Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як зарядити батарею ноутбука?

  1. Які акумуляторні батареї встановлені в ноутбуках?
  2. Як правильно зарядити батарею ноутбука?
  3. Як правильно зарядити акумулятор ноутбука без зарядного пристрою?
  4. Зарядка батареї ноутбука в автомобілі
  5. Сонячна батарея
  6. Зарядка від зовнішнього акумулятора

У наш час нікого не здивуєш різної мобільної електронікою. А ноутбуки поширилися вже давно і стали супутниками багатьох людей. Якщо вийти на вулицю, то обов'язково попадеться людина з ноутбуком в кафе, парку, метро і т. П. Одні використовують лептоп для розваг, інші з його допомогою дізнаються новини і виконують роботу. Багато беруть ноутбук на роботу, у відпустку, відрядження. Основною перевагою ноутбука є його мобільність. Воно забезпечується акумуляторною батареєю ноутбука. Щоб ноутбук можна було брати з собою, акумуляторну батарею потрібно зарядити. Причому зарядку потрібно виконувати правильно. У цій статті ми поговоримо про правильну зарядці ноутбука, а також про те, як зарядити акумулятор без штатного зарядного пристрою.

Зміст статті

Які акумуляторні батареї встановлені в ноутбуках?

У всіх сучасних лептопах працюють літій─іонние або літій─полімерние акумуляторні батареї. Вони вже давно потіснили лужні акумулятори типу Ni─Cd і Ni─MH.


Серед переваг літієвих АКБ можна відзначити наступні:

  • Висока енергоємність;
  • Низький саморозряд;
  • Відсутність шкідливих речовин при виробництві;
  • Відсутній ефект пам'яті;
  • Компактні розміри.

Завдяки цим плюсів літієві батареї стали домінувати в споживчій електроніці, а також в деяких портативних інструментах. Правда, велика частина мобільного електроінструменту і раніше працює на лужних акумуляторах. Літієві не можуть їх замінити, оскільки вони не в змозі забезпечити високий струм розряду.

У лептопах використовуються батареї, що складаються з циліндричних акумуляторних елементів. Ви можете бачити їх на зображенні нижче.

Літієві елементи в акумуляторної батареї ноутбука


Середній термін служби літієвої батареї складає 400─500 циклів заряд─разряд.За часом це становить 3─4 року.

Щоб акумулятор повністю відпрацював свій термін експлуатації, потрібно дотримуватися ряду вимог по його зарядці. Тому сьогодні ми будемо розбиратися, як правильно заряджати акумулятор ноутбука.

Рекомендуємо також прочитати матеріал про те, як зарядити ноутбук без зарядки .

Як правильно зарядити батарею ноутбука?

Правильний спосіб зарядки батареї, як ви вже здогадалися, просто підключити його до мережі через штатний блок живлення. В операційній системі Windows, під управлінням якої працює більшість ноутбуків, є можливість контролювати ступінь заряду АКБ. Також можна налаштувати енергозберігаючий режим і межа розряду акумулятора, при якому ноутбук буде відключатися. Ці настройки можна зробити в «Панелі управління» -> «Електроживлення».

Ці настройки можна зробити в «Панелі управління» -> «Електроживлення»

У розділі «Електроживлення» можна зробити всі налаштування, що стосуються функціонування батареї


У системному треї є іконка батарейки. Натиснувши на неї, завжди можна подивитися рівень заряду батареї ноутбука і інформацію про її роботі (від мережі або в автономному режимі). Що стосується рівня заряду, то для літієвих акумуляторів його краще підтримувати в інтервалі 50─80%. Це забезпечує максимальний термін служби батареї. Зрозуміло, що постійно підтримувати такий рівень заряду неможливо. Але правила, викладені нижче, виконати цілком реально:

  • Чи не розряджайте батарею до відключення лептопа. Якщо бачите, що індикатор в операційній системі показує менше 50%, підключіть ноутбук до мережі;
  • Також не потрібно постійно тримати лептоп з АКБ підключеним до мережі. Якщо ви часто працюєте вдома від розетки, вийміть акумулятор і зберігайте окремо. Не забудьте зарядити його приблизно на 50─60%;
  • Періодично (раз в 3─4 місяці) робіть калібрування акумулятора лептопа. Це повний заряд батареї ноутбука і її подальший розряд. Такий цикл виконується 2─3 рази. Якщо немає часу виконувати цю процедуру вручну, можете скористатися програмами, за допомогою яких робиться калібрування батареї ноутбука .

І ще одна порада, який не стосується зарядки, але дуже важливий. Не допускайте перегріву акумуляторної батареї. Якщо ви навантажуєте свій лептоп ресурсоємними додатками і він сильно гріється, купіть для нього охолоджуючу підставку. В іншому випадку тепло всередині корпусу, що виділяється комплектуючими, буде нагрівати АКБ. Це вкрай небажано для літієвих акумуляторів.


Як правильно зарядити акумулятор ноутбука без зарядного пристрою?

Бувають такі ситуації, коли потрібно зарядити батарею ноутбука, але з собою немає зарядного пристрою або ви знаходитесь далеко від електричних мереж. Нижче описуються кілька способів зарядити акумулятор лептопа без зарядного пристрою.

Вас мучить питання, чи можна використовувати ноутбук без батареї при харчуванні від мережі ? Тоді читайте статтю за вказаним URL.

Зарядка батареї ноутбука в автомобілі

Такий варіант зарядки акумулятора лептопа підійде для тих, хто проводить багато часу в автомобілі. В автомобілі немає розетки і генератор в бортовій мережі виробляє напругу не більше 14 вольт. Але ситуацію легко можна виправити, купивши портативний інвертор.

Але ситуацію легко можна виправити, купивши портативний інвертор

Автомобільний інвертор для зарядки


Ці пристрої виконані під прикурювач перетворять напругу в кілька варіантів на виході. В ідеалі беріть інвертор, який зможе забезпечити вихідну напругу 20 вольт (у більшості поширених ноутбуків номінал батареї 19 вольт). Існують інвертори на 110 і 220 вольт. Краще брати пристрій з виходом під силовий роз'єм лептопа. Якщо заряджати через USB, то через обмеження цього інтерфейсу по току зарядка сильно розтягнеться за часом.

До мінусів також варто віднести той факт, що зарядити батарею ноутбука через інвертор можна тільки на працюючому двигуні. Тобто, варіант ідеально підходить для зарядки в дорозі.

Радимо прочитати про те, чому Неможливо зарядити телефон батарея на ноутбуці .

Сонячна батарея

Сонячна батарея для зарядки ноутбука стане в нагоді на природі. Це досить цікавий варіант продовжити час автономної роботи лептопа.

Це досить цікавий варіант продовжити час автономної роботи лептопа

Сонячна батарея для ноутбука


Сьогодні у продажу є досить багато портативних сонячних батарей для мобільної електроніки. Принцип дії таких пристроїв - це перетворення сонячної енергії в електричний струм. Для ноутбука підходять моделі, які здатні видавати вихідна напруга не менше 19 вольт. Використовувати їх дуже просто. Сонячна батарея підключається до силового роз'єму лептопа і панелі розташовуються під сонцем.

До плюсів цього методу варто віднести зручність, мобільність і безкоштовну енергію сонця. Серед недоліків потрібно відзначити необхідність ясної погоди і яскравого сонця. В іншому випадку заряд буде йти повільно. Крім того, сонячна батарея годиться тільки для зарядки батареї лептопа. Працювати від неї не вийти. Тому варіант годиться в разі тривалого перебування на природі.


Зарядка від зовнішнього акумулятора

Зовнішній акумулятор - це портативний пристрій, який часто називають power bank. В середньому подібні пристрої можуть подарувати вам ще 2─3 години додаткової роботи ноутбука.

В середньому подібні пристрої можуть подарувати вам ще 2─3 години додаткової роботи ноутбука

Зовнішній акумулятор для ноутбука

Детально про вибір зовнішнього акумулятора для ноутбука , Читайте в статті за посиланням. На ринку представлений великий вибір подібних пристроїв. Вони стали популярними завдяки тому, що ні залежать від погодних умов і мають компактні розміри. При покупці радимо звернути увагу на різні перехідники в комплекті. Якщо крім ноутбука ви збираєтеся заряджати смартфон і планшет, то зовнішній акумулятор повинен мати кілька портів з різною величиною вихідного струму. Для зарядки ноутбука необхідний інтерфейс з вихідним струмом не менше 2,5 ампера.
Якщо матеріал виявився корисним для вас, розповсюдьте його в соціальних мережах, щоб його прочитали ваші друзі. Голосуйте в опитуванні нижче і оцінюйте статтю! Свої коментарі та доповнення можна залишати в коментарях.

Які акумуляторні батареї встановлені в ноутбуках?
Як правильно зарядити батарею ноутбука?
Як правильно зарядити акумулятор ноутбука без зарядного пристрою?
Як правильно зарядити батарею ноутбука?
Як правильно зарядити акумулятор ноутбука без зарядного пристрою?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки