Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд смартфона Samsung Galaxy A8 (2018)

  1. Модельний ряд
  2. Комплектація і перші враження
  3. Дизайн і зручність використання
  4. дисплей
  5. Розпізнавання обличчя і сканер відбитків пальців
  6. звук
  7. Продуктивність і ПО
  8. автономність
  9. камери

Те, що зовсім недавно було доступно тільки топовим смартфонам, вже з'являється в списку можливостей більш дешевих моделей

Те, що зовсім недавно було доступно тільки топовим смартфонам, вже з'являється в списку можливостей більш дешевих моделей. Одним з таких прикладів є серія А від Samsung. Цим гаджетам дістається фірмовий дизайн виробника, колись виключно флагманські атрибути, і цінник, який нижче, ніж у топових моделей. Цього разу у смартфона цієї лінійки з'явилася подвійна фронтальна камера, яка розпізнає обличчя користувача замість введення пароля, і велику витягнуту Infinity Display. Давайте подивимося, що ще цікавого є в Galaxy A8.

Моделей в лінійці: 4

Модельний ряд

Серія А наступна після флагманських моделей S і Note. Глобально, це більш доступна версія топового смартфона Samsung, але з деякими обмеженнями, в порівнянні зі старшою моделлю.

У лінійці А, яка в цьому році іменується як А8, є два смартфона, які відрізняються один від одного розміром дисплея (і, відповідно, корпусу), об'ємом пам'яті і батареї. Решта набір можливостей і характеристик один і той же. Огляд старшої моделі у нас вже був , А зараз прийшла черга і більш компактною варіації.

Комплектація і перші враження

У стандартному комплекті поставки з пристроєм в коробці є кабель, зарядний пристрій, гарнітура, «скріпка» для відкривання лотків SIM-карт. З урахуванням того, що прості навушники є в коробці не з кожним смартфоном, то комплектація Galaxy A8 дійсно хороша і докуповувати зовсім нічого не доведеться. На жаль, оцінити все у нас не вийшло, наш зразок дістався редакції без супутніх аксесуарів.

В першу чергу, звичайно, вся увага йде до дисплея. По-перше, закруглені кути зараз досить рідкісне явище, що все ще виглядає свіжо. По-друге, сам смартфон не такий великий, як зазвичай зустрічаються гаджети з такими великими діагоналями екранів. Це вже не кажучи про всі можливості гаджета, які є у лічених пристроїв.

Дизайн і зручність використання

Samsung Galaxy A8 зроблений зі скла і металу. Фронтальна і тильна сторони повністю скляні, боки же закриті відшліфованою рамкою в колір корпусу. Останніх є чотири варіанти: чорний, золотий, «орхідея» і синій. При цьому синій є єдиним кольором, рамка якого не збігається з оформленням корпусу і виділяється «золотим» кольором. На мій смак відмінно виглядає саме чорний, нехай він і мазкий. Зібрано всі чудово: стики акуратні, кнопки і лотки SIM-карт добре тримаються в своїх місцях, деформувати корпус без зусиль неможливо.

Зовні Galaxy A8 повторює модель S8, тільки дисплей не так сильно закруглюється з боків. Є й інші відмінності, такі як розміщення кнопок і сканера відбитка пальця, природно, інший розмір корпусу (149,2 × 70,6 × 8,4 мм, 172 гр). Але в цілому концепція повторюється, і за відчутно більш доступний цінник, покупець отримає цілком преміальний гаджет.

У використанні це не найзручніший смартфон, але відчують це тільки ті, у кого невелика долоню. Та й то, злегка звикнувши до розміру корпусу, все буде в порядку. А з урахуванням розміру дисплея, апарат зовсім можна назвати мініатюрним. Я користувався ним переважно без чохла, і проблем з вислизанню не було. Але перехоплювати його таки доводилося часто. Тому користуватися комплектним (або обзавестися якимось іншим) чохлом все ж варто. На розмірі корпусу це позначиться негативно, зате за збереження скляного смартфона буде трохи спокійніше.

Якщо кнопки розміщені без сюрпризів, а сканер відбитка пальця, на відміну від флагмана, тут і зовсім на своєму місці (позаду під камерою), то трохи незвичним можна назвати місце для єдиного динаміка, який розташований на правому боці, відразу над кнопкою включення. В минулого варіанті А-серії це теж було так. Ще на корпусі є два окремих лотка для SIM-карт, один з яких ще служить для карти пам'яті. Лотки прогумовані, так як корпус захищений від води і пилу за стандартом IP68 (може занурюватися в воду на півтора метра на півгодини). Тут же на корпусі є відкриті порти USB Type-C і роз'єм для навушників, від якого багато позбавляються.

До редакції зі смартфоном приїхав і фірмовий «чохол-книжка» - Neon Flip Cover. Любителям таких чохлів явно сподобається система повідомлень, підсвічує краю верхньої кришки кейса.

дисплей

Що явно добре виходить у компанії Samsung, так це екрани. 5,6-дюймовий дисплей Galaxy A8 оточують досить стандартні рамки з боків, але зверху і знизу вони маленькі. Такі екрани виробник назвав Infinity Display. Кути закруглені, що виглядає цікаво і, на мій погляд, красиво. Дозвіл же склало 2220 × 1080 пікселів (440 ppi). Співвідношення сторін 18.5: 9 «витягує» картинку, і якщо заховати системні кнопки, то відображається на такому екрані можна отримати більше, ніж на звичайних.

Спираючись на особистий досвід, не сказав би, що це сильно відчувається в повсякденному використанні, але виглядає екран здорово і сучасно. Чи не весь «софт» вміє грамотно користуватися таким співвідношенням сторін, і, ймовірно, в майбутньому виробники ПЗ краще адаптують додатки під такі екрани. Відео (напевно, єдине, з чим дійсно доведеться робити вибір режиму перегляду) можна розгорнути на весь екран, або відображати з вихідним співвідношенням сторін і двома чорним смугами з боків. Повністю розтягнута картинка злегка обрізається, що непомітно на загальних планах, але може бути відчутно на великих, де голова ведучого, наприклад, виходить злегка обрізана.

Що стосується відображення квітів, то тут хвилюватися нема про що. За все відповідає Super AMOLED-матриця. Колірних профілів в Galaxy A8 чотири: Cinema, Photo, «Адаптивний» і «Базовий». Спочатку на смартфоні встановлений «Адаптивний» (він же дозволяє підлаштувати колірну температуру і окремі відтінки), але ближче всіх до природної передачі кольору «Базовий», який не такий перенасичений. Кути огляду хороші, але зеленуватий «фільтр» помітний при невеликому повороті дисплея. У використанні екран показує себе відмінно.

Навіть в яскравий день дисплей добре читається. Для вечора є Blue light filter. Сенсор точно спрацьовує, але погано розпізнає випадкові торкання, які практично неминучі (нехай і не так часто трапляються), якщо використовувати смартфон тільки однією рукою. Окремо варто відзначити функцію Always On Dislpay, яка виводить на заблокований екран час або календар, а також відображає іконки повідомлень. Якщо вірити статистиці електроспоживання, то на це в день йде 5-6% заряду.

Розпізнавання обличчя і сканер відбитків пальців

Galaxy A8 може «впізнати» користувача по обличчю, або по відбитку пальця. Природно, є і стандартні засоби розблокування, у вигляді ПІН-коду та інші. Сканер відбитка пальця в цей раз розміщений зручніше, ніж у флагманів, і знаходиться рівно там, де палець природно підтримує смартфон. Працює він відмінно. Але це не найцікавіший на сьогодні спосіб аутентифікації.

За допомогою однієї з передніх камер гаджет може дізнатися користувача по обличчю. Достатньо лише натиснути кнопку розблокування і направити фронтальну камеру на себе. При хорошому освітленні функція працює нормально. Але в складних умовах процедура або займе більше часу (2-4 секунди), або пристрій зовсім не дізнається користувача. А якщо світла буде достатньо, то ні капюшон, ні шапка не завадять камері. На жаль, закриті очі теж не стануть на заваді розблокування. Ще однією важливою умовою буде позиція особи перед смартфоном, так що якщо користувач сидить за столом, а смартфон лежить поруч, доведеться або вводити PIN, або піднімати гаджет.

Ще однією важливою умовою буде позиція особи перед смартфоном, так що якщо користувач сидить за столом, а смартфон лежить поруч, доведеться або вводити PIN, або піднімати гаджет

Глобально, функція працює добре, хоч до ідеалу їй ще далеко. У всіх інших випадках, коли впізнати обличчя не вдається (в темряві, наприклад), врятує сканер відбитка, який розблокує пристрій практично моментально, а окремих умов для нього не буде потрібно.

звук

Як уже згадувалося, динамік в Galaxy A8 знаходиться збоку, ближче до верхнього кута. Рішення досить незвичне. Сам динамік гучний. Якість звучання середнє, адже, ймовірно, через захисної мембрани, звук виходить злегка приглушеним, немов проріз чимось прикрита. Верхні частоти явно переважають над низькими, в слідстві чого звук може здатися писклявим, особливо на максимальній (або наближеною до неї) гучності.

Оцінити якість комплектної гарнітури у нас немає можливості, але зі сторонніми навушниками смартфон відмінно справляється. До розмовної динаміку і мікрофону теж не причепитися.

Продуктивність і ПО

Обчисленнями всередині Galaxy A8 займається восьміядерний Exynos 7885, де два ядра А73 з частотою 2.2 ГГц відповідають за «важкі» завдання, а для всього іншого є шість ядер А53 - 1.6 ГГц. Відео обробляє Mali-G71. Об'єм оперативної пам'яті склав 4 ГБ, а накопичувачів є дві опції - 32 і 64 ГБ (в Україні буде тільки молодша версія), які можна доповнити картами пам'яті не жертвуючи другою Sim-картою. Звичайно ж, гаджет підтримує Wi-Fi стандарту ac, Bluetooth 5.0 і NFC.

У тестах немає вражаючих цифр, але перед нами і не флагманська модель. Головне, що працює все досить швидко і без проблем. Навіть з іграми все в порядку. Зайвого нагріву теж не буває, що однозначно приємний бонус. Навряд чи звичайному користувачеві попадуться такі завдання, з якими цей смартфон не впорається.

В якості ОС в Galaxy A8 користувачеві поки доступний Android версії 7.1.1 з оболонкою Samsung Experience 8.5. Він в цілому схожий на те, що є в, наприклад, Note 8, але якихось дрібниць може не бути. В цілому, оболонка швидка і красива. З нею ж будуть і фірмові програми календаря, нотаток, моніторингу фізичної активності та інші. В окремих країнах працює Bixby (в нашому випадку нагадує картки у Google Now, які показують події календаря, погоду та інше).

автономність

У Galaxy A8 встановлений акумулятор ємністю 3000 мА • год. У тесті автономності PCMark 8 його вистачило на 8:28, а в Geekbench - 4:17. У реальному використанні можна легко протриматися день з 5-6 годинами роботи екрану. Але ігри, часте використання камери і навігації, можуть сильно вдарити по цьому показнику.

На жаль, заміряти час зарядки від комплектного ЗУ у нас не було можливості, але, наприклад, блок живлення від MacBook Pro повністю відновить батарею за 1:45. На жаль, гаджет можна зарядити на індукційних зарядних станціях.

камери

У Galaxy A8 три камери, але подвійна не головна, як це зараз популярно, а фронтальна. Так, ззаду розташувався 16-мегапіксельний сенсор з апертурою f / 1.7. Спереду два різних сенсора, 8 МП з f / 1.9 і кутом огляду 85 °, а поруч сенсор з 16 МР, такий же апертурою і кутом огляду 76 °. Останній ще використовується для розпізнавання особи (якщо закрити другий, це ніяк не позначається на роботі функції).

Знімки основною камерою виходять відмінні, коли їй достатньо світла. Увечері, в поганому освітленні, або при теплих домашніх лампах, помітна дуже агресивна робота шумозаглушення, що сильно позначається на деталізації. Також в складних умовах не зовсім точно передаються кольори. Але в цілому камеру можна похвалити. Її можливостей не вистачить тільки вимогливим до камер користувачам, а всім іншим з нею буде цілком комфортно. Головне не лінуватися зробити пару зайвих кадрів і переконатися, що все в фокусі.

Відео записується в Full HD, або Full HD +, яке «підганяє» картинку під дозвіл екрану. Бажають записувати 4К-ролики такої можливості не отримають. Любителів сповільненої зйомки теж нічим порадувати.

Фронтальні два сенсора використовуються для, по-перше, різних кутів (так можна зробити або одиночне, або групове Селфі), по-друге, для Live Focus - Galaxy A8 буде штучно розмивати фон. Для нормальних Селфі і тим більше функції розмиття потрібно гарне освітлення, інакше результат буде не найкращий (погана різкість, неточні кольору). Зате коли світло є, фотографії будуть досить хороші, хоч і не з самим правдивим розмиванням і невеликий перенасиченістю кольорів.

Додаток дуже просте. Основні кнопки і настройки під рукою. Є кілька популярних режимів зйомки, включаючи Pro, який не дозволяє регулювати фокус і витримку. Але автоматичного, знову ж, більшості користувачів буде абсолютно достатньо.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки