Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд ігрового ноутбука Asus G60J

By: J. Simon Leitner 05.11.2009

ROG на Core i7.

"Republic of Gamers" - "Республіка гравців" під цим брендом Asus вже випустив широку лінійку ігрових лептопів задовольняючи потреби завзятих геймерів. Ігри стають все більш реалістичними, вимагають більш високу продуктивність від ПК і ноутбуків, що в свою чергу вимагає від компаній, таких як Asus, постійно покращувати свої ігрові моделі, встановлюючи на них найновіші і найшвидші компоненти. Тому зовсім не дивно, що зараз нові процесори Intel Core i7 використовуються на багатьох комп'ютерах Asus. У нашому огляді: Asus G60J обладнаний процесором i7-720QM і графічною картою GTX 260M від Nvidia.

Як повідомлялося в новинах, Asus недавно представляли нові ігрові ноутбуки в Мюнхені. У цю презентацію були включені G50J з дисплеєм 15,6 дюймів і G60J з дисплеєм 16 дюймів, який ми екзаменуючи в цьому огляді. Обидві моделі обладнані графічними картами GTX 260M від Nvidia і процесором Core i7 від Intel. Новий Asus G72GX, який має таку ж графічну карту, але "старіший" двоядерний процесор був також представлений поряд з цими двома лептопами. Моделі мають доступну ціну в діапазоні від 1000 до 1700 євро, залежно від індивідуальних вимог.

Якщо ви пам'ятаєте перші моделі ігрових ноутбуків Asus. Своїми незвичайними корпусами вони «виділялися» серед більшості ноутбуків того часу. Це були кольорові і блискучі коробки, які мали певну естетичну привабливість, але це було майже все, що вони могли запропонувати покупцеві. З тих пір Asus не тільки покращив продуктивність ігрових лептопів, але також змінив їх зовнішній вигляд, який зараз став більш "зрілими".

Asus G60J все ще має деякі особливості перших ігрових моделей (наприклад, шарніри і тачпад), але в кінцевому підсумку ігрові моделі Asus сильно змінилися. На щастя, сучасні ігрові лептопи не мають велику кількість мерехтливих світлодіодів як моделі G1 або G2. Замість цього Asus встановив освітлений логотип "Republic of Gamers" над дисплеєм і маленький біло-синій світлодіод під логотипом.

Клавіатура з підсвічуванням ергономічна і візуально приваблива. Світло дозволяє розрізняти позначення клавіш навіть в темряві. Рівень яскравості підсвічування може бути легко змінений або, за бажанням користувача, повністю відключений, таким чином, надаючи кожному свободу вибору.

В Asus G60J використовуються ті ж самі синтетичні матеріали, які були використані в більш ранніх ігрових моделях Asus. Шарніри і кордони тачпада на цьому ноутбуці є єдиними місцями, де використовується метал.

Проте, корпус залишає загальне враження високої якості, завдяки не тільки доведеною стійкості до дії, але також комбінації глянцевого матеріалу навколо клавіатури і матового, бархатистого матеріалу в місцях упору для рук. Ця комбінація двох різних матеріалів як візуально приваблива, так і практична і не дозволяє плям і відбитків пальців з'являтися на ноутбуці. Але як би там не було, глянцева межа дисплея є проблемною з двох причин: перша причина - дисплей являє собою свого роду великий магніт для потворних відбитків пальців і брудних плям, а друга причина - глянсовий дисплей може бути причиною відволікаючих відблисків. Однак це дуже незначна вада.

Звичайно, мультимедійний ноутбук повинен мати певний набір портів, щоб заслужити такий титул. Отже, 4 порти USB, порт HDMI і інтерфейс eSATA. Така комбінація задовольнить більшість користувачів. Але як би там не було, розташовані ці порти, на наш погляд, не дуже вдало. Майже всі порти розміщені близько до передньої частини на лівій і правій сторонах. Тільки розетка харчування і порт RJ45 LAN розташовані ззаду корпусу ноутбука.

Якщо користувач використовує тільки два USB порту, то тоді можна прокласти дроти навколо ноутбука, так щоб вони сильно не обмежували простір ліворуч або праворуч від ноутбука. Однак, якщо користувачі лівші підключають зовнішній монітор до порту HDMI, тоді обсяг пам'яті, доступний з лівого боку дуже зменшується. Через проводів і розеток навігація зовнішньої миші поруч з ноутбуком стає неможливою. Користувачам правші пощастило більше, так як з правого боку розташовані тільки два USB порту і 3,5 мм аудіо порт. Якщо вони правильно розташують дроти, то їх права сторона не буде захаращена і тому вони зможуть вільно користуватися зовнішньої мишею.

Що стосується мережевих можливостей, то і тут Asus на рівні. G60J обладнаний мережевим контролером на 1Гбіт від Atheros і WLAN 802.11 b / g / n, що дозволяє ноутбуку мати як дротове так і бездротове підключення до інтернету. Завдяки інтегрованому Bluetooth, до ноутбука можна підключити по бездротовому каналу периферійні пристрої: миша, навушники або мобільні телефони.

У комплект поставки включені рюкзак хорошої якості і ігрова миша Copperhead від Razor. Форма миші досить звична. При роботі з нею не виникало ніяких незручностей пов'язаних з точністю і швидкістю реагування. Чутливість миші можна регулювати шляхом натискання на клавішу, що насправді дуже допомагає, коли під час гри необхідно швидко перемкнутися на "снайперський режим".

В якості операційної системи в ноутбуці використовується 64-Bit Home Premium версія Windows 7. На цьому продукт Asus також надає гарантійний період виробника на 24 місяці.

Однією з відмінних рис Asus G60J є клавіатура з підсвічуванням. Для клавіатури є три різних рівня яскравості, що робить роботу в різних умовах освітленості більш комфортною. У тому випадку, якщо покупець вирішить, що йому ця можливість не потрібна, то він може просто відключити підсвічування. Ця опція робить клавіатуру візуально привабливою і дозволяє легко її використовувати в темряві, так як підсвічування висвітлює символи на клавіатурі досить добре, щоб можна було продовжувати працювати при вимкненому світлі.

Клавіші на клавіатурі розташовані досить просторо, на відстані не менше двох міліметрів. Розмір кожної клавіші близько 15 х 15 міліметрів, це менше ніж клавіші, які зазвичай використовуються на 16-ти дюймових ноутбуках. Але, незважаючи на менший розмір, на клавіатурі все одно легко друкувати сліпим методом.

Розкладка основному загальноприйняте. Однак є кілька винятків. Наприклад, клавіша "delete" розташована четвертої справа на верхньому ряду. Якщо користувач намагається натиснути на неї, не намагаючись поглянути, то він може випадково натиснути "print" або клавішу "Pos1", а натискання невірної клавіші призводить до того, що ноутбук виробляє непотрібні дії. Проте у гравців не буде проблем, так як найважливіші клавіші для них ясно позначені і розташовані. Наприклад, клавіша "Ctrl" розташована в нижньому лівому куті клавіатури, де вона зазвичай і знаходиться. Навіть клавіші AWSD ясно відзначені стрілочками. Це допомагає знайти їх швидко і легко навіть в темряві. На щастя, на відміну від інших моделей, Asus не зловживає кольоровими позначками на клавіатурі G60J.

Шкода, що клавіші управління курсором, так як вони знаходяться поруч з буквено-цифровими клавішами, зменшені в розмірі. При користуванні клавішами управління курсором в гоночних іграх, руки можуть швидко втомлюватися. Альтернативою клавішах управління курсором може бути цифрова клавіатура праворуч.

В цілому клавіатура нас порадувала. Клавіші розташовані зручно, при друку мають невеликий хід, при цьому чітко відчувається момент натискання. При друку шум, який створювали клавіші, був також досить приємним.

тачпад

Інтегрований тачпад досить великий і має м'яку оксамитову поверхню. Загалом, тачпад являє собою гарну альтернативу зовнішньої миші. Позначення на правій стороні тачпада означає зону прокручування. Ми так і не змогли з'ясувати чи має тачпад технологію multi-touch. Незвичайний дизайн клавіш тачада дуже нагадав нам дизайн ранніх моделей ігрової серії. Обидві клавіші великі і добре спрацьовують при дотику. Шум при роботі клавіш приємний для слуху і зворотне опір клавіш прийнятно.

Asus встановив на G60J 16-ти дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1366x768 пікселів (HD). Цей дозвіл - нова тенденція. Проте, на ноутбук ігрової серії виробник міг би встановити матрицю з більшим дозволом. Хоча це питання спірне. Звичайно, одна з переваг більш високого дозволу - можливість краще переглядати робочі вікна в операційній системі Windows. При цьому встановлена ​​на цей ноутбук Windows 7 може краще працювати з обмеженим простором робочого столу, ніж та ж Vista, Але цей ноутбук купують для інших цілей. І тут геймери розходяться в думках. Хтось вважає, що більш високий дозвіл на практиці приносить більше шкоди, ніж користі для ігрової машини. Це відбувається, тому що гравець неодмінно постає перед вибором зміни одного показника за рахунок іншого - між дозволом і графічної деталізацією. Більш високий дозвіл зазвичай означає погіршення графічної деталізації і меншу продуктивність під час гри. Тому більшість гравців вважають за краще встановлювати меншу роздільну здатність і насолоджуватися гарними деталями графіки і кращою продуктивністю.

Яскравість дисплея знаходиться в області допустимих значень (максимум 195 cd / m²). Але тим не менш, розподіл яскравості не така гарна. У верхньому правому куті яскравість падає до 155,5 cd / m², що відповідає 79,7% освітленості в порівнянні з максимальною яскравістю 195 cd / m². Так що, при детальному обстеженні, ми зробили висновок, що середня яскравість екрану буде составлять173,6 cd / m², що досить низько в порівнянні з максимальною і може, за великим рахунком, розцінюватися тільки як прийнятна величина.

195
cd / m² 186.6
cd / m² 155.5
cd / m² 182.3
cd / m² 172.6
cd / m² 165.9
cd / m² 178.6
cd / m² 155,9
cd / m² 170
cd / m² Рівномірність підсвічування екрану

Максимум: 195 cd / m² В середньому: 173.6 cd / m²
Рівномірність підсвічування: 80%
Контрастність: 208: 1 (Рівень чорного: 0.83 cd / m²)

Картинка має блакитний відтінок який стає все більш і більш явним, коли дисплей калибруется пристроєм Spyder 3. Навіть багатство фарб могло б бути краще, незважаючи на глянсову панель. Максимальний контраст дисплея хороший. Дисплей забезпечує хороший коефіцієнт контрастності 208: 1 з чорним рівнем 0.83 cd / m².

Дисплей буде рідко використовуватися поза приміщенням так як Asus G60J працює краще поруч з розеткою на столі, ніж на чистому повітрі.

Але не важливо, де буде використовуватися ноутбук, користувач повинен буде звикнути до обмеженого кута огляду. Навіть невелике відхилення від ідеального перпендикулярного положення по вертикальній осі може привести до збиває з пантелику темряві або яскравості картинки. За крайній мірі горизонтально картинка залишається стабільною довше, але навіть при горизонтальному відхиленні потрібно бути уважним і не повертати дисплей більше ніж на 30-40 °, так як це призведе до спотворення квітів і сильному відображенню.

Коли ми перший раз тестували моделі працюють з Intel Core i7 , То результати показали, що ці процесори можуть бути використані в ігрових машинах. Нові процесори поєднують перевагу високої тактової частоти з опцією багатоядерності, точніше чотирьох ядер, стосовно серії i7. Наше порівняння нових чіпів Intel привело нас до висновку, що i7-720QM має найкраще співвідношення ціни / продуктивності серед всіх чіпів.

Asus G60J відноситься до одного з вищезазначених базуються на Core-i7 комп'ютерів, який поєднує в собі міць чіпа 720QM з Geforce GTX 260M від Nvidia. Це безперечно та комбінація, яка може забезпечити хорошу продуктивність, навіть якщо це і не сама висококласна продуктивність. Але як би там не було співвідношення ціни / якості дуже хороше, тому він заслуговує на те, щоб бути купленим. Стеля ціни в 1700 євро досить низький в порівнянні з новим Alienware m15x . Asus G60J витримує порівняння з лептопами інших виробників при цьому маючи набагато меншу ціну. Звичайно, їм не можна "покрасуватися", як, наприклад, деякими моделями інших виробників, але працює він добре.

Системна інформація G60J

Що ще може запропонувати G60J? Ноутбук має 4-гігабайтний DDR3 RAM від виробника. Кожна планка RAM має 2 гігабайти пам'яті і два модуля розділені на дві пари, які працюють в двоканальному режимі, що дозволяє отримати від них більше продуктивності.

Комбінація двох жорстких дисків на 500 Гб від Seagate (Momentus ST9500420AS) є іншою важливою особливістю цього лептопа.

Отже, в цілому лептоп має високоякісний обсяг пам'яті в 1 Тб (терабайт) який працює зі швидкістю 7200 об / хв. Коли ми тестували його в HDTune, то виявили, що жорсткі диски можуть передавати дані до 101 Мб / сек і швидкість доступу 17.2 мілісекунд.

Мін. швидкість передачі даних: 49.9 MB / s
Макс. швидкість передачі даних: 101.1 MB / s
Середня швидкість передачі даних: 80.2 MB / s
Час випадкового доступу: 17.2 ms
Пікова швидкість: 55.3 MB / s
Використання процесора: 1%

Добре, думаю досить сухих технічних даних. Так що, давайте порівняємо Asus G60J з іншими ноутбуками, щоб було видно наскільки він хороший в реальності. Під час презентації Asus оголосив, що G60J зміг набрати 11 000 пунктів на 3D Mark 2006 Test, що є дуже хорошим результатом. Отже, ми вирішили підтвердити цей факт і провели тест 3D Mark Test з дозволом 1280x1024 пікселів. У нас вийшов результат 10084 Пукто, що менше ніж було оголошено Asus (працюючи на рідному дозволі 1366x768 пкселей), але все ж більше 10 тисяч. З такою хорошою продуктивністю, можна грати в сучасні ігри з хорошим дозволом і високою деталізацією.

Аналізуючи вищезгадані результати ми можемо зробити висновок, що Asus G60J має продуктивність такого ж рівня, що і Clevo M570TU з графічною картою 9800M GTX , Thinkpad W700 з графічною картою Quadro FX 3700M , або mySN XMG5 , Який також обладнаний графічною картою GTX 260M . Наступним кордоном для Asus G60J буде 12 тисяч пунктів, але цей рубіж поки далекий до досягнення на встановлених на цей ноутбук компонентах. Цей бар'єр може бути подоланий тільки машинами обладнаним графічним чіпом GTX 280M від Nvidia або Crossfire-combo від ATI.

3DMark 06 Standard 10199 балів 3DMark Vantage P Result 4900 балів

Другим способом, для того щоб упевнитися в ігрових здібностях Asus G60J є запуск бенчмарка 3D Mark Vantage. В цьому випадку PhysX була деактивовано, так щоб можна було порівняти результати з результатами систем ATI, так ця особливість графічної карти може відображатися на результатах і робить їх вище, ніж вони насправді є. G60J від Asus набирає 4900 пунктів і таким чином розташовується відразу після mySN XMG5 і на 500 пунктів відстає від GT725 від MSI ( ATI Mobility Radeon HD 4850 / Intel P9500).

Для того, щоб побачити як добре цей лептоп працює з програмами, ми запустили бенчмарк PC Mark Vantage. Набравши в цілому 6199 пунктів, Asus G60J зміг випередити багато інших ігрових машин. В цьому випадку, перевагу 4-ядерного процесора стає явним. тільки mySN XMG7.c , Який обладнаний процесором i7-820QM CPU, може перевершити Asus G60J з його 6704 пунктами. Винятком з вищесказаного твердження є mySN QXG7 з Intel 975 Desktop Core i7 який рабатает в тому ж стандарті. Alienware m17x з процесором QX9300 і графічною картою GTX 280M SLI залишається позаду з 5422 пунктами.

PCMark Vantage Result 6199 балів

Cinebench R10 Rendering Single 32Bit

3751

Cinebench R10 Rendering Multiple CPUs 32Bit

10249

Cinebench R10 Shading 32Bit

4120

Asus Power 4 Gear Turbo Mode

Протягом довгого часу Asus на своїх моделях інтегрував опцію розгону центрального процесора за допомогою натискання клавіші. Для того, щоб розігнати центральний процесор на Asus G60J, потрібно спочатку знайти відповідну програму. Звучить просто, але знайти саму програму виявилося не простим завданням.

Програма називається "Power 4 Gear" і з її допомогою користувач може визначити спеціальні робочі режими для конкретних клавіш. Зробивши так, стає легше перемикатися з одного режиму на інший, так як все що вам потрібно це просто натискати на клавішу, який ви хочете використовувати. Додатково опцією "Turbo Mode" можна розігнати центральний процесор. Як тільки ви натиснете з'явиться палаюча заставка: "High Performance".

Технічні подробиці процесора i7-720QM повідомляють, що центральний процесор може працювати в діапазоні від 1.6-2.8 ГГц. Швидкість з якою працює центральний процесор залежить від наявних обчислювальної потужності і охолодження. Подальші подробиці ви можете знайти тут: Intel Core i7 special report .

Користуючись бенчмарком SuperPi, який, вважається, може визначити максимальну тактову частоту процесора, ми виявили, що максимальна тактова частота коливається від 2,4 до 2,8 ГГц при вимкненому Asus Turbo. Коли режим Turbo активований, максимальна тактова частота знаходиться в діапазоні між 2,67 і 2,8 ГГц. Однак в більшості випадків процесор залишається на 2.67 ГГц.

З тіста видно, що режим турбо збільшує продуктивність щонайменше на 4%.

Якщо протестувати прискорення в продуктивності при використанні графіки, наприклад на тесті 3D Mark 2006, то можна буде побачити, що прискорення, як і очікувалося, менше. Збільшення продуктивності становить близько 1,14%, що відповідає 115 пунктам. Позитивне збільшення проізводітетельності в процесі гри від турбо функціонально майже не помітно.

Коли ми використовували в наших тестах функцію розгону запропоновану Asus, то ми не змогли досягти тактової частоти Core i7-720QM в 3.0 ГГц, про яку ми чули. Так, що можна зробити висновок, що Asus G60J не має достатньо охолодження, щоб розкрити повний потенціал процесора i7.

Використання характерних бенчмарков для уточнення продуктивності Asus G60J добре, але краще перевірити лептоп, як він буде працювати з реальними сучасними іграми. Для цього ми вибрали і запустили на G60J кілька сучасних ігор і парочку "класики". У нас вийшли наступні результати.

Anno1404

Ця стратегічна гра серії Anno працює дуже добре на G60J. Ми грали демонстраційну версію першої кампанії і встановили графічну деталізацію і дозвіл на максимальний рівень. Результат наступний: постійно було більше 30 кадрів в секунду, і таким чином ми можемо спокійно заявити, що на цьому лептопі гра працює добре.

FEAR 2

Ми запустили шутер FEAR 2 на максимальній роздільній здатності і максимальної деталізації (були обрані всі опції, 4 x згладжування). Виконання було чудовим: гра проходила в середньому при 67,48 кадр / с і хоча було кілька моментів, коли швидкість знижувалася нижче 30 кадрів в секунду, ми не відчували ніякої перешкоди в грі.

Crysis

Ми вибрали цю гру з двох причин: перша це тому що в цю гру люблять грати багато геймери і друга причина - гра дуже вимоглива до комп'ютерних компонентів. І хоча вже пройшли роки, ця гра все ще розглядається як головний бар'єр в продуктивності для ігрових лептопів і ПК.

Ми тестували гру на Asus G60J при його рідному дозволі (1366х678) і при середній і високій деталізації. При середній деталізації бенчмарк давав нам результат 48,36 кадрів в секунду, що добре. Але при високій деталізації продуктивність впала до 30 кадрів / с. Хоча гра все ж проходила досить гладко, рекомендуємо встановити графіку на середній рівень.

Supreme Commander -Forged Alliance

Стратегічна гра "Supreme Commander" може бути описана як битви реального часу в повітрі, воді та на землі, на картах розміром до 1600 km². Це означає наявність величезної роботи як для графічної карти так і для центрального процесора, які повинні керувати і відображати сотні одиниць беруть участь одночасно в битві.
Покадровая швидкість заносили в журнал продуктивності бечмарка, який інтегрований в гру. Цей бенчмарк симулював гру з багатьма учасниками, отже, в залежності від рівня збільшення зображення, гра проходила при 15-45 кадр / с. При цьому гра проходила досить комфортно і при зменшенні графічної деталізації можна отримати хорошу прозводительности навіть при повному збільшенні.

Call of Duty 4 - Modern Warfare

Ця гра з сучасної військової серії незабаром побачить світ. І потім тисячі гравців по всьому світу будуть насолоджуватися цією грою, особливо мультиплеєром. Навіть ця гра не була проблемою для Asus G60J, який примудрився працювати постійно більше 45 кадр / с. Навіть коли деталізація була встановлена на високий рівень (максимальний дозвіл 1366x768, все опції включені, в першій одиничної ігровий місії гра проходила в середньому з 74,93 кадр / с.

Grand Theft Auto IV

Виробники GTA IV передбачили всі можливі графічні опції в цьому новому додатку до серії GTA. Під час її випуску, тільки найпотужніші ноутбуки могли впоратися з цією грою. Зараз доступні ноутбуки середнього класу нарешті підтяглися і на них можна грати в цю гру при середньому рівні графіки. При середньому рівні деталізації інтегрований бенчмарк показував 40,62 кадр / с. Коли рівень графічних деталізації був збільшений, покадрова швидкість падала до 0-15кадр / с, і така продуктивність нас дуже сильно засмутила.

Risen

"Risen" це популярна рольова гра, і ми вирішили запустити демонстраційну версію на Asus G60J, щоб побачити як добре вона буде програватися на цьому ноутбуці. На жаль, результат був схожий на те, що у нас вийшло з GTA IV. При високому рівні деталізації продуктивність була незадовільною. Тільки після зменшення рівня графіки продуктивність зросла до 30-45 кадр / с.

The Sims 3

"Sims" йде на G60J без проблем. Навіть при найвищій установці рівня графіки.

Need for Speed - Shift

Нове доповнення до "ніколи нескінченною" серії NFS. Asus G60J пройшов випробування по треку "London" демонстраційній версії з середньою швидкістю 30 кадр / с. (При високому рівні деталізації). Коли швидкість була вище 25 кадр / с., Ми не спостерігали ніяких посмикувань. При зменшенні рівня деталізації до середнього і дозволу до 1024x768 пікселів, гра проходила при 33.6 кадр, с.

Висновки: Завдяки обмеженому із роздільною здатністю дисплея, користувач може легко грати в більшість сучасних ігор з хорошим рівнем графіки. Це задовольнить більшість геймерів.

системний шум

Постійно працює охолоджуючий вентилятор на Asus G60J це те, до чого кожен користувач повинен звикнути. Навіть коли центральний процесор посилено працює, рівень шумів лептопа близько 36,2 dB (A), що досить непогано. Іноді при офісному використанні шум може посилитися до 39,8 dB (A).

Після роботи з Asus G660J протягом декількох годин, максимальний рівень шумів піднімається до 49.1 dB (A). При іграх рівень шуму поднмается до 47,8 dB (A). При цьому рівні лептоп може бути названий гучним, навіть динаміки іноді гудуть системними шумами якщо вони включені на повну потужність. Тому в тихій атмосфері, ноутбук буде дискомфортно гучним.

Рівень шуму

Очікування

36.2 / 36.2 / 39.8 дб

Шум від HDD 36.4 дб Шум від DVD-приводу 38.9 / дб Навантаження 39.8 / 49.1 дб Шум від HDD 36

30 dB
безшумно

40 dB (A)
помітно

50 dB (A)
голосно

температура

Якщо немає посиленого навантаження на центральний процесор, то корпус Asus G60J cможет нагріватися до прийнятного рівня. На поверхні в місці зліва зверху від клавіатури максимальна температура була 33,7 ° C. Нижня частина ноутбука може нагріватися до температури трохи вище 39,5 ° C, що також є недопустимим.
При посиленому використанні центрального процесора ситуація різко погіршується. Найвища температура на поверхні може досягти 41,6 ° C а нижня частина може досягти максимуму 51.6 ° C, що значно вище. І все ж, якщо G60J буде використовуватися в якості настільного ноутбука, то ці значення є прийнятними.

Температура всередині корпусу набагато вище. Графічна карта може нагріватися до 95 ° C при посиленій роботі (Furmark), і це дуже близько до максимальної операційної температурі графічного чіпа Nvidia. У будь-якому випадку, потрібно щоб охолоджуючі вентилятори завжди були чистими і відкритими, так як при цій температурі Asus G60J вже працює на кордоні максимальної температури і в запасі нічого не залишається.

40.2 ° C 33.1 ° C 30.5 ° C 41.6 ° C 34.5 ° C 30.3 ° C 35.8 ° C 31.7 ° C 28.8 ° C Максимум: 41.6 ° C
В середньому: 34.1 ° C 28.3 ° C 31.3 ° C 42.6 ° C 28.1 ° C 34.6 ° C 51.6 ° C 28.8 ° C 30.9 ° C 45.5 ° C Максимум: 51.6 ° C
В середньому: 35.7 ° C

Блок живлення (макс) 66.9 ° C | Темп. повітря 23 ° C

33.4 ° C 30.7 ° C 28.6 ° C 33.7 ° C 31.9 ° C 28.7 ° C 31.9 ° C 29.8 ° C 28.6 ° C Максимум: 33.7 ° C
В середньому: 30.8 ° C 27.1 ° C 27.9 ° C 37.4 ° C 28.4 ° C 30.6 ° C 39.5 ° C 28.7 ° C 30.8 ° C 35.9 ° C Максимум: 39.5 ° C
В середньому: 31.8 ° C

Темп. повітря 23 ° C

(±) The average temperature for the upper side under maximal load is 34.1 ° C / 93 F, compared to the average of 33.1 ° C / 92 F for the devices in the class Gaming.
(±) The maximum temperature on the upper side is 41.6 ° C / 107 F, compared to the average of 39.5 ° C / 103 F, ranging from 21.6 to 68.8 ° C for the class Gaming.
(-) The bottom heats up to a maximum of 51.6 ° C / 125 F, compared to the average of 42 ° C / 108 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 30.8 ° C / 87 F, compared to the device average of 33.1 ° C / 92 F.
(+) The palmrests and touchpad are reaching skin temperature as a maximum (35.8 ° C / 96.4 F) and are therefore not hot.
(-) The average temperature of the palmrest area of ​​similar devices was 28.8 ° C / 83.8 F (-7 ° C / -12.6 F).

динаміки

Повітрозабірник на нижньому боці лептопа нагадує величезний сабвуфер, але після першого ж користування динаміками, ми зрозуміли, що на жаль, ми помилялися. Звук виходить з динаміків з лівого і правого боку лептопа не може досягти високої гучності, і таким чином якість звуку слабке і безпідставне. Максимальна гучність насправді недостатня і красива наклейка EAX від Creative Labs, яка йде разом з лептопом дейтвітельно нічим не може допомогти. При програванні ігор або DVD, ми настійно рекомендуємо користуватися зовнішніми колонками або вискокачественнимі навушниками.

Навіть для ігрового ноутбука Asus G60J в автономному режимі працює досить мало. Під час тесту ми з'ясували, що максимальний час роботи лептопа (в економному режимі, тобто з відключеними всіма комунікаційними модулями в яких немає необхідності і мінімальної яскравості дисплея) составлет 85 хвилин.

Це вже досить погано, але було і гірше: при посиленій роботі центрального процесора в класичному тесті BatteryEater Classic, лептоп пропрацював лише всього лише 38 хвилин. Бачачи ці результати, ми вирішили не проводити додаткові тести, які визначають на скільки часу вистачить батареї, коли лептоп буде використовуватися тільки для серфінгу з WLAN або програвання DVD. Якщо пощастить, то мінімальна кількість часу роботи від батареї в цих двох випадках складе одну годину.

Також, до речі, доречно нагадати, що у нас були проблеми, коли ми намагалися тестувати термін роботи від батареї на G60J. Коли ми від'єднали шнур живлення від лептопа, то G60J не працював і ми змогли його запустити, тільки після того як витягли батарею і знову її встановили. Але ми впевнені, що це сталося через погані контактів на даній моделі.

автономна робота

Без навантаження 1год. 25хв. Макс. витрата енергії 0час. 38мін.

Один погляд на споживання електроенергії ноутбуком в порівнянні з ємністю батареї (53Wh) підтверджує, що виміряні величини вірні. Коли ноутбук використовується для офісних потреб, то він споживає близько 40-50 W. При програванні ігор лептоп споживає понад 100 W. Найбільше споживання енергії, виміряний нами було 119W.

У нашому огляді Asus G60J показав багато в чому себе з хорошого боку. Добре розроблений корпус, який візуально привабливий і дає враження хорошої якості, хороший набір портів, і пристрої введення, які дозволяють користувачеві зручно працювати годинах - все це хороші сторони Asus G60J. Але проте, у нього також є і невеликі негативні сторони, такі як розташування портів, яке насправді незручне, так як дроти можуть захаращувати робочий простір і таким чином заважати користувачеві використовувати зовнішню мишу.

Пізніше, коли ми тестували дисплей, ми виявили першу велику недопрацювання в G60J. Рідне дозвіл 1366х768 пікселів (16 дюймів) занадто низька для деяких користувачів, особливо коли відкрито багато вікон. Інша слабке місце - це поганий кут огляду. Навіть якщо цей лептоп створювався як мобільна замету настільного, все одно кут огляду занадто малий.

У нашому тесті на продуктивність цей ноутбук показав нам, що у нього є інші сильні сторони, які ми не згадали в першому абзаці. Лептоп показав себе дуже добре як на бенчмарках так і в практичному ігровому використанні. Завдяки невисокому рідного дозволу можна грати сучасні ігри з високим рівнем графічної деталізації.

Бездротове мобільне використання цього ноутбука не рекомендується. При деякій удачі G60J може пропрацювати годину при повністю зарядженій батареї, і звичайно це тільки в разі роботи G60J в економному режимі. Таким чином використання в роботі інтегрованої батареї повинно бути обмежено тільки непередбаченими обставинами, наприклад при раптових відключеннях електроенергії. В такий час, буде корисним мати батарею здатну зберегти вашу дорогоцінну роботу і встигнути відключити комп'ютер.

Загалом Asus G60J це хороший ігровий лептоп, навіть якщо він має кілька недоліків. Як би там не було, кожен конкретний покупець повинен сам собі поставити запитання: а чи варто за нього платити 1700 євро? Ринок ігрових ноутбуків постійно зростає і мультимедійні лептопи Acer не єдині, хто може запропонувати хорошу продуктивність за розумну ціну. Отже, одне ясно - конкуренція між недорогими ігровими лептопа жорстка. Деякими прикладами можуть бути: MSI (GT640 / GT740), або нові мультимедійні ноутбуки Acers (Aspire 5940G (8940G)), всі вони обладнані якісно нової графічною картою Nvidia GTS 250M , І можуть забезпечувати додаткові позитивні показники роботи. даже Alienware M15x розташовується близько до цінового діапазону Asus G60J.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки