Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Тест 17-дюймових ноутбуків до $ 1000.

  1. Acer Aspire 7540G
  2. ASUS K70AF
  3. Dell Inspiron N7010
  4. eMachines G630
  5. Lenovo IdeaPad Y710
  6. Samsung R728
  7. Toshiba Satellite L550
  8. поза конкурсом
  9. Fujitsu LifeBook NH570
  10. Методика тестування
  11. Підсумки

Незважаючи на те що на думку ряду радикально налаштованих користувачів, ноутбуки з діагоналлю екрана 17 "просто не мають права називатися« мобільними ПК », на них існує досить стійкий попит.

Незважаючи на те що на думку ряду радикально налаштованих користувачів, ноутбуки з діагоналлю екрана 17 просто не мають права називатися« мобільними ПК », на них існує досить стійкий попит

«Кому ж потрібні пристрої масою під три кілограми, левова частка яких не здатна простягнути від повного заряду батареї довше години?» - запитаєте ви. Відповідь очевидна: тому, кому недостатньо робочого простору дисплея поширених 15,6-дюймових моделей і хто при цьому в силу різних причин не хоче вирішувати цю проблему шляхом придбання десктопа або підключення зовнішнього монітора. Так, такі ноутбуки не створені для щоденних переміщень з дому в офіс і назад, однак на фіксованому місці вони забезпечать вам ергономіку, порівнянну зі звичайним ПК. Але на відміну від останнього все ж володіючи мінімальної транспортабельностью, вони дозволять вам, наприклад, з комфортом попрацювати або розважитися під час уїк-енду на дачі.

Acer Aspire 7540G

Ціна - $ 770

Процесор AMD Athlon II X2 M320 (2,1 ГГц)

Чіпсет AMD 785GX

Графічний адаптер ATI Mobility Radeon HD 5650, 1 ГБ

Оперативна пам'ять 4 ГБ, DDR2-800

Екран 17,3 "(1600 × 900), глянсовий

Яскравість екрану, хв. / Макс. 15/180 кд / м & sup2; (9 градацій)

Накопичувач 500 ГБ (5400 об / хв)

Зовнішні роз'єми 4 × USB, RJ-45, RJ-11, VGA, HDMI, мікрофонний, лінійний, для навушників

Комунікації SD, MMC, MS (Pro), xD, Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 b / g

Батарея 4800 мА • год, 14,8 В (71 Вт • год)

Попередньо встановлено ОС Windows 7 Home Premium

Габарити і маса 411 × 274 × 40-45 мм, 3,31 кг

Продуктивна відеокарта; обсяг оперативної і дискової пам'яті; тиха і ефективна СО

Кут нахилу дисплея

вердикт вердикт

Мультимедійна DTR-модель від Acer відрізняється від своїх більш компактних побратимів по лінійці Aspire габаритами, але не стилістикою - перед нами все той же добре знайомий пухкий корпус з глянцево-синьою верхньою кришкою і графитово-чорної робочої панеллю з точковою текстурою, повністю виконаною з немазких матеріалів, що напевно сподобається практичним користувачам. Зона управління займає дві третини топкейса, над нею знаходяться чотири додаткові кнопки (для відключення Wi-Fi і Bluetooth і ще дві для запуску ПЗ) і фальшрешітки акустичної системи. До клавіатури і тачпаду претензій не знайшлося: «ширяють» клавіші першої з матового пластика розташовані практично в десктопном варіанті, сенсорна панель другого оснащена зручною кнопкою відключення.

Максимальний кут нахилу екрану відверто малий, виробник просто зафіксував його оптимальне значення, при якому ще не виявляють себе артефакти, характерні для матриць TN + Film. А ось зображення здивувало досить непоганою якістю, перегляд фотографій і відео залишає найприємніші враження. Вбудована акустика не відрізняється особливою гучністю, але і не вносить будь-яких спотворень при прослуховуванні музики. Вже згадана конфігурація вельми непогано оснащена за свої гроші, як апаратна платформа в Acer Aspire 7540G використовується виключно логіка від AMD / ATI, доповнена солідними обсягами оперативної і дискової пам'яті. В результаті цей ноутбук впевнено зайняв призові місця в 3D-бенчмарках і міцно влаштувався в середині загальносистемного рейтингу. Також відзначимо посилений 8-сегментний акумулятор, наявність лінійного входу і ефективну систему охолодження.

продукт надано ASBIS

ASUS K70AF

Ціна - $ 770

Процесор AMD Turion II M520 (2,3 ГГц)

Чіпсет AMD RX781

Графічний адаптер ATI Mobility Radeon HD 5145, 512 МБ

Оперативна пам'ять 3 ГБ, DDR2-800

Екран 17,3 "(1600 × 900), глянсовий

Яскравість екрану, хв. / Макс. 15/90 кд / м & sup2; (15 градацій)

Накопичувач 320 ГБ (5400 об / хв)

Зовнішні роз'єми 4 × USB, RJ-45, VGA, HDMI, мікрофонний, для навушників

Комунікації SD, MMC, MS (Pro), Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 b / g

Батарея 4400 мА • год, 11,1 В (46 Вт • год)

Попередньо встановлено ОС DOS

Габарити і маса 420 × 279 × 36-41 мм, 3,23 кг

Збалансована оснащеність; технологія Splendid Video Enhancement; тиха СО

Діапазон зміни яскравості; ергономіка тачпада

вердикт вердикт

Великоформатний ноутбук від ASUS належить до поширеної K-серії універсальної спрямованості, яку вельми легко відрізнити по характерному округленими-глянцевому дизайну. Кришка і робоча панель оброблені коричневим IMD-пластиком з проступають під певним кутом візерунком з чорно-сірих пунктирних ліній, і тільки нижня частина корпусу має звичне шорстке покриття. Клавіатура з ергономічно увігнутими кнопками засунута під самий екран, єдиною претензією до неї стало «прикордонне» розміщення блоку стрілок (між основною і цифровою частиною), в іншому ж пристрій введення виконано більш ніж добре. А ось тачпад реалізований не особливо вдало, до його недоліків можна віднести як маленький розмір і утруднене ковзання по глянцевому поверхні сенсорної панелі, так і тугі мазкі клавіші «під метал».

Ноутбук підтримує фірмову технологію Splendid Video Enhancement, що дозволяє зручно перемикати пресети налаштувань дисплея, причому, крім п'яти стандартних варіантів (Normal, Gamma, Vivid, Theater, Soft), ви зможете створити особистий профіль, підібравши під свої запити колірну насиченість і температуру зображення (від 4500К до 9500К). Такий спосіб дійсно покращує якість відображення для різних моделей застосування, однак невеликий рівень максимальної підсвічування (всього 90 кд / м2) змусить користувача з особливою увагою підходити до організації освітлення робочого місця. ASUS K70 відрізняється великою кількістю апаратних конфігурацій, на які вказує буквений індекс, в нашому випадку це AF, т. Е. Логіка від AMD. Добре збалансована оснащеність відповідно відбилася на рейтингу результатів тестування, де лептоп впевнено тримається посередині з очікуваним провалом в тестах на автономність.

продукт надано ASUS

Dell Inspiron N7010

Ціна - $ 845

Процесор Intel Core i3-330M (2,13 ГГц)

Чіпсет Intel HM57

Графічний адаптер ATI Mobility Radeon HD 5470, 1 ГБ

Оперативна пам'ять 3 ГБ, DDR3-1333

Екран 17,3 "(1600 × 900), глянсовий

Яскравість екрану, хв. / Макс. 25/145 кд / м & sup2; (15 градацій)

Накопичувач 320 ГБ (5400 об / хв)

Зовнішні роз'єми 3 × USB, eSATA, RJ-45, VGA, HDMI, мікрофонний, для навушників

Комунікації SD, MMC, MS (Pro), Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 b / g, Bluetooth 2.1

Батарея 4400 мА • год, 11,1 В (48 Вт • год)

Попередньо встановлено ОС DOS

Габарити і маса 423 × 287 × 31,4-35 мм, 3,10 кг

зовнішність; реалізація клавіатури; збалансоване оснащення

Роз'єми на задній грані

вердикт вердикт

Нова 17-дюймова модель - представниця лінійки Inspiron, без сумніву, є найпривабливішим учасником тестування, за що слід дякувати свіжу стилістику оформлення в дусі мінімалізму з використанням IMD-пластика «під метал». Якість реалізації ідеї настільки високо, що при першому знайомстві взагалі здається, що ноутбук цілком виконаний з цього благородного матеріалу. Органічно завершують настільки вдалий образ контрастна колірна диференціація основних панелей (графітова кришка і сріблястий топкейс), стильна біла підсвітка індикаторів і тонкий корпус із загостреним силуетом і укороченою кришкою. Остання кріпиться на помітному відстані від задньої грані корпусу до вертикальних петель, розміщеним в плавно вигнутому поглибленні.

Дисплей порадував приємною теплою картинкою, відмінною рівномірністю підсвічування і широким діапазоном регулювань яскравості, розділеним на 15 градацій. Цікаво, що для верхнього ряду клавіш розробники запозичили у ноутбуків Apple дуже зручну зворотну розкладку, т. Е. При натисканні однієї з клавіш F1-F12 буде виконуватися дія, вказане в її верхньому регістрі, тоді як для реалізації основної операції доведеться скористатися модифікатором Fn. Втім, навіть без урахування цієї маленької хитрості клавіатура заслужила відмінної оцінки - вона чудово виглядає (форма кнопок і шрифт символів), приємна в роботі і має практично ідеальну розкладку (Т-образні стрілки, десктопний цифровий блок і т. Д.). Відрадно, що при всій своїй зовнішній красі лептоп не підвів і в плані апаратного оснащення, де типова зв'язка процесор Intel + графіка ATI дозволила Dell Inspiron N7010 триматися поблизу (а іноді і в межах) призової трійки рейтингу швидкодії.

продукт надано ASBIS

eMachines G630

Ціна - $ 590

Процесор AMD Athlon II X2 M320 (2,1 ГГц)

Чіпсет AMD RS780

Графічний адаптер ATI Mobility Radeon HD 4570

Оперативна пам'ять 2 ГБ, DDR2-800

Екран 17,3 "(1600 × 900), глянсовий

Яскравість екрану, хв. / Макс. 25/200 кд / м & sup2; (9 градацій)

Накопичувач 320 ГБ (5400 об / хв)

Зовнішні роз'єми 2 × USB, RJ-45, VGA, мікрофонний, для навушників

Комунікації SD, MMC, MS (Pro), xD, 100 Megabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 b / g

Батарея 4400 мА • год, 10,8 В (48 Вт • год)

Попередньо встановлено ОС Linux

Габарити і маса 410,5 × 268 × 26,8-29,6 мм, 2,91 кг

Доступна вартість; порівняно невелика маса

Всього два USB; немає HDMI; невисока продуктивність

вердикт вердикт

Дана модель є найдоступнішим учасником тестування, так що від неї спочатку важко очікувати особливої ​​вишуканості в плані дизайну і апаратного оснащення. Верхня кришка ноутбука оброблена блискучим пластиком з фактурним візерунком у вигляді завитків, окантовка матриці глянсова і, нарешті, робоча панель виконана з невибагливого темного матеріалу, причому його єдиним гідністю можна вважати успішне протистояння відбитками пальців. А ось дисплей несподівано порадував гарною якістю зображення і максимальним кутом нахилу «до столу», який припаде до смаку любителям підставок і нестандартних робочих позицій. Як і більшість інших учасників тестування, eMachines G630 оснащений додатковою цифровою клавіатурою, однак з незрозумілих причин інженери вирішили виявити оригінальність і видозмінити її розкладку плюс прибрали виділену навігацію по тексту, і це при тому, що з боків залишалося достатньо місця, щоб розтягнути блок введення інформації ширше.

Незважаючи на аскетизм даної моделі, в ній знайшлося місце для двох додаткових кнопок по сторонам від клавіші живлення ліва відключає тачпад, права - бездротові адаптери. З приводу роз'ємів досить сказати, що їх настільки мало (всього два USB, немає HDMI), що всі вони розмістилися на лівій грані корпусу. Права цілком і повністю віддана під привід оптичних дисків, а задня використовується для виведення гарячого повітря з СО. Бажання розробників заощадити на системній логіці (не найшвидший AMD Athlon і всього два гігабайти оперативної пам'яті) призвело до того, що eMachines G630 розмістився в самому кінці табелі про ранги. Таким чином, він підійде невибагливим користувачам, які не потребують високій швидкодії і мають обмежений бюджет.

продукт надано ASBIS

Lenovo IdeaPad Y710

Ціна - $ 900

Процесор Intel Core 2 Duo T9300 (2,5 ГГц)

Чіпсет Intel GM965

Графічний адаптер ATI Mobility Radeon HD2600, 512 МБ

Оперативна пам'ять 4 ГБ, DDR2-667

Екран 17,2 "(1920 × 1200), глянсовий

Яскравість екрану, хв. / Макс. 35/195 кд / м & sup2; (9 градацій)

Накопичувач 500 ГБ (5400 об / хв)

Зовнішні роз'єми 4 × USB, ExpressCard / 54, FireWire, RJ-11, RJ-45, VGA (вхід-вихід), HDMI, мікрофонний, для навушників

Комунікації SD, MMC, MS (Pro), xD, Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 2.1

Батарея 5100 мА • год, 11,1 В (57 Вт • год)

Попередньо встановлено ОС Windows Vista Home Premium

Габарити і маса 395 × 285 × 26-39 мм, 3,82 кг

Пульт управління Game Zone; сабвуфер; відсік для знімного HDD

маса; морально застаріла начинка

вердикт вердикт

Ця мультимедійна модель далеко не нова, проте навіть на тлі значно більш свіжих учасників тестування виглядає вельми гідно завдяки нетривіальному дизайну і найширшому набору можливостей. Одне їх простий перелік зайняв би пару сторінок журналу, так що ми зупинимося лише на найцікавіших. Масивний корпус важче, ніж у позаконкурсного 18,4-дюймового побратима, а характерно вигнута кришка виділяється настроюється підсвічуванням логотипу і L-образних накладок. Робоча панель нагадує пульт управління зорельотом - настільки велике на ньому кількість додаткових елементів: зверху розташований сенсорний медіабар з двома розкладками (!) І апаратної дугою регулювання гучності, а праворуч від клавіатури на місці цифрового блоку знаходиться Game Zone. Це просто унікальний орган управління, що складається з монохромного екрану з декількома режимами відображення (час і дата, режим роботи, температура і швидкість обертання вентилятора, еквалайзер), повзунок перемикання швидкості (Silent, Normal, Turbo), трьох призначених для користувача кнопок і величезної «хрестовини» для ігор.

Дисплей з нестандартним співвідношенням сторін 16:10 і високою роздільною здатністю 1920 × 1200 пікселів виконаний за схемою «без бортиків» (матриця прикрита листом прозорого пластика), якість зображення на середньому рівні. З характеристиками моделі ви можете ознайомитися в таблиці з ТХ, тут же ми відзначимо такі нетривіальні рішення, як двухрежимний порт VGA (вхід і вихід), слот для знімного HDD, що відключається сабвуфер на днище і Blu-ray-привід. З оглядкою на морально застарілу начинку показові результати загальносистемних бенчмарков: PCMark05 поставив ноутбук на третє місце, тоді як більш сучасний PCMark Vantage, на жаль, на останнє.

продукт надано Lenovo

Samsung R728

Ціна - $ 620

Процесор Intel Pentium T4400 (2,20 ГГц)

Чіпсет Intel GL40

Графічний адаптер Intel GMA 4500M

Оперативна пам'ять 2 ГБ, DDR3-1066

Екран 17,3 "(1600 × 900), глянсовий

Яскравість екрану, хв. / Макс. 10/145 кд / м & sup2; (7 градацій)

Накопичувач 250 ГБ (5400 об / хв)

Зовнішні роз'єми 3 × USB, RJ-45, VGA, HDMI, мікрофонний, для навушників

Комунікації SD, MMC, MS (Pro), Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 b / g / n

Батарея 4400 мА • год, 11,1 В (44 Вт • год)

Попередньо встановлено ОС DOS

Габарити і маса 411,4 × 272,8 × 32-39,8 мм, 2,78 кг

Доступна вартість; виражений домашній дизайн; тиха СО

інтегрована графіка

вердикт вердикт

Крупноформатна модель від Samsung належить до оновленої лінійки домашніх ноутбуків компанії, в яких провідна роль відводиться привабливому дизайну, цілком доречного в типовій вітальні. Лептоп виявився найсвітлішим по стилю оформлення учасником тестування - внутрішні панелі, включаючи окантовку матриці і топкейс, сріблясті (причому останній має оригінальну текстуру а-ля нешліфований алюміній), верхня кришка оброблена червоним IMD-пластиком з S-образним візерунком і тільки нижня частина корпусу класично чорна. Чи не можемо не відзначити і такі дизайнерські вишукування, як напівпрозора темно-синя панель над клавіатурою і фірмова блакитне підсвічування контуру тачпада.

Під час експлуатації ноутбук показав себе з позитивного боку: якість дисплея помітно вище середнього, клавіатура логічно поділена на функціональні зони, для часто використовуваних операцій регулювання яскравості і гучності передбачена друга клавіша Fn, тачпад з підтримкою Multi-touch має достатні розміри і зручні кнопки. З урахуванням оснащення лептопа не найшвидшим процесором і інтегрованим відео не знайшлося особливої ​​роботи системі охолодження - навіть тривале навантаження не змогла помітно розігріти корпус або підняти рівень шуму. До слова, саме конфігурація розглянутої моделі по максимуму визначає набір її користувальницьких характеристик, адже початкова оснащення дозволило встановити на Samsung R728 вельми привабливу ціну, але в той же час позначилося на його продуктивності. Таким чином, цей лептоп стане оптимальним вибором для економного домашнього користувача з мінімальними вимогами до швидкодії системи.

продукт надано Samsung

Toshiba Satellite L550

Ціна - $ 815

Процесор Intel Pentium T4400 (2,20 ГГц)

Чіпсет Intel GM45

Графічний адаптер ATI Mobility Radeon HD 4570

Оперативна пам'ять 3 ГБ, DDR3-1066

Екран 17,3 "(1600 × 900), глянсовий

Яскравість екрану, хв. / Макс. 15/145 кд / м & sup2; (7 градацій)

Накопичувач 320 ГБ (5400 об / хв)

Зовнішні роз'єми 2 × USB, eSATA combo, RJ-45, VGA, HDMI, мікрофонний, для навушників

Комунікації SD, MMC, MS (Pro), xD, Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 b / g, Bluetooth 2.1

Батарея 4100 мА • год, 10,8 В (44 Вт • год)

Попередньо встановлено ОС Windows 7 Home Premium

Габарити і маса 416 × 272 × 36-40 мм, 3,06 кг

Збалансована начинка; зручна розкладка клавіатури; ОС в комплекті

Дизайн на любителя; щільна компонування роз'ємів

вердикт вердикт

Учасник тестування від компанії Toshiba має характерний дизайном, який найпростіше описати виразом «на любителя». Одним напевно припадуть до смаку контрастна сріблясто-сіра схема оформлення пристрої на основі IMD-пластика з тонким полосчатим візерунком, а інші здивуються товстому корпусу зі старомодними округленими отворами динаміків і довгою «капсулою» кнопок тачпада. Не додає привабливості моделі і класична клавіатура, яка виглядає надмірно буденно на тлі трендових розділених рішень більш стильних конкурентів, та й в роботі вона проявила себе не кращим чином через надмірно гнучкої підкладки. Втім, до зручності її розкладки претензій не знайшлося, та й спливаюча при натисканні клавіші Fn панель підказок функцій кнопок F1-F12 дуже зручна і корисна. Шорсткий тачпад, злегка виступаючий над глянсовою подладонной областю, легко знайти на дотик, так само як і розміщені в поглибленні масивні кнопки.

Дисплейний блок кріпиться до нижньої частини корпусу за допомогою надійного шарніра-полиці, якість зображення нижче середнього по тесту через бляклої колірної гами. З додаткових органів управління у Toshiba Satellite L550 присутні чотири медіаклавіш (відтворення / пауза, перемотування і Mute), розміщені в одному ряду з кнопкою включення ноутбука, і аналогове колесо регулювання гучності на передній грані. До слова, більшість комунікаційних роз'ємів розташувалися зайво щільною групою на ближній частині лівої боковини корпусу, що може створювати проблеми при частій перекоммутации. Під час тестування лептоп показав себе впевненим середняком, провал спостерігається лише в не критичною для DTR-рішень категорії автономності, а трохи більш висока в порівнянні з конкурентами ціна виправдовується наявністю комплектної ОС.

продукт надано Toshiba

поза конкурсом

MSI GE700

Ціна - $ 1200.

Процесор Intel Core i5-430M (2,26 / 2,53 ГГц)

Графічний адаптер ATI Mobility Radeon HD 5730, 1 ГБ

Оперативна пам'ять 4 ГБ, DDR3-1066

Екран 17,3 "(1600 × 900), глянсовий

Яскравість екрану, хв. / Макс. 10/165 кд / м & sup2; (8 градацій)

Накопичувач 500 ГБ (5400 об / хв)

Зовнішні роз'єми 4 × USB, eSATA, ExpressCard / 34, RJ-11, RJ-45, VGA, HDMI, мікрофонний, лінійний, для навушників

Комунікації SD, MMC, MS (Pro), xD, Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 2.1

Батарея 6600 мА • год, 11,1 В (74 Вт • год)

Попередньо встановлено ОС Windows 7 Home Premium

Габарити і маса 414 × 267 × 36,7 мм, 2,98 кг

Висока продуктивність; гібридна графіка; автономність в економічному режимі

Висока вартість; роз'єми на задній грані; мазкий пластик

Ігровий ноутбук від MSI не ввійшов до складу учасників тестування через перевищення верхньої межі заданого цінового діапазону, однак його результати можуть стати своєрідним орієнтиром для тих, хто готовий заплатити за потужний ноутбук більше $ 1000.

Кришка цього тонкого пристрою виконана з чорного IMD-пластика з ледь помітним полосчатим візерунком, срібляста робоча область з того ж матеріалу охоплює чорну розділену клавіатуру з глянсовою підкладкою. Верхню частину топкейса займає функціональна сенсорна панель з підсвічуванням, що дозволяє управляти процесом відтворення медіаконтенту, а також вибирати вручну настройки гібридної графіки і включати фірмовий режим Cinema Pro. Присутні в дизайні і кілька агресивно-червоних ноток, доречних в геймерском вирішенні, а також трехкартная розмітка ігрових клавіш - WASD і основні і додаткові стрілки.

Розділена клавіатура відрізняється приємним на дотик матовим покриттям клавіш, претензій до розкладці немає за винятком не найбільш вдалого розміщення блоку стрілок. Поверхня тачпада шорстка, що тактильно виділяє його на тлі глянсової подладонной панелі, під його єдиною клавішею знаходиться характерний для ноутбуків MSI блок індикації з восьми світлодіодів. Основна маса роз'ємів зосереджена на задній грані корпусу, що не дуже зручно при частій комутації периферії. Про рівень продуктивності моделі найкраще скажуть порівняльні діаграми, на яких вона впевнено займає верхні рядки рейтингу (позначилися і швидкий сучасний процесор, і відеокарта з підтримкою DirectX 11), вражає і автономність в економічному режимі, що перевищила п'ять годин.

продукт надано MSI

Fujitsu LifeBook NH570

Ціна - $ 975

Процесор Intel Core i3-330M (2,13 ГГц)

Ціпсет Intel HM55

Графічний адаптер NVIDIA GeForce GT 330M, 1 ГБ

Оперативна пам'ять 2 ГБ, DDR3-1066

Екран 18,4 "(1680 × 945), глянсовий

Яскравість екрану, хв. / Макс. 20/140 кд / м & sup2; (11 градацій)

Накопичувач 320 ГБ (5400 об / хв)

Зовнішні роз'єми 3 × USB, eSATA, ExpressCard / 54, FireWire, RJ-45, VGA, HDMI, мікрофонний, лінійний, для навушників

Комунікації SD, MMC, MS (Pro), xD, Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 2.1

Батарея 5200 мА • год, 14,4 В (75 Вт • год)

Попередньо встановлено ОС DOS

Габарити і маса 437 × 286 × 30-40,4 мм, 3,54 кг

Висока продуктивність; потужна відеокарта; порівняно тонкий корпус; вологозахист і зручна розкладка клавіатури; величезний тачпад; сканер відбитків пальців

Маркість корпусу; всього 2 ГБ ОЗУ

Включення даного лептопа в порівняльне тестування на загальних підставах було б не зовсім логічним через різницю в розмірі його дисплея в порівнянні з іншими учасниками. З іншого боку, того, хто підшукує собі велику DTR-модель, навряд чи зупинить (а можливо, навіть приверне) зайвий дюйм-півтора, та й в заданий ціновий діапазон Fujitsu LifeBook NH570 вписується, так що ми вирішили приділити йому трохи уваги.

Ноутбук повністю виконаний з глянсового IMD-пластика, ніж сильно нагадує розглянутий вище ASUS K70, виключення зроблено лише для тачпада і клавіатури. Цікаво, що незважаючи на досить невибагливий вид останньої, вона має вологозахисними властивостями, що напевно оцінять любителі вживати напої під час роботи за ПК. Велика кількість блискучих поверхонь, стильна срібляста накладка на верхню кромку фронтальної грані корпусу і порівняно невелика товщина корпусу формують цілісний образ дорогого пристрою. Екран порадував діапазоном регулювань нахилу, натуралістично кольоровою гамою і завидною для своєї діагоналі рівномірністю підсвічування, а от максимальний рівень яскравості прямо вказує на те, що перегляд відео за межами приміщення - зовсім не коник цієї моделі.

Використання не самого потужного процесора і мінімальний обсяг ОЗУ не завадили показати ноутбуку високі результати під час тестування (подяка за які йде до NVIDIA GeForce GT 330M) - обійти його зміг тільки ігровий за своєю суттю MSI GE700. На подив непогано проявив себе лептоп і в тестах на автономність, посівши перше місце в категорії «Максимальне навантаження». І наостанок кілька слів про особливості моделі, до яких ми б віднесли наявність ExpressCard і FireWire, а також захований під гумовою заглушкою VGA.

продукт надано Fujitsu

Методика тестування

В силу очевидних причин ноутбуки з діагоналлю екрана 17 дюймів не відчувають скільки-небудь серйозних проблем з ергономікою клавіатури, зручністю розміщення комунікаційних роз'ємів або ефективністю системи охолодження. Не мають настільки критичного значення, як для більш компактних моделей, і масогабаритні показники, а також рівень автономності таких лептопів, адже левову частку часу вони перебуватимуть на фіксованому робочому місці з постійним живленням. Саме тому в умовах обмеженого журнального простору даними аспектам приділено мінімум уваги, а виключення робилися лише у випадку з відверто провальними або, навпаки, вдалими рішеннями.

А ось продуктивність таких пристроїв однозначно виходить на перший план, адже мало того що великоформатні ноутбуки, як правило, купуються з метою заміни десктопа, а значить, просто зобов'язані успішно справлятися з досить трудомісткими завданнями, так ще і користувачі чисто підсвідомо очікують від великого лептопа відповідного швидкодії. Не менше значення мають і ті характеристики, як якість дисплея і вбудованої акустики, так як однієї з переважних моделей застосування DTR-ноутбуків (особливо в домашніх умовах) є мультимедіа - перегляд фото і відео, прослуховування музики, ігри.

З урахуванням більш помітного впливу на загальну оцінку рівня продуктивності було розширено використовуваний набір загальносистемних і графічних бенчмарків. Так, на додачу до стандартних 3DMark06 і PCMark05 були проведені тести в більш свіжих Vantage-версіях даних пакетів, для яких, крім фінальної оцінки, наведені також результати подтестов: CPU і GPU Score пресету Entry для першого і Productivity для другого. Порівняльна діаграма для 3DMark Vantage має кілька укорочений вид через те, що, незважаючи на установку останніх на момент тестування версій драйверів, деякі моделі не змогли пройти всі тести, запропоновані даними бенчмарком.

Підсумки

В рамках тестування ми зібрали сім моделей 17-дюймових ноутбуків вартістю від $ 600 до $ 1000, серед яких хотіли б виділити дві найбільш вдалі, на наш погляд.

Отже, знак «Вибір редакції: краща якість» вручається підкорив нас з першого погляду незвичайним «металевим» дизайном лептопу Dell Inspiron N7010, який до того ж до стильної зовнішності, цілком здатною повністю задовольнити іміджеві запити споживача (крім класичного чорного варіанту любителям яскравих забарвлень пропонується червона і блакитна версії), володіє на рідкість продуманою ергономікою, достатнім рівнем продуктивності та вельми непоганий оснащеністю за свої гроші. Відзначимо також, що розглянута в тесті конфігурація аж ніяк не є єдиною доступною на вітчизняному ринку і при бажанні ви зможете вибрати як більш дешеве, так і більш просунуте рішення в ціновому діапазоні від $ 700 до $ 900.

Володарем знака «Вибір редакції: краща покупка» стає представник відомої мультимедійної лінійки Acer Aspire 7540G, має, на наш погляд, оптимальне співвідношення ціна / функціональність. При не найвищою вартістю, що не перевищує екватор тестового діапазону, цього ноутбука вдалося зайняти перші місця в графічних бенчмарках 3DMark06 і 3DMark Vantage і впевнено влаштуватися в середині рейтингу двох версій тестових пакетів PCMark. Крім дійсно швидкої відеокарти ATI Mobility Radeon HD 5650, користувачеві напевно не здадуться зайвими обсяги оперативної та дискової пам'яті - 4 і 500 ГБ відповідно.

І нарешті, своєрідний приз глядацьких симпатій отримує морально застарілий, але від цього не став менш чудовим продукт Lenovo IdeaPad Y710 - такої уваги до деталей і достатку нетривіальних функціональних рішень ми не бачили дуже давно. Залишається сподіватися, що до нашого ринку добереться актуальна апаратна конфігурація даної моделі, яку ми зможемо рекомендувати до покупки читачам.

Залишається сподіватися, що до нашого ринку добереться актуальна апаратна конфігурація даної моделі, яку ми зможемо рекомендувати до покупки читачам

«Кому ж потрібні пристрої масою під три кілограми, левова частка яких не здатна простягнути від повного заряду батареї довше години?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки