Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Вибір найкращого SSD-диска об'ємом 256 і 512 ГБ для комп'ютера і ноутбука

  1. Чому ви повинні мені вірити?
  2. Кому потрібен SSD?
  3. Кому SSD не потрібен?
  4. Який обсяг SSD-диска вибрати?
  5. Чи є сенс в покупці SSD-диск на SATA-2?
  6. Який SSD краще вибрати?
  7. А якщо немає помітної різниці по швидкості, тобто чи щось подешевше?
  8. SSD-диск формату M.2
  9. SSD для професіоналів
  10. Кому ще подобаються SSD Samsung Evo?

Для тих, хто не любить читати великі тексти, можна відразу перейти до висновків - на початок 2017 року SSD-накопичувач Samsung 850 Evo об'ємом 256 або 512 гігабайт все ще є кращим вибором для більшості людей. Він швидкий, надійний, володіє тривалою гарантією і поставляється з фірмовим програмним забезпеченням, що полегшує перехід зі звичайного диска на SSD.

Оновлено вересня 2018 г.: В цьому році Samsung випустив оновлення всіх своїх SSD Evo 860 і 860 Pro, перевівши їх виробництво на нову пам'ять (64-шарова TLC 3D V-NAND) і новий контролер. Однак з точки зору звичайного користувача, характеристики SSD практично не змінилися, місцями навіть ставши трохи гірше. Проте, ціна у нових SSD залишається такою ж, ну а старі моделі просто розпродаються до того моменту, поки не закінчаться. Тому можна сміливо купувати що стару, що нову модель. Однак важливо мати на увазі, що в новій 860 серії більше немає SSD на 120 гігабайт. Тому, якщо вам потрібен саме такий SSD, варто поквапитися з покупкою. Тому як виробляти такі SSD пересталію

А тепер про це всім більш докладно.

Чому ви повинні мені вірити?

Як я згадував в описі сайту, я пишу про техніку останні десять років, а то і більше. Ще більше часу я з цією технікою воджуся. Це означає, що практично кожен день я пробую щось нове, щось налаштовую, перенастроювати, міняю і так далі в тому ж дусі. Цей текст є узагальнення мого (і не тільки мого, а й колег) досвіду. Тому так, ви можете мені вірити.

Кому потрібен SSD?

Якщо вашому комп'ютеру або ноутбуку від 3 до 5 років (більш ранні моделі можуть містити роз'єми SATA-II, в цьому випадку покупку варто обміркувати окремо, дивись відповідний розділ нижче), і ваша система працює на базі звичайного жорсткого диска, то має сенс подумати про покупці SSD. Курс долара зараз досить високий, тому у вас повинні бути вагомі причини для його покупки.

Що дає SSD? Як правило, у нього три основних переваги: ​​практично миттєве завантаження операційної системи (менше 10 секунд), швидке завантаження файлів і програм і менше енергоспоживання (останнє актуально для ноутбуків і дозволяє їм довше працювати від акумулятора).

Таким чином, якщо робота вашого комп'ютера вперлася в продуктивність саме дискової системи, покупка SSD більш ніж виправдана. З ним система буде просто «літати» і помітно довше жити від батарейки.

На зображенні вище наведений приклад якраз такої нагоди. В даному ноутбуці «пляшковим горлечком» є два елементи - потужність вбудованої відеокарти (тут вже нічого не зробиш) і продуктивність жорсткого диска. З процесором і пам'яттю повний порядок. Після установки SSD система стане помітно спритніше.

Кому SSD не потрібен?

Якщо у вас відносно старий комп'ютер (більше 5 років), або використовуєте старий SSD, яка не дуже швидкий або у нього маленький обсяг пам'яті, то для вас немає особливого сенсу купувати новим SSD. На ці гроші краще додати пам'яті або оновити процесор. Ну або відкласти на апгрейд. Так, система стане грузиться швидше і файли стануть відкриватися значно краще. Але відкриття простого браузер буде знову перетворювати комп'ютер на гарбуз.

Ще один момент: якщо ваш ноутбук єдиний в господарстві і ви постійно качаєте об'ємні торренти вище 10-20 Гб, ви швидко скінчилися запас міцності SSD-диска. Незважаючи на те, що сучасні накопичувачі здатні пропускати через себе великий обсяг даних, SSD-диски традиційно не люблять торренти через самого механізму блокової закачування файлів. Якщо для вас це критично, то простіше не міняти HDD-диск на SSD або придивитися до покупки мережевого сховища .

Оновлення від 27 липня 2016: в коментарях регулярно виникає суперечка щодо того, чи можна використовувати SSD під закачування торрентів. Оскільки думки різняться, давайте послухаємо самих виробників. У недавньому пості на сайті Geektimes (залізному проект, відкололася від легендарного Хабрахабра) виробник SSD Kingston прямо пише :

А ось качати торенти, якщо є з чого вибирати, краще все-таки на жорсткий диск. Тому що є позашляховики для задоволення, а є - для подорожі в грязі. Ось HDD швидше відноситься до другої категорії.

Тобто все просто, якщо SSD - єдиний диск в системі, то качайте. Вибору у вас все одно немає. Тим більше, що це дійсно магічне видовище - спостерігати як швидкість скачування не впирається в можливості жорсткого диска, і досягає величезних значень. А ось якщо у вас все-таки є в системі жорсткий диск, то торренти краще записувати туди. Тому як ресурс SSD не гумовий, і регулярна закачування-видалення-закачування його все-таки зменшує.

Який обсяг SSD-диска вибрати?

Для настільних комп'ютерів мінімальний комфортний обсяг - 256 Гб. Менше немає сенсу брати з двох причин:

  1. Як правило, моделі на 128 Гб працюють на відчутно менших швидкостях запису і читання.
  2. Для того, щоб SSD-диск працював довго і надійно, на ньому має залишатися мінімум 30% вільного місця. Це пов'язано з тим, що контролер диска повинен рівномірно розподіляти навантаження між осередками пам'яті для її рівномірного зносу.

Таким чином, 256 Гб - мінімальний обсяг SSD-диска для настільного комп'ютера. Для зберігання файлів, до яких не потрібно щоденного доступу, можна використовувати традиційний жорсткий диск (дивись інфографіку за вибором HDD ).

З ноутбуком все трохи складніше. Оскільки безліч ноутбуків не дозволяє поставити одночасно і SSD-диск і жорсткий диск, то весь обсяг інформації доведеться зберігати на SSD. Тому 512 ГБ - оптимальне рішення, яке підійде більшості користувачів. На жаль, ціна такого диска виходить значною, але зате ви отримуєте швидкий доступ до всіх файлів і помітну економію роботи акумулятора. До речі, якщо ваш ноутбук для чогось має DVD-ROM, його можна демонтувати (це робиться дуже просто) і поставити замість нього відсік для жорсткого диска. У цьому випадку на місце штатного диска можна поставити SSD, а замість DVD підключити старий диск. Таким чином ви і систему прискорите і місце наростити.

Чи є сенс в покупці SSD-диск на SATA-2?

Судячи з коментарів, цей момент варто обговорити окремо. Отже, якщо ваша материнська плата підтримує SATA3, то пропускна здатність інтерфейсу становить 6 Gb / s, SATA2 - всього 3 Gb / s. Тобто здавалося б - різниця в два рази. Однак, як ми говорили в розділі про флешки, важлива не лінійна швидкість, а швидкість зчитування розкиданих файлів. Тому як при завантаженні система збирає ОС по окремих файлів, розмазаних по накопичувача як попало.

Для того, щоб відповісти на питання, чи потрібен в установці сучасного SSD-диска в систему з SATA2, звернемося до ґрунтовної статті з ресурсу THG.RU. Автори послідовно підключали накопичувач Samsung 840 PRO, до слова, відмінний SSD попереднього покоління, до портів SATA2 і 3. Щоб було з чим порівнювати, третім в тесті брав участь дуже швидкий жорсткі диск WD VelociRaptor. Якщо подивитися на графік швидкості лінійного запису і читання, то перевага SATA 3 більш ніж помітно.

Зверніть увагу - в цьому випадку HDD практично не відстає від SSD, підключеним по SATA-2. Однак, як ми розуміємо, швидкість лінійного запису і читання не так важлива. В реальній ситуації нас більше цікавить швидкість довільного (випадкового сектора). Подивимося, як поводяться диски при розмірі випадкового сектора в 512 Kb.

Як бачите, різниця так само в два рази, при цьому жорсткий диск починає сильно відставати. Якщо зробити розмір сектора в 4Kb, то різниця між SATA практично зникне, а ось HDD взагалі стане дуже повільним. До чого це призводить? До того, що, скажімо, завантаження вашої операційної системи з HDD триватиме помітно довше, ніж з SSD. Причому, різниця в підключенні не буде грати ролі. Windows буде завантажено практично однаково швидко.

Який же можна зробити висновок? Все дуже просто - якщо використовувати SSD виключно як завантажувальний і системний, різниці між SATA-2 і SATA-3 особливо не буде. Обидва інтерфейсу дозволяють вантажиться досить швидко. І покупка SSD навіть в такому випадку виправдана.

І ось тут полягає найцікавіше: якщо у вас старий комп'ютер тільки з SATA-2, то вам навряд чи потрібен сучасний високошвидкісний SSD. Проблема у вас не в ньому. Так, система буде вантажиться помітно швидше. Але сама продуктивність ... Скажімо так, за ці гроші простіше купити додаткову пам'ять і проапгрейдить материнську плату і процесор. Різниця буде помітною навіть на старому HDD. А ось якщо ви досягли пляшкового горлечка саме по продуктивності жорсткого диска, і немає бажання витрачати гроші на значний апгрейд, тоді так, можна придивитися до покупки. Але, повторюся, краще задуматися про апгрейд комп'ютера, а потім зайти сюди і вибрати сучасний SSD, який на 100% розкриє потенціал вашої системи.

Який SSD краще вибрати?

На даний момент найкращим вибором буде покупка SSD-диска Samsung 850 EVO потрібного вам обсягу (або аналогічний Samsung 860 EVO). На старті продажів він коштував досить дорого, але зараз ціни в доларах трохи опустилися і ціна стала більш-менш прийнятною.

Чому саме 850 або 860 EVO? Справа в тому, що більшість сучасних SSD-дисків для користувача рівня мають схожі характеристики. Повірте мені, якщо ви не є фахівцем з SSD, то в більшості випадків ви не помітите різниці в швидкості роботи між різними моделями. Між роботою жорсткого диска і SSD помітите, причому істотну. А ось між різними моделями SSD - немає.

Тоді що ж виходить на перший план, а то й швидкість? Це ціна, надійність, можливість пережити велику кількість циклів запису, якість контролера, якість прошивки і фірмове програмне забезпечення, що полегшує життя користувачу.

В цьому відношенні у Samsung 850 EVO зараз практично немає конкурентів.

  • Він коштує відносно недорого (на момент публікації в середньому 8 тисяч за обсяг в 256 ГБ і 12 тисяч за 500Гб);
  • він швидкий (в середньому 516 Mb / s на читання і 426 Mb / s на запис);
  • він надійний (Samsung сам є виробником і пам'яті і контролера);
  • він може прокачати через себе до 150 Tb даних (це дуже великий обсяг даних для більшості користувачів);
  • у нього гарантія 5 років.

Крім того, якщо ви використовуєте Windows, то в комплекті йде фірмове програмне забезпечення, що дозволяє, по-перше, зручно мігрувати з вінчестера на SSD, по-друге, і це найприємніше, використовувати до 4 ГБ оперативної пам'яті в якості кеша для диска. Це дозволяє зробити роботу з диском ще швидше.

Ще одним плюсом до покупки може стати наявність апаратного шифрування даних. Більшості користувачів це зовсім не потрібно, але для кого-то може бути критично.

А якщо немає помітної різниці по швидкості, тобто чи щось подешевше?

Якщо ціна Samsung 850 EVO здається вам надто дорогою, то на друге місце я б поставив Crucial BX100.

Він стоїть на 2 тисячі рублів дешевше. Він теж швидкий, він теж надійний.

Насправді за трохи меншу ціни ви отримуєте трохи меншу гарантію - всього три роки, менший обсяг даних який можна прокачати через диск (72 TB замість 150 у Samsung, хоча і цього значення вистачить позаочі). Крім того, у нього немає в комплекті такого ж програмного забезпечення як у 850 EVO. Але ніхто не заважає вам скористатися сторонніми програмами, яких досить багато. Просто доведеться трохи повозитися з налаштуванням.

Таким чином, якщо вас це не лякає, Crucial BX100 стане чудовою альтернативою 850 EVO. Більш того, Crucial BX100 споживає менше енергії і ноутбук з ним проживе хоч трохи, але довше (десь хвилин на 10).

SSD-диск формату M.2

Незважаючи на те, що слоти M.2 з'являються все в більшій кількості ноутбуків, материнських пласт, і а) можуть бути швидше звичайного SSD, б) дозволяють використовувати одночасно і SSD для Windows і HDD для зберігання файлів, радити тут щось дуже складно . Справа в тому, що на даний момент існує два різновиди стандарту M.2. Це M.2 SATA і M.2 PCI. Кожен з них ділиться ще на кілька подстандарту в залежності від фізичних розмірів, а M.2 PCI крім цього ділиться ще й на кілька подстандарту в залежності від кількість підведених PCI-ліній.

Тобто не можна просто пройти в магазин і купити там M.2-диск. Спочатку треба вивчити документацію свого ноутбука або материнської плати, зрозуміти, який з стандартів вам підходить, і тільки потім купувати щось конкретне. Тому, повторюся, радити тут щось конкретне дуже складно. Якщо ви все-таки твердо мають намір купити саме SSD формату M.2, я раджу зайти ось на цю сторінку , Нашого сайту, де ми постаралися зібрати максимально повну інформацію щодо сумісності різних дисків різному залозу. І вже виходячи з отриманих даних підбирати конкретну модель.

Якщо у вас M.2 SATA розмірів 2280, то можна не мудрувати і взяти той же Samsung 850 EVO в форматі M.2. У всіх інших випадках доведеться гарненько пошукати.

SSD для професіоналів

Якщо ваша робота пов'язана з обробкою великої кількості фотографій в сирому форматі RAW, або ви постійно редагуєте великі обсяги відео, працюєте з 3D-графікою, фанат щоденних великовагових торрентів або запускаєте одночасно кілька віртуальних машин, то вам не підійде звичайний SSD. В цьому випадку я б звернув увагу на версію Samsung 850 Pro.

Чому він краще. По-перше, він швидше. Це насправді помітно при роботі з великими файлами в режимі випадкового читання. При звичайній роботі різниця непомітна, але в разі професійного застосування, різницю можна відчути. По-друге, у нього гарантія 10 років. По-третє, він спочатку був розрахований на такий жорсткий режим роботи і володіє відповідною надійністю. По суті, у нього немає конкурентів у своєму класі. Ціна, на жаль, теж вище на 30%: 256 гігабайт стоять 10-11 тисяч рублів, 500 Гб - близько 16 тисяч.

Кому ще подобаються SSD Samsung Evo?

Портал 3Dnews.ru недавно завершив велике тестування SSD-диском об'ємом 256 гігабайт. Отримані результати були зведені в графік, що відображає співвідношення продуктивності і ціни.

Як бачите, Samsung 850 EVO є кращим вибором по співвідношенню ціна / продуктивність. Кілька цитат від авторів огляду:

  • Samsung 850 PRO. Це - найпродуктивніший і самий технологічно сучасний SATA SSD, в основі якого лежить унікальна тривимірна MLC V-NAND. Крім видатного швидкодії, дана модель виділяється і високою надійністю, що підкріплюється 10-річною гарантією. Крім того, Samsung 850 PRO може похвалитися цілою купою різних приємних дрібниць, наприклад, підтримкою керованого з ОС шифрування і чудовою інструментальної утилітою.
  • Samsung 850 EVO. Молодший брат непереможного 850 PRO теж виділяється на тлі конкурентів. Так, він ґрунтується на TLC V-NAND і тому видає більш низька швидкодія при операціях запису, але це не заважає йому залишатися одним з кращих SSD за середньозваженою продуктивності і займати лідируючі позиції в середній ціновій категорії. Крім того, 850 EVO успадковує від 850 PRO весь фірмовий набір додаткових переваг: підтримку шифрування, якісне ПЗ та інше.
Чому ви повинні мені вірити?
Кому потрібен SSD?
Кому SSD не потрібен?
Який обсяг SSD-диска вибрати?
Чи є сенс в покупці SSD-диск на SATA-2?
Який SSD краще вибрати?
А якщо немає помітної різниці по швидкості, тобто чи щось подешевше?
Чому ви повинні мені вірити?
Кому потрібен SSD?
Що дає SSD?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки