Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Що таке Wi-Fi Direct і як він працює?

  1. Від Wi-Fi до Wi-Fi Direct
  2. З історії Wi-Fi Direct
  3. Wi-Fi Direct, як він працює?

Швидше за все, ви кожен день користуєтеся Wi-Fi у себе вдома або в кафе, цією технологією користуються багато людей, або Bluetooth (іноді просто необхідний вид зв'язку для пари пристроїв). А що якщо взяти з них все найкраще і об'єднати? Виявляється, це реалізовано в Wi-Fi Direct. Ця стаття розповість, що таке Wi-fi Direct, і як ця технологія працює.

Ця стаття розповість, що таке Wi-fi Direct, і як ця технологія працює

Від Wi-Fi до Wi-Fi Direct

Швидше за все, що таке Wi-Fi вже всім відомо, якщо не технічні аспекти, то на підсвідомому рівні точно. Ця технологія бездротового зв'язку має широкий спектр застосування, але найбільш використовуваним є доступ в інтернет.

Повсякденне використання Wi-Fi полягає в підключенні до роутера для отримання доступу в інтернет. Маршрутизатор є фізичним пристроєм, що створює точку доступу, про існування якої можна переконатися в своєму смартфоні або комп'ютері в списку доступних з'єднань. Під час підключення до мережі потрібно ввести пароль і все готово, доступ до мережі отримано.

Іноді користувачам не стільки потрібен вихід в інтернет, скільки зв'язок двох пристроїв, наприклад, щоб поділитися даними, відправити файл або навіть зробити друк на принтері. Така технологія є, і вона називається Wi-Fi Direct.

З історії Wi-Fi Direct

Бездротова передача даних, близько знаходяться пристроїв, без використання стороннього обладнання, давно не новинка. Одним з перших і широко поширеним рішенням було впровадження Bluetooth, що з'явилися в 1998 році. Bluetooth є бездротовим стандартом зв'язку для підключення периферійних пристроїв до комп'ютера (бездротові миші і клавіатури), або телефону (гарнітури). Такі пристрої не вимагають швидкої передачі даних. Bluetooth не є високошвидкісною технологією зв'язку з сьогоднішніми мірками, та й проблеми підключення теж є. Читайте, що таке Bluetooth і про його принципах роботи.

Відмінність Wi-Fi від Bluetooth полягає в тому, що цей зв'язок має високу швидкість і більш просту настройку. Саме через таких якостей Wi-Fi складається Wi-Fi Direct - це технологія для швидкої і бездротового зв'язку і передачі файлів між різними пристроями.

Першою великою компанією, яка використовує Wi-Fi Direct була Intel. Новий стандарт був введений ними в 2008 році в платформі Centrino 2. Два роки по тому, в жовтні 2010 року, великі гравці ринку мережевої галузі: Marvell, Atheros, Broadcom, Ralink і Realtek, стали випускати свої продукти. Цілком можливо, що і на вашому комп'ютері встановлений Wi-Fi адаптер одного з цих виробників.

Продукт Google ОС Android отримав пряму підтримку Wi-Fi Direct з версії 4.0, а Xbox one в 2013 році. сімейство Windows підтримує стандарт починаючи з Windows 8 на ПК.

Wi-Fi Direct, як він працює?

Основною ідеєю при розробці Wi-Fi Direct була простота настройки, можливість його підтримки всіма видами пристроїв при швидкості передачі даних рівною звичного Wi-Fi.

Це працює досить просто: один пристрій виявляється іншим, рівно так само, як і виявляло бездротову мережу, підключається і пристрої зв'язані. Тут немає необхідності налаштовувати видимість, використовувати довгі числа або мириться з проблемами f. Ще однією перевагою є необхідність підтримки Wi-Fi Direct тільки одним з пов'язують пристроїв.

Ще однією перевагою є необхідність підтримки Wi-Fi Direct тільки одним з пов'язують пристроїв

При підключенні двох пристроїв за допомогою Wi-Fi Direct, одне з них створює точку доступу, як і роутер, а інший пристрій підключається до нього. Можливості залежать від підключеного пристрою: можна виконувати друк на бездротовому принтері, фоторамка може приймати і використовувати фото, займатися відправкою файлів з комп'ютера на телефон або програвати музику і фільми на телевізорі. Часто Android пристрій використовують для роздачі мобільного інтернету з іншими пристроями, тільки одночасно підключитися до Wi-Fi мережі і не вийде, адже пристрій вже використовується як точка доступу. Позитивною рисою Wi-Fi Direct є відсутність паролів, з'єднання шифрується WPS (Wi-Fi Protected Setup).

Тепер ви знаєте, що таке Wi-Fi Direct, а завдяки можливості простий установки, великому радіусу дії і високій швидкості передачі даних, Wi-Fi Direct має перевагу над Bluetooth в бездротової передачі даних. Можливо в майбутньому Wi-Fi Direct зможе замінити Bluetooth, адже він одночасно позбавляє і від зайвого стандарту, і від апаратного забезпечення всередині пристрою. Ця технологія є більш нової, а заміна одного стандарту іншим, може зайняти досить тривалий час.

А що якщо взяти з них все найкраще і об'єднати?
Wi-Fi Direct, як він працює?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки