Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд Nokia Asha 501: бюджетненько і стільненько

  1. зміст Відеоогляд і розпакування Дизайн, конструкція і комплектація Камера Інтерфейс і досвід...
  2. Камера
  3. Інтерфейс і досвід використання
  4. висновки

зміст
  1. Відеоогляд і розпакування
  2. Дизайн, конструкція і комплектація
  3. Камера
  4. Інтерфейс і досвід використання
  5. висновки

Компанія Nokia довгий час нічого не могла протиставити доступним Android-смартфонів. Щодо дешеві Lumia на Windows Phone 8 з'явилися в продажу зовсім недавно, але і вони не в силах протистояти ультрабюджетного рішенням з зеленим роботом на борту. Тоді фіни вирішили рухатися в цьому напрямку з лінійкою Asha. Модель Nokia Asha 501 відноситься до другого покоління «ашафонов». Чи вдалим воно вийшло? Зараз з'ясуємо!



Технічні характеристики Nokia Asha 501 Dual SIM:

  • Мережа: GSM / GPRS / EDGE (900/1800 МГц)
  • Платформа: Nokia Asha software platform з інтерфейсом Nokia Asha UI
  • Дисплей: ємнісний, 3 ", 320 х 240 крапок, TFT LCD, 262 тис. Квітів, 133 ppi, захисне скло
  • Камера: 3,2 Мп, f / 2.8, запис відео QVGA @ 15fps
  • ОЗУ: 64 Мб
  • Внутрішня пам'ять: 128 Мб
  • Карта пам'яті: microSD (до 32 Гб, карта на 4 Гб в комплекті)
  • Wi-Fi (802.11b / g / n)
  • FM-радіо з RDS
  • Bluetooth 3.0
  • microUSB
  • 3,5-мм гніздо для навушників
  • 2-мм гніздо для зарядки
  • Два слота SIM
  • Датчик зближення і положень
  • Акумулятор: 1200 мАг
  • Час роботи в режимі розмови: до 17 год
  • Час роботи в режимі очікування: до 624 ч
  • Час роботи в режимі аудіоплеєра: до 56 год
  • Час роботи в режимі відеоплеєра: до 14 год
  • Розміри: 99,2 x 58 x 12,1 мм
  • Вага: 90,6 г
  • Форм-фактор: моноблок з тачскріном
  • Тип: смартфон
  • Дата анонсу: 9 травня 2013 року
  • Дата релізу: 2 квартал 2013 року

Відеоогляд і розпакування





Дизайн, конструкція і комплектація



У невеликій коробці компанію телефону становить зарядка з 2-мм штекером (450 мА), навушники, короткий кабель microUSB, батарея (1200 мАч), документація. Карта пам'яті microSD на 4 Гб вставлена ​​в телефон. Колірних рішень кілька, але до нас на тест прийшов червоний варіант.



Спереду знаходяться датчики світла і відстані, розмовний динамік, ємнісний дисплей, одна-єдина фізична клавіша повернення, мікрофон. Позаду - 3,2-Мп камера з кнопкою-держателем кришки, навколо якої йде динамік. Зліва і знизу - порожньо. Праворуч - кнопки регулювання гучності і клавіша блокування. На верхню межу винесено гніздо 3,5 мм, гніздо для стандартної зарядки і роз'єм microUSB для синхронізації з ПК і зарядки.



Задня кришка тримається кнопкою зі зворотного боку. Її потрібно утопити і тоді «корпус» можна буде зачепити з нижньої частини. Під акумулятором знаходиться перший слот micro-SIM, другий - праворуч, слот для карти пам'яті - трохи нижче. Компанія стверджує, що кришки-корпусу можна придбати окремо, але поки в роздробі нічого такого немає. Та й не зовсім зрозуміло, що робити з «пімпочкой». Адже вона не знімається, що не замінюється, а значить, не буде зливатися з кришкою іншого кольору.



Екран з діагоналлю 3 "виконаний за технологією TFT LCD, відображає 262 тис. Квітів і має дозвіл 320 х 240 крапок (133 ppi), яке було актуально багато років тому, ще до ери сенсорних телефонів (у самого першого iPhone в 2007 році і то дозвіл було вище - 480 х 320 крапок, втім, як і у стародавнього Nokia 5800 XpressMusic в 2008 році - 640 х 360 крапок). Кути огляду відверто погані, на сонці майже нічого не видно, а щільність пікселів така, що їх видно неозброєним оком. Упевнений, розробники інтерфейсу зробили все можливе, але читати текст зі зливаються буквами дуже важко. Якщо ви доглядаєте дану модель як звонилки літнім людям - вам варто передумати.



Згідно Nokia, панель Asha 501 захищена склом, але його тип не уточнюється. Треба думати, воно не з найякісніших, так як подряпини легко з'являються, і відсутня олеофобним покриття. Останнє особливо напружує, так як навіть після пари хвилин роботи з телефоном весь дисплей виявляється обліплений відбитками і розлученнями, відтерти які мікрофіброю без води неможливо.



Корпус у телефону компактний, але не для 3 ". Точніше - для його габаритів у Asha 501 непристойно маленька панель. Знизу і зверху величезні відступи, рамки з боків теж великі. Пластик кришки якісний і думаю, що він не облізе - це добре. Але кришка скрипить і продавлюється - це погано.


Камера


Зізнатися, я не очікував від 3,2-Мп камери без автофокусу і спалаху неймовірного якості, але фотографії можна дивитися не тільки на дисплеї телефону, але і на комп'ютері і навіть для викладки в соціальні мережі підходить. приклади:



Відео пишеться в дозволі 320 х 240 крапок на швидкості 15 кадрів в секунду. Голос записується добре, але сам відеоряд ні в які ворота:




Інтерфейс і досвід використання


Відразу хочу вибачитися за відсутність скріншотів. Платформа не дозволяє робити їх, а фотографувати екран в кінці 2013 року - дикість. Перегляньте UI в відеоогляді вище, щоб зрозуміти принцип роботи інтерфейсу, його можливості. Ну і офіційні ролики вельми наочні.



Робочих зон дві - стіл з іграми, додатками, сервісами і екран Fastline, куди виводяться всі ваші дії. Відкрили галерею або відправили повідомлення ВКонтакте? Будьте впевнені, що це буде зафіксовано в Fastline. Як такої багатозадачності телефон не пропонує, але через Fastlane можна отримати швидкий доступ до того, чим ви зовсім недавно займалися або що робили кілька годин тому. Це зручно. Між екранами легко перемикатися свайпамі справа наліво або зліва направо, а також кнопкою під дисплеєм. Програми запускаються швидко, але іноді з'являються незрозумілі лаги. Не можна не сказати і про глюки сенсора - екран просто відмовляється реагувати на натискання. Тут або софтовая проблема, або апаратна.



В основі телефону лежить фірмова платформа Asha з однойменною інтерфейсом Asha UI. Nokia називає її смартфонів, хоча багато аналітиків і оглядачів ринку з нею не згодні, вважаючи Asha Platform просто різновидом Series 40 з інтерфейсом, запозичені деякі речі у Symbian і Meego (Swipe). Як наслідок, Asha 501 не зараховує до смартфонів, але розглядають як просунутого простофона. За себе скажу, що я змінив свою точку зору після тесту - розглядав Asha 501 як «розумний» гаджет, але передумав. Все-таки вважати Nokia Asha 501 смартфоном рівнозначно тому, щоб ставити цей девайс на один рівень з пристроями на Android, iOS, Windows Phone. Так, у Asha є магазин програм, соціальні мережі, браузер і т.д. Але чи зручно все це в ній реалізовано? Чи існує у Asha 501 повноцінна багатозадачність, підтримка 3G і GPS? Як бути з кастомізації і підтримкою сторонніх розробників? Якщо Asha 501 смартфон - то з функціоналом слабкіше, ніж у Symbian S60, а значить, зараховувати його до сучасних смартфонів навряд чи можна. Тобто, так, це простий телефон, але просунутий. З двома SIM-картами, Wi-Fi, камерою, плеєром, додатками і навіть іграми, які правили б бал на початку 2000-х, а зараз виглядають як ретро. Але Asha 501 - ніяк не смартфон.



Якщо не покладати на Nokia Asha 501 завищених очікувань і не вимагати від нього можливостей Android, то перед нами цілком собі непоганий телефончик в стильному корпусі з хорошим часом роботи, який на ура справляється зі своїми базовими завданнями. Подзвонити, надіслати повідомлення (на 3 "клавіатура дрібнувата, але користуватися можна), запостити щось в Twitter і насолодитися улюбленими піснями - все це він може. Але все це і навіть більше можуть Android-смартфони початкового рівня типу Megafon Login, Highscreen Spark ( огляд ) Або Fly Evoke ( огляд ). Вони порівнянні за ціною або навіть в рази дешевше, а раз так, то навіщо платити більше? Вважаю, в бюджетному сегменті користувачі розраховують отримати максимум від кожного вкладеного рубля, а Nokia Asha 501 в цьому плані не кращий вибір. Так як червона ціна йому - 1,5-2 тис. Рублів як дешевому сенсорному телефону з усіма наслідками, що випливають.



Рублів як дешевому сенсорному телефону з усіма наслідками, що випливають

висновки


За 4 тис. Рублів є безліч альтернатив і Nokia Asha 501 все одно може стати непоганим вибором для дітей, яким Android з якихось причин здається складним (або батьки вважають так за них). А ось досвідченим користувачам і тим, хто усвідомлено хоче перейти на "розумні" пристрою, слід зробити вибір на користь рішень на Android або Windows Phone. Правда, у другому випадку доведеться підкинути пару-трійку тисяч до, наприклад, хітового Lumia 520 ( огляд ). Також Asha 501 можна розглянути в якості запасного телефону.



Чи вдалим воно вийшло?
Відкрили галерею або відправили повідомлення ВКонтакте?
Але чи зручно все це в ній реалізовано?
Чи існує у Asha 501 повноцінна багатозадачність, підтримка 3G і GPS?
Як бути з кастомізації і підтримкою сторонніх розробників?
Вони порівнянні за ціною або навіть в рази дешевше, а раз так, то навіщо платити більше?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки