Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд бюджетного смартфона Xiaomi Redmi 6A з пристойними можливостями для своєї ціни

  1. Основні характеристики Xiaomi Redmi 6A
  2. екран
  3. Камера
  4. Телефонна частина і комунікації
  5. Програмне забезпечення та мультимедіа
  6. продуктивність
  7. Теплоснімкі
  8. відтворення відео
  9. Час автономної роботи
  10. підсумок

Xiaomi оновила свій найдоступніший смартфон - дуже популярний в минулому сезоні Xiaomi Redmi 5A. Йому на зміну прийшов новий бюджетний мобільний апарат компанії, Xiaomi Redmi 6A, і у нього є всі шанси побити рекорд свого попередника. По крайней мере, в категорії «до $ 100» це одне з найцікавіших пропозицій.

Основні характеристики Xiaomi Redmi 6A

  • SoC MediaTek Helio A22, 4 ядра ARM Cortex-A53 @ 2,0 ГГц
  • GPU PowerVR GE8320 до 650 МГц
  • Операційна система Android 8.1, MIUI
  • Сенсорний дисплей IPS 5,45 ", 1440 × 720 (18: 9)
  • Оперативна пам'ять (RAM) 2 ГБ, внутрішня пам'ять 16 ГБ
  • Підтримка microSD (до 256 ГБ)
  • Підтримка Micro-SIM (2 шт.)
  • Мережі GSM / WCDMA
  • Мережі LTE Cat.7 1, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 38, 40
  • Wi-Fi 802.11b / g / n (2,4 ГГц)
  • Bluetooth 4.2
  • NFC немає!
  • GPS, A-GPS, ГЛОНАСС, BeiDou
  • Micro-USB
  • Аудіовихід 3,5 мм
  • Основна камера 13 Мп, f / 2,2, автофокус; відео 1080р
  • Фронтальна камера 5 Мп, f / 2,0, фікс. фокус
  • Датчики наближення, магнітного поля, акселерометр
  • Акумулятор 3000 мА · год
  • Розміри 148 × 72 × 8,3 мм
  • Маса 145 г

Зовнішній вигляд і зручність використання

Xiaomi Redmi 6A отримав повністю пластиковий обтічний корпус з дуже простим дизайном без художніх шедеврів. Задня частина й боковини прикриті єдиним пластмасовим коритцем, передня панель - звичайним плоским склом без 2.5D-ефекту.

Поверхня пластика матова, відбитків пальців на ній не видно, в руці апарат утримується на рідкість надійно. Такий смартфон можна не побоюватися упустити, та й чохол йому, мабуть, не потрібен.

До якості виготовлення і збірки претензій немає, все чітко підігнано, при стисненні корпус не скрипить і не люфтить.

До якості виготовлення і збірки претензій немає, все чітко підігнано, при стисненні корпус не скрипить і не люфтить

Камера на тильній стороні випирає за межі поверхні, смартфон лежить на столі нестійкий, погойдується при дотиках до екрану. Спалах розміщена тут же, вона одинарна, середньої яскравості.

Сканера відбитків пальців у смартфона немає (сьогодні це рідкість навіть для самих бюджетних пристроїв), а у фронтальної камери немає свого спалаху.

Апаратних навігаційних кнопок у смартфона теж немає, проте під екраном при цьому залишено досить багато пустого місця. Втім, виглядає це симетрично, смартфон ні в якому разі не претендує на рекорди по «Безрамковий».

До бічних апаратним клавішах претензій немає: вони грамотно розміщені на одній грані, хід мають пружний і виразний, кнопки великі і добре намацуються наосліп.

На лівій боковині встановлений стандартний гібридний роз'єм для двох карт Nano-SIM, одну з яких можна замінити на карту пам'яті. Підтримується гаряча заміна карток.

На верхньому торці - тільки 3,5-міліметровий аудіовихід на навушники.

На нижньому можна знайти мікрофон і роз'єм Micro-USB.

Дивно, але динаміка в нижньому торці теж немає: тут чомусь застосували застарілий варіант розміщення динаміка ззаду, тому звук лежачого «на спинці» смартфона, природно, глушиться. Дивне і нічим не обгрунтоване рішення.

Xiaomi Redmi 6A доступний в чотирьох різних кольорах корпусу: крім сірого і золотистого також є більш яскраві блакитний і рожевий забарвлення. Захисту від води і пилу смартфон не отримав.

екран

Смартфон Xiaomi Redmi 6A оснащений дисплеєм IPS, прикритим плоским склом без ефекту 2.5D. Екран має фізичні розміри 62 × 124 мм з діагоналлю 5,45 дюйма і співвідношенням сторін 18: 9. При цьому дозвіл екрану - 1440 × 720. Рамка з боків екрану має ширину майже по 4,5 мм, зверху і знизу - по 11 мм.

Тести мультитач діагностують підтримку 10 одночасних дотиків. На місці і датчик освітлення для реалізації роботи автонастройки яскравості.

Детальну експертизу з використанням вимірювальних приладів провів редактор розділів «Монітори» і «Проектор і ТБ» Олексій Кудрявцев. Наводимо його експертну думку про екран досліджуваного зразка.

Лицьова поверхня екрану виконана у вигляді скляної пластини з дзеркально-гладкою поверхнею, стійкою до появи подряпин. Судячи з відображення об'єктів, противідблискуючі властивості екрану не гірше, ніж у екрану Google Nexus 7 (2013) (Далі просто Nexus 7). Для наочності наведемо фотографію, на якій в виключених екранах відбивається біла поверхня (зліва - Nexus 7, праворуч - Xiaomi Redmi 6A, далі їх можна розрізняти за розміром):

Екран у Xiaomi Redmi 6A трохи світліше (яскравість по фотографіям 112 проти 111 у Nexus 7). Двоїння відображених об'єктів в екрані Xiaomi Redmi 6A дуже слабке, це свідчить про те, що між шарами екрану (конкретніше між зовнішнім склом і поверхнею РК-матриці) немає повітряного проміжку (екран типу OGS - One Glass Solution). За рахунок меншого числа кордонів (типу скло / повітря) з сильно розрізняються коефіцієнтами заломлення такі екрани краще виглядають в умовах інтенсивної зовнішньої засвітки, але ось їх ремонт у разі потрісканого зовнішнього скла обходиться набагато дорожче, так як міняти доводиться екран цілком. На зовнішній поверхні екрану є спеціальне олеофобним (жіроотталківающее) покриття (по ефективності приблизно як у Nexus 7), тому сліди від пальців видаляються значно легше, а з'являються з меншою швидкістю, ніж у випадку звичайного скла.

При ручному управлінні яскравістю і при виведенні білого поля на весь екран максимальне значення яскравості склало близько 440 кд / м², мінімальне - 1 кд / м². Максимальна яскравість не надто висока, але, з огляду на хороші противідблискуючі властивості, читаність екрану навіть в сонячний день поза приміщенням повинна бути на прийнятному рівні. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного значення. В наявності автоматичне регулювання яскравості по датчику освітленості (він знаходиться правіше прорізи фронтального гучномовця). В автоматичному режимі при зміні зовнішніх умов освітленості яскравість екрану як підвищується, так і знижується. Ця функція залежить від положення повзунка регулювання яскравості. Якщо він на 100%, то в повній темряві функція автояркость зменшує яскравість до 20 кд / м² (нормально), в умовах освітленого штучним світлом офісу (близько 550 лк) встановлює на 360 кд / м² (можна було б і поменше), в дуже яскравому оточенні (відповідає висвітлення ясним днем ​​поза приміщенням, але без прямого сонячного світла - 20000 лк або трохи більше) яскравість підвищується до 440 кд / м² (до максимуму - так і треба); якщо регулювання приблизно на 50%, то значення наступні: 2, 240 і 440 кд / м² (перше значення занадто низьке); якщо регулятор на 0% - 1, 55 і 440 кд / м² (перше і друге значення дуже низькі). Компромісний варіант при 75%: 11, 320 і 440 кд / м². Виходить, що функція автопідстроювання яскравості працює більш-менш адекватно, хоча і є тенденція занадто сильно знижувати яскравість в повній темряві. На будь-якому рівні яскравості значуща модуляція підсвічування відсутній, тому немає і ніякого мерехтіння екрану.

В даному смартфоні використовується матриця типу IPS. Мікрофотографії демонструють типову для IPS структуру субпикселей:

Для порівняння можна ознайомитися з галереєю мікрофотографій екранів, які використовуються в мобільній техніці.

Екран має хороші кути огляду без значного зсуву кольорів навіть при великих відхиленнях погляду від перпендикуляра до екрану і без інвертування відтінків. Для порівняння наведемо фотографії, на яких на екрани Xiaomi Redmi 6A і Nexus 7 виведені однакові зображення, при цьому яскравість екранів спочатку встановлена ​​приблизно на 200 кд / м², а колірний баланс на фотоапараті примусово переключений на 6500 К.

Перпендикулярно до екранів біле поле:

Відзначимо хорошу рівномірність яскравості і колірного тону білого поля.

І тестова картинка:

Кольори на екрані Xiaomi Redmi 6A мають природну насиченість, колірний баланс у Nexus 7 і у тестованого екрану трохи різниться. Фотографія отримана в разі профілю Automatic contrast в налаштуваннях екрану:

При виборі двох інших профілів нічого принциповим чином не змінюється.

Тепер під кутом приблизно 45 градусів до площини і до сторони екрану:

Видно, що кольори не сильно змінилися в обох екранів, але у Xiaomi Redmi 6A контраст зменшився в більшій мірі через сильний висветленія чорного.

І біле поле:

Яскравість під кутом біля екранів зменшилася (як мінімум в 5 разів, виходячи з різниці в витримці), але в разі Xiaomi Redmi 6A зниження яскравості трохи більше. Чорне поле при відхиленні по діагоналі висветляєтся сильно, і набуває синюватого або червонуватого відтінку. Фотографії нижче це демонструють (яскравість білих ділянок в перпендикулярному площині екранів напрямку однакова!):

І під іншим кутом:

При перпендикулярному погляді рівномірність чорного поля хороша, хоч і не ідеальна:

Контрастність (приблизно в центрі екрану) висока - близько 1020: 1. Час відгуку при переході чорний-білий-чорний одно 18 мс (10 мс вкл. + 9 мс викл.). Перехід між півтонами сірого 25% і 75% (за чисельним значенням кольору) і назад в сумі займає 27 мс. Побудована по 32 точкам з рівним інтервалом за чисельним значенням відтінки сірого гамма-крива не виявила завалу ні в світлі, ні в тінях. Показник апроксимуючої статечної функції дорівнює 2,28, що трохи вище стандартного значенням 2,2. При цьому реальна гамма-крива майже не відхиляється від статечної залежності:

В даному апараті є якесь динамічне регулювання яскравості підсвічування залежно від динаміки до вихідного розміру, але візуально воно ніяк не виявляється.

Колірний обхват близький до sRGB:

Спектри показують, що світлофільтри матриці в помірному ступені підмішують компоненти один до одного:

У підсумку кольору мають природну насиченість і відтінок. Баланс відтінків на шкалі сірого хороший, так як колірна температура не сильно вище стандартних 6500 К, а відхилення від спектру абсолютно чорного тіла (ΔE) нижче 10, що для споживчого пристрою вважається прийнятним показником. При цьому обидва параметри мало змінюються від відтінку до відтінку - це позитивно позначається на візуальній оцінці колірного балансу. (Найтемніші області шкали сірого можна не враховувати, так як там баланс кольорів не має великого значення, та й похибка вимірювань колірних характеристик на низькій яскравості велика.)

У цьому пристрої тільки при виборі профілю Automatic contrast є можливість скорегувати колірний баланс за допомогою точки на колірному колі (див. Знімок з екрану вище), проте зниження температури кольору можна досягти і вибором профілю Standard. Результат наведено на графіках вище, при цьому колірна температура наближається до 6500 К, ΔE зростає несильно, а максимальна яскравість знижується незначно.

Звичайно, є режим із зменшеною інтенсивністю синьої компоненти:

Нагадаємо, що в принципі, яскраве світло може призводити до порушення добового (циркадного) ритму (див. Статтю про iPad Pro з дисплеєм 9,7 дюйма ), Але все вирішується підстроюванням яскравості до комфортного рівня, а спотворювати колірний баланс, зменшуючи вклад синього, немає абсолютно ніякого сенсу.

Підіб'ємо підсумки: екран має не дуже високу максимальну яскравість, але володіє хорошими антивідблисків властивостями, тому пристроєм без особливих проблем можна буде користуватися поза приміщенням навіть річним сонячним днем. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного рівня. Допустимо використовувати і режим з автоматичним підстроюванням яскравості, що працює більш-менш адекватно. Також до достоїнств екрану потрібно віднести наявність ефективного олеофобним покриття, відсутність повітряного проміжку в шарах екрану і мерехтіння, високий контраст, близький до sRGB колірний обхват і хороший колірний баланс. До недоліків - низьку стабільність чорного до відхилення погляду від перпендикуляра до площини екрану. З урахуванням важливості характеристик саме для цього класу пристроїв якість екрану можна вважати високим.

Камера

Фронтальна камера Xiaomi Redmi 6A отримала сенсор з роздільною здатністю 5 Мп і об'єктив з діафрагмою f / 2,0, без власної спалаху і автофокусу. Є редактор знімків з функцією поліпшення портретів і навіть функція розмиття фону (працює дуже грубо). Якість зйомки очікувано низька, але, втім, якщо забути про деталізацію і не вимагати від камери вкрай бюджетного пристрою неможливого, то зроблені в потемках знімки можна навіть назвати милими, а роботу шумодава, що не залишає на зображенні ні слідів цифрового шуму, ні деталей, - фичей.

Якість зйомки очікувано низька, але, втім, якщо забути про деталізацію і не вимагати від камери вкрай бюджетного пристрою неможливого, то зроблені в потемках знімки можна навіть назвати милими, а роботу шумодава, що не залишає на зображенні ні слідів цифрового шуму, ні деталей, - фичей

Для тильної камери також використовується один модуль з дозволом 13 Мп і об'єктив зі світлосилою f / 2,2. Автофокус досить спритний, в ручному режимі є і ручне фокусування, і настройки свточувствітельності, швидкості затвора, а також балансу білого. Немає хіба що штатної можливості збереження знімків в RAW.

Немає хіба що штатної можливості збереження знімків в RAW

Приклади фотографій на тильну камеру:

Знімкам бракує і різкості, і деталізації, краю зовсім слабкі, в тінях - ад, однорідні поверхні зливаються в кашу ... Загалом, на хорошому світлі використовувати камеру для документальних цілей якось можна, і на цьому, мабуть, все.

Камера може знімати відео з максимальною роздільною здатністю 1080р при 30 fps, більш високих режимів 4К і 60 fps тут немає. Стабілізації теж немає. Якість зйомки відео в плані деталізації і яскравості непогане, але звук, стандартно для дешевих смартфонів Xiaomi, повністю спотворюється системою шумозаглушення.

Приклади відео:

  • ролик №1 (30 МБ, 1920 × 1080 @ 30 fps, H.264, AAC)
  • ролик №2 (37 МБ, 1920 × 1080 @ 30 fps, H.264, AAC)
  • ролик №3 (33 МБ, 1920 × 1080 @ 30 fps, H.264, AAC)
  • ролик №4 (52 МБ, 1920 × 1080 @ 30 fps, H.264, AAC)
  • ролик №5 (33 МБ, 1920 × 1080 @ 30 fps, H.264, AAC)

Телефонна частина і комунікації

Модем в Mediatek Helio A22 підтримує мережі стандарту LTE Cat.7 зі швидкістю передачі даних до 300/50 Мбіт / с. Підтримуються всі три використовуваних в Росії діапазону LTE FDD (Band 3, 7, 20). На практиці в межах міської межі московського регіону апарат демонструє впевнену роботу в бездротових мережах, не втрачає зв'язок, швидко відновлює зв'язок після вимушеного обриву.

Тут немає підтримки другого діапазону Wi-Fi (5 ГГц) і, традиційно для продуктів Xiaomi, відсутній модуль NFC, так що смартфон не спрацюється ні з проїзними картками, ні з Android Pay.

Навігаційний модуль працює з GPS (з A-GPS), з вітчизняної Глонасс і з китайською Beidou. Перші супутники навіть при холодному старті виявляються швидко, претензій до точності позиціювання немає. Магнітний компас, необхідний для навігаційних програм, в смартфоні є.

Магнітний компас, необхідний для навігаційних програм, в смартфоні є

Взагалі, нова платформа хоч і слабка по продуктивності, зате в плані комунікаційних можливостей тут є майже все необхідне. Крім швидкого модему з підтримкою LTE Cat.7 також є VoLTE, підтримується одночасна робота обох карт в режимі очікування в 4G. Загалом, не вистачає тільки діапазону Wi-Fi 5 ГГц і модуля NFC.

Загалом, не вистачає тільки діапазону Wi-Fi 5 ГГц і модуля NFC

Програмне забезпечення та мультимедіа

На момент тестування Xiaomi Redmi 6A працював під управлінням MIUI версії 9.6 Global з можливістю поновлення по повітрю (ОТА), незабаром очікувався вихід прошивки на основі MIUI 10. У плані інтерфейсу тут все стандартно і знайоме: як зазвичай, є максимальна кількість налаштувань, є підтримка жестів, можна зменшувати робочу площу екрана, переназначать кнопки в панелі навігації, керувати роботою світлового індикатора, а також багато іншого. Знайомий з інтерфейсом MIUI користувач легко з усім розбереться, але для більшості звичайних користувачів такі можливості, мабуть, надлишкові.

Встановлених програм небагато, в основному це утилітарного властивості програми на кшталт файлового провідника і комплексного менеджера телефону, що відповідає за енергоспоживання, моніторинг системи, захист від вірусів, очищення пам'яті і т. Д.

Звучить смартфон простенько, основний динамік не радує, та й в навушниках звук тихий, глухий, неяскравий і нецікавий. FM-радіо є, а диктофон не призначений для запису семінарів і лекцій.

FM-радіо є, а диктофон не призначений для запису семінарів і лекцій

продуктивність

В якості апаратної платформи Xiaomi Redmi 6A використовує SoC MediaTek Helio A22. У конфігурацію цієї SoC входить чотири процесорних ядра Cortex-A53 з частотою до 2,0 ГГц без застосування технології big.LITTLE. В якості графічного прискорювача виступає GPU PowerVR GE8320 з частотою до 650 МГц. Об'єм оперативної пам'яті смартфона становить 2 ГБ, обсяг сховища - 16 ГБ, з яких спочатку вільно менше 10 ГБ флеш-пам'яті. Також є версії смартфона з пам'яттю до 3 ГБ і сховищем до 32 ГБ. Є можливість установки карт пам'яті, і на карту можна переносити файли додатків, звільняючи таким чином місце на внутрішньому накопичувачі.

Є можливість установки карт пам'яті, і на карту можна переносити файли додатків, звільняючи таким чином місце на внутрішньому накопичувачі

Свою свіжу MediaTek Helio A22, Виготовлена ​​по 12-нанометровому техпроцесу, тайванського виробник порівнює з такою ж бюджетної конкуруючої платформи Qualcomm Snapdragon 425. Смороду обідві Досить слабомощна, а GPU тут даже НЕ підтрімує API Vulkan, только OpenGL ES 3.1. У підсумку в тому, что стосується ігор, у Xiaomi Redmi 6A все сумно, но інтерфейс робочих столів и Додатки прігальмовують не сильно, жити можна. І тим не менше, потрібно розуміти, що це не ігрове і не мультимедійне рішення, а саме що ні на є бюджетне, і запасу продуктивності на майбутнє у такого смартфона абсолютно точно немає.

Тестування в комплексних тестах AnTuTu і GeekBench:

Всі результати, отримані нами при тестуванні смартфона в найсвіжіших версіях популярних бенчмарков, ми для зручності звели в таблиці. У таблицю зазвичай додається кілька інших апаратів з різних сегментів, також протестованих на аналогічних останніх версіях бенчмарков (це робиться лише для наочної оцінки отриманих сухих цифр). На жаль, в рамках одного порівняння можна представити результати з різних версій бенчмарков, тому «за кадром» залишаються багато гідних і актуальні моделі - через те, що вони свого часу проходили «смугу перешкод» на попередніх версіях тестових програм.

Xiaomi Redmi 6A
(Mediatek Helio A22)Meizu M8c
(Qualcomm Snapdragon 425)Samsung J6
(Samsung Exynos 7870)Honor 7c
(Qualcomm Snapdragon 435)AnTuTu (v7.x)
(більше - краще)

62240 43492 62893 58383 GeekBench (v4.x)
(більше - краще) 827/2456 671/1838 695/3354 678/2734 62240 43492 62893 58383 GeekBench (v4

Тестування графічної підсистеми в ігровому тесті GFXBenchmark:

Xiaomi Redmi 6A
(Mediatek Helio A22)Meizu m8c
(Qualcomm Snapdragon 425)Samsung J6
(Samsung Exynos 7870)Honor 7C
(Qualcomm Snapdragon 435)3DMark Sling Shot ES 3.1
(більше - краще)

281 - 254 306 3DMark Sling Shot Ex Vulkan
(більше - краще) - - 311 304 GFXBenchmark Manhattan ES 3.1
(Onscreen, fps) 8 - 7 10 GFXBenchmark Manhattan ES 3.1
(1080p Offscreen, fps) 4 - 3 5 GFXBenchmark T-Rex
(Onscreen, fps) 20 13 16 27 GFXBenchmark T-Rex
(1080p Offscreen, fps) 13 8 10 16 281 - 254 306 3DMark Sling Shot Ex Vulkan   (більше - краще) - - 311 304 GFXBenchmark Manhattan ES 3

Браузерні крос-платформні тести:

Що стосується бенчмарков для оцінки швидкості движка javascript, то варто завжди робити знижку на те, що в них результати істотно залежать від браузера, в якому запускаються, так що порівняння може бути істинно коректним тільки на однакових ОС і браузерах, а така можливість є при тестуванні не завжди. У випадку з ОС Android ми завжди намагаємося використовувати Google Chrome.

Xiaomi Redmi 6A
(Mediatek Helio A22)Meizu M8c
(Qualcomm Snapdragon 425)Samsung J6
(Samsung Exynos 7870)Honor 7c
(Qualcomm Snapdragon 435)Mozilla Kraken
(мс, менше - краще)

11431 12987 11974 16739 Google Octane 2
(більше - краще) 4290 3261 3818 2649 JetStream
(більше - краще) 24 18 15 11431 12987 11974 16739 Google Octane 2   (більше - краще) 4290 3261 3818 2649 JetStream   (більше - краще) 24 18 15

Результати тесту AndroBench на швидкість роботи з пам'яттю:

Теплоснімкі

Нижче наведено теплоснімок задньої поверхні, отриманий після 10 хвилин роботи тесту акумулятора в програмі GFXBenchmark:

Нагрівання локалізована у верхній частині апарату, що, мабуть, відповідає розташуванню мікросхеми SoC. За даними теплокамера, максимальний нагрів склав всього 33 градуса (при температурі навколишнього повітря в 24 градуси), це зовсім мало.

відтворення відео

Для тестування «всеїдності» при відтворенні відео (включаючи підтримку різних кодеків, контейнерів та спеціальних можливостей, наприклад субтитрів) нами застосовувалися найбільш поширені формати , Які складають основну масу наявного в Мережі контенту. Зауважимо, що для мобільних пристроїв важливо мати підтримку апаратного декодування відеороликів на рівні чіпа, оскільки обробити сучасні варіанти за рахунок одних лише процесорних ядер найчастіше неможливо. Також не варто чекати від мобільного пристрою декодування всього-всього, оскільки лідерство по гнучкості належить ПК, і ніхто не збирається його оскаржувати. Всі результати зведені в таблицю.

Формат Контейнер, відео, звук MX Video Player Штатний програвач 1080p H.264 MKV, H.264, 1920 × 1080, 24 fps, AAC відтворюється нормально відтворюється нормально 1080p H.264 MKV, H.264, 1920 × 1080, 24 fps, AC3 відтворюється нормально відтворюється нормально 1080p H.265 MKV, H.265, 1920 × 1080, 24 fps, AAC відтворюється нормально відтворюється нормально 1080p H.265 MKV, H.265, 1920 × 1080, 24 fps, AC3 відтворюється нормально відтворюється нормально

Подальше тестування відтворення відео виконав Олексій Кудрявцев.

Інтерфейсу MHL, як і Mobility DisplayPort, ми в даному смартфоні не виявлено, тому довелося обмежитися тестуванням виведення зображення відеофайлів на екран самого пристрою. Для цього ми використовували набір тестових файлів з переміщаються на одну поділку за кадр стрілкою і прямокутником (див. « Методика тестування пристроїв відтворення і відображення відеосигналу. Версія 1 (для мобільних пристроїв) »). Знімки екрану з витримкою в 1 з допомогли визначити характер виведення кадрів відеофайлів з різними параметрами: варіювалися дозвіл (1280 на 720 (720p), 1920 на 1080 (1080p) і 3840 на 2160 (4K) пікселів) і частота кадрів (24, 25, 30, 50 і 60 кадр / с). У тестах ми використовували відеоплеєр MX Player в режимі «Апаратний». Результати тесту зведені в таблицю (файли з роздільною здатністю 4K смартфон не відтворює):

Примітка: Якщо в обох стовпчиках Рівномірність і Пропуски виставлені зелені оцінки, то це означає, що, швидше за все, при перегляді фільмів артефактів, викликаних нерівномірним чергуванням і пропуском кадрів, або не буде видно зовсім, або їх кількість і помітність не впливатиме на комфортність перегляду. Червоні позначки вказують на можливі проблеми, пов'язані з відтворенням відповідних файлів.

За критерієм виведення кадрів якість відтворення відеофайлів на екрані самого смартфона хороше, так як кадри (або групи кадрів) можуть (але не зобов'язані) виводитися з більш-менш рівномірним чергуванням інтервалів і без пропусків кадрів. Однак ідеальної плавності в разі файлів з 60 кадр / с немає, так як частота оновлення екрану дорівнює 61 Гц, тому як мінімум один кадр за секунду виводиться зі збільшеною тривалістю. Під час відтворення відеофайлів з роздільною здатністю 1280 на 720 пікселів (720p) зображення власне відеофайлу виводиться точно по висоті екрану (при ландшафтній орієнтації) і один до одного по пікселям, тобто в початковому дозволі. Відображається на екрані діапазон яскравості відповідає фактичному діапазону в відеофайл, тому в тінях і в світлі відображаються всі градації відтінків, що і потрібно для коректного відтворення відеофайлів. Відзначимо, що в цьому смартфоні немає підтримки апаратного декодування файлів H.265 з глибиною кольору 10 біт на колір.

Час автономної роботи

Акумуляторна батарея Xiaomi Redmi 6A має невеликий об'єм 3000 мА · год, але смартфон демонструє час автономної роботи явно вище середнього рівня, якщо порівнювати з аналогічними рішеннями на ринку. Звичайно, потрібно розуміти, що досягається цей рівень за рахунок малопотужної апаратної начинки і низького дозволу дисплея (в іграх). В реальних умовах використання при нормальному середньостатистичному режимі роботи герой огляду впевнено доживає до вечірньої зарядки і навіть довше.

Тестування традиційно проводилося на звичайному рівні енергоспоживання без використання функцій енергозбереження, хоча такі в апараті є.

Ємність акумулятора Режим читання Режим відео Режим 3D-ігор Xiaomi Redmi 6A 3000 мА · год 19 ч. 00 м. 13 ч. 00 м. 6 ч. 40 м. Meizu M8c 3070 мА · год 14 ч. 00 м. 11 ч. 00 м. 7 ч. 00 м. Samsung Galaxy J6 3000 мА · год 16 ч. 20 м. 13 ч. 00 м. 7 ч. 00 м. Honor 7c 3000 мА · год 11 ч. 00 м. 8 ч. 00 м. 4 ч. 00 м.

Безперервне читання в програмі FBReader (зі стандартною, світлої темою) при мінімальному комфортному рівні яскравості (яскравість була виставлена ​​на 100 кд / м²) тривало до повного розряду акумулятора до 19 годин, а при безперервному перегляді відео у високій якості (1080р) з тим же рівнем яскравості через домашню мережу Wi-Fi апарат функціонує 13 годин. В режимі 3D-ігор смартфон може пропрацювати до 6,5 годин в залежності від конкретної гри, але настройки будуть, природно, мінімальні.

Швидкої зарядки тут немає, від власного мережевого адаптера смартфон повністю заряджається протягом 3 годин струмом 1 А при напрузі 5 В. Бездротова зарядка не підтримується.

підсумок

Xiaomi Redmi 6A зараз представлений в офіційній російській роздробі за ціною від 7 тисяч рублів, що є вкрай привабливим варіантом, якщо порівнювати ціни сертифікованих апаратів. Більш того, з 8 жовтня інтернет-магазин TMall готовий запропонувати молодшу модифікацію смартфона за 6 тисяч. Це один з найдоступніших смартфонів виробника першого ешелону, яким Xiaomi безумовно є. У Redmi 6A хороший екран, хоча і з невисоким дозволом, скромні звукові можливості і слабкі камери, обмежений набір комунікаційних модулів, але повна підтримка мереж 4G. Цікава бюджетна платформа, добротний неслизький корпус з полікарбонату і хороша автономність довершують портрет цього досить непоганого бюджетника. Так, в смартфоні немає ні сканера відбитків пальців, ні NFC. ні розпізнавання по обличчю. Але за 7 тисяч він відмінно підійде в якості другого / запасного телефону або першого смартфона дитині, а висока популярність його попередника Xiaomi Redmi 5A не дозволяє засумніватися в тому, що і Xiaomi Redmi 6A свою аудиторію обов'язково знайде.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки