Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

10 кращих телефонів 10-річної давності. 2008 рік

  1. Nokia N96
  2. Nokia 5800 XpressMusic
  3. Nokia E71
  4. Sony Ericsson Xperia X1
  5. HTC Touch Diamond і Touch Pro
  6. HTC Dream (T-Mobile G1)
  7. Samsung SGH-I900 Omnia (WiTu)
  8. Samsung U900 Soul
  9. LG KC910 Renoir і Samsung M8800 Pixon
  10. LG KP500
  11. iPhone 3G
  12. Як бонус ...

Коротко: Nokia була ще сильна, але її крах вже маячив, вийшов перший «гуглофон» на Android, Sony Ericsson і HTC випускали популярні Windows-смартфони, затребувані були сенсорні НЕ-смартфони від Samsung і LG, ну і, звичайно, світло завважив другу покоління iPhone. Згадаймо докладніше?

Nokia N96

У 2007 році хітом всіх часів і народів була N95. Фінам було потрібно представити щось в продовження, так світ побачила N96. Телефон не сильно відрізнявся від модифікації N95 8GB в чорному корпусі - трохи більший екран (2,8 дюйма, 240х320), підтримка телебачення в форматі DVB-H (мало в яких країнах опція була корисна), свіжий дизайн. Телефон коштував близько 27 тисяч рублів на момент виходу. Популярності N95 він не здобув.

Nokia 5800 XpressMusic

В Nokia почали розуміти, що анонсований на початку 2007-го iPhone змінить мобільний ринок. Було потрібно показати конкурента, їм стала Nokia 5800 XpressMusic. Телефон був особливо популярний у молоді, так як коштував відносно недорого (13-15 тисяч) і пропонував якісний звук. Ну і взагалі в той час «Nokia» ще звучало гордо, а iPhone першого покоління критикували: сторонніх програм немає, багатозадачності немає, GPS немає, 3G немає, російського немає і т.д.

Зате що було у айфона? Правильно, ОС, яка була «вилизаної» до дрібниць, плавно працювала, відмінно виглядала і багато в чому була дуже зручною. Ну і ємнісний екран, звичайно, для управління яким було досить легких торкань. А у 5800 «тугий» резистивний екран (3,2 дюйма, 640х360) і тач-версія Symbian, яка нехай і мала багатозадачність і широкий вибір софта, але, відверто кажучи, була далека від зручності.

Nokia E71

Тачфони тачфон, але в 2008 році ще поважали компактні смартфони з QWERTY. І Nokia щосили розвивала свою бізнес-серію E. E71 - девайс з металевою задньою кришкою і 2,36-дюймовим екраном (320х240). Смартфон працював на базі Symbian OS (S60 3rd Edition Feature Pack 1), пропонував два робочих столу на вибір (бізнес і особистий), підтримував документи MS Office, Wi-Fi, GPS і 3G, оснащувався 3,2 Мп камерою. Клавіатура багатьом подобалася, незважаючи на дрібні кнопки. Зараз навіть важко уявити, як ми на такому друкували, так?


Sony Ericsson Xperia X1

Перший представник серії Xperia, яка, як ви знаєте, жива до сих пір. У 2008 році це був апарат преміум-рівня на базі Windows Mobile 6.1 Professional. Горизонтальний слайдер з QWERTY-клавіатурою і яскравим дизайном викликав ахи і зітхання у тих, хто вперше його бачив. Пристрій мало 3-дюймовим сенсорним екраном (480х800, резистивний), 3,2-Мп камерою, підтримувало Wi-Fi і GPS, працювало на базі чіпсета Qualcomm 528 МГц і оснащувалося 256 Мб оперативної пам'яті. Особливістю смартфона була прямокутна сенсорна клавіша, яка використовувалася в якості трекпада.

Xperia X1 вмів розпізнавати рукописний текст, мав вбудований RSS-рідер і браузер Opera Mobile, пакет Microsoft Office Mobile і Outlook Mobile. Особливістю оболонки була система X-панелей - зручних робочих столів.

Коштував смартфон 30 000 рублів (за мірками 2008-го - дуже дорого), так що для багатьох був недосяжною мрією.

HTC Touch Diamond і Touch Pro

Ще в 2007-му виробники почали намагатися приробити до мобільного Windows «людське обличчя». Інакше кажучи, хотіли зробити її більш зручною для управління пальцями. Першим хітом став HTC Touch з інтерфейсом TouchFLO. У 2008 році побачили світ його послідовники: Touch Diamond і Touch Pro. Виділялися вони яскравим дизайном і новою версією повноцінного інтерфейсу для WM 6.1 - TouchFLO 3D (його ідеї потім перекочували в Sense, яка довго лідирувала серед кращих Android-оболонок).

Touch Diamond був компактним девайсом з 2,8-дюймовим екраном (640х480). Сенсор резистивний, в HTC в той час вважали, що він краще підходить для розпізнавання рукописного введення. Ободок круглої клавіші під екраном теж сенсорний, він використовувався для зміни масштабу в деяких додатках, перемотування відео і музики.

Коштував девайс не менше 30 тисяч. Восени 2008-го вийшла модифікація HTC Touch Pro з висувною QWERTY-клавіатурою, власники хвалили її великі і зручні кнопки. А ось що лаяли - так це малу ємність акумуляторів обох девайсів.

HTC Dream (T-Mobile G1)

У 2008 році модель великої популярності не здобула. Але це був тільки початок! Адже перед нами найперший смартфон на Android. Так, виглядав і він сам, і інтерфейс ОС простовато ( «вбивцею» айфона точно не виглядав), але який потенціал! У Росії девайс доступний не був, так як продавався тільки за контрактом у операторів зв'язку в Європі і США (Google запозичили цю модель у iPhone).

Перший «гуглофон» був виконаний у форм-факторі горизонтального слайдера з висувною клавіатурою, його фішкою була кнопка-трекбол. «Залізо» - Qualcomm MSM7201A 528 МГц, 256 Мб RAM, підтримка Wi-Fi, 3G і GPS, ємнісний (!) Екран з діагоналлю 3,2 дюйма, дозволом 320х480 пікселів і підтримкою мультитач, 3 Мп камера без спалаху і запису відео.

Samsung SGH-I900 Omnia (WiTu)

Південнокорейці в 2008-му теж стурбувалися необхідністю випустити конкурента iPhone, їм стала модель Omnia на базі Windows Mobile 6.1. Гарний апарат з металевою окантовкою корпусу мав 3,2-дюймовим резистивним екраном (240х400), 5 Мп камерою, підтримував 3G, Wi-Fi, GPS. Від конкурентів відрізнявся цікавим інтерфейсом TouchWiz. Коштував 26-27 тисяч. Деякі користувачі скаржилися на відсутність фізичної клавіатури.

Samsung U900 Soul

Смартфони смартфонами, а звичайні звонилки від Samsung в 2008-му ще були «на коні». Особливо в популярному тоді форматі слайдера. U900 Soul - одна з таких моделей. Гарний девайс в корпусі з металевими елементами і плоскою клавіатурою. Замість блоку керуючих клавіш - сенсорний екранчик з індикаторами, які можуть змінюватися в залежності від відкритої програми. Були часи!

Смартфон оснащувався 5 Мп камерою і 2,2-дюймовим дисплеєм (240х320). Ніякого Wi-Fi і GPS. Cтоіл U900 близько 16-17 тисяч рублів.

LG KC910 Renoir і Samsung M8800 Pixon

Це сьогодні Samsung - гігант, за яким мало хто може наздогнати, а ось в 2000-х вони з LG йшли «ніздря в ніздрю». Флагманом LG 2008 року було KC910 Renoir: не-смартфон з 3-дюймовим резистивним екраном (240х400) і інтерфейсом, адаптованим для управління пальцями. Також в активі були Wi-Fi і GPS. Головна фішка моделі - 8-Мп камера.

Прямий конкурент «Ренуара» - Samsung M8800 Pixon з не менш серйозною 8 Мп камерою. Він відрізнявся трохи більшим дисплеєм (3,2 дюйма), але не підтримував Wi-Fi. Коштували апарати близько 20 000 рублів.

LG KP500

Поширений на ті часи формат - Ні-смартфон з сенсорним екраном. KP500 був популярний за рахунок доступної ціни (9-10 тис), приємного дизайну, зручного інтерфейсу.

iPhone 3G

І звичайно ж - в 2008 було анонсовано в другому поколінні iPhone. В Apple вирішили виправити те, за що критикували перший айфон: додали підтримку 3G, GPS і, що особливо важливо, - разом з телефоном представили каталог софта AppStore.

Від першої моделі 3G також відрізнявся пластиковим корпусом замість алюмінієвого, решта (процесор, 2 Мп камера без зуму, спалаху, відеозапису і автофокусу, екран 3,5 дюйма 320х480) без змін.

Від першої моделі 3G також відрізнявся пластиковим корпусом замість алюмінієвого, решта (процесор, 2 Мп камера без зуму, спалаху, відеозапису і автофокусу, екран 3,5 дюйма 320х480) без змін

Додам, що iPhone 3G був офіційно доступний в Росії, спочатку коштував від 25 тисяч рублів.

Як бонус ...

Коли готувалася інформація про телефони 2008 року, попалося згадка про нові (на той час) нетбуках серії Acer Aspire One. Ера планшетів ще не настала, а ось нетбуки були страшно популярні, так як за адекватні гроші (10-15 тисяч) пропонували можливість з відносним комфортом і хоч на ходу працювати в інтернеті, з документами. Aspire One оснащувалися процесорами Intel Atom 1,6 ГГц, від 512 до 2 ГБ оперативної пам'яті, HDD від 80 ГБ або SSD від 8 ГБ. ОС на вибір - Linpus Linux, Windows XP Home, Windows Vista Home Basic.

А якими девайсами ви користувалися в 2008-му, пам'ятаєте?

Згадаймо докладніше?
Зате що було у айфона?
Зараз навіть важко уявити, як ми на такому друкували, так?
А якими девайсами ви користувалися в 2008-му, пам'ятаєте?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки