Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Пришестя Великого Брата

Ларрі Пейдж і Сергій Брін. Спочатку окупували інтернет, потім націлилися на ринок комп'ютерів

Коли-небудь Google завоює світ. Цьому можуть перешкодити тільки захоплення Землі інопланетянами і підступи конкурентів, точніше, єдиного серйозного конкурента - компанії Apple.

Спочатку Google домігся практично повної монополії в області інтернет-пошуку, потім почав поступово розвивати інші послуги. Колосальним успіхом користуються поштова служба Gmail, сервіс для редагування документів Google Docs, онлайн-карти Google Maps, мережеві щоденники Blogger.com і багато інших сервісів. Випущений в 2008 році браузер Google Chrome захопив близько 7% ринку браузерів, сьогодні їм користується близько 30 млн чоловік.

У 2008 році був випущений перший телефон з операційною системою Android, створеної Google. На перший погляд такого успіху, як у Apple з її iPhone, не було. З іншого боку, на дворі 2010 рік, і свої телефони на Android випускають більшість виробників, включаючи Motorola, HTC, Samsung і LG. В першу чергу Android "з'їдає" частку ринку у Windows Mobile.

На такий же результат Google розраховує і після виходу свого нового продукту - операційної системи Chrome OS. Інтрига в тому, що система, призначена для використання в дешевих нетбуках з низькою продуктивністю, являє собою, по суті, один лише браузер Chrome, а всі програми підміняються сервісами Google.

Дешеві нетбуки вже сьогодні продаються в мільйонних кількостях, і спроба Google захопити цей ринок підливає масла в вогонь дискусії про те, добре чи погано, що є компанія, яка намагається монополізувати інтернет. Однак на цьому моменті ми не будемо детально зупинятися - ця дискусія аж надто близька по духу до розмов на тему "хто вбив Кеннеді" і "так, що інопланетяни допомогли американцям долетіти до Місяця". Натомість спробуємо розглянути детальніше саму Chrome OS і що протиставляють Google конкуренти.

GOOGLE: браузер переростає в операційну систему


Мінімалізм. Google вважає, що користувачам вистачить браузера і декількох ярликів

Отже, що таке Chrome OS? Це нова операційна система від Google, яка призначається для використання на портативних комп'ютерах, в першу чергу на дешевих нетбуках. Chrome OS - безкоштовна система, побудована на ядрі Linux з відкритим вихідним кодом. Іншими словами - це протилежність закритою операційної системи Microsoft Windows. І, як наслідок, нетбуки на Chrome OS (ряд експертів вже запропонували для них назву - "хромбукі") будуть дешевші, оскільки виробникові не потрібно буде платити Microsoft ліцензійні відрахування.

Chrome OS буде мати ще одна істотна відмінність від конкурентів - швидкість роботи. Справа в тому, що система буде являти собою, по суті, один лише браузер. Роль програмних пакетів будуть виконувати онлайнові сервіси Google, які добре знайомі мільйонам користувачів. Так, замість офісного пакету (звичайних Word і Excel) буде використовуватися сервіс онлайнового редагування документів Google Docs. Роль поштової програми, природно, візьме на себе чи не найпопулярніший поштовий сервіс планети Gmail. Для перегляду і зберігання фотографій буде використовуватися Picasa.

Що це означає на практиці? А то, що система буде завантажуватися на нетбуці в лічені секунди, а потім пропонувати користувачеві просто працювати в інтернеті - з файлами, що лежать на серверах Google. Безперечних плюсів тут два - швидкість роботи всієї цієї системи і фактична неможливість втрати даних, оскільки Google має багаторазове дублювання серверів, і випадків втрати інформації ще ніколи не було.

Істотний мінус такого підходу на перший погляд полягає в тому, що система зав'язана на інтернеті і не може бути використана при відсутності з'єднання з мережею. Проте це не зовсім так. Google ще в минулому році поступово почав впроваджувати в свої мережеві послуги можливість роботи в оффлайн, т. Е. Без інтернету. Скажімо, якщо в процесі роботи з документом мережу пропадає, користувач може продовжувати редагування, файл буде зберігатися на його комп'ютері, а як тільки з'єднання буде відновлено, файл збережеться в онлайні.

Серед інших претензій до ще не вийшла системі можна згадати питання безпеки даних. Мовляв, довіряючи Google свою інформацію, ви не дбаєте про її конфіденційності. У зв'язку з цим особливо зловтішаються прихильники Microsoft, однак тут слід відразу зауважити, що Google спочатку орієнтує свою розробку на простих користувачів, а не на корпоративний сегмент. Раз мільйони людей сьогодні не бояться довірити свої файли Google, то чому вони раптом повинні почати боятися робити це завтра?

Відомо, що засновник Microsoft Білл Гейтс, почувши про плани Google з приводу своєї операційної системи, поспішив заявити, що "це буде ще одна варіація Linux, в якій немає нічого нового". В українському представництві Microsoft автору цієї статті сказали: "Про Chrome OS нам говорити поки нічого, оскільки системи ще немає".

І хоча система дійсно поки існує лише у вигляді попередніх бета-версій, експерти вже сформували приблизний "портрет" типового нетбука з операційною системою Chrome OS, який надійде в продаж у другій половині нинішнього року. І ці характеристики, якщо, звичайно, вони не дуже перебільшені в інтернет-джерелах, вражають. Особливо якщо пам'ятати, що Google планує продавати такі нетбуки за ціною близько $ 300.

Отже, мова йде про нетбук на платформі Tegra компанії NVIDIA, добре знайомої українським користувачам - комп'ютери приблизно половини з яких оснащені відеокартами цієї компанії. У "хромбука" буде 10-дюймовий сенсорний дисплей з підтримкою технології multitouch (можливість реакції на одночасне натискання декількома пальцями, як в Apple iPhone). Для зберігання інформації будуть використовуватися твердотільні накопичувачі SSD, а не звичайні жорсткі диски, які бояться ударів і струсів. Може йтися про обсяг до 64 Гб на першому етапі. Що стосується оперативної пам'яті, то її обсяг складе, швидше за все, 2 Гб. Ну і, звичайно, нетбук буде оснащуватися підтримкою всіх мислимих стандартів бездротового зв'язку - WiFi, Bluetooth і 3G.

Очевидно, що далеко не всі виробники підтримають ініціативу Google - багато хто залишиться вірними Microsoft. Однак можна з упевненістю стверджувати, що на "залізі" однакової конфігурації Chrome OS буде працювати значно швидше, ніж Windows 7, вже хоча б тому, що це різновид Linux.

ТЕСТ: ПРОСТОТА CHROME OS вражаючі


Цей логотип скоро стане звичним для мільйонів

Автор статті тестував Chrome OS на нетбуці ASUS Eee PC 901. Ця модель досить популярна серед українських користувачів. Єдиною зміною конфігурації в порівнянні з тією, яка доступна в магазині, в даному випадку був збільшений обсяг оперативної пам'яті (з 1 до 2 Гб).

В даний момент в інтернеті доступні кілька версій майбутньої операційної системи. Деякі можна запускати на комп'ютерах з Windows і Mac OS X за допомогою віртуальної машини, є і версії, які записуються на USB-флешку, яка потім використовується як завантажувальний диск. Автор протестував обидва варіанти.

Головний висновок - система мінімалістично до неможливості. Після завантаження користувач бачить просто браузер Chrome і має можливість увійти в сервіси Google. Ось, власне, і всі можливості системи. Але це якраз і вражає. У такій системі нічому ламатися, виснути і заподіювати інші проблеми для користувачів. Віруси системі теж не загрожують, все-таки це Linux, а не дітище Microsoft.

У гри на такій системі теж не пограєш, хіба що в мережеві. Неможлива і установка власних програм. Google свято вірить в силу "хмари" - тих самих серверів в інтернеті, які будуть обслуговувати всі запити користувачів. Основне завдання останніх, за задумом Google - забезпечити себе постійним доступом в інтернет. З урахуванням наявності в майбутніх "хромбук" модуля стільникового зв'язку 3G завдання видається не такою складною. Така можливість є у українських користувачів вже сьогодні.

APPLE ПРОТИ GOOGLE: випуск планшетів


Революція. Сенсорний планшет Apple може поховати нетбуки як клас

Середа 27 січня нинішнього року може бути, а може і не бути датою нової революції в комп'ютерній індустрії. Справа в тому, що на цей день компанія Apple запланувала презентацію своїх новинок, серед яких, на думку багатьох експертів, може бути і довгоочікуваний інтернет-планшет.

Міфічний пристрій, активно обговорюване в інтернеті вже добрих півроку, судячи з усього, буде являти собою "великий iPhone". Гаджет буде працювати під керуванням тієї ж операційної системи, дозволить встановлювати такі ж програми, яких в інтернет-магазині App Store вже сотні тисяч. Експерти також прогнозують наявність модуля зв'язку 3G.

Кілька днів тому ряд інтернет-видань опублікували непідтверджену інформацію про те, що Apple веде переговори з найбільшими медіахолдингами США про те, щоб користувачі планшета отримували доступ до кращих американським газетам і журналам. Крім того, iPhone став великою ігровою платформою, в деякому роді конкуруючої з Playstation від Sony і Xbox від Microsoft. Планшет з більшою діагоналлю екрана ще більше загострить конкуренцію Apple з Sony і Microsoft.

Але найголовніше в іншому. Планшет повинен розвинути почату iPhone тенденцію. Через рік після виходу першого iPhone глава Apple Стів Джобс з гордістю констатував, що 95% користувачів використовують мобільний інтернет. Планшет буде ще більш зручним пристроєм для того, щоб виходити в інтернет, де б ви не знаходилися.

Таким чином, можна констатувати, що Apple, так само, як і Google, вірить в те, що майбутнє інтернету - за портативними пристроями, і веде війну за контроль над їх ринком.

NOKIA: ТЕЖ БОРЕТЬСЯ ЗА МОБІЛЬНИЙ ІНТЕРНЕТ


Дебют. Nokia вдало вийшла на ринок нетбуків

Nokia - це не тільки мобільні телефони. Компанія вже намагалася випускати інтернет-планшети, втім, не добившись великого успіху, і комунікатори - з великим успіхом. У вересні 2009 року Nokia анонсувала свій перший нетбук, який отримав назву Booklet 3G. Новинка стала одним з найбільш обговорюваних гаджетів року.

Нетбук з 10-дюймовим екраном має алюмінієвий корпус і чималу вагу - 1,2 кг. При цьому дизайн, чимось нагадує дизайн ноутбуків Apple, можна назвати більш ніж вдалим.

Відмітна риса нетбука - відсутність порту Ethernet для підключення локальної мережі. Фіни свідомо позиціонують нетбук як виключно мобільний пристрій. Новинка також демонструє виняткову час автономної роботи - більше 10 годин на звичайному офісному режимі і близько 6 годин при перегляді відео. На ринку є всього кілька конкуруючих пристроїв з аналогічним часом роботи.

Нетбук працює під управлінням Windows 7 з передвстановленим пакетом нокіевскій програм Ovi Suite. Можна також відзначити вбудований модуль супутникової навігації GPS і можливість роботи з нокіевскій картами Ovi Maps.

Вартість нетбука в Європі становить близько 600 євро, він продається з підключенням до безлімітних тарифних планів європейських операторів. Передбачається, що покупці просто не будуть вилазити з інтернету.

Перший нетбук Nokia вийшов дуже вдалим, можна очікувати, що компанія продовжить рух в цьому напрямку, а значить, що крім Google і Apple, є ще й третій гігант IT-галузі, який має намір боротися за мобільний інтернет. Не виключено, що Nokia в наступних пристроях такого роду відмовиться від Windows на користь власної операційної системи.

МАЛЕНЬКІ НОУТБУКИ: з нетбуком МЕРЕЖА ЗАВЖДИ ПІД РУКОЮ

Епоха нетбуків почалася з творчості тайванської компанії ASUS. У 2007 році тайванці випустили на ринок досить дивний пристрій під назвою Eee PC 701. Це був маленький ноутбук з екраном діагоналлю всього 7 дюймів. Принадність пристрою полягала в його дивовижною компактності - маленьких розмірах і вазі менше 1 кг. При цьому гаджет був справжній комп'ютер з Microsoft Windows XP і можливістю підключення до інтернету за допомогою модуля WiFi.

Тільки в 2007 році було продано 300 тис. Таких пристроїв. Конкуренти кинулися в погоню за ASUS, сформувавши цілу індустрію пристроїв, які отримали назву "нетбуки". Тим самим підкреслювалося, що ці портативні пристрої призначалися в першу чергу для доступу до інтернету. 2008 рік приніс масу нових нетбуків, їх функціональні воможность поступово розширювалися. У 2009 році намалювався остаточний портрет нетбука - не особливо продуктивний, але економічний процесор Intel Atom, один, в кращому випадку два гігабайти оперативної пам'яті. На більшу частину нетбуків встановлюють традиційні жорсткі диски, набагато менше моделей сьогодні продаються з флеш-пам'яттю. Більшість сучасних нетбуків мають діагональ екрану 10 дюймів. Переважна більшість нетбуків працює під управлінням Windows, є моделі з різними варіаціями Linux.

Саме на сегмент нетбуків націлені зусилля Google по просуванню своєї операційної системи. Нетбуки дешевше не тільки ноутбуків, але і настільних комп'ютерів. Для користувачів, які не вирішують складних завдань ( "важкі" ігри, Photoshop), нетбук часто виявляється прийнятним вибором при покупці комп'ютера. Для багатьох нетбук є єдиним комп'ютером в будинку. Якщо Google тимчасово пропишеться в цьому сегменті, мільйони користувачів незабаром будуть бачити інтернет виключно крізь призму гугловських онлайнових сервісів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Що це означає на практиці?
Раз мільйони людей сьогодні не бояться довірити свої файли Google, то чому вони раптом повинні почати боятися робити це завтра?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки