Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як прискорити роботу ноутбука

  1. Отримуйте анонси нових статей прямо на пошту

Багато з тих, хто купив ноутбук, рано чи пізно стикаються з нестачею пам'яті, короткочасним зниженням продуктивності або ж «повноцінними гальмами» Багато з тих, хто купив ноутбук, рано чи пізно стикаються з нестачею пам'яті, короткочасним зниженням продуктивності або ж «повноцінними гальмами». І тоді настає час модернізувати ПК. Купівля нового комп'ютера може вийти в копієчку, а модернізація за порівняно невелику вартість дозволить не тільки привести його в норму, але і значно поліпшити продуктивність.

Вся справа в тому, що апаратні вимоги програм ростуть з року в рік, та й кількість самих програм на комп'ютері безперервно збільшується. Плюс до всього слід додати «жадібність» маркетологів, які ставлять найпродуктивніші і ємні компоненти тільки в дорогий модельний ряд. Часом додати пам'яті або поставити жорсткий диск більшої ємності буде коштувати виробнику сущі копійки, проте ви не зустрінете такі компоненти з середньому і нижчому модельному ряді. Інакше, хто буде купувати ноутбуки за 40-50 тисяч рублів.

Модулі пам'яті SO-DIMM компактного розміру для ноутбуків
Модулі пам'яті SO-DIMM компактного розміру для ноутбуків. Установка додаткової пам'яті дозволяє відмовитися від підкачки і побороти задума комп'ютера

Наприклад, модуль пам'яті в 4 Гбайт, що дозволяє розширити ємність оперативної пам'яті в 2-3 рази (в залежності від моделі) коштує близько тисячі рублів, що становить кілька відсотків від сумарної вартості нотбука. І це - в роздріб, а виробнику при масових поставках вона обійдеться значно дешевше. Але моделі з таким розміром оперативки можна зустріти лише в комп'ютерах від 30-40 тис рублів.

Так що, майже будь-який користувач все одно приходить до думки про апгрейд (модернізації) свого електронного друга.

На відміну від настільного ПК, що має модульну схему і дозволяє легко міняти і додавати компоненти, у мобільних комп'ютерів все елементи розпаяні на одній платі необхідної форми. Заміні піддаються лише оперативна пам'ять і жорсткий диск, та й то не завжди - наприклад в ультрабуках, що мають невелику товщину, навіть ці компоненти распаиваются на материнській платі і апгрейду не піддаються.

Установка додаткового модуля пам'яті в ноутбук
Установка додаткового модуля пам'яті в ноутбук.
Процедура займає не більше 3-4 хвилин.

І якщо з оперативною пам'яттю все просто - потрібно лише докупити модуль потрібного обсягу і встановити його у відповідний відсік, при необхідності замінивши існуючий, то з накопичувачами інформації все набагато цікавіше.

Порівняння жорсткого диска і твердотільного накопичувача
Порівняння жорсткого диска і твердотільного накопичувача. Зовні вони нічим не відрізняються і мають ідентичні розміри.

Але всередині два типи пристроїв відрізняються кардинально.

Перше що приходить в голову - встановити SSD замість звичайного жорсткого диска. Це розумна ідея - твердотільний накопичувач дозволить значно прискорити завантаження комп'ютера й запуск програм. Все це буде відбуватися настільки жваво, що через деякий час ви будете дивуватися, як раніше без цього обходилися. Наприклад, повне завантаження буде здійснюватися за 10-15 секунд, а запуск програм майже миттєво.

Порівняйте швидкості SSD і HDD і все відразу стане ясно. Більш того, SSD можна встановлювати навіть в застаріваючий порт SATA II (Читай - в ноутбук не найпершою свіжості) - це хоч і знизить продуктивність, але незначно, і відрив від традиційного HDD все одно буде величезний .

Але SSD мають і мінуси, головний з яких - невисока ємність накопичувача. У той час як в ноутбуки середньої цінової категорії встановлюють HDD об'ємом 500-750 Гбайт, SSD подібною вартості матиме ємність 120-128 Гбайт. Крім того, за правилами експлуатації для тривалого терміну служби на SSD слід залишати від 30 до 50 відсотків вільного місця.

Оптичний привід витягнутий з ноутбука
Оптичний привід витягнутий з ноутбука.
DVD-ROM має стандартні розміри і уніфікований роз'єм mini SATA

Замість нього встановлюється контейнер для HDD

Але якщо при установці SSD вам не хочеться втрачати величезний простір жорсткого диска, можна піти на хитрість. У магазинах продаються контейнери для HDD, що встановлюються на місце оптичного накопичувача. Тобто, виймається DVD-ROM, і замість нього монтується контейнер, в який попередньо встановлений жорсткий диск, який залишився після заміни на SSD.

Таким чином, вам вдасться одночасно використовувати твердотільний накопичувач для блискавичного запуску системи і програм, і ємний жорсткий диск для особистих файлів - документів, відеозаписів і т. П.

На мою думку, цей хід виправданий. Приводом оптичних накопичувачів користуються вкрай рідко. Згадайте, коли ви останній раз програвали або записували компакт-диск. Але навіть якщо виявиться, що DVD-ROM вам хоч і рідко, але потрібен - не біда. На прилавках магазинів є перехідники, що дозволяють підключити DVD-привід до комп'ютера по USB. Це дозволить використовувати привід не тільки на даному комп'ютері, але і на будь-якому іншому.

Адаптер для ізвелеченного з ноутбука оптичного приводу
Адаптер для ізвелеченного з ноутбука оптичного приводу. Тепер його можна використовувати на будь-якому комп'ютері в якості зовнішнього пристрою.

Може здатися, що овчинка не варта вичинки - занадто багато компонентів потрібно купувати. Але це не так. Єдиний дорогий компонент - SSD. Давайте порахуємо.

  • SSD ємністю 128 Гбайт - близько 3000 руб.
  • Жорсткий диск - залишиться після заміни SSD - 0 руб.
  • Контейнер для жорсткого диска, що встановлюється замість DVD-приводу - 600 руб.
  • Перехідник для підключення DVD-приводу через порт USB - 400 руб.

Разом близько 4000 руб. Тобто за ці гроші ви отримаєте швидкий і продуктивний комп'ютер з твердотілим накопичувачем, який зазвичай ставлять в ноутбуки дорожче 35-40 тис. Рублів. При цьому ви не втратите місткість жорсткого диска, а також залишиться можливість користуватися DVD-приводом.

Єдине, від чого хотілося б застерегти - не встановлюйте SSD в ноутбук з операційною системою Windows XP - вона не підтримує TRIM (та й взагалі вже морально застаріла), це призведе в швидкої деградації SSD - його продуктивність впаде, а термін служби значно скоротиться. І друге - залишайте достатньо вільного місця на SSD - я рекомендую половину накопичувача - при таких параметрах його швидкість буде близька до максимальної.

Контейнер HDD для підключення через порт USB
Контейнер HDD для підключення через порт USB

У разі, якщо комп'ютер не володіє DVD-приводом, єдиний вихід використовувати що залишився після заміни SSD жорсткий диск - купити контейнер HDD, що підключається по USB. Зазвичай він має невисоку вартість. Встановлюєте хард в такий контейнер і зовнішній мобільний вінчестер завжди з вами. Втім, при необхідності можна купити і зовнішній DVD-привід.

Зовнішній DVD привід
Зовнішній DVD привід.
Підключається за допомогою порту USB

Купівля додаткового модуля пам'яті обійдеться вам ще дешевше - приблизно в 1000-1500 руб. При наявності досить кількості пам'яті файл підкачки можна відключити, що позбавить вас від «задумі» комп'ютера при великій кількості запущених додатків.

Таким чином, при досить помірною сумі (до 15-20% від вартості ноутбука) ви зможете отримати продуктивність властиву тільки дорогий категорії комп'ютерів. Після такої модернізації ноут застаріє нескоро і при належному зверненні буде приносити задоволення від роботи ще багато років.

Отримуйте анонси нових статей прямо на пошту


Схожі матеріали:

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки