Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Артефакти відеокарти: що робити, як виправити?

  1. програмні артефакти
  2. апаратні артефакти

Отже, друзі, зовсім скоро настане справжнісіньке літо, а це значить, що нашим системам доведеться працювати на повну потужність

Отже, друзі, зовсім скоро настане справжнісіньке літо, а це значить, що нашим системам доведеться працювати на повну потужність. У сенсі, охолоджувати наші системні блоки та ноутбуки. Як стверджує статистика, саме в літню пору року відбувається досить велика кількість проблем, пов'язаних з охолодженням пристроїв. Це в повній мірі стосується і відеокарти , Яка може як просто перестати працювати, так і видавати різні артефакти. Сьогодні я розповім про те, що це таке і як боротися з цією проблемою, якщо, звичайно, це можливо.

Отже, артефактами відеокарти прийнято називати спотворення на моніторі комп'ютера або ноутбука. Як правило, ці спотворення представляють із себе смуги або різні інші зображення, які розкидані по всьому периметру монітора.

Існує два види артефактів: програмні і апаратні. Я почну по порядку.

програмні артефакти

Програмні артефакти зазвичай виникають тільки тоді, коли ви запускаєте певну програму або комп'ютерну гру. Наприклад, ви придбали диск з якою-небудь останньою грою, встановлюєте її, запускаєте і бачите на моніторі безліч спотворень. Чому це відбувається? Причин може бути декілька.

  • По-перше, потрібно подбати про якісне охолодження. Можливо, гра настільки вимоглива, що відбувається моментальний перегрів чіпа. Причому в даному випадку потрібно не тільки почистити відеокарту від пилу, але і весь системний блок в цілому. До речі, я вже розповідав про те, як дізнатися температуру відеокарти .
  • Якщо проблем з температурою немає, тоді рекомендується перевірити відеопам'ять на карті. Для цього скористайтеся спеціальною утилітою (наприклад, TestVideoRAM або VMT). Коли запустіть програму і пройдете тест, система покаже вам наявність помилок. В цьому випадку знизьте частоту відеопам'яті на 100 МГц і пройдіть тест ще раз. Навіть в тому випадку, якщо спочатку тест не показав помилок, все одно понизьте частоту карти (особливо актуально для «розігнаних» карт).
  • Не варто забувати і те, що в деяких іграх подібні артефакти - норма, в чому можна переконатися, просто погуглити цю проблему для певної гри або програми.
  • Як би там не було, намагаємося вирішити проблему. Давайте спробуємо оновити драйвер відеокарти. Якщо оновлення не допомагає, то є сенс завантажити свідомо стару версію драйвера, оскільки існує ймовірність того, що саме на ній гра буде працювати без будь-яких проблем.
  • В інтернеті мною було знайдено пара нестандартних рішень питання. По-перше, рекомендується відключити драйвер MIDI-синтезатора звукової карти (він вступає в конфлікт з драйвером NVIDIA). По-друге, необхідно відключити Windows nView Desktop Manager в панелі управління.

Не забуваємо також оновити DirectX.

  • Цілком ймовірно, що проблема пов'язана з малим об'ємом пам'яті відеокарти. Крім того, деякі нові ігри не підтримують старі карти. На жаль.

І все ж в більшості випадків проблему з програмними артефактами вирішити не так вже й складно, чого не скажеш про апаратні.

апаратні артефакти

Апаратні артефакти, на відміну від програмних, зазвичай можна побачити прямо на робочому столі, наприклад, ще при завантаженні операційної системи. Втім, нерідко вони проявляють себе виключно якщо буде запущено програму.

Втім, нерідко вони проявляють себе виключно якщо буде запущено програму

У цьому випадку проблема значно серйозніша, оскільки дана проблема нерідко пов'язана з перегрівом чіпа пам'яті, а також з його відшаруванням. Більшість сучасних відеокарт, створених на чіпах нового покоління, таких сюрпризів не підносять, а ось старі - не так уже й рідко. Примітно, що артефакти можуть проявлятися не відразу, а через кілька хвилин після включення ПК.

В цьому випадку може врятувати прогрівання, хоча це далеко не панацея, адже в такому випадку карта зазвичай працює недовго - від кількох місяців до року. Також можна замінити чіп, якщо дозволяє ситуація, - це дозволить опрацювати карті набагато довше.

*****

Якщо у вас є питання по даній темі, задавайте їх за допомогою коментарів.

Чому це відбувається?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки