Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Ноутбук включається, але екран чорний

  1. Апаратні несправності ноутбука
  2. Найпростішим способом дізнатися, вантажиться чи ваш ноутбук, або він просто «висить», допоможе клавіша...
  3. Тепер розглянемо варіант, коли натискання на Caps lock не привело ні до якого результату
  4. Програмні несправності ноутбука

Ноутбуки і смартфони - наше все

Ноутбуки і смартфони - наше все. Більшість людей так звикло до них, що взагалі з ними не розлучаються. Будь то похід в гості, ділова зустріч, будинки в ліжку кіно подивитися - гаджети завжди поруч. Як же неприємно, коли вони раптом виходять з ладу!

У ноутбука, як і у будь-який складної техніки, дуже багато електронних компонентів і модулів працюють як єдине ціле. На одній тільки материнської плати є і північний і південний міст, відеочіп, шим-контролери, різні smd елементи, стабілітрони та інше. Все це працює під високим навантаженням, даруючи нам таку бажану високу продуктивність в іграх і додатках.

При цьому, люди часто не замислюються про обслуговування свого ноутбука ( чистка від пилу з заміною термопасти , перевстановлення / оновлення системи Windows і драйверів), в зв'язку з чим один або кілька елементів може вийти з ладу. У даній статті ми розглянемо типові проблеми, коли при включенні ноутбука чорний екран.

Розрізняють два види несправностей: а) програмну і б) апаратну. Нижче розглянемо найбільш часті поломки, які зустрічаються в обох випадках.
Тож почнемо.

Апаратні несправності ноутбука

Спочатку визначимо в чому саме у нас несправність (хоча б приблизно). При включенні ноутбука починає шуміти кулер, горять індикатори, але зображення не з'являється.

На самому початку, огляньте ноутбук з усіх боків на предмет пошкоджень роз'ємів (usb, vga, dvi, lan і інших).

На самому початку, огляньте ноутбук з усіх боків на предмет пошкоджень роз'ємів (usb, vga, dvi, lan і інших)

Якщо ви побачили виламаний роз'єм, то він міг закоротити і через це стався вихід з ладу елементів на платі. Якщо візуально все нормально, їдемо далі.

Найпростішим способом дізнатися, вантажиться чи ваш ноутбук, або він просто «висить», допоможе клавіша Caps Lock

Найпростішим способом дізнатися, вантажиться чи ваш ноутбук, або він просто «висить», допоможе клавіша Caps Lock

Якщо при натисканні на неї у Вас загоряється індикатор цієї кнопки, то ноутбук не «подвіс» (у всякому разі в біос завантажився).

У цьому варіанті, Вашим наступним кроком буде підключити ноутбук до зовнішнього джерела передачі зображення (це може бути монітор, телевізор, або інший пристрій з можливістю підключення по vga, dvi, hdmi).

Якщо ви побачили картинку, то проблема може бути: зі шлейфом, матрицею, і відеочіпом (так-так незважаючи на те, що зображення на зовнішньому пристрої у Вас з'явилося). В цьому випадку, для більш детальної діагностики, можете приїхати до нас на сервіс, де нашими фахівцями буде поведена більш поглиблена діагностика.

Тепер розглянемо варіант, коли натискання на Caps lock не привело ні до якого результату

В даному випадку, є кілька варіантів дізнатися в чому причина. У деяких моделях, індикація на клавіші caps lock або роз'єму живлення може моргати. Так це відбувається на ноутбуках виробника HP. У них на сайті є докладна інструкція, що позначає кожен сигнал. Схожа ситуація і з ноутбуками марки Dell, тільки замість світловий використовується звукова ☺ (такі неприємні і гучні писки).

На офіційних сайтах є рекомендації щодо усунення несправностей. Якщо такої можливості немає, то, для початку, якщо є можливість і досвід, дістаньте всі периферійні пристрої. Буває, ноутбук зависає при їх ініціалізації.

Щоб було зрозуміліше, необхідно витягти: dvd-привід, модуль wifi, оперативну пам'ять, жорсткий диск. Вставляти починайте з пам'яті, якщо після установки пам'яті старту немає - далі можете нічого не вставляти толку не буде ☺.

Іноді проблема вирішується просто - досить дістати-і-вставити планку оперативної пам'яті. В такому випадку не завадить знежирити контакти модуля ОЗУ для профілактики. Але трапляється, що пам'ять виходить з ладу -
ставати «битою», дає збої і не дає системі нормально запускатися. У такому випадку потрібно її заміна.

Якщо ноутбук справив старт - вставляйте далі в довільному порядку. Якщо в якийсь момент, після установки пристрою він не стартанул знову - вітаємо, ви знайшли проблему. Даний модуль викликає збій при якому ноутбук включається, але зображення немає.

Якщо нічого з перерахованого вище не допомогло, значить проблема глибше. Якщо ноутбук перед виникненням проблеми сильно грівся і вимикався, або ви використовували його на ліжку, то з великою часткою ймовірності може бути проблема з північним мостом (відноситься до ноутбуків на платформі AMD (північний міст або відеочіп) або на Intel + AMD (перший-процесор , другий - відеокарта, з якої і буває проблема).

Також таке трапляється, коли ноутбук пішов в режим сну і після цього немає зображення. Та все це відноситься до апаратних проблем і часто їх рішення вимагає більш поглибленої діагностики.

Програмні несправності ноутбука

Далі розглянемо проблеми програмні. Отже, для початку ті ж симптоми: починає шуміти кулер, горять індикатори, але зображення не з'являється.

  • Якщо брати з програмних конкретно в даній ситуації - проблема може бути з bios.
  • Якщо ж у Вас загоряється логотип виробника, але далі завантаження не йде, проблема може з'явитися з кількох причин.
    1. Вийшов з ладу жорсткий диск. Тут на жаль нічого не вдієш. Тільки під заміну.
    2. Проблема з розділом диска С. Таке може бути після збою електроенергії або ж неправильного вимикання Вашого пристрою, фізичного зносу жорсткого диска. Пошкоджується файлова система. При спробі завантаження Windows відбувається зчитування інформації з битого розділу і ноутбук підвисає. Для порятунку, вам потрібен інсталяційний диск або live-cd, і команда перевірки диска - CHKDSK. Після виправлення, можливо Ваша система запуститься.
    3. Ви забули витягнути кардрідер з роз'єму в ноутбуці.
  • Тепер розглянемо випадок, коли у Вас чорний екран, а у верхньому правому кутку моргає риска. Проблеми і рішення, що описані вище, єдине, що можна додати - спробувати відновити систему з резервної копії.

Ось ніби і все. Це основні (не всі) проблеми, з якими стикаються власники ноутбуків.

Дуже хочеться сподіватися, що наша інструкція трошки допомогла у вирішенні проблеми чорного екрану ноутбука. Дякую Вам і до нових зустрічей у нас на сайті.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки