Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Ноутбук не перезавантажується і не вимикається на Windows 10

  1. Ноутбук відмовляється вимикатися після натискання на кнопку «Завершення роботи»
  2. Швидкий запуск Віндовс 10
  3. Ноутбук не переходить в сплячий режим

Давайте в цій статті розберемося в причинах, чому на Windows 10 ноутбук не вимикається і не перезавантажується по кнопці «Пуск». Подивимося що можна зробити для вирішення виниклої проблеми.

Дана стаття підходить для всіх брендів, що випускають ноутбуки на Windows 10/8/7: ASUS, Acer, Lenovo, HP, Dell, MSI, Toshiba, Samsung та інші. Ми не несемо відповідальності за ваші дії.

Увага! Ви можете задати своє запитання спеціалісту в кінці статті.

Ноутбук відмовляється вимикатися після натискання на кнопку «Завершення роботи»

Користувачі Віндовс 10 стикаються з проблемою, коли ноутбук не вимикається після виконання відповідної команди. Причому на різних лептопах поведінку пристрою може бути різним: ноутбук на кшталт вимкнувся, але шумить кулер, робота була завершена, але активний індикатор подачі живлення і т.д.

Проблеми з харчуванням і його управлінням найчастіше відбуваються саме на ноутбуках, особливо коли Віндовс 10 отримана після поновлення роботи попередньої версії, а не шляхом чистої інсталяції. Якщо з'явилася така проблема, коли шумить кулер після завершення роботи системи, виконуємо наступні кроки (перший і другий крок застосовується лише для пристроїв на платформі Intel):

  • Власникам лептопів від Dell і Asus необхідно провести установку програми Intel Rapid Storage Technology. Переходимо в аплет «Програми та засоби», наприклад, знаходимо його за допомогою пошукового рядка, видаляємо повністю програму і виконуємо перезавантаження.
  • Переходимо на сайт служби підтримки виробу, викачуємо Intel Management Engine Interface драйвер, навіть якщо він Віндовс 10 не підтримує або в списку сумісних ОС її немає. Викликаємо інструмент «Диспетчер пристроїв» через «Win → X», розгортаємо список системних девайсів і визначаємо виріб з такою ж назвою. Викликаємо функцію деінсталяції девайса через контекстне меню елемента і прапорцем відзначаємо пункт, який відповідає за видалення всіх драйверів, пов'язаних з пристроєм. Після процесу перезапуску комп'ютера необхідно встановиться драйвер, скачаний з офіційного ресурсу.
  • Давайте в цій статті розберемося в причинах, чому на Windows 10 ноутбук не вимикається і не перезавантажується по кнопці «Пуск» збільшити
  • Перевіряємо, що інстальовані всі інші драйвери для пристроїв системи. Вони повинні бути сумісні з Віндовс 10 і справно функціонувати. Системне програмне забезпечення можна оновити за допомогою Центру оновлень.
  • Відключаємо всі периферійні пристрої, які підключені до лептопу.
  • Витягуємо батарею живлення і перевіряємо, чи зникне проблема.

Якщо після вимкнення ноутбук самостійно вмикається (проблема поширена на лептопах Lenovo), виконуємо наступні дії:

Ще необхідно перейти в «Диспетчер завдань», викликати «Властивості» для мережевої плати.

збільшити

У розділі «Управління електроживленням» слід зняти прапорець, який розташовується біля пункту, що дозволяє виводити мережевої плати пристрій з режиму очікування.

збільшити

Швидкий запуск Віндовс 10

Збій в функції швидкого запуску в Віндовс 10 може викликати помилку на ноутбуці при завершенні роботи. Ця функція дуже впливає і на включення, і на вимикання. Тому необхідно її деактивувати за наступною інструкції:

  • Натискаємо на «Пуск», вибираємо розділ «Параметри».
  • У списку з доступними налаштуваннями вибираємо пункт «Система».
  • Зліва в меню вибираємо «Харчування і сплячий режим», потім натискаємо по рядку «Додаткові параметри харчування». Буде відображено вікно «Електроживлення».
  • Там зліва в меню вибираємо розділ «Дія кнопок харчування» для переходу до системних параметрів живлення.
  • До кінця прокручуємо вміст вікна до підпункту «Параметри завершення роботи». Там знімаємо галочку з функції «Включити швидкий запуск (рекомендується)». Тепер перезавантажуємося для перевірки результату.

Читайте При підключенні USB ноутбук вимикається

Ноутбук не переходить в сплячий режим

Користувачі зараз взагалі не відключають комп'ютери в тому сенсі, як це виконувалося раніше - до повного завершення роботи. Ноутбуки частіше просто відправляють в сон шляхом закриття кришки. Розглянемо різновид проблеми, коли апарат відключається нормально, а в сплячий режим не переходить, повертаючись в штатний режим роботи.

Винуватцем в даній ситуації найчастіше стає окрема утиліта або програму, що не дає заснути пристрою в фоновому або активному режимі. Тому необхідно спочатку запустити диспетчер задач, щоб подивитися, які саме процеси активно використовують оперативну пам'ять і процесор. Якщо активним сервісом є системний (наприклад, Explorer.exe, SVCHOST, System і т.п.), то необхідно Віндовс 10 перевірити за допомогою хорошого антивіруса, так як в операційній системі швидше за все встановлено шкідливий софт.

Іншою поширеною причиною стала активність периферійних пристроїв. Найчастіше це миша, клавіатура або що-небудь інше, що підключається через USB інтерфейс. У Віндовс 10 є інструментарій, що дозволяє уточнити, який саме пристрій востаннє пробуджувало комп'ютер. Виконуємо консольную команду «powercfg -lastwake».

Якщо команда не спрацювала, використовуємо іншу: «powercfg -devicequery wake_armed». Її слід ввести в командному рядку, щоб в результатах побачити «винуватця». Наприклад, це може бути пристрій USB. Для відключення неполадки виконуємо операцію:

збільшити

  • Відкриваємо «Диспетчер пристроїв.
  • Знаходимо рядок «Кореневий USB-концентратор». По ньому натискаємо правою кнопкою миші, вибираємо розділ «Властивості». В відобразиться вікні заходимо в розділ «Управління електроживленням».
  • Необхідно зняти галочку з рядка «Дозволити Цей пристрій виводити комп'ютер з режиму очікування». Натискаємо «ОК».

Потім аналогічно виконуємо дії для мережевих карт і миші. Після цього слід перезавантажитися, щоб перевірити підсумковий результат.

Ноутбук не перезавантажується і не вимикається Windows 10

5 (100%) 1 чол.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки