Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Найнадійніші ноутбуки в 2019 - поради щодо вибору, рейтинг надійності

Доброго часу доби Доброго часу доби!

Мені складно судити про інших, але поломку свого першого ноутбука я запам'ятав надовго, і подальшу "тяганина" з ремонтом (ех, а це було вже більше 15 років тому, тоді і ноутбуки то не користувалися таким попитом, і сертифікований сервіс по ремонту був 1 на все місто ...).

З тих пір було багато чого, але тепер підсвідомо при покупці ноутбука (і будь-який інший техніки) - шукаєш і хочеш вибрати модель одну з найнадійніших на ринку, щоб не втрачати часу, нервів і грошей при наступних проблемах з ремонтом.

У цій статті постараюся вказати, на що потрібно звернути увагу, щоб вибрати ноутбук, який не повинен доставити багато проблем при подальшому використанні. Сподіваюся, інформація стане в нагоді більшості при покупці і виборі пристрою ...

***

1) Виробник, рейтинг надійності

Думаю, це питання один з найбільш трепетних. Зараз десятки виробників, у всіх свої плюси / мінуси, різні лінійки моделей пристроїв, різні цінові категорії. Відразу зазначу, що того, що не ламається - в принципі немає! Зламатися може ноутбук будь-якої марки і модельного ряду. Однак, є статистика!

Наприклад, компанія SquareTrade провела статистичне дослідження на прикладі 30 000 ноутбуків різних марок (варто зазначити, що термін експлуатації обмежувався 3-ма роками).

Так ось, результати статистики наступні (див. Скрін з рейтингом нижче):

  1. найнадійніші виробники: Asus, Sony, Toshiba;
  2. найбільш ненадійні: HP, Acer.

Рейтинг надійності ноутбуків складений компанією SquareTrade

В принципі, я не завжди довіряю різним зарубіжним статистикам, але як не дивно вона збігається з моєю особистою думкою, а також думкою моїх знайомих і колег, які ремонтують подібну техніку (і думаю, що в цілому вона об'єктивна!).

Про це, до речі, я висловлювався в цій статті: https://ocomp.info/kak-vyibrat-noutbuk.html

Цитата зі статті:

  • HP - є дуже багато привабливих моделей. Як правило, у них у одних з перших з'являються ноутбуки з новим поколінням процесорів за демократичними цінами. Великий вибір різних варіантів компонування. Однак! Не знаю чому, але 4-5 з 10 ноутбуків, які несуть в ремонт, це пристрої цього виробника (особливо виділяється серія Pavilion, Envy). Дуже ненадійні, і я б рекомендував просто уникати ноутбуки цього виробника (принаймні, найближчим часом ☺);
  • Acer - у цього виробника теж дуже широкий вибір недорогих і середньо-цінових пристроїв. Однак, відразу зазначу, що у Acer часто спостерігаються проблеми з охолодженням (тим більше, на ноутбуках з AMD процесорами). Як наслідок, через це часто спостерігається перегрів, "згорають" мости, здуваються конденсатори, а лінійка Acer Packard Bell - взагалі не вилазить з рем. майстерні (Aspire краще, але не на багато. До того ж, вони не зручні в обслуговуванні).

Однак на захист HP хочеться додати. Що останнім часом у них з'явилися парочка лінійок, яка змушує звернути на себе увагу. Йдеться про Spectre і ProBook (починаючи з 5 серії). Ноутбуки хоч і не без недоліків, але їх надійність стала куди вище, ніж у серій Pavilion або Envy. А у ProBook є дуже зручні кришечки для швидкої установки ОЗУ, жорсткого диска, SSD M.2 (укупі з високою продуктивністю).

*

2) Процесор (AMD або Intel)

Цей одвічна суперечка не хотілося б чіпати, але доведеться Цей одвічна суперечка не хотілося б чіпати, але доведеться . Я зараз не беру до уваги продуктивність, ціну та інші характеристики - порівнюю тільки надійність.

На мій погляд, найкраще вибрати що-небудь з модельного ряду процесорів Intel Core i3, i5, i7 (починаючи з 7 покоління (наприклад, i5-7200U - це 7-е покоління)).

Оновлено 3.01.2019. Сьогодні на ринку стали з'являтися ноутбуки з процесорами AMD Ryzen 5 2500U, AMD Ryzen 7 2700U. Судячи з тестів - показують вони досить непогану продуктивність. Однак, співати "дифірамби" поки рано (тобто ті ж проблеми з температурою і шумом) ...

Чому саме їх:

  1. по-перше, процесори Intel не так сильно гріються, як AMD (а адже кожна третя поломка ноутбука пов'язана з перегрівом. У компактному корпусі навіть зайві 5-10 градусів істотні!);
  2. по-друге, тому що температура AMD в середньому вище - то для їх охолодження потрібен більш потужний кулер (а значить ваш ноутбук буде сильніше шуміти). До того ж, в літню спекотну погоду - вбудованого кулера часто починає не вистачати і пристрій перегрівається;
  3. по-третє, за статистикою - ноутбуки з процесорами Intel надійніше і працюють довше;
  4. по-четверте, процесори Intel більш енергоефективні * (в розрахунок AMD Ryzen 5 2500U, AMD Ryzen 7 2700U поки не беру), що означає ваш ноутбук пропрацює більше часу від акумуляторної батареї (в тому числі виділяється менша кількість тепла);
  5. по-п'яте, зараз більшість ноутбуків у продажу йдуть з процесором Intel (тобто є з чого вибрати).

*

3) Відсутність дискретної відеокарти

З одного боку, добре, коли в ноутбуці є дискретна відеокарта - можна пограти в різні ігри, він більш продуктивний. Але з іншого - її наявність знижує надійність.

Справа в тому, що кожен третій перегрів ноутбука пов'язаний з відеочіпом. Нерідко, коли банальна пил, що осів за півроку на радіаторі і вентиляційних отворів, є причиною того, що температура підскакує на десяток градусів і відеокарта приходить в непридатність (найчастіше трапляється в літню спекотну погоду).

Тому, якщо дивитися з критерію надійності - то вибирайте ноутбук з інтегрованою (вбудованої) відкритий (без дискретного відеоадаптера).

Наприклад, зараз майже кожен третій ноутбук йде з інтегрованою відеокартою Intel HD. Багато хто вважає, що вона взагалі не годиться для ігор, але це не так. Її можливостей вистачить для багатьох навіть сучасних ігор, якщо, звичайно, ви готові пограти на низьких налаштуваннях. Див. Огляд можливостей вбудованої відеокарти Intel HD - https://ocomp.info/intelhd-videokarta-potyanet-li.html

*

4) Корпус

Найбільш популярними матеріалами для корпусу ноутбука - є пластик і метал (найчастіше сплав алюмінію). З точки зору надійності, зрозуміло, я б рекомендував вибирати алюміній. Чому?

  1. по-перше, він більш міцний: не хрумтить, не прогинається, подряпати його складніше, він не тріскається, його не можна проткнути і т.д .;
  2. по-друге, він сприяє більш хорошому теплообміну (тобто ймовірність перегріву нижче);
  3. по-третє, при сильному нагріванні від нього немає запаху, який часто буває від пластмаси (наприклад, в літню спекотну погоду).

Відразу зазначу, що ноутбук з алюмінієвим корпусом коштує дорожче, ніж з пластиковим (іноді на порядок).

*

5) Гарантійний термін

Мало хто з покупців ноутбуків звертає на термін гарантії. Найчастіше, він дорівнює 1 року.

Однак, приблизно 10-15% ноутбуків на ринку продаються з гарантією на 2 роки, а 2-3% з терміном гарантії на 3 роки! Причому, це не якась там розширена гарантія магазину, що купується за окрему плату.

Тут скажу так: як правило, більш тривалий термін гарантії дають на більш якісну техніку. І якщо виробник дає 2 роки гарантії на якусь свою лінійку ноутбуків - швидше за все, цей термін вона відпрацює без проблем (інакше, просто не вигідно)!

Термін гарантії допомагає побічно визначити більш якісний товар, і зробити вибір навіть тим користувачам, хто погано розбирається у всіх цих залозках. Якщо вже щось і трапиться з ноутбуком після покупки - то на 2-3 роки вам забезпечений безкоштовний ремонт.

*

6) Підсумки. На які моделі звернути увагу в 2019 р

  1. З бюджетних і недорогих ноутбуків - порекомендував би ASUS X55A, Lenovo B50 70;
  2. Дорожчі, середньо-цінового діапазону - ASUS ZenBook UX310, ASUS ZenBook UX410, HP ProBook (починаючи з 5-ї серії!);
  3. Також звернув би увагу на серії: Dell Latitude (5470 серія), HP Spectre (x360), Lenova Yoga і Lenovo ThinkPad (не плутати з лінійкою IdeaPad, де навіть додати ОЗУ - проблема, тому що часто немає слотів!).
  4. Цікаві лінійка у Acer - Swift 3, але на мій скромний погляд, у цієї марки досі проблема з охолодженням, і нерідко ЦП просто скидає частоти (через перегрів), не забезпечуючи заявлені виробником значення.

Взагалі, в цілому, підбиваючи підсумки, порекомендував би дотримуватися наступних критеріїв:

  1. ноутбук на базі процесора Intel i3, i5, i7. Бажано не нижче 7-го покоління (наприклад, Intel Core i5- 7 200U - це сьоме покоління, см. На першу цифру), а краще "задивлятися" вже на 8-е Whiskey Lake 😉;
  2. тільки інтегрована Intel HD відеокарта;
  3. звертайте увагу на виробника і, головне, модельний ряд (тому що є вкрай вдалі, а є вкрай невдалі моделі ноутбуків навіть у одного і того ж виробника!);
  4. диск: бажано наявність SSD M2 PCI-e (це не тільки більш висока швидкість, але і велика захист від вібрацій і ударів, тому що SSD до них більш стійкі);
  5. наявність хоча б 6 ГБ оперативної пам'яті.

*

На цьому все 👣. Доповнення і критика по темі вітаються.

Успіхів!

Перша публікація: 7.08.2019

Стаття відкоригована: 3.01.2019

Інші записи:

Чому?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки