Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Що краще встановити: Windows 7 або Windows 8?

  1. Короткий опис
  2. Загальна інформація про Windows
  3. Що нового в Windows 8
  4. Порівняння продуктивності Windows 7 і Windows 8
  5. умови тестування
  6. Порівняння Windows 7 і Windows 8 в іграх
  7. 3DMark2001 SE
  8. 3DMark03
  9. 3DMark06
  10. 3DMark Vantage
  11. Heaven Benchmark
  12. Висновки по тестах Windows 7 і 8 в іграх
  13. Порівняння Windows 7 і Windows 8 при роботі з звичайними програмами
  14. PCMark05
  15. Futuremark Peacekeeper
  16. SunSpider
  17. 7-Zip
  18. Cinebench
  19. Швидкість завантаження Windows
  20. Висновки по тестах Windows 7 і 8 в прикладних програмах
  21. Остаточні підсумки порівняння Windows 7 і Windows 8

Короткий опис

Детальний порівняння Windows 7 і Windows 8. Описано основні нововведення в Windows 8, а також наведено докладний порівняння її продуктивності з Windows 7 в різних додатках і іграх.

Загальна інформація про Windows

Деякий час назад стала доступна фінальна версія нової операційної системи від Microsoft - Winddows 8. Про неї вже розповідалося на цьому ресурсі, були підготовлені докладні керівництва щодо її встановлення: Установка Windows 8 , Установка Windows 8 з флешки і Установка Windows 8 на VirtualBox , Але ось найголовніше питання залишився без належної уваги: а чи варто взагалі встановлювати Windows 8?

Дана стаття, я сподіваюся, допоможе вам визначитися, а чи варто встановлювати Windows 8, які переваги ви отримаєте після її установки, а також з якими складнощами доведеться зіткнутися. Цей матеріал є логічним продовженням раніше опублікованого порівняння Windows XP, Vista і Windows 7: Порівняння продуктивності Windows XP, Windows Vista і Windows 7 .

Що нового в Windows 8

Спочатку розглянемо, а які нововведення пропонує Windows 8, що ж у ній нового? Саме очевидним нововведенням є оновлений інтерфейс. Він відомий під назвою Metro або інтерфейс Windows 8 (Windows 8 UI). Його основною особливістю є стартовий екран:

На ньому розміщуються ярлики додатків, а також так звані живі тайли (live tiles). За великим рахунком їх основною відмінністю від ярликів є те, що інформація на них змінюється, вони самі можуть змінювати розмір. Це своєрідний аналог віджетів з Windows Vista і Windows 7.

Даний стартовий екран замінює меню Пуск, від якого Microsoft позбулася в Windows 8. Мабуть, це саме спірне нововведення в новій операційній системі. На щастя, його можна повернути за допомогою сторонніх утиліт. Як це зробити описано в кінці статті: Як повернути меню Пуск в Windows 8 .

Ще одним нововведенням Windows 8 є так звані активні кути. При наведенні курсора миші до правого краю Робочого столу з'являється невелике меню:

Виглядає трохи незвично. Якщо підвести курсор миші в упор до лівого краю, то можна перемикатися між додатками. До слова, самі додатки можуть працювати в двох режимах: в настільному з класичним інтерфейсом, а також в режимі з Metro-інтерфейсом, який орієнтований на роботу з сенсорними екранами.

Серед інших змін у зовнішньому вигляді необхідно відзначити відмову від напівпрозорої і закруглених куточків в різних елементах інтерфейсу. Інтерфейс операційної системи стало чистішим, якщо можна так висловитися, став трохи плавніше працювати. У багатьох місцях він був змінений і поліпшений, частіше став використовуватися так званий Ribbon-інтерфейс керуючих панелей. Такий інтерфейс вперше з'явився в Microsoft Office 2007, а потім став по чуть-чуть застосовуватися і в інших додатках. У Windows 8 той же Провідник оснащений подібним інтерфейсом з можливістю його приховати.

Крім інтерфейсу в Windows 8 з'явилася глибока інтеграція з Microsoft SkyDrive. Це сервіс для зберігання файлів в "хмарі". Працювати з Microsoft SkyDrive досить просто: в системі присутній папка SkyDrive, вміст якої зберігається на серверах Microsoft. Якщо файл переміщується в неї, то він автоматично відправляється системою в хмарне сховище, яке закріплене за обліковим записом Windows Live ID. Це дозволяє синхронізувати зображення, музику, фільми, документи та інші файли між різними пристроями, а також дозволяє ділитися ними з іншими.

У Microsoft SkyDrive, як і у будь-якого схожого сервісу, є два основних недоліки:

  1. для його роботи необхідно швидке і по можливості безлімітне підключення до Інтернету;
  2. обсяг сховища обмежений кількома гігабайтами. Його можна збільшити за окрему плату.

Крім різних файлів Microsoft Windows 8 дозволяє синхронізувати і налаштування системи. Для цього потрібно обліковий запис Windows Live ID. Синхронізуються практично всі налаштування крім паролів. При бажанні їх список можна налаштувати в системі.

Обліковий запис Windows Live ID також необхідна для скачування і покупки додатків у вбудованому в Windows 8 магазині Windows Store. Цей магазин додатків дозволяє не тільки встановлювати додатки, але і стежить за їх оновленнями. Зручно, одним словом.

У Windows 8 крім згаданих вище ще ціла купа нововведень: новий Internet Explorer, перероблений Диспетчер завдань, змінений діалог копіювання, перероблений механізм відновлення системи, ARM-версія і багато інших. На них детально зупинятися в рамках даної статті не будемо.

Оскільки операційна система в основному використовується для роботи ігр та програм, то дуже важливо з якою швидкістю вони будуть там працювати. Тому перейдемо до найцікавішої частини цієї статті - до порівняння продуктивності Windows 7 і Windows 8.

Порівняння продуктивності Windows 7 і Windows 8

Для порівняння швидкості роботи даних операційних систем були використані як синтетичні додатки для тестування продуктивності, так і тестові пакети на основі реальних додатків. Плюсом перших є велика точність і повторюваність результатів, плюсом друге є більшу відповідність реальним завданням. Крім тестів продуктивності була виміряна швидкість запуску системи і додатків.

умови тестування

Для забезпечення точності все вимірювання проводилися на одному і тому ж ноутбуці і з тими ж версіями драйверів, додатків і на тих же налаштуваннях. Порівняння проводилося на ноутбуці Asus N61Vn з чотирьохядерним процесором Intel Core 2 Quad Q9000, 4 Гб DDR3 ОЗУ і з відеокартою nVidia GeForce GT240M. Використовувалися 64-бітові російськомовні версії Windows 7 SP1 Professional і Windows 8 Pro RTM з усіма доступними на момент тестування оновленнями. Драйвера для обох систем використовувалися ті ж. Антивірус і інші додатки, які здатні вплинути на результати вимірювань, не встановлювалися, всі налаштування за замовчуванням.

Порівняння Windows 7 і Windows 8 в іграх

Для вимірювання та порівняння продуктивності в іграх та інших додатках, які інтенсивно використовують графічну карту, найзручніше використовувати тестові пакети з сімейства 3DMark. Як показує практика, вони дають досить точне уявлення про продуктивність системи в тих чи інших іграх.

Почнемо з результатів тестів 3DMark2001

3DMark2001 SE

Обидві системи показали приблизно однакові результати з мінімальною перевагою Windows 7.

3DMark03

Тести повторювалися по три рази. На Windows 7 підсумковий результат трохи вище. Як і у випадку з 3DMark2001 SE, різниця мінімальна.

3DMark06

В цілому ситуація схожа з 3DMark03, але розрив трохи більше (близько 5%). Тести також повторювалися по три рази. Розглянемо окремо результати по подтестов:

Примітно, що в тесті CPU Windows 8 набрала більше балів, ніж Windows 7. В інших тестах Windows 8 виявилася трохи швидше.

3DMark Vantage

3DMark Vantage є більш-сучасним і повним тестом ігровий продуктивності. Ситуація в ньому в общем-то схожа з результатами в інших бенчмарках з даної серії. Для більшої повноти картини розглянемо результати бенчмарка Heaven Benchmark 3.0.

Heaven Benchmark

В даному тесті Windows 8 показала трохи кращу продуктивність. Розрив мінімальний.

Висновки по тестах Windows 7 і 8 в іграх

Підіб'ємо проміжні підсумки по тестуванню в ігрових додатках. Як показали результати вимірювань, ігрова продуктивність Windows 7 і Windows 8 знаходиться приблизно на одному рівні. Якщо ви вибираєте яку систему встановити на ігровий комп'ютер або ноутбук, то особливої ​​різниці між Windows 7 і Windows 8 немає.

Порівняння Windows 7 і Windows 8 при роботі з звичайними програмами

Для вимірювання швидкості роботи прикладних програм зручно використовувати тестові програми з сімейства PCMark. Почнемо ми з PCMark05:

PCMark05

Результати знаходяться на одному рівні. У випадку з PCMark05 Graphics Windows 8 набрала підозріло мало балів. Для більш детального вивчення цього питання була встановлена ​​більш рання збірка Windows 8 і там були отримані схожі результати. Швидше-за все це пов'язано з помилкою в PCMark05.

Futuremark Peacekeeper

Цей тест дозволяє виміряти продуктивність браузера. В даному випадку використовувався браузер Opera версії 11.64. Ось результати:

Windows 7 виявилася трохи швидше, але різниця не настільки велика, щоб можна було говорити про якийсь істотної переваги. Розглянемо ще один схожий тест.

SunSpider

Windows 7 знову показала трохи кращий результат, виконавши тест швидше.

7-Zip

7-Zip - це досить популярний безкоштовний архіватор. Більш детально про нього розказано тут: Комплект корисних додатків для ноутбука . Даний архіватор також має вбудований тест. Ось його результати:

Windows 7 показала приблизно однаковий результат з Windows 8.

Cinebench

Тестове додаток Cinebench дозволяє оцінити продуктивність в програмах для 3D-моделювання та в інших подібних програмах. Як показали вимірювання, обидві системи демонструють схожі результати.

Швидкість завантаження Windows

Це мало чи не єдиний тест, де Windows 8 демонструє істотно кращі результати. Windows 8 дійсно завантажується набагато швидше ніж попередниця. Як показали дослідження, час вимикання у Windows 8 теж менше.

Час запуску додатків суб'єктивно залишилося на тому ж рівні. Це пов'язано з тим, що на нього в першу чергу впливає швидкість жорсткого диска, а не операційна система як така.

Висновки по тестах Windows 7 і 8 в прикладних програмах

Ситуація в общем-то схожа з такою в іграх. Продуктивність обох систем знаходиться приблизно на одному рівні, якщо не брати до уваги аномально низького результату в тестах графіки в PCMark05. Відверто порадувало зменшення часу завантаження і виключення нової операційної системи. Це плюс.

Пора підвести остаточні підсумки і спробувати прояснити питання що краще встановити на ноутбук або комп'ютер.

Остаточні підсумки порівняння Windows 7 і Windows 8

Підсумки порівняння у вигляді окремих тез:

  1. Windows 8 демонструє приблизно таку ж продуктивність як і Windows 7. Установка Windows 8 з метою суттєво підвищити продуктивність системи в іграх або в додатках сенсу не має;
  2. Windows 8 набагато швидше включається і відключається. Якщо для вас це важливо, то вона вам підійде краще ніж Windows 7;
  3. Windows 8 краще всього підходить для використання на пристроях з сенсорним екраном. Якщо ваш ноутбук, моноблок або комп'ютер їм володіє, то установка Windows 8 істотно підвищить зручність роботи;
  4. З пристроями без сенсорного екрану не все так просто. Справа в тому, що Windows 8 спочатку оптимізувалася під управління за допомогою сенсорного екрану. Ці оптимізації видно в багатьох елементах інтерфейсу. Проблема в тому, що за допомогою мишки і клавіатури їм не так зручно користуватися, як би цього хотілося. Водити мишкою з одного краю монітора в інший, звикати до спливаючих меню, до нових способів управління далеко не всім сподобається. Справа тут навіть не в звичках, які склалися за роки користування попередніми версіями Windows. Це просто незручно. Так, можна звикнути до всього цього, включати меню Пуск за допомогою сторонніх утиліт, налаштовувати, щоб відразу включався Робочий стіл замість стартового екрана, застосовувати інші настройки, а можна просто встановити Windows 7 по керівництву: як встановити Windows 7 . У будь-якому випадку вибір за користувачем.

На цьому все. Дякую за увагу!

Будь-які питання по Windows 8 і Windows 7 прошу задавати тут: Установка і настройка Windows 8 і тут: Установка і настройка Windows 7 .

Всі зауваження та пропозиції щодо самої статті ви можете висловити через дану контактну форму: відправити e-mail автору. Прошу зауважити, що якщо у вас щось не виходить, то питати варто тільки на форумі . Подібного роду електронні листи будуть проігноровані.

З повагою, автор матеріалу - Тонієвич Андрій. Публікація даного матеріалу на інших ресурсах вирішуються виключно з посиланням на джерело та з зазначенням автора

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки