликає приємне відчуття розслаблення і спокою. Часто виникає безтурботність, чуттєвість, м'яка ейфорія, балакучість. Занепокоєння і напруженість розчиняються, перетворюючись в почуття емоційного тепла, благополуччя і розслаблення. На наступний ранок ефект похмілля, такий характерний для алкоголю і деяких транквілізаторів, не виникає. Навпаки, багато повідомляють про приплив свіжості, енергії. Ефекти GHB проявляються зазвичай через 5-12 хвилин після перорального прийому і тривають не більше півтора-трьох годин, хоча їх можна продовжувати повторними дозами. Ефекти GHB дуже сильно залежать від дози. Навіть незначне збільшення дози призводить до різкого посилення ефектів і появи смішливості, недоумкуватості й балакучості, а іноді і запаморочення. Більш істотне перевищення дози викликає сон.
GHB І АЛКОГОЛЬ
GHB відноситься до ефективних засобів лікування алкоголізму. В Європі цей препарат застосовується в основному для виведення з похмілля і абстіненціі.Сімптоми гострої відміни алкоголю (тремор, судоми, гиперакузия ...) ефективно блокуються оксибутиратом. Прийом GHB зменшує тягу до алкоголю.В серйозному науковому дослідженні (подвійний сліпий метод, плацебо-контроль) майже всі симптоми абстиненції у алкоголіків зникали протягом 2 - 7 годин після прийому GHB. Єдиним побічною дією було легке запаморочення.

GHB І СЕКС
Дослідники і лікарі традиційно обходять стороною властивості будь-яких медичних препаратів виступати в якості сексуальних стимуляторів (афродизіаків), хоча в останні роки ця традиція виявилася поколебленной. Свідченням того, що сексуальні ефекти GHB були давно і добре відомі, є фраза з наукової публікації доктора Лабора (1972 р):

"І, нарешті, слід згадати про такі дії GHB, яке дозволяє визначити його як афродизіак. Це відноситься до його дії тільки на людину. Результати широко поширеного перорального прийому препарату не залишають сумнівів в цьому його властивості.
Описано кілька просексуальних ефектів GHB:

розгальмовування
підвищення тактильної чутливості
підвищення здатності чоловіків до ерекції
збільшення інтенсивності і тривалості оргазму у чоловіків і жінок
Можливо, основним просексуальним властивістю GHB є саме розгальмовування. Деякі особи, котрі застосовували препарат, вважають, що інші ефекти є вторинними по відношенню до першого. Багато хто відзначає, що розгальмовування особливо буває виражено у жінок. Жінки нерідко повідомляють, що на тлі GHB оргазми стають більш тривалими і інтенсивними, але виникають із деякою затримкою, особливо при прийомі підвищених доз. Як і щодо інших ефектів, вплив GHB на оргазм дуже сильно залежить від дози.

GHB І СПОРТ   Гормон росту (СТГ) Забезпечує зниженя масі жирових відкладень и нарощування м'язової масі
GHB І СПОРТ
Гормон росту (СТГ) Забезпечує зниженя масі жирових відкладень и нарощування м'язової масі. Культуристи і важкоатлети вже давно використовують GHB як біоактивної харчової добавки для збільшення Гормон росту (СТГ) забезпечує зниження маси жирових відкладень і нарощування м'язової маси. Культуристи і важкоатлети вже давно використовують GHB як біоактивної харчової добавки для збільшення рівня СТГ. Деякі відзначають також збільшення фізичної витривалості на тлі дії оксибутират. Повідомляють також про різке збільшення апетиту, що також сприяє цілям спортсменів. Багато культуристи використовують GHB в доповненні до стероїдних циклам.

Багато культуристи використовують GHB в доповненні до стероїдних циклам

У ЧОМУ Ж СПРАВЖНЯ НЕБЕЗПЕКА?
ЯКІ ВІДЧУТТЯ ВИКЛИКАЄ GHB?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки