Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Налаштувати роутер Asus RT-N10 своїми руками

  1. підключення роутера
  2. Вхід в налаштування
  3. Підключення до роутера по кабелю
  4. Підключення до роутера через wifi
  5. Налаштування роутера
  6. Налаштувати роутер Asus RT-N10 через вікно швидкого налаштування
  7. Налаштування роутера через основне меню

Привіт шановні читачі блогу PomKomp.ru. Як я і обіцяв, продовжую розповідати про настройку роутерів різних фірм і моделей. Для того щоб вибрати роутер відповідний вам по функціональності, раджу прочитати статтю який вибрати роутер . Сьогодні ж я хочу розповісти як налаштувати роутер Asus RT-N10 своїми руками.

Якщо ви придбали дану модель, то зробили правильний вибір. Фірма Asus випускає дуже якісну техніку за розумні гроші. Кілька років тому роутери цієї фірми мали безліч програмних і апаратних проблем, але з приходом великої кількості конкурентів, компанії довелося налагодити випуск якісних пристроїв, що дозволило надалі завоювати собі певну нішу в даному сегменті.

Якщо ви придбали дану модель, то зробили правильний вибір

Перед тим як налаштувати роутер Asus RT-N10 своїми руками, хотілося б сказати кілька слів про цю модель. Працюючи майстром з ремонту комп'ютерів мені доводилося стикатися з wifi пристроями різних фірм. Роутер RT-N10 одне з найбільш якісних та доступних пристроїв для організації бездротової мережі в невеликому приміщенні. Пристрій цієї фірми дозволяє створити стійку і досить швидку мережу в своїй квартирі.

Більшість wifi роутерів дуже зрізають швидкість інтернету (зазвичай на половину) проте дана модель дозволяє користуватися інтернетом з такою ж швидкістю, як і при підключенні кабелю в ваш комп'ютер безпосередньо.

Asus RT-N10 має дуже гарний дизайн, завдяки якому він зможе гармонійно вписатися в інтер'єр вашої квартири. Маючи всього одну антену дозволяє роздавати якісний і стійкий сигнал на великі відстані. Роутер Asus RT-N10 дає можливість організувати як бездротову мережу, так і підключити ті пристрої, які не володіють вайфай модулем, але мають можливість підключитися по кабелю Ethernet. Це пристрій володіє чотирма виходами LAN на задній стороні, що дає можливість підключити до чотирьох різних пристроїв. Якщо при покупці роутера ви вирішили повністю позбутися від кабелів, однак системний блок стаціонарного комп'ютера не дозволяє остаточно відключити всі кабелі, то раджу прочитати статтю як підключити стаціонарний комп'ютер до бездротової (wifi) мережі .

Отже, з ознайомчою частиною закінчили, давайте приступимо безпосередньо до налаштування роутера ASUS-RT10N своїми руками.

Якщо ви придбали не новий роутер, а взяли у друзів або знайомих, або привезли з собою при переїзді, то для початку раджу скинути всі налаштування .

підключення роутера

У комплекті до роутера йде кабель живлення, інструкція, інсталяційний диск і кабель типу кручена пара , Для підключення до комп'ютера. Перше, що нам необхідно зробити це визначитися з місцем установки пристрою. Ідеальним місцем розміщення вважається середина квартири, так як радіус зони охоплення рівномірно розподіляється по всьому приміщенню. Бувають ситуації, коли розмістити пристрій в потрібному місці не дозволяє довжина інтернет кабелю. Про те, що необхідно зробити для вирішення цієї проблеми можете прочитати в статті як подовжити інтернет кабель . Також хотілося б сказати, що не завжди є можливість встановити роутер в потрібному місці і якщо після настройки і підключення роутера ви зіткнулися з тим, що в одному з кінців вашої квартири поганий рівень сигналу, то пропоную ознайомитися з можливими способами вирішення ситуації, що склалася в наступних статтях як збільшити зону охоплення wifi мережі і як налаштувати роутер як повторювача .

Отже, ми визначилися з місцем установки і перше, що ми робимо, це підключаємо наш пристрій до розетки живлення і включаємо його натисканням кнопки включення знаходиться на задній стороні роутера в безпосередній близькості до відповідного роз'єму. Після повного завантаження роутера вставляємо інтернет кабель в роз'єм WAN, який також знаходиться позаду. Якщо ви все зробили правильно, то на лицьовому боці повинні загорітися наступні індикатори:

  • Наявність харчування;
  • Робота WiFi модуля;
  • Наявність підключеного кабелю інтернет (лінк).

Наявність харчування;   Робота WiFi модуля;   Наявність підключеного кабелю інтернет (лінк)

Вхід в налаштування

Для того, щоб зайти в налаштування роутера існує два способи:

  1. Підключення до роутера по кабелю (найпростіший спосіб). Для цього нам необхідно скористатися йде в комплекті кабелем типу вита пара і один кінець увіткнути в будь-який вільний роз'єм роутера, а інший кінець в пристрій з якого будемо робити зміну параметрів.
  2. Підключення до роутера через wifi. Бувають такі моменти коли на вашому пристрої немає роз'єм для підключення кручений пари (зустрічається у ноутбуків фірми Apple), тоді настройку будемо робити через бездротову мережу.

Ці два способи дуже схожі, але мають невеликі відмінності.

Підключення до роутера по кабелю

Даний спосіб дозволяє зайти в роутер без пошуку необхідної бездротової мережі і введення додаткових паролів. Все що вам необхідно це перевірити правильність налаштувань властивості в протоколі інтернету версії 4 (TCP / IPv4). Приклад настройки властивостей при підключенні через роутер наведено на малюнку нижче.

Підключення до роутера через wifi

Для того, щоб налаштувати роутер своїми руками через wifi підключення, необхідно провести дещо не хитрих операцій. Перше що потрібно зробити це знайти потрібну бездротову мережу і підключитися до неї. Про те як це зробити читайте в статті як підключитися до бездротової (wifi) мережі . Якщо при підключенні буде запропоновано ввести відповідний пароль, то необхідно його ввести. Назва мережі та пароль найчастіше написані на нижній частині роутера.

Так само як і в першому способі, перевірте правильність властивостей в протоколі TCP / IPv4.
Вважаємо, що всі дії виконані правильно і переходимо до наступного кроку Вхід в налаштування. Для того щоб відкрити микропрограмму вайфай пристрої (для обох способів підключення однаково), необхідно відкрити будь-який з наявних браузерів і в поле введення адреси ввести IP адресу роутера. Зазвичай на даних моделях адреса вказується на нижній частині роутера поруч з назвою мережі та паролем. Виглядає він приблизно таким чином 192.168.1.1. Після введення адреси перед вами має відобразитися вікно введення логіна і пароля. Для роутера даної моделі вони є стандартними логін: "admin", пароль: "admin".

При першому підключенні роутерів фірми ASUS найчастіше таких дій проводити не доведеться так як при відкритті будь-якого браузера програма установки запустить мікропрограму настройки в автоматичному режимі.

Налаштування роутера

Якщо ви потрапили в меню налаштувань роутера через автоматичний запуск, то перед вами відкриється вікно швидкого налаштування. Якщо вам довелося вводити IP адреса і далі поетапно потрапити в меню, то тоді ви побачите головну сторінку прошивки.

Налаштувати роутер Asus RT-N10 через вікно швидкого налаштування

Під час швидкого налаштування вам буде запропоновано зміну декількох пунктів. Перше що запропонує меню, так це зміна базового пароля в панель. Особистої моя порада, не міняйте пароль, а введіть той же, що і при вході (admin), так як в подальшому вам може знадобиться увійти в меню, а пароль ви швидше за все забудете, якщо не запишете в надійному місці. Після кожної виконаної задачі натискайте кнопку далі, що дозволить перейти до наступного пункту.

Наступним етапом необхідно визначити тип підключення, це може бути динамічний або статичний IP адреса. Раджу звернутися в тих підтримку вашого провайдера, він підкаже які конкретно пункти необхідно вибрати і якщо провайдер надає підключення по статичному IP, то він надасть адреси, які потрібно буде вписати у відповідні поля.

І останнє, що необхідно зробити це задати нову назву wifi мережі, яке вам більше подобається і придумати пароль для захисту. Назва мережі може бути абсолютно будь-яким, але має містити тільки латинські букви і цифри. Пароль може бути будь-яким, але повинен бути не менше 8 знаків і не містити кирилиці.

Після того як все буде зроблено, роутер перезавантажиться в автоматичному режимі і тільки після цього змінені настройки вступлять в силу.

Налаштування роутера через основне меню

Якщо після входу в микропрограмму перед вами відобразилося НЕ вікно швидкого налаштування, а повне меню внутрішніх установок роутера, то алгоритм буде трохи інший, але з ним теж не повинно виникнути проблем.

Перше, що необхідно зробити це перейти у вкладку Додаткові настройки / Інтернет, перед вами відобразитися перелік можливих типів підключення. Залежно від того, як ваш провайдер надає послуги інтернет з'єднання, вибираємо той або інший тип підключення. Найчастіше підключення відбувається з використанням динамічного IP адреси. Якщо ж провайдер надає статичний адреса, то вибравши у вкладці Тип підключення саме статику, вам буде необхідно прописати ті дані, які надає ваш провайдер.

Другим кроком ми налаштуємо бездротову мережу і встановимо пароль на wifi , Для захисту підключення. Для цього переходимо у вкладку Бездротова мережа і вводимо наступні дані:

  • SSID (назву бездротової мережі) - як і в першому варіанті настройки, необхідно придумати щось своє, щоб відрізняти вашу мережу від безлічі інших мереж;
  • Метод перевірки - вибираємо WPA2-Personal (найбільш стабільний і захищений метод);
  • Пароль - повинен містити не менше 8 символів і може складатися як з латинських букв, так і з цифр.

Раджу також поміняти канал з Auto на 6-9, це дозволить вам зберегти стабільний зв'язок з вашим роутером і уникнути перешкод від інших роутерів.

Про те для чого необхідно змінювати канал зв'язку і як це може відбитися на роботі вашої wifi мережі, можете прочитати в статті аналіз каналів wifi мережі .

Останнє, що необхідно зробити, це застосувати настройки. Після натискання відповідної кнопки, дочекайтеся повного застосування налаштувань і для вірності перезавантажте роутер (трапляється таке, що встановивши нове обладнання, воно повинно пройти авторизацію на сервері постачальника послуг і станеться перепрівязка мак адреси). Коли ваш роутер налаштований своїми руками перезавантажиться то ви спокійно зможете підключатися до бездротової мережі з будь-якого пристрою.

Трапляються такі ситуації, що під час налаштування виникає необхідність в перепрошивке вашого пристрою , Про те як це зробити можете прочитати в іншій статті.

Сподіваюся, що ця стаття допоможе вам налаштувати роутер ASUS RT-N10 своїми руками. Якщо в ході налаштування виникли труднощі, то всі питання можете залишити в коментарях, де я, або читачі мого чудесного блогу, допоможуть вам у всьому розібратися.

Якщо Вам сподобалася ця стаття, то підписуйтесь на нові і скористайтеся, будь ласка, кнопочками:

СХОЖІ СТАТТІ

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки