Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Безшумна відеокарта EliteGroup GeForce 9600GT

Максим Афанасьєв

Відома компанія EliteGroup, не бажаючи відставати від конкурентів, випустила свою версію відеокарти на новому графічному чіпі NVIDIA GeForce 9600GT - EliteGroup GeForce 9600GT. Ця відеокарта відрізняється оригінальною пасивною системою охолодження і невеликим розгоном частоти графічного ядра і пам'яті.

Нова відеокарта EliteGroup GeForce 9600GT виконана на текстоліті синього кольору і має велику пасивну систему охолодження, яка поєднує мідні трубки і алюмінієвий радіатор. На графічний процесор кріпиться мідна основа, яке притискається алюмінієвою кришкою. У підставі закріплені дві мідні теплові трубки, що відводять тепло від GPU. На мідних трубках закріплена 31 алюмінієва пластина, з яких і виходить головний охолоджує радіатор. Відстань між пластинами становить приблизно 5 мм. На чіпах пам'яті встановлені невеликі алюмінієві радіатори. Така система охолодження називається Accelero S2 і є новинкою від компанії EliteGroup. Відеокарта займає один слот PCI-Express x16, і її система охолодження не заважає встановити поруч інші пристрої PCI. Як і більшість сучасних графічних адаптерів, ця відеокарта оснащена додатковим харчуванням, шнур для якого входить в комплект з відеокартою (дуже часто виробники не передбачають наявність такого шнура, і його доводиться купувати окремо).

Графічний адаптер EliteGroup GeForce 9600GT заснований на GPU нової серії GeForce 9600 GT (кодова назва чіпа G94), виконаному по 65-нм техпроцесу, і має відеопам'ять стандарту GDDR3 об'ємом 512 Мбайт з пропускною спроможністю 57,6 Гбайт / с. Даний процесор заснований на оновленій архітектурі G9x, тобто має повну апаратну підтримку API DirectX 10, включаючи уніфіковану шейдерну архітектуру, різні методи анізотропної фільтрації і алгоритм антиалиасинга CSAA з кількістю семплів до 16 включно. Це єдиний графічний адаптер нової серії, який вже доступний кінцевому користувачеві. У порівнянні з більш продуктивним чипом G92 (на якому засновані відносно недавно з'явилися відеокарти GeForce 8800GT), чіп G94 відрізняється урізаним кількістю універсальних шейдерних процесорів і текстурних блоків. Графічний процесор забезпечує апаратну підтримку API DirectX 10 (шейдерная модель версії 4 - Shader Model 4.0) і має оновлений інтерфейс підключення PCI-Express x16 2.0. Головною особливістю цього типу графічних адаптерів є 256-бітна шина пам'яті (чотири незалежних контролера пам'яті шириною по 64 біта), тоді як у попередніх відеокарт цього класу - 128-бітна.

У порівнянні з референсної відеокартою, заснованої на чіпі NVIDIA GeForce 9600GT, відеокарта EliteGroup GeForce 9600GT є розігнаний варіант: в ній збільшена частота графічного процесора і пам'яті. Частота графічного ядра становить 680 МГц (референсна відеокарта - 650 МГц), уніфіковані потокові процесори (блоки ALU) працюють на частоті 1750 МГц (референсна - 1625 МГц), а пам'ять має частоту 928,8 МГц (референсна - 900 МГц). Таким чином, всі найбільш важливі параметри відеокарти мають більш високі показники в порівнянні з референсної GeForce 9600GT, при цьому відеокарта має пасивну систему охолодження (у референсной відеокарти вона активна). Графічний процесор має 64 скалярних потокових процесора, 32 блоки текстурної адресації з підтримкою FP16- і FP32-компонентів в структурах, 32 блоки білінійної фільтрації і чотири блоки ROP з підтримкою режимів антиалиасинга до 16 семплів на піксель. Всі інтерфейси (два RAMDAC, два Dual DVI, HDMI) інтегровані в чіп графічного процесора.

Варто відзначити, що відеокарта EliteGroup GeForce 9600GT має роз'єм DVI-I Dual Link і забезпечує роздільну здатність до 2560x1600. Крім того, відеокарта підтримує SLI-режим, нову шину PCI Express 2.0, а також виходи TV-Out, HDTV-Out, HDMI і DisplayPort з HDCP. Енергоспоживання референсной відеокарти становить до 95 Вт, а рекомендована вартість - від 170 до 190 дол.

Для того щоб більш точно визначити можливості нової відеокарти EliteGroup GeForce 9600GT, ми провели експрес-тестування, скориставшись для цього тестом 3DMark06, а також спеціальним тестовим пакетом, що складається з чотирьох популярних ігор (Quake 4, Half-Life 2: Episode 2 HDR, Stalker , Crysis). Для порівняння були взяті результати тестування в бенчмарку 3DMark06 референсной відеокарти на чіпі GeForce 9600GT.

Тестування проводилося під управлінням операційної системи Windows Vista Ultimate (32-bit). Під час тестування було встановлено драйвер NVIDIA Forceware версії 174.59 (непідписаний WHQL). Для тестування застосовувався стенд наступної конфігурації:

  • процесор - Intel Core 2 Extreme QX6850;
  • системна плата - ASUS P5K3 Deluxe;
  • чіпсет системної плати - Intel P35 (Bearlake);
  • тип пам'яті - DDR3 (Patriot PDC32F 1866LLK (PC3-1866));
  • режим роботи пам'яті - DDR3-1333, двоканальний режим роботи;
  • обсяг пам'яті - 2 Гбайт (два модулі ємністю по 1024 Мбайт);
  • жорсткий диск - Seagate Barracuda ST3120827AS (120 Гбайт, 7200 RPM, SATA).

Тест 3DMark06 запускався при дозволі екрану 1024x768, 1280x1024 і 1600x1200 в двох різних режимах: настройки на максимальну якість і налаштування на максимальну продуктивність.

Режиму настройки на максимальну якість відповідали наступні установки: Antialiasing - 8 Sample AA; Anisotropic Level - 16. Режиму настройки на максимальну продуктивність: Antialiasing - None; Anisotropic Level - None.

Ігрові тести також запускалися в двох режимах: настройки на максимальну якість і налаштування на максимальну продуктивність.

Для кожного дозволу та режиму настройки тести запускалися по п'ять разів, а потім за результатами п'яти прогонів розраховувалися середній результат і похибку вимірювання. Після кожного прогону тесту комп'ютер перезапускає, причому перед запуском тесту дотримувалися двохвилинна пауза.

За результатами нашого тестування в режимі настройки тесту 3DMark06 на максимальну якість (рис. 1), тобто при включених ефекти антиалиасинга, результати тесту для цих відеокарт залежать від дозволу екрану, убуваючи практично лінійно з ростом дозволу. Однак при всіх дозволах відеокарта EliteGroup GeFroce 9600GT має нехай невеликий, але приріст по продуктивності. Якщо переходити до чисельних виразів, приріст в продуктивності становить 4,6, 6,8 і 7% для дозволів 1024x768, 1280x1024 і 1600x1200 відповідно. У тесті на максимальну продуктивність малюнок (рис. 2) практично збігається з попереднім, за одним винятком: при дозволі 1024x768 відеокарта EliteGroup GeForce 7600GT має приріст всього 0,3% і лінії на графіку практично зливаються. Для двох інших дозволів (1280x1024 і 1600x1200) приріст становить 3,2 і 4,5% відповідно. Це говорить про те, що продуктивні відеокарти залишаються недозавантаженими при такому низькому дозволі і що результат тесту не залежить від можливостей самих відеокарт. Однак при високій роздільній здатності екрану стає помітною перевага більш продуктивного GPU.

Однак при високій роздільній здатності екрану стає помітною перевага більш продуктивного GPU

Мал. 1. Порівняння результатів 3DMark06
в режимі максимальної якості

Порівняння результатів 3DMark06   в режимі максимальної якості

Мал. 2. Порівняння результатів 3DMark06
в режимі максимальної продуктивності

Порівняння результатів 3DMark06   в режимі максимальної продуктивності

Мал. 3. Продуктивність відеокарти EliteGroup GeForce 9600GT
в грі Quake 4

Якщо ж порівнювати відеокарту EliteGroup GeForce 9600 GT з відеокартами більш старшого покоління - на базі GPU NVIDIA GeForce 8600, то при дозволі 1600x1200 результат в тесті 3DMark06 виявляється на 85-135% вище, як показали наші попередні тестування графічних адаптерів.

Як видно з рис. 3-6, де показані графіки продуктивності відеокарти EliteGroup в чотирьох популярних іграх, ця модель дозволяє грати в три з них при максимальних налаштуваннях якості зображення. Єдина гра, яка сьогодні є найбільш ресурсномісткої, - Crysis - не видає достатню для прийнятною гри значення fps (кадрів в секунду) при максимальній якості зображення. Однак шляхом коригування налаштувань і в неї можна грати, оскільки в режимі максимальної продуктивності досліджувана відеокарта видає понад 100 кадрів в секунду.

Мал. 4. Продуктивність відеокарти EliteGroup GeForce 9600GT
в грі Half-Life 2: Episode 2

Мал. 5. Продуктивність відеокарти EliteGroup GeForce 9600GT
в грі STALKER

Мал. 6. Продуктивність відеокарти EliteGroup GeForce 9600GT
в грі Crysis

На закінчення хотілося б відзначити, що нова відеокарта EliteGroup GeForce 9600GT є відмінним рішенням для кінцевого користувача. Поєднуючи в собі переваги підтримки нових технологій і при цьому будучи цілком продуктивною, ця відеокарта може підійти як запеклому геймеру, так і користувачеві, який вперше придбав комп'ютер. Особливо варто відзначити невеликий розгін графічного ядра і пам'яті, що дає додатковий приріст продуктивності порядку 4-7%. А найголовніше гідність цієї відеокарти - пасивна система охолодження Accelero S2, яка позбавляє домашній ПК користувача від зайвого шуму, але при цьому успішно справляється з розігнаним графічним ядром (в ході тестування температура GPU не піднімалася вище позначки в 57 ° С).

Редакція висловлює вдячність представництву компанії EliteGroup за надану для тестування відеокарту EliteGroup GeForce 9600GT.

КомпьютерПресс 4'2008


Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки