Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як вибрати ноутбук

  1. призначення
  2. Габарити, вага і міцність
  3. Швидкість роботи
  4. Зберігання даних
  5. Якість зображення
  6. Операційна система, підключення і зв'язок

Як вибрати ноутбук для навчання, роботи або розваг? Що краще: Macbook або портативний комп'ютер від Acer, Asus, Toshiba, HP? Як правильно підібрати гральний ноутбук ? Читайте в цьому огляді!

призначення

Перш за все визначитеся, з якою метою Вам потрібен ноутбук: чи будете Ви його постійно брати з собою чи ні, скільки годин Ви будете проводити за його екраном і чи потрібен він Вам як робочий інструмент або як ноутбук для ігор . Від відповіді на це питання залежить вибір розміру, швидкості, програм і функцій, а, отже, і ціна лептопа. До речі, якщо Ви - шанувальник продукції Apple, читайте наш спеціальний огляд " Як вибрати ноутбук Apple? ".

Габарити, вага і міцність

Ноутбук зазвичай вибирають для активного використання поза домом, тому такі показники як вага, розмір і міцність надзвичайно важливі. Найбільш комфортним для використання поза домом буде

Швидкість роботи

Будь-який комп'ютер, будь то ноутбук від Acer, Asus, Toshiba, HP, Dell або будь-який інший компанії, буде працювати швидко або повільно в залежності від покоління процесора, кількості ядер і його тактової частоти, а також від обсягу оперативної пам'яті. Показник продуктивності (швидкості роботи) процесора залежить і від його покоління. Найбільш продуктивними будуть портативні комп'ютери з процесорами наступних серій: Intel Core i7, Core i5 або Core i3 або ж A6, A8, і особливо Ryzen для AMD останнього покоління.

Звертаючи увагу на кількість ядер і частоту процесора, слід керуватися принципом «чим більше, тим краще»: чим більше ядер і вище частота, тим вище продуктивність лептопа. Ідеальний ноутбук для навчання, роботи або перегляду інтернет сторінок - це портативний комп'ютер з процесором в 2-4 ядра і тактовою частотою до 2 GHz.

Ігровий ноутбук повинен бути сильнішим - для якісних нових ігор необхідний процесор в 4-8 ядрами і частотою як мінімум 2,5 GHz. Ноутбук з технологією TurboBoost, яка дозволяє збільшити частоту ядер, буде працювати ще швидше.

Об'єм оперативної пам'яті (RAM) показує, як багато завдань ноутбук може виконувати одночасно. Якщо Ви використовуєте лептоп тільки для спілкування, покупок і перегляду сторінок в інтернеті, а також для читання або роботи з текстовими файлами, то Вам цілком вистачить оперативної пам'яті в 2-4 GB. Для роботи, навчання і розваг Вам необхідний ноутбук з RAM 4 GB. Якщо Ви ігроман або обробляєте на комп'ютері велику кількість графічних і музичних файлів, то Вам потрібен ноутбук з оперативною пам'яттю в 8-16 GB.

Зберігання даних

Вибираючи портативний комп'ютер, зверніть також увагу на обсяг жорсткого диска, на якому буде зберігатися вся Ваша інформація і колекція музики, фільмів і фотографій. На даний момент ноутбук може бути з HDD або SDD дисками , Останній з яких новіше, міцніше, значно швидше (наприклад, завантаження операційної системи займе до 10 секунд) і працює майже безшумно. Якщо комп'ютер буде використовуватися Вами тільки для роботи, навчання або розваг, і невеликої особистої колекції аудіо та відео файлів, то Вам цілком вистачить до 500 GB місця. Якщо ж Вам для роботи потрібно зберігати велику кількість інформації, або Ви просто любите комп'ютерні ігри, то Вам слід придивитися до лептопу з об'ємом жорсткого диска від 1 ТБ.

Зрозуміло, для зберігання даних також можна використовувати і інші пристрої, наприклад, флешки, зовнішні жорсткі диски і карти пам'яті. На сьогоднішній день все ноутбуки оснащені роз'ємом для карт пам'яті SD / SDHC або USB, який дозволяє швидко переносити інформацію з флешки або зовнішнього жорсткого диска, і навпаки. Особливо слід звернути увагу на наявність роз'єму USB 3.0, який дозволяє в 10 разів швидше переміщати дані, ніж звичний USB 2.0. Деякі портативні комп'ютери мають звичні нам дисководи для CD, DVD і Blu-ray дисків, які також виступають носіями інформації.

Якість зображення

Портативний комп'ютер використовується нами щодня протягом довгого часу для читання новин, перегляду всіляких фото і відео, а також ігор. Тому, вибираючи ноутбук, важливо звернути увагу на розмір, якість і дозвіл екрана, а також на відеокарту. Саме ці параметри впливають на якість зображення і в кінцевому підсумку - на стан нашого зору.

Вибір розміру екрану залежить від цілей, для яких Вам потрібен ноутбук, тому, що чим більше часу Ви за ним проводите, тим більше повинен бути екран. Портативний комп'ютер з екраном до 13 дюймів ідеально підходить для тих, хто переносить ноутбук з собою з місця на місце і використовує його для розваг або нетривалої роботи з документами. Для комфортного навчання та роботи протягом довгих годин слід доглянути портативний комп'ютер з розмірами екрану від 13-15 дюймів. Ігровий ноутбук вимагає екран від 15 дюймів і більше, саме на такому екрані буде видно всі деталі і нюанси, необхідні також людям, які працюють з графічними програмами.

Лептоп з глянцевим (дзеркальним) екраном покращує яскравість і контрастність зображення, за ним просто доглядати, все плями, відбитки пальців або пил прибираються за допомогою ганчірочки. Тоді як головна перевага матового дисплея - відсутність відблисків на сонці або відображень сторонніх предметів, до того ж, на матовому екрані майже непомітні дрібні подряпини. Ноутбук з сенсорним екраном зручний і простий в управлінні: Ви можете збільшувати картинку або перетягувати іконки пальцями як на смартфоні або планшеті.

Якість зображення безпосередньо залежить від кількості пікселів, тому, вибираючи, керуйтеся принципом - чим більше дозвіл, тим краще картинка. Якщо Ви любите дивитися фільми високої якості або грати в ігри зі складною графікою, вибирайте ноутбук з роздільною здатністю високої чіткості Full HD або навіть більшим.

Також, для вимогливих користувачів особливо добре підійдуть екрани, зроблені за технологією IPS - вони мають кращу передачею кольору.

Ігровий ноутбук або робочий лептоп дизайнера буде відрізнятися від комп'ютера для навчання або роботи перш за все відкритий. Ноутбук для ігор або портативний комп'ютер з такими програмами як Photoshop, Corel або Autocad обов'язково повинен бути з Не вбудована (дискретної) відкритий, яка представляє собою окремий пристрій і не використовує оперативну пам'ять ноутбука. В інших випадках, для перегляду фільмів, роликів або також невигадливих графічних програм, Вам буде цілком достатньо вбудованої відеокарти, наприклад, Intel HD Graphics.

Операційна система, підключення і зв'язок

Не секрет, що ноутбук без операційної системи - всього лише коробка з деталями, абсолютно непристосована до роботи. Без операційної системи робота комп'ютера неможлива. Деякі виробники пропонують портативні комп'ютери без операційної системи (FreeDOS, No OS), тим самим надаючи Вам вибрати відповідну системи і її установку. Однак є ноутбуки з завчасно встановленою операційною системою Windows 10 і Windows 10 Professional , Створеної для Вашої зручності в повсякденних справах і розваг.

Крім звичних нам Wi-Fi і Bluetooth, для виходу в інтернет, підключення колонок або принтера і обміну даними між пристроями, сучасні ноутбуки оснащені також Wi-Di. Wi-Di (Wireless Display) - це бездротовий зв'язок з телевізором, яка дозволяє без всяких проводів відтворювати на широкому екрані телевізора якісні фільми або ролики з лептопа. Якщо портативний комп'ютер буде оснащений роз'ємами VGA і HDMI (для відео з HD і Full HD дозволом), це дозволить підключати його до телевізора або проектора для демонстрації відео з високою якістю. Якщо Ви не уявляєте собі життя без живого спілкування в Skype, вибирайте ноутбук з хорошою вбудованою web-камерою, яка також дозволить Вам вести свій блог і робити якісні фото.

Отже, відповідаючи на питання «як вибрати ноутбук?», Слід дотримуватися наступних простих правил:

Якщо Ви шукайте ноутбук для ігор або обробки на комп'ютері великої кількості графічних і музичних файлів, то Вам потрібен дійсно потужний лептоп:

  • з процесором в 4-8 ядер з частотою як мінімум 2 GHz;
  • з оперативною пам'яттю в 8-16 GB;
  • з об'ємом жорсткого диска від 1 ТБ і обов'язково з встановленим на додачу до нього SSD;
  • з роздільною здатністю високої чіткості Full HD або Ultra HD і Не вбудована (дискретної) відкритий;
  • з екраном від 15 дюймів і вище, а також міцним корпусом;
  • зі встановленою операційною системою Windows 10 Pro, або без попередньо встановленою ОС, якщо Вас інші переваги і є досвід в установці програм;
  • з Wi-Fi, Bluetooth, Wi-Di для швидкісного підключення та обміну даними;
  • з роз'ємами USB 3.0 для підключення додаткових пристроїв пам'яті і з VGA і HDMI для виведення HD і Full HD дозволу на екрані телевізора;
  • з web-камерою, яка також дозволить Вам не тільки наживо спілкуватися в Skype, але і вести свій блог і робити знімки.

Ідеальний ноутбук від Acer, Asus, Toshiba, HP або будь-який інший компанії для навчання, роботи або «перебування» в інтернеті - це звичайний портативний комп'ютер:

  • з процесором в 2-4 ядра і тактовою частотою до 2 GHz;
  • з оперативною пам'яттю в 2-4 GB (для розваг і спілкування в мережі) або 4-6 GB (для роботи або навчання, пов'язаної з обробкою великої кількості інформації);
  • з об'ємом жорсткого диска від 500-999 GB;
  • з вбудованою відеокартою Intel HD Graphics;
  • для активного використання поза домом він повинен бути легким, міцним і невеликим, тобто його екран не повинен перевищувати 15 дюймів, вага - до 2 кг, а корпус краще вибрати алюмінієвий або з міцного пластику;
  • зі встановленою операційною системою Windows 10 і Windows 10 Pro, або без попередньо встановленою ОС, якщо Ви хочете встановлювати програму самі;
  • з Wi-Fi, Bluetooth і Wi-Di (якщо Ви любите кіно на широкому екрані);
  • з роз'ємами USB 3.0, VGA і HDMI (для відео з HD і Full HD дозволом) для швидкісного підключення та обміну даними;
  • з web-камерою, яка також дозволить Вам спілкуватися через Skype, вести свій блог і робити якісні фото.
Отже, відповідаючи на питання «як вибрати ноутбук?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки