Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Який процесор краще для ноутбука

  1. Наскільки важлива тактова частота
  2. Крок перший - визначаємося Amd або Intel
  3. Крок другий - визначаємося потрібна в процесорі вбудована «графіка»
  4. Крок третій - визначаємося з кількістю ядер
  5. Крок четвертий - визначаємося з тактовою частотою
  6. Важливість оперативної і кеш пам'яті при виборі процесора для ноутбука
  7. енергозбереження
  8. Intel Haswell - серія найпопулярніших мобільних процесорів
  9. Спосіб підвищити продуктивність

Процесор (ЦПУ) - центральний процесорний пристрій. Якщо простіше - це центральний пристрій комп'ютера, яке обробляє інформацію. Саме від процесора залежать такі важливі речі як: швидкодія (швидкість роботи) і продуктивність (ефективність роботи).

Наскільки важлива тактова частота

З першого погляду складно зрозуміти, в чому полягає відмінність між процесорами в різних ноутбуках і навіть в комплектації однієї і тієї ж моделі. Справа в тому, що за часів, коли процесори були простими (одноядерними), а кількість використовуваних виробниками моделей було відносно невеликим, все було відносно просто: чим новіше чіп і більше його тактова частота , тим краще.

Тактова частота - це число операцій, які виробляє комп'ютер за одну секунду, дана частота вимірюється в МГц (мегагерц). Що б дізнатися про те, що це таке докладніше перейдіть за посиланням вище.

Зараз все не зовсім так, особливо якщо говорити про чіпах, призначених для ноутбуків - далеко не завжди високе значення тактової частоти буде говорити про те, що ви купили продуктивну модель процесора.

У цій статті ми розберемося з тим, як визначити, який процесор потрібен саме вам.

В цілому при виборі процесора потрібно орієнтуватися на:

  • виробника процесора;
  • наявність «вбудованої» або «виділеної графіки / об'єднання обох;
  • енергозбереження;
  • тактову частоту і об'єм кеша.

Під архітектурою процесора - розуміють то, як всередині процесора розташовані його основні елементи. Від цього залежать певні можливості процесора. Це складний пристрій, що складається з величезної кількості транзисторних осередків. Тому нова архітектура - це завжди крок вперед, збільшення швидкодії, нові, більш жорсткі технологічні норми та інше. Чим сучасніше буде архітектура процесора, встановленого в ваш ноутбук, тим краще.

Чим сучасніше буде архітектура процесора, встановленого в ваш ноутбук, тим краще

Архітектура процесора Phenom.

Крок перший - визначаємося Amd або Intel

Перш ніж визначатися з конкретними характеристиками процесора потрібно визначитися з виробником. Щоб визначитися в даному питанні досить прочитати нашу статтю - « Intel або Amd «. В цілому слід зазначити, що немає якогось стовідсоткового лідера в цьому протистоянні. Однак зазвичай, якщо ви готові витратити гарну суму грошей на ноутбук, то Intel для вас буде оптимальніше, в свою чергу Amd є пріоритетним вибором в бюджетному сегменті.

Крок другий - визначаємося потрібна в процесорі вбудована «графіка»

Існує кілька видів процесорів:

  • з інтегрованою (вбудованої) відкритий
  • з дискретної (виділеної) відкритий
  • з наявністю як інтегрованої, так і дискретної відеокартами

Переваги процесорів з інтегрованими відеокартами:

  1. Ціна - такі процесори коштують набагато менше
  2. Енергоспоживання - ноутбуки з такими процесорами набагато довше тримають заряд
  3. Шум - такі процесори набагато тихіше, за рахунок того, що немає необхідності в додаткових вентиляторах

Переваги процесорів з дискретними відеокартами:

  1. Висока продуктивність відеокарти
  2. Висока якість графіки
  3. Можливість заміни відеокарти в разі її «старіння»

Як уже було згадано, процесори з вбудованими відеокартами є менш продуктивними. Завдяки цьому прості моделі ноутбуків які орієнтовані під роботу в офісі можуть обходитися без дискретних відеокарт. Звичайно, в сучасні вимогливі ігри на такому ноутбуці або комп'ютері, звичайно, не пограєш, але для роботи з складської базою даних, Excel або Word цього більш ніж достатньо.

Коли ви купуєте ноутбук з дискретною відеокартою, вбудована графіка все одно буде матися на вашому лептопі. В цьому випадку HD Graphics (серія вбудованих (інтегровані) відеокарт від Intel) працює, коли ноутбук використовує для живлення акумулятори, а дискретна карта - при роботі від мережі, щоб забезпечити максимальну продуктивність.

Функціональність HD Graphics не така погана, як кажуть продавці в магазинах. Звичайно, в Battlefield 4 на ноутбуці з такою графічною системою нормально пограти не вийде, але гри трохи постарше або з не дуже навороченной графікою будуть працювати чудово.

Тому, якщо ви не збираєтеся використовувати ноутбук для ігор або використовувати складні програми, для яких потрібна пристойна відеокарта, можна сміливо брати ноутбук, в якому є тільки інтегрована в процесор графіка. Якщо ви купуєте машину, на якій будуть виконуватися серйозні графічні обчислення, інтегрованої в процесор відеокарти - мало, потрібно окрема дискретна відеокарта. Про те, як вибрати правильну відеокарту для ноутбука є окрема стаття.

Крок третій - визначаємося з кількістю ядер

4-ох ядерний процесор від Intel. Кожен Core = ядро.

Практично всі сучасні ноутбуки оснащуються, як мінімум двоядерними процесорами. Хіба що зовсім слабкі машини, які відносяться навіть не до ноутбуків, а до нетбуків, проектуються на одноядерних системах типу Intel Atom.

Більшість же лептопів нижнього і середнього цінових діапазонів працюють на двоядерних чіпах різних поколінь. Більш потужні - мультимедійні та ігрові апарати, оснащуються чотирьохядерними процесорами.

При цьому не можна безапеляційно стверджувати, що чим більше ядер у процесора, тим краще. Якщо говорити про співвідношення ціна / продуктивність, то двоядерні чіпи Core i5 є лідерами ринку. Тому вони зустрічаються в реально використовуваних конфігураціях найчастіше. Та й по співвідношенню ціна / продуктивність рішення на Core i5 виявляються найоптимальнішими.

Крок четвертий - визначаємося з тактовою частотою

Залежність продуктивності від тактової частоти. Тест на 3d-Mark.

Звичайно, процесор з більш високим значенням тактової частоти буде продуктивніше аналогічного по архітектурі чіпа. В цілому порівняння за значенням тактової частоти може привести до неправильних висновків. Адже в останні роки скільки-небудь помітного зростання тактових частот немає, а молодші моделі наздоганяють старші за цим параметром. Більш того, тактова частота Core i7 може навіть виявитися менше, ніж у будь-якого Celeron. Але це не означає, що другий продуктивніше. Вся справа в кількості ядер і обсязі кеш-пам'яті, а також підтримці технологій типу Hyper-Threading і Turbo Boost. Тому тактова частота, звичайно, важлива, але в першу чергу роль грає архітектура!

Визначтеся з тим, який серії процесор ви будете купувати і тільки потім дивіться на значення його тактової частоти. В рамках однієї серії чіпів діє правило: «чим більше тактова частота, тим краще». для ігрових і мультимедійних систем варто вибирати процесори швидше, для офісних рішень достатньо потужності будь-якого сучасного процесора.

Важливість оперативної і кеш пам'яті при виборі процесора для ноутбука

Ще один принципово важливий для оцінки продуктивності параметр - обсяг вбудованої в процесор кеш-пам'яті. Справа в тому, що обмін інформацією між процесорними ядрами і кеш-пам'яттю здійснюється набагато швидше, ніж з ОЗУ (оперативною пам'яттю). В результаті, чим більше розмір кеша, тим швидше виявляється ваш процесор. Причому в реальних задачах саме великий розмір кешу потрібен частіше, ніж додаткові ядра або занадто висока частота. Однак, чим більше розмір кеш пам'яті, тим дорожче коштує процесор. Крім того, збільшення пам'яті призводить до розігріву процесора.

Якщо ж говорити про конкретну покупку, то при виборі процесора однієї серії і лінійки для мультимедійних систем і робочих станцій перевагу потрібно віддавати тим, у яких обсяг кеш пам'яті більше.

енергозбереження

Енергоспоживання в залежності від процесора. Знизу - самі «жадібні» процесори.

Більшість процесорів для ноутбуків створюються з прицілом на максимально низьке енергоспоживання. Всі сучасні чіпи AMD і Intel підтримують таку функцію, як Enhanced Intel Speedstep Technology або AMD Cool'n'Quiet (в залежності від виробника). Коли ваш ноутбук не дуже зайнятий складними обчисленнями, ця функція знижує тактову частоту і напруга живлення процесора. В результаті вдається виграти більше часу автономної роботи, знизивши споживання енергії та тепловиділення.

Крім того, щоб сучасний швидкий чіп можна було розмістити в тонкому корпусі ультрабука, виробники процесорів почали випускати їх енергозберігаючі моделі, що дозволяють зібрати тиху, холодну систему, з пристойним часом автономної роботи.

Зрозуміло, що чим менше виділяється тепла, тим краще, але в основному енергія зберігається за рахунок зниження продуктивності. А якщо вона не знижується, то ціна істотно зростає.

В результаті вийшло так, що якщо для офісного і мобільного застосування енергозберігаючий процесор - саме те, що потрібно, то для ігор або обробки відео він не дуже придатний.

Intel Haswell - серія найпопулярніших мобільних процесорів

В даний час провідною мобільного процесорної лінійкою є серія чіпів четвертого покоління Intel Core - Haswell.

Як і в попередніх поколіннях в серії Haswell випускаються три процесорні лінійки:

При цьому в лінійці Core i7 є як дво-, так і чотириядерні моделі.

У серію входять мобільні і ультрамобільні процесори, які випускалися і в попередніх поколіннях. Крім того, в лінійці Haswell вперше були зроблені сверхультрамобільние чіпи. Визначити, який саме процесор виробник поставив в ваш ноутбук можна по буквеному індексом, розташованому після чотиризначного числового індексу чіпа.

Визначити, який саме процесор виробник поставив в ваш ноутбук можна по буквеному індексом, розташованому після чотиризначного числового індексу чіпа

В Intel прийняті наступні позначення (суфікс даної лінійки):

  • Y - процесор з екстремально низьким споживанням енергії; 11,5 Вт
  • U - ультрамобільний процесор, з низьким споживанням енергії; 15-28 Вт
  • M - мобільний процесор; 37-57 Вт
  • Q - чотирьохядерний процесор;
  • X - екстремальний процесор; топове рішення
  • H - процесор зроблений спеціально для високо-продуктивної графік

Екстремальний процесор не представляє небезпеки для користувачів, незважаючи на назву. Дана лінійка надає процесори максимальної продуктивності.

В цілому, якщо зупинятися на виборі конкретного типу процесора для ноутбука, то для продуктивних систем можна порадити чіпи i5 і i7 «4ХХХ М». Як варіант - i7 «4ХХХ U», а для тих, кому більше важлива автономність ноутбука, слід розглядати варіант з чіпами «4ХХХ Y». Але треба бути готовим до того, що продуктивність таких систем залишає бажати кращого.

Спосіб підвищити продуктивність

У процесорах Intel використовується технологія Turbo Boost, що дозволяє автоматично підвищувати частоту роботи ядер. У Intel вона використовується в чіпах, починаючи з Core i5 і i7.

Принцип дії технології простий: якщо під час роботи завантажені не всі ядра, автоматично підвищується тактова частота. У двоядерного процесора підвищується частота одного ядра, у чотириядерних - одного або двох. Це дає серйозний приріст продуктивності в додатках, оптимізованих під використання багатоядерних систем: програм математичної обробки даних, аудіо та відео редактори, в ряді ігор. Настійно рекомендуємо вибирати процесор, оснащений такими технологіями. Існують і інші способи підвищити продуктивність вашого ноутбука .

Резюме або приблизна послідовність вибору типу процесора

Тепер, коли ви уявляєте собі особливості мобільних процесорів, наостанок, дамо кілька порад щодо вибору конкретної моделі. В першу чергу визначитеся з тим, скільки грошей ви готові витратити на ноутбук, для цього на нашій головній сторінці є спеціальний унікальний калькулятор. Далі треба визначитися з тим, для чого ноутбук буде використовуватися. Офісний лептоп, по суті, використовується як друкарська машинка може обійтися чіпами з індексами U і Y.

В машинах, що купуються для роботи з відео і графікою, мультимедійних системах, повинен стояти тільки процесор з індексом М і не менше ніж Core i5. Настійно рекомендується процесор Haswell. Для офісного застосування можна обмежитися і Core i3. Наприклад, якщо бюджет покупки обмежений і коштів вистачає лише на i5 Haswell з індексом U або i5 Ivy Bridge з індексом М, краще вибрати останній, так як він має кращі характеристики по продуктивності.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам вибрати ноутбук з процесором, що має оптимальну продуктивність в закладеному на покупку бюджеті.

Успіху і успішних покупок!

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки