Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як збільшити час автономної роботи акумулятора MacBook Pro, MacBook Air

  1. 1. Скільки циклів зарядки підтримує MacBook Pro / MacBook Air?
  2. 2. Як збільшити час автономної роботи MacBook Pro / MacBook Air?
  3. Відключення Wi-Fi, Bluetooth, геолокації
  4. Відключення периферійних пристроїв
  5. Регулювання яскравості екрану
  6. Вбудовані налаштування OS X (Економія енергії, App Nap)
  7. Закриття що не використовуються додатків
  8. Оптимізація роботи веб браузера
  9. 3. Правильні цикли зарядки при повсякденному використанні і тривалому зберіганні
  10. комфортна температура
  11. Використання якісних аксесуарів
  12. 4. Калібрування акумулятора MacBook Pro / MacBook Air
  13. 5. Коли потрібна заміна акумулятора MacBook Pro / MacBook Air?

Заміну акумуляторної батареї, виконати калібрування, оптимізувати витрати енергії Вашого MacBook, про які піде мова в даній статті, можна зробити в наших сервісних центрах:   Вибрати сервіс-центр на карті   Ноутбуки Apple, як відомо, мають дивні характеристиками часу автономної роботи акумуляторів - в середньому від 7 до 9 годин в режимі використання і фантастичні 30 днів в режимі очікування

Заміну акумуляторної батареї, виконати калібрування, оптимізувати витрати енергії Вашого MacBook, про які піде мова в даній статті, можна зробити в наших сервісних центрах:

Вибрати сервіс-центр на карті

Ноутбуки Apple, як відомо, мають дивні характеристиками часу автономної роботи акумуляторів - в середньому від 7 до 9 годин в режимі використання і фантастичні 30 днів в режимі очікування. Але користувачі завжди хочуть більше. Напевно, саме тому одним з найпопулярніших питань, пов'язаних з роботою MacBook Pro або MacBook Air, є питання про можливості акумуляторів "яблучних" комп'ютерів - як збільшити час автономної роботи і термін служби акумулятора в MacBook.

У цій оглядовій статті ми постараємося максимально ємко і доступно роз'яснити це питання і на додаток дати кілька корисних рекомендацій, які можуть бути корисні Вам в повсякденному використанні ноутбуків Apple. Для зручності ми розбили матеріал на кілька тематичних блоків, кожен з яких відповідає на конкретне запитання про роботу акумулятор MacBook Pro або MacBook Air. Отже, почнемо по порядку ...

1. Скільки циклів зарядки підтримує MacBook Pro / MacBook Air?

Точної відповіді на це питання, на жаль, дати не можна. Однак, як стверджується на офіційному сайті Apple, вбудований акумулятор MacBook Pro або MacBook Air має витримати до 1000 повних циклів заряджання до тих пір, поки ємність батареї може почати зменшуватися, а термін служби акумуляторів в нових Mac становить до 5 років.

Але в кінцевому підсумку, звичайно ж, і кількість циклів заряду, і термін служби акумулятора залежить від безлічі індивідуальних чинників використання ноутбука для кожного конкретного користувача:

  • Режим зарядки ноутбука - як часто MacBook підключається до зарядного пристрою і як довго він знаходиться підключеним до нього, будучи повністю зарядженим;
  • Режим використання ноутбука - чи користуєтеся Ви додатками, які використовують всі технічні ресурси комп'ютера (що, в свою чергу, позначається на інтенсивності розряду акумулятора), або використовуєте переважно програми зі списку повсякденних (браузер, пошта, офісні додатки);
  • Умови експлуатації ноутбука - тут, в першу чергу, маються на увазі зовнішні умови експлуатації: температура навколишнього середовища і вологість повітря. Про оптимальні показники цих характеристик, рекомендованих компанією Apple, ми розповімо трохи нижче.

Саме від цих основних факторів і залежить те, як довго буде працювати батарея Вашого MacBook без підключення до зарядного пристрою і скільки за часом ця батарея зможе прослужити в принципі.

2. Як збільшити час автономної роботи MacBook Pro / MacBook Air?

Щоб збільшити час автономної роботи MacBook Pro або MacBook Air при повсякденному використанні комп'ютера, слід дотримуватися кількох простих, але в той же час дуже корисних порад.

Відключення Wi-Fi, Bluetooth, геолокації

Бездротові мережеві інтерфейси в сучасних комп'ютерах продовжують працювати у фоновому режимі, навіть якщо Ви їх не використовуєте. Тому, якщо Ви працюєте за екраном свого MacBook Pro або MacBook Air, але при цьому інтернет-підключення по Wi-Fi або з'єднання зі сторонніми пристроями по Bluetooth не використовуються, краще відключити їх. Зробити це можна у верхній панелі меню OS X, або у відповідних пунктах налаштувань операційної системи.

Відключення периферійних пристроїв

Харчування будь-яких периферійних пристроїв (будь то USB модем, флешка або зовнішній жорсткий диск), підключених до комп'ютера, дає додаткове навантаження на акумулятор MacBook і позначається на загальному часу автономної роботи. Відповідно, всі зовнішні пристрої, що підключаються до ноутбука, краще відключати, якщо вони не використовуються. Також, якщо Ваш MacBook оснащений вбудованим приводом SuperDrive, виймайте диск, якщо в даний момент часу Ви з ним не працюєте. Це може додати від 20 хвилин до години додаткового часу роботи комп'ютера в автономному режимі.

Регулювання яскравості екрану

Яскраве підсвічування дисплея MacBook Pro або MacBook Air може значно скорочувати час автономної роботи "яблучних" ноутбуків. Для оптимізації витрат енергії рекомендуємо в налаштуваннях операційної системи OS X включити автоматичне регулювання яскравості, яка, використовуючи вбудований датчик освітлення, дозволить автоматично зробити яскравість екрану комфортної для роботи в різних умовах освітлення.

Не забувайте і про те, що регулювати яскравість Ви можете самостійно за допомогою функціональних клавіш на клавіатурі Вашого MacBook. Так, наприклад, зниження яскравості екрану при низькому заряді акумулятора може продовжити його роботу на 10-30 хвилин, а Ви встигнете зробити те, що Вам необхідно або хоча б зберегти необхідні файли, якщо заряд акумулятора вже став критично низький. Те ж саме, до речі, відноситься і до вбудованої підсвічування клавіатури, якщо Ваш ноутбук їй володіє: чим менше яскравість, тим довше працює Mac.

Вбудовані налаштування OS X (Економія енергії, App Nap)

На панелі «Економія енергії» в стандартних настройках OS X Ви можете налаштувати деякі параметри енергоспоживання комп'ютера, які безпосередньо впливають на час його автономної роботи. Так, наприклад, використовуючи меню налаштувань економії енергії можна налаштувати час простою комп'ютера, через яке його екран буде відключатися, а вбудований накопичувач переводиться в режим сну.

Починаючи з версії OS X Mavericks, операційна система дозволяє відстежувати додатки, робота яких витрачає велику кількість ресурсів комп'ютера, в тому числі споживання енергії вбудованого акумулятора. Переглянути інформацію про такі програми, запущених на комп'ютері, можна в верхньому меню OS X (іконка з зображенням батареї), або в меню "Енергія" вбудованого діагностичного додатки "Моніторинг системи".

Переглянути інформацію про такі програми, запущених на комп'ютері, можна в верхньому меню OS X (іконка з зображенням батареї), або в меню Енергія вбудованого діагностичного додатки Моніторинг системи

Крім цього, в останній версії OS X Yosemite присутня вбудована функція App Nap допомагає економити енергію при одночасній роботі з декількома додатками. Система визначає, коли додаток повністю приховано або не використовується. Потім, якщо програма не виконує ніяких фонових завдань (завантаження файлів, відтворення музики і т.д.), функція App Nap знижує швидкість його роботи. Як тільки Ви повертаєтеся до додатка, воно миттєво почне працювати на повній швидкості. Ця технологія дозволяє значно скоротити використання ресурсів комп'ютера додатками, що працюють у фоновому режимі, а це, в свою чергу, значно оптимізує і збільшує час автономної роботи MacBook.

Компанія Apple рекомендує періодично стежити за появою системних оновлень для своєї операційної системи, тому що періодично для різних моделей MacBook випускаються оновлення, які можуть допомогти оптимізувати енергоспоживання тієї чи іншої моделі комп'ютера.

Закриття що не використовуються додатків

Багато користувачів, завершуючи роботу з додатком, звичним рухом натискають на кнопку закриття в правому верхньому куті вікна програми. Після цього додаток начебто закривається, але насправді в більшості випадків закривається саме вікно програми, а сама програма залишається запущеної в фоновому режимі. Наслідком цього є використання ресурсів оперативної пам'яті і процесора, що неминуче призводить до більш інтенсивного витраті заряду батареї Mac.

Намагайтеся тримати відкритими тільки ті додатки, з якими Ви працюєте в даний момент, а всі закриті (згорнуті) додатки - закривати повністю за допомогою виклику контекстного меню на іконці програми:

Намагайтеся тримати відкритими тільки ті додатки, з якими Ви працюєте в даний момент, а всі закриті (згорнуті) додатки - закривати повністю за допомогою виклику контекстного меню на іконці програми:

Оптимізація роботи веб браузера

Багато сучасних сайти використовують на своїх сторінках різноманітний мультимедіа контент (анімовані заставки, Flash банери, відео) і складні скрипти, обробка яких використовує ресурси оперативної пам'яті і центрального процесора. Зростання навантаження на основне "залізо" комп'ютера неминуче тягне за собою і підвищена витрата заряду акумулятора.

Тому при роботі з браузерами (будь то вбудований в OS X Safari, або будь-який сторонній браузер: Opera, Chrome або Firefox), намагайтеся закривати непотрібні вкладки і вікна, тому що навіть неактивні фонові вкладки можуть використовувати значні ресурси Вашого комп'ютера. Також радимо Вам звернути увагу на популярне розширення для браузерів під назвою AdBlock, основною функцією якого є блокування Flash банерів і інтерактивного рекламного контента. Це може вкрай позитивно позначитися на часі автономної роботи MacBook Pro або MacBook Air, якщо Ви дуже багато часу проводите саме за роботою з веб сайтами.

3. Правильні цикли зарядки при повсякденному використанні і тривалому зберіганні

Компанія Apple вкрай рекомендує повністю зарядити акумулятор MacBook час першого увімкнення пристрою. Потім, при подальшому використанні комп'ютера, радимо Вам дотримуватися певних циклів заряду батареї. По-перше, не тримайте MacBook підключеним до адаптера харчування після того, як акумулятор повністю заряджений. Це може привести до, так званого, "застою" електронів усередині акумулятора і подальшого погіршення показників його роботи.

По-друге, постарайтеся дотримуватися суворого режиму зарядки акумулятора MacBook. Ідеальним буде варіант використання ноутбука в автономному режимі і розрядки акумулятора до 5-10% без проміжних підключень адаптера харчування. Звичайно, в умовах сучасного життя дотримуватися подібний режим обслуговування комп'ютера дуже складно, але все ж ми рекомендуємо прагнути саме до цього. Даний графік дозволить максимально збільшити кількість циклів заряду для батареї Вашого MacBook зі збереженням його повної ємності, що, в кінцевому підсумку, позитивно позначиться на загальному терміні служби акумулятора.

Якщо обставини складаються таким чином, що Ви не знаєте, чи зможете користуватися своїм MacBook протягом тривалого терміну, фахівці компанії Apple рекомендують помістити ноутбук на зберігання. При цьому має бути дотримано дві умови. Перше - заряд акумулятора на момент відключення перед тривалим зберіганням повинен складати 50-60%. Це обумовлено тим, що якщо у ноутбука акумулятор буде повністю розряджений тривалий час, то він може перейти в стан глибокої розрядки і перестати заряджатися. Якщо ж навпаки заряд акумуляторної батареї на 100%, то після тривалого часу, поки ноутбук не використовується, батарея може втратити частину своєї ємності, що прямим чином позначиться на часі автономної роботи. Друга умова - дотримання температурного режиму, при якій можна зберігати і використовувати "яблучні" ноутбуки.

комфортна температура

Робоча температура будь-якого ноутбука (будь то MacBook Pro, MacBook Air або умовний Sony Vaio) - це показник, від якого безпосередньо залежить стабільність функціонування ноутбука, тривалість автономної роботи комп'ютера і потенційний термін служби вбудованого в нього акумулятора Робоча температура будь-якого ноутбука (будь то MacBook Pro, MacBook Air або умовний Sony Vaio) - це показник, від якого безпосередньо залежить стабільність функціонування ноутбука, тривалість автономної роботи комп'ютера і потенційний термін служби вбудованого в нього акумулятора.

Apple допускає зберігання своїх пристроїв при температурах від -25º C до + 45º С, проте безпосередньо використовувати ноутбук не рекомендується, якщо температура нижче -10º C або вище + 35º C. Хоча і ці межі не надто комфортні, якщо говорити про вплив на час роботи і термін служби вбудованого в MacBook акумулятора. Найбільш комфортна температура для використання ноутбука - це температура, максимально близька до кімнатної, приблизно 22º C.

Використання якісних аксесуарів

Намагайтеся заряджати MacBook тільки за допомогою оригінальних адаптерів харчування, тому що використання копій зарядних пристроїв від виробників, які не пройшли сертифікацію Apple, при певному збігу обставин може призвести до найрізноманітніших наслідків: від зменшення ємності вбудованого акумулятора до виходу з ладу роз'єму MagSafe або непрацездатності всього ноутбука. MacBook Pro або MacBook Air - дуже гідні представники сучасних мобільних комп'ютерів, тому і відноситься до їх обслуговування теж слід гідно.

4. Калібрування акумулятора MacBook Pro / MacBook Air

Незважаючи на те, що компанія Apple запевняє, що сучасні MacBook Pro і MacBook Air не потребують каліброке акумулятора, багато користувачів "яблучних" ноутбуків на власному досвіді переконалися, що ця процедура може позитивно впливати на роботу вбудованої батареї, збільшуючи час автономної роботи і термін служби.

Процедура калібрування акумулятора MacBook досить простий:

  • Спробуйте повністю зарядити свого ноутбука (індикатор адаптера харчування MagSafe повинен горіти зеленим кольором, а операційна система OS X повинна визначати, що акумулятор повністю заряджений).
  • Чи не відключаючи адаптер харчування, з використанням комп'ютера протягом 2 - 2,5 годин. В крайньому випадку, можна просто залишити MacBook з'єднаним із зарядним пристроєм на цей час.
  • Після цього від'єднайте зарядний пристрій і постарайтеся повністю розрядити акумулятор (до тих пір, поки він сам не піде в режим сну / відключитися через критично низького рівня заряду). Після цього залиште MacBook вирядженим на кілька годин.
  • Спробуйте повністю зарядити, не перериваючи процес зарядки (не відключайте адаптер харчування MagSafe до повного заряду батареї).

Якщо Вам потрібна допомога наших фахівців, будь ласка, виберіть зручний для Вас сервісний центр і зателефонуйте нам!

Вибрати сервіс-центр на карті

5. Коли потрібна заміна акумулятора MacBook Pro / MacBook Air?

Фірмова операційна система Apple OS X, що встановлюється на будь-який комп'ютер MacBook Pro і MacBook Air, має ряд вбудованих функцій діагностики параметрів роботи акумулятора. Так само існує і ряд цікавих програм, що дозволяють аналізувати роботу і знос батареї, від сторонніх розробників. Багато з таких додатків легко можна знайти в Mac App Store.

Відповідно, і вбудовані можливості OS X, і сторонні програмні рішення, дозволяють користувачеві в режимі реального часу отримати відомості про те, як працює акумулятор комп'ютера. Ця інформація зможе допомогти користувачеві визначити, чи потребує акумулятор технічного обслуговування або ж поки немає.

Ця інформація зможе допомогти користувачеві визначити, чи потребує акумулятор технічного обслуговування або ж поки немає

  • Стан «Нормальне» означає, що акумулятор функціонує нормально.
  • Стан «Термін експлуатації закінчується» - акумулятор ще може працювати, але зберігає заряд гірше, ніж новий, або вже втратив частину своєї вбудованої ємності.
  • Стан «Потрібна заміна» або «Потрібно обслуговування» означає, що, швидше за все, акумулятор вимагає технічного обслуговування і слід звернутися в сервісний центр.

Ми зможемо замінити акумулятор Вашого MacBook pro на новий швидше багатьох сервісних центрів і, як правило, дешевше. Будь ласка, виберіть зручний для Вас сервісний центр:

Вибрати сервіс-центр на карті

На завершення статті, відзначимо, що дотримання більшості з усіх представлених в ній рад, допоможе продовжити час автономної роботи Вашого MacBook Pro або MacBook Air, а акумулятор комп'ютера прослужить значно довше. Якщо Ви все-таки вже зіткнулися з проблемою швидкого розряду батареї і думаєте, що потрібно заміна акумулятора MacBook - рекомендуємо звернутися до спеціалізованого сервісного центру. Кваліфіковані фахівці зможуть оперативно провести діагностику ноутбука, визначити причину появи несправності, а потім якісно її усунути.

Наші телефони: +7 (812) 944-36-96

Адреси наших сервісних центрів в Санкт-Петербурзі:

Вибрати сервіс-центр на карті


Мітки: MacBook Air , MacBook Pro , заміна акб macbook , заміна акб macbook pro

Можливо, Вам буде це цікаво:

1. Скільки циклів зарядки підтримує MacBook Pro / MacBook Air?
2. Як збільшити час автономної роботи MacBook Pro / MacBook Air?
5. Коли потрібна заміна акумулятора MacBook Pro / MacBook Air?
1. Скільки циклів зарядки підтримує MacBook Pro / MacBook Air?
2. Як збільшити час автономної роботи MacBook Pro / MacBook Air?
5. Коли потрібна заміна акумулятора MacBook Pro / MacBook Air?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки