Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Тестування DECT-телефонів

  1. розпаковуємо коробки
  2. Учасники тестування
  3. підключати ТРУБКИ
  4. Автовідповідач
  5. "СТРИБКИ В ДОВЖИНУ"
  6. НАГОРОДЖЕННЯ

Хоча про стандарт безпровідного доступу DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) за минулі з моменту його прийняття вісім років не писав тільки ледачий, дозвольте все-таки трохи розповісти про застосування DECT-систем в домашніх умовах і невеликих офісах.

Стандарт DECT зміцнив свої позиції: зараз він прийнятий більш ніж в 100 країнах світу. Обсяг продажів термінального обладнання DECT в одному тільки сегменті домашніх систем збільшився до 20 млн. Од. за період з 1994 р (коли було продано 0,4 млн. од.) по січень 1999 р У 1998 р ринок DECT в різних додатках збільшився більш ніж в два рази в порівнянні з 1997 р - з 6,5 млн . до 13,5 млн. абонентських ліній і термінальних пристроїв. Очікується, що в цьому році буде продано понад 30 млн. Терміналів. Причому більше 90% всіх продажів доводиться саме на домашні системи.

Сьогодні частка ринку DECT-телефонів серед всіх радіотелефонних систем для домашнього використання становить 53% в Європі (в Німеччині 80%), що свідчить про перетворення DECT в найпопулярніший стандарт цифрового бездротового зв'язку.

DECT лідирує і в сегменті абонентського радіодоступу, захопивши значну частку ринку - більше 30% інстальованих абонентських ліній всіх стандартів, які використовуються для створення мереж WLL.

Так навіщо все-таки купувати саме DECT-телефон, а, скажімо, не звичайний радіотелефон (на 36 або 900 МГц)?

На мій погляд, основна перевага DECT-систем полягає в тому, що, купуючи подібний телефон, ви практично безкоштовно отримуєте мікро-ATC на 5-8 внутрішніх номерів. Справа в тому, що до одного разу купленої DECT-базі можна придбати додаткові телефонні трубки, кожна з яких отримує свій внутрішній номер. З будь-якого терміналу ви зможете дзвонити в місто, викликати іншу бездротову трубку, передавати вхідні і внутрішні дзвінки - все, як у справжній міні-АТС.

Специфікація GAP, яку підтримують всі сучасні моделі DECT-телефонів, дозволяє використовувати з купленої вами базою бездротові трубки третіх виробників. Все, як у провідної телефонії: адже в звичайну телефонну розетку можна включити будь-який телефон, так що GAP - стандарт на «бездротові розетки».

До того ж практично всі випробувані нами моделі можна використовувати в складі офісних міні-АТС, що дозволяють завдяки підтримці FLASH-функцій переадресовувати виклики провідним абонентам, а деякі телефони підтримують навіть ISDN-сигналізацію.

Розглянуті моделі дають можливість одночасно вести 1-2 внутрішніх розмови (між бездротовими трубками) і один міський. Якщо ж вам необхідно використовувати телефонну станцію більш інтенсивно, наприклад, для одночасного ведення 8 розмов, то доведеться купувати професійні DECT-рішення (про які ви зможете прочитати в цьому ж номері журналу).

Друге основне гідність таких систем - безпека, підслухати DECT-радіоканал практично неможливо. Крім того, відомо чимало випадків, коли зловмисники використовували звичайні радіобаз для міжнародних і міжміських дзвінків. У разі DECT несанкціонований доступ до бази практично неможливий: для підключення до бази треба знати її PIN-код, до того ж база відкрита для його введення всього кілька хвилин після натискання спеціальної клавіші.

Яка ж дальність роботи DECT-систем? Стандартом гарантується дальність зв'язку 50 м в приміщеннях і 300 м на відкритій місцевості. Але завжди хочеться більшого, наприклад, покрити бездротовим зв'язком невеликий склад, торговий зал або кілька поверхів будівлі. Ідея напрошується сама собою: що, якщо встановити кілька DECT-баз і підключити їх до міні-АТС? Це дійсно можна зробити, оскільки радіотелефон реєструється (або, як ще кажуть, прописується) відразу на декількох базах.

Представлені в нашому тесті телефони в залежності від моделі можна зареєструвати на 4-8 базових станціях. Бездротову трубку потім можна налаштувати так, щоб вона працювала з базою, що має найбільш потужний сигнал, і задати пріоритетний список. При цьому радіотелефон зручно реєструвати на всіх базах під одним номером, щоб потім голова не боліла. Так що навіть у гіршому випадку можна буде покрити DECT-зв'язком майданчик 200 на 200 м.

Однак таке рішення має і недоліки: при переході із зони дії однієї базової станції в зону дії іншої зв'язок переривається, і з'єднання доводиться встановлювати заново. Якщо така «неприємність» буде сильно вас турбувати, перше, що спадає на думку - розкреслити зони дії баз, щоб під час розмови випадково не перейти «межу». А якщо серйозніше, то доведеться витратитися і придбати професійну DECT-систему. Тільки в них підтримується так званий «хендовер», передача виклику або розмови з однієї бази на іншу, для чого всі бази підключаються до спеціального контроллера.

розпаковуємо коробки

Інсталяція DECT-телефонів не викликає особливих труднощів, але є кілька моментів, на які хотілося б звернути увагу.

Перше - блок живлення необхідно приєднати до бази, при цьому треба бути особливо уважним: практично на всіх телефонах роз'єми для підключення телефонної лінії і харчування повністю ідентичні - RJ-45. Замість того щоб поставити роз'єми різної конструкції, як це зроблено в телефоні Indigo фірми Premier, розробники попереджають в документації, що при неправильному підключенні апарат може бути повністю виведений з ладу.

Потім треба вставити акумулятори в бездротову трубку і поставити її для першої зарядки на 4-10 годин, як сказано в інструкції. Коли ж акумулятори повністю зарядиться, можна спробувати зробити перший дзвінок. До речі, трубка телефону Panasonic 961-ї моделі відмовлялася включатися, тому що йдуть в комплекті Ni-Cd акумулятори китайського виробництва взагалі не заряджалися, їх заміна відразу ж пожвавила «японця».

Наступна трудність полягає в тому, що практично всі телефони поставляються з встановленим тональним режимом набору номера, а у нас, як відомо, переважає імпульсний. Найлегше змінити тип набору було на апаратах з екранним меню, для цього замість німецької мови встановлюється англійська, а інше - справа техніки. З терміналом виробництва Goоdwin не було взагалі ніяких проблем, оскільки він, єдиний серед тестованих апаратів, мав російське меню!

Найбільше часу ця операція забрала на телефонах без меню і без російської інструкції - Panasonic 961, Siemens 3010 Classic. У Панасонік в першому ж розділі інструкції були виявлені «магічні» слова Ton / Impuls і схема натискань клавіш, завдяки яким проблема була вирішена. У разі Сіменса довелося довго досліджувати інструкцію, але в кінці кінців на передостанній сторінці (стор. 41) були знайдені слово «Impulswahl» і схема програмування - нарешті всі наші «олімпійці» екіпіровані і готові до змагань. Дозвольте представити учасників.

Учасники тестування

Учасників тестування ( cм. таблицю 1 ) Ми умовно розділили на «важковаговиків» і «легкоатлетів», переможця вирішили визначати в кожній групі окремо.

До першої групи увійшли моделі, оснащені найбільш функціональними і технічно досконалими автовідповідачами (відзначимо, що всі моделі DECT-телефонів мають тільки цифрові автовідповідачі). Це такі апарати: Siemens 3015 Comfort, Ericsson BS-260, Goodwin Lund A, Panaconic KX-TCD961GB.

До другої групи увійшли простіші моделі: Siemens 3010 Comfort, Classic, Pocket; Panaconic KX-TCD955GB; Samsung SP-R6100; LG GT-7101; Premier Indigo.

Goodwin Lund A. База телефону має оригінальний дизайн: вона виконана у вигляді підставки під фотокартку, на яку, проте, не можна покласти трубку (єдиний недолік). На базовій станції можна зареєструвати до 8 трубок, причому це єдина модель в тесті, що підтримує одночасно два внутрішніх і один міський розмову. На базовому пристрої розташовані одна кнопка і два індикатори, один з яких сигналізує про наявність / відсутність харчування, інший - про наявність повідомлень на автовідповідачі ємністю 19 хвилин. Автовідповідачем можна з трубки GOODWIN через меню (бибер) і з будь-якого іншого прописаного телефону шляхом виклику трубки з номером 0. Кожній трубці може надаватися свою поштову скриньку, але для цього потрібно використовувати тональний донабор.

Бездротові трубки Goodwin можуть прописуватися на 8 різних DECT / GAP-системах. Вони мають однорядковий буквено-цифровий дисплей з підсвічуванням, недоліком якого є слабка контрастність. Управління всіма функціями здійснюється через добре продумане меню російською мовою. Навігація по меню здійснюється за допомогою чотирьох спеціальних клавіш у вигляді стрілок, розташованих під індикатором. Трубка має пам'ять на 10 останніх набраних номерів, записну книжку на 50 номерів і дуже зручну м'яку клавіатуру.

Комплектується трьома стандартними Ni-MH акумуляторами AAA. Їх ємності (500 мА · год) вистачає на 10 годин роботи або 100 годин очікування. До трубки додається окремий зарядний пристрій у вигляді підставки.

Слід зазначити ергономічну форму трубки і російську документацію, недоліки - відсутність на базі кнопок управління автовідповідачем, потрібно прослуховувати повідомлень, спикерфона, контрастний дисплей. Апарат виготовлений в Москві.

Ericsson BS-260. База даного телефону обладнана автовідповідачем на 59 повідомлень з максимальною тривалістю записів 11 хвилин. Автовідповідачем дуже зручно: прослухати повідомлення можна через встановлений на базі динамік, натиснувши відповідні кнопки (процедура супроводжується голосової підказкою англійською або німецькою мовою). Управління автовідповідачем проводиться також з фірмовою бездротової трубки через меню (бипером) або з терміналів будь-яких інших виробників: встановивши з'єднання з 9-м «абонентом», ви ввійдете в голосове меню. Автовідповідач забезпечує дуже хорошу якість запису. На базі можна зареєструвати до 8 терміналів. Особливість базової станції - наявність спикерфона, який є 0-бездротовим «терміналом». Так що з будь-якої бездротової трубки можна встановити гучномовний зв'язок з базою, що дуже зручно, коли у вас всього одна бездротова трубка. Крім того, на базі є кнопки, що регулюють гучність.

Трубка має двухстрочний графічний дисплей з підсвічуванням. Його відрізняють кращі в тесті контрастність і чіткість, великі, добре читаються символи меню. Навігація по продуманому меню, що підтримує 11 мов (російської, на жаль, немає), здійснюється двома спеціальними клавішами. Кнопки на клавіатурі логічно згруповані, їх натискання чітко фіксується. Є записна книжка на 100 номерів, пам'ять на 10 останніх набраних, а також функція прямого виклику. Повторний набір реалізований невдало: клавішу зняття трубки треба тримати кілька секунд. Термінал можна використовувати з 8 базовими станціями.

У трубці встановлено Ni-MH акумулятор ємністю 600 мА · год типу 3-AAA Pack, що забезпечує найтриваліше розмови - до 15 годин або 100 годин роботи в режимі очікування. Трубка має зручну форму, збоку знаходяться дві клавіші регулювання гучності.

При роботі з апаратом ми виявили одну проблему - частий розрив з'єднання десь на 30 секунд. Як з'ясувалося в подальшому, причина полягає в тому, що при роботі з деякими типами старих АТС під час зняття абонентом трубки відбувається переполюсовка, на що інтелект телефону реагує як на розрив. Проблема легко вирішується за допомогою установки недорогого адаптера.

Panasonic - KX-TCD961GB. Базовий блок Panasonic обладнаний спікерфоном, який одночасно є 0-й трубкою. Це дозволяє вести бесіду по бездротовому телефону з базою, встановленої, наприклад, на вході у охоронця. Крім того, у даного апарату є унікальна можливість викликати з бази певну трубку (бази інших систем викликають все термінали відразу): цієї мети служать ЖК-індикатор і спеціальна клавіша «int», за допомогою якої набирається номер абонента, що викликається і натискається кнопка пейджинга на базі . До того ж на базовому пристрої є клавіші управління автовідповідачем, на наш погляд, найзручніші і оригінальні; при їх натисканні чути голосова підказка, шкода, що тільки на німецькій мові ... Дві великі клавіші «play» і «stop» імітують управління звичайним «кассетником». При цьому на РК-дисплеї відображається інформація про кількість повідомлень, їх тривалості і т. Д. Автовідповідачем можна через трубки третіх виробників або бипером. Викликавши внутрішнього абонента «#», ми почуємо підказку ... німецькою. Ємність цифрової пам'яті - 14 хвилин. Слід окремо сказати про відмінну якість запису і ... найбільші габарити. З даною базою можна використовувати до 6 радіотерміналів.

База комплектується приємною округлої трубкою з цифровим однорядковим дисплеєм (варто відзначити його хорошу контрастність). Меню відсутня, його функцію виконує клавіша програмування. Натискання кнопок фіксуються досить чітко, розташовані вони зручно, є центральний «джог» для програмування і навігації по записній книжці. Недоліки - незручні втоплені кнопки зняття трубки і внутрішнього виклику. Ємність записної книжки - 20 номерів, останніх викликаних номерів - 4. В трубці знаходяться три стандартних Ni-CD ААА- акумулятора ємністю 500 мА · год, що дозволяють безперервно говорити 6 годин або чекати дзвінка цілих 65 годин. Трубку можна використовувати максимум з чотирма базами.

Siemens Gigaset 3015 Comfort. Унікальна особливість даної DECT-системи - підтримка ISDN. На базі Gigaset 3015 можна зареєструвати до 6 бездротових терміналів DECT / GAP. Слід відзначити оригінальний дизайн бази, на якій знаходяться 8 кнопок управління автовідповідачем і дві - гучністю. Єдиний недолік полягає в тому, що кнопка включення автовідповідача має дуже яскраву червону підсвітку, стомлюючу очі у вечірній час. При натисканні кнопок управління чутна голосова підказка: кількість нових повідомлень, залишок часу, правда, все на німецькому ...

Ємність автовідповідача - 15 хвилин. Їм дуже зручно управляти за допомогою кнопок на базі або з бездротової трубки будь-якого виробника, викликавши 9-го внутрішнього абонента через голосове меню, правда, теж на німецькому, а також з віддаленого телефону через бипер. Якість запису хороше. На жаль, в даній моделі немає спикерфона, але цей недолік в якійсь мірі компенсується можливістю виробляти оголошення через динамік автовідповідача.

Апарат комплектується бездротовою трубкою Gigaset 3000 Comfort, яку можна зареєструвати на 6 DECT-базах. Вона оснащена повністю графічним дисплеєм, а також - єдина в тесті - гучномовним зв'язком! Система меню досить розгалужена, і без певного тренування пересуватися по ньому важко. Навігація проводиться за допомогою двох спеціальних клавіш, призначення яких в кожному меню змінюється (його можна дізнатися за підписами внизу дисплея). Меню підтримує 7 мов, але, на жаль, російського немає, тому ми зупинили свій вибір на англійському. Ємність записної книжки - 100 записів, в пам'яті зберігаються останні 5 викликів. Підтримується дуже цікава функція - передача змісту записника між терміналами Gigaset 3000 Comfort. Також є можливість прямого виклику (baby phone) і моніторингу кімнати (Room Monitor). Це єдиний апарат з функцією автодозвону.

Клавіатура - одна з кращих в тесті, з зручними м'якими клавішами. Відкривши батарейний відсік, виявляємо там два NI-CD акумулятора типу AA ємністю 700 мА · год. Вони забезпечують 10 годин безперервної розмови або 100 годин очікування. У даній трубки найзручніший і ергономічний дизайн зі всіх протестованих.

Samsung SP-R6100. Срібляста база Samsung, виконана у вигляді арки, сама елегантна і мініатюрна, до того ж і найлегша-всього 120 м На ній розташовані кнопка пейджинга і два зелених светодіодик - індикація зарядки і зняття трубки. З базою можуть працювати до 6 терміналів.

Мініатюрна срібляста стильна трубка з фліпом більше схожа на мобільний телефон, ніж на радіослухавку. Вона має рекордно низьку вагу - всього 90 м Незважаючи на мініатюрні розміри, функціонально вона нічим не поступається своїм «великим товаришам». Судіть самі: графічний дисплей з підсвічуванням, записна книжка на 70 осередків, пам'ять на 10 останніх набраних номерів. Управління терміналом проводиться за допомогою зручного меню, навігація по якому здійснюється двома клавішами під дисплеєм і двома бічними (правда, натискаються вони туго). У меню підтримується 8 мов, російської знову немає. Натискання клавіш чітко фіксуються, розташовані вони дуже близько один до одного - позначаються розміри.

Це єдиний телефон, який оснащений роз'ємом для підключення поставляється в комплекті гарнітури, що дозволяє відповісти на вхідний дзвінок, а потім його завершити. Фірмовий Ni-MH акумулятор на 2,4 В ємністю 600 мА · год забезпечує до 7 годин розмов або 70 годин роботи в режимі очікування. На нашу думку, цей телефон призначений для елегантної бізнес-леді. Недоліки - інструкція на німецькій, дрібні написи в меню.

Premier Indigo. На базовому пристрої телефону Indigo розташовані кнопка пейджинга и два Індикатори - зарядки акумулятора и зняття трубки. З базою может працювати до 6 DECT-трубок. Трубка оснащена 16-знаковою цифровим ЖК-дисплеєм, меню немає. Установки виробляються за допомогою клавіші програмування. У записнику зберігається всього 10 номерів, в пам'яті - 4 останніх виклику. Клавіатура має м'які клавіші, натискати які, однак, не дуже зручно. У комплекті йдуть два Ni-CD акумулятора типу AA, ємності яких вистачає для 7 годин розмови або 75 годин очікування. Крізь батарейний відсік видно плата і встановлені на ній мікросхеми виробництва Siemens; трубку можна прописати на 6 базах. Недоліки - досить банальне дизайн.

LG GT-7101. З базою даного телефону можна використовувати мінімальне (серед протестованих апаратів) число бездротових терміналів - всього 5. Базовий блок чорного кольору має вертикальну орієнтацію, на ньому знаходяться клавіша пейджинга і три індикатори - мережа, зарядка, стану лінії (зайнята / вільна). При знятті трубки голосно клацає реле.

Поставляється в комплекті невелику чорну трубку можна зареєструвати на 4 DECT-базах. Трубка оснащена 12-розрядних алфавітно-цифровим дисплеєм з не дуже зручним меню англійською мовою. Клавіатура далеко не найбільш вдала, призначення функціональних клавіш визначається не відразу. В пам'яті зберігаються лише три останніх набраних номерів, ємність записної книжки - 10 осередків.

У комплекті йдуть три Ni-MH акумулятора типу AAA ємністю 550 мА · год.

Недоліки - мала контрастність дисплея, незручні клавіатура і меню, трубка погано фіксується на базі - так і норовить з неї впасти.


Siemens Gigaset 3010 Comfort. Єдиною відмінністю бази Gigaset 3010 від старшої моделі Siemens 3015 Gigaset є відсутність автовідповідача, за рахунок чого вона трохи менше і має тільки кнопку пейджинга. Апарат комплектується точно такий же бездротовою трубкою Gigaset 3000 Comfort, що і модель 3015.


Siemens Gigaset 3010 Classic. Даний DECT-телефон фірми Сіменс комплектується базою Gigaset 3010 і трубкою Gigaset 3000 Classic, яка відрізняється від Gigaset 3000 Comfort тільки відсутністю графічного дисплея. Замість нього використовуються 16-розрядний цифровий меню і спікерфон, розміри і дизайн трубок ідентичні.


Siemens Gigaset 3010 Pocket. «Кишенькова» версія телефону Gigaset 3010 Comfort. Відрізняється вертикальною формою базового пристрою. Бездротовий термінал Gigaset 3000 Pocket функціонально повністю аналогічний Gigaset 3000 Comfort за винятком відсутності гучномовного зв'язку, але має менші розміри, а по масі знаходиться на другому місці в тесті, поступаючись тільки Samsung. В апараті встановлений фірмовий Ni-MH 2,4 В акумулятор ємністю 880 мА · год, що дозволяє говорити 9 годин або очікувати виклик протягом 90 годин.


Siemens Gigaset 3010 Micro. Попередня модель - Pocket була знята з виробництва в минулому році, на зміну їй прийшла модель Micro, яка відрізняється більш сучасним і ергономічним дизайном (рис. 11), до того ж вона легша (98 проти 125 г). Сам бездротової термінал Gigaset 3010 Micro функціонально повністю ідентичний Gigaset 3000 Pocket. З приємних і корисних нововведень в новій «кишенькової» моделі слід відзначити, що з'явилася підсвічування клавіатури, яка не буде зайвою в темному коридорі або на складі. За масою і розмірами нова модель дуже незначно поступається рекордсмену з мініатюризації Samsung. Встановлений в апараті акумулятор розрахований на 18 годин розмов або цілих 200 годин роботи в режимі очікування.

Panasonic - KX-TCD955GB. Дана модель по дизайну і функціонально аналогічна Panasonic - KX-TCD961GB, але в ній відсутня автовідповідач, тому база має менші розміри. На ній розташовані кнопка пейджинга, індикатори мережі, зарядки і стану лінії. Але, як не парадоксально, на відміну від старшої моделі, що має цифровий дисплей, бездротова трубка KX-TCD961GB оснащена графічним дисплеєм і меню, в чому і полягає основна різниця між цими апаратами.

підключати ТРУБКИ

Звичайно, нам не терпілося підключити до апаратів максимальне число трубок (причому від різних виробників) і, так би мовити, перевірити GAP в дії. Але як підключити до DECT-системі ще одну трубку?

Як згодом з'ясувалося, це не дуже складний процес, але спочатку він зажадав від нас чимало сил і часу. На всіх DECT-базах є як мінімум одна кнопка - пейджінга. Вона призначена для виклику всіх терміналів, і, якщо ваш бездротовий термінал десь загубився в квартирі, допоможе його знайти. Ця ж кнопка дозволяє перевести базу в режим прописки DECT-трубок, для цього треба натиснути її і не відпускати до появи звукового або світлового сигналу (наприклад, миготіння світлодіода). У такому режимі база знаходиться близько хвилини, і за цей час треба встигнути зареєструвати трубку.

Робиться це в такий спосіб: через меню або кнопку програмування на трубці треба увійти в режим прописки (subsribe), вибрати вільний номер бази для реєстрації та ввести PIN-код бази, на якій ви хочете зареєструватися. Його заводське значення зазвичай - 0000 1111, а в Samsung - 9234! Радимо відразу ж змінити його після інсталяції телефону.

Які ж результати тестування? Всі телефони показали себе з кращого боку: ми змогли підключити до них то число трубок, яке було заявлено в документації - від 5 до 8, причому від різних виробників. При установці зв'язку між трубками також не виникало проблем. Однак управляти настройками бази можна тільки через «рідну» трубку, на дисплеях «чужих» терміналів не відображалися їх внутрішні номери, так що доводилося тримати їх в голові.

Автовідповідач

Чотири апарату з тестованих володіли такою корисною функцією, як автовідповідач, причому всі вони були цифровими. У трьох системах набір функцій був стандартним - запис привітання і власне повідомлення тривалістю 11-19 хвилин. Тільки автовідповідач телефону від Goodwin дозволяв організувати індивідуальні поштові скриньки для кожного користувача (через тональний донабор).

Прослуховування і запис повідомлень в більшості автовідповідачів зручніше проводити з бази (крім Goodwin, у якого, на жаль, немає клавіш управління автовідповідачем). При натисканні кнопок управління з'являється голосова підказка. Також можливе управління через меню «рідний» бездротової трубки, а в моделях від Siemens, Ericsson і Panasonic з будь-: натиснувши кнопку внутрішнього виклику, а потім «9» ( «#» - Panasonic), входимо в голосове меню.

Так, з бази Panasonic можна записати привітання, потримавши кнопку «ANSAGE TEXTE» близько 5 секунд (для закінчення запису натисніть «stop») і натиснувши її потім ще раз, щоб проконтролювати результат. Прослухати нові повідомлення можна за допомогою клавіші «play» найбільшого розміру, а стерти старі - натиснувши кнопку «LOSCHEN». Для переходу від повідомлення до повідомлення передбачені дві клавіші зі стрілками.

Ми вирішили перевірити якість запису, і тут нас чекав сюрприз - все автовідповідачі показали чудову якість запису мови, на нашу думку, краще, ніж в звичних «касетник».

"СТРИБКИ В ДОВЖИНУ"

Ми вирішили перевірити, чи всі телефони забезпечують однакову дальність зв'язку в заданих умовах. Що з цього вийшло, ми розповімо нижче.

DECT-бази були встановлені на другому поверсі цегляного будинку, навпроти якого розташовувався стадіон, де, власне, ми і проводили вимірювання. Визначалося максимальна відстань, на якому радіотермінал впевнено виявляв базу ( Таблиця 2 ). Зауважимо, що всі апарати працювали на відстані, що перевищує гарантовані стандартом 50 м, а максимальний і мінімальний результат відрізнялися більш ніж в два рази!

НАГОРОДЖЕННЯ

Протестувавши одинадцять моделей телефонів, ми вирішили обрати переможців у двох групах ( таблиця 3 ) - з автовідповідачем і без нього за критеріями, про які розповімо нижче. Оцінки виставлялися, як в школі, за п'ятибальною системою.

Чутливість. За цим параметром телефони діляться на три групи відповідно до максимальною дальністю зв'язку d в заданих умовах: d <60 м, 60 м <d <125 м, d> 125 м. Ми ставили оцінки «3», «4» і «5 ». Рекордсменом по чутливості виявився Siemens - 3010 Pocket з результатом в 155 м.

Звук. Всі телефони продемонстрували відмінну розбірливість мови - всім 5 балів.

Конструкція. Тут ми враховували максимальну кількість використовуваних з базою трубок, а також ергономіку, розміри і дизайн. Апарати, що підтримують менше 6 терміналів, отримали трійки, 6 - четвірки, більш - п'ятірки.

Функції. За функціональним оснащенням представлені моделі значно відрізняються один від одного, хоча стандартний набір можливостей присутня у всіх апаратів. Серед них: записна книжка, збереження в пам'яті останніх набраних номерів, пейджинг, індикатори розряду батарей і зони. Такі функції, як автовідповідач, гучномовний зв'язок на трубці і базі, все одно можна зателефонувати бази або певної трубки з бази, робота з ISDN, автодозвон, були присутні далеко не у всіх моделях.

Управління. Тут між моделями виявилися серйозні розходження: відсутність меню - відразу трійка, далі ми враховували зручність навігації по меню, розумне і ергономічне розташування органів управління.

Що ж можна порекомендувати? У першій групі ми присудили два перших місця - Goodwin LundA і Panasonic KX-TCD961GB. Якщо ви віддасте перевагу наявність меню і російської документації, підтримку більшої кількості трубок і велику дальність зв'язку бажанням заощадити $ 12, то вибирайте Goodwin, в іншому випадку - Panasonic. Друге місце зайняв Gigaset 3015 Comfort. Третє - Ericsson, позначилася висока ціна. Але якщо ви готові трохи переплатити (апарат того варто), ви отримаєте 8 трубок, самий чіткий і зручною дисплей з підсвічуванням, стильний дизайн. За це все він і нагороджується призом симпатій.

Тепер перейдемо до другої групи апаратів - без автовідповідача. Перше місце знову було поділено, цього разу між Siemens 3010 Classic і Panasonic KX-TCD955GB. Але ми б віддали перевагу Panasonic: графічне меню з підсвічуванням, велика дальність зв'язку, а ціна всього на $ 10 більше. Друге місце дісталося Premier Indigo. Третє місце ми вирішили віддати Gigaset 3010 Comfort - найзручнішому телефону в тесті. Призом симпатій (жіночих) нагороджуються Samsung SP-R6100 і Gigaset 3010 Micro. Зайняти заслужені призові місця їм завадила тільки відносно висока ціна (але хіба не варто переплатити зайвих $ 50 за таку красу?).


Так навіщо все-таки купувати саме DECT-телефон, а, скажімо, не звичайний радіотелефон (на 36 або 900 МГц)?
Яка ж дальність роботи DECT-систем?
Ідея напрошується сама собою: що, якщо встановити кілька DECT-баз і підключити їх до міні-АТС?
Але як підключити до DECT-системі ще одну трубку?
Які ж результати тестування?
Що ж можна порекомендувати?
Але хіба не варто переплатити зайвих $ 50 за таку красу?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки