Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд Nokia Lumia 930: овації фінському виробникові!

18.07.2014

Концепт цього преміум-смартфона був розроблений фінським художником Юха Луома (Juha Luoma) і заслужив масу позитивних відгуків з боку користувачів. Яскравий дизайн, зручна форма, використання практичних матеріалів додало Nokia Lumia 930 небувалу для цього виробника ефектність, а в поєднанні з дуже потужною начинкою - інтерес і популярність. Але, щоб не робити голослівних висновків, ми вирішили вислухати нинішніх власників цього девайса і дізнатися їхню думку про плюси і мінуси даної моделі.

Але, щоб не робити голослівних висновків, ми вирішили вислухати нинішніх власників цього девайса і дізнатися їхню думку про плюси і мінуси даної моделі

Абсолютно не здивувало, що кількість позитивних відгуків у багато разів перевищує негативні. Серед них: хороший рівень зв'язку, гідна збірка, якісний екран з великою роздільною здатністю, прекрасна камера, ергономіка, звук, нова операційка Windows Phone 8.1 і, звичайно ж, відсутність недоліків минулих моделей. Бочка меду позитивних якостей вийшла досить велика, але, на жаль, не без ложки дьогтю. З недоліків користувачі виділили слабкий акумулятор і проблему з передачею кольору на низькому рівні яскравості (присутність фіолетового відтінку на сірому кольорі). Однак, в цілому всі власники Lumia 930 залишилися задоволені своїм придбанням і винесли рішення, що цей новий флагман можна з упевненістю радити своїм знайомим.

Рада - це, звичайно, добре, але зрозуміти, чи дійсно вам потрібен саме цей смартфон завжди допомагає його детальне вивчення. А тому - приступимо до докладного огляду:

Зовнішній вигляд

Ексклюзивний підхід до дизайну - це одна з фішок фінського виробника. Яскравий корпус, злегка незграбна прямокутна форма і використання практичних матеріалів було властиво буквально кожного апарата від Nokia. Те ж властиво і нової Nokia Lumia 930.

Ніхто досі не може чітко сказати, який корпус, пластиковий або металевий, більш ефективно використовувати в сучасних девайсах. З точки зору нагріву апарату краще використовувати полікарбонат, а по практичності - алюміній. В Nokia Lumia 930 використовується і те й інше. Так, задня кришка за традицією всієї лінійки Lumia виконана з яскравого витривалого пластику, а окантовка смартфона - металева, яка зможе захистити його від відколів і тріщин при падінні.

Що стосується колірних рішень, то очікувалося побачити смартфон не тільки в помаранчевому, чорному і білому кольорах, але і в незвичайному зеленому, однак, до нашого ринку такий варіант чомусь не добрався.

Виглядає флагман досить громіздким і вгодованим. Його габарити склали 137 х 71 х 9.8 мм при вазі в 167 грам. Такі розміри виробник в першу чергу виправдовує наявністю вбудованої бездротової зарядки, яка "з'їла" порядна кількість місця всередині апарату. Форма і розмір смартфона - один з перших критеріїв, чому перед покупкою його обов'язково треба потримати в руках.

Лицьова панель Nokia Lumia 930 покрита трохи опуклим захисним склом Corning Gorilla Glass v3, за рахунок чого нагадує плоску лінзу. Дисплей апарата має 5-дюймову діагональ і тонкі рамки по периметру, що дозволило сильно заощадити на розмірі самого апарату, на відміну від попередніх моделей Nokia Lumia 925 і 920.

На верхній частині лицьової панелі знаходяться об'єктив фронтальної камери, решітка розмовного динаміка, датчики наближення, освітленості і мікрофон. На нижній частині корпусу видніється отвір другого мікрофона. Системні кнопки знову повернулися до свого стандартного розташуванню під екран.

На правій грані смартфона вмістилися всі апаратні кнопки управління: включення / вимикання, камера і гойдалка регулювання гучності. Всі елементи розташовані досить зручно, не дивлячись на габарити апарату, і легко намацуються наосліп. Ліве ребро девайса не отримало ніяких елементів управління.

Верхнє ребро Nokia Lumia 930 отримало від виробника стандартний 3.5 мм роз'єм для навушників і слот для nano SIM-карти, для відкриття якого більше не потрібно використовувати додатковий інжектор. Така зміна можна назвати спірним, так як при частому відкритті лотка по його краях залишатимуться неприємні щербини. Слід робити це з максимальною акуратністю.

Звичний microUSB роз'єм розташувався на нижньому торці смартфона.

Задня панель апарату прикрита матовою пластиковою кришкою і уміщає на собі об'єктив основної 20-мегапіксельної камери, два мікрофони, здвоєну спалах і грати музичного динаміка.

Не дивлячись на деяку грубуватість форми, Nokia Lumia 930 зручно лежить в руці, а всі кнопки управління знаходяться в зоні досяжності пальців, так що основні функції можна буде активувати на апараті з використанням однієї руки. Чи варто говорити, що до збірки корпусу відсутні будь-які претензії? Думаю ні. Надто серйозною помилкою б це було для апарату цього цінового сегмента.

дисплей

На тлі останніх топових смартфонів-гігантів Nokia Lumia 930 відразу ж отримує плюс за помірні розміри дисплея в 5-дюймів. Тут використовується Amoled-матриця з фірмовою технологією ClearBlack, завдяки чому кольори залишаються яскравими, а зображення чітким навіть в самі сонячні дні. Дозвіл Full HD. Щільність пікселів становить 441 ppi - чудовий показник, особливо для лінійки Windows Phone.

У багатьох нинішніх власників цього смартфона була одна і та ж претензія до дисплея, а саме деякий фіолетового відтінку при відображенні сірого кольору. Помітити його досить непросто, якщо не вдивлятися спеціально. Однак для цієї проблеми було знайдено досить просте і доступне рішення - установка додаткової програми Nokia Display і призначена для користувача регулювання передачі кольору (досить небагато збільшити рівень зеленого кольору - і фіолетовий відтінок пропаде). У будь-якому випадку, віднести цей недолік до великих навряд чи можна, але попередити, звичайно, слід.

Приємним моментом є те, що розробники цього разу оснастили дисплей спеціальним надчуттєвим шаром для роботи в рукавичках і додали зручну функцію розблокування смартфона шляхом подвійного постукування по екрану (не ново, але зручно).

Крім ледь помітного фіолетового відтінку до екрану смартфона ніяких претензій немає. Яскраві і насичені кольори, чудові кути огляду і чіткість дрібних деталей дійсно виробляє то ще враження.

продуктивність

Nokia Lumia 930 по своїй начинці чимось схожа з торішньою моделлю Lumia 1520. Вона так само оснащена потужним чотирьохядерним процесором Qualcomm Snapdragon, ядра якого працюють на тактовій частоті 2.2 ГГц, 2 Гб оперативної пам'яті і графічним чіпом Adreno-330, що робить роботу на Windows Phone 8.1 просто неймовірно швидкою. Вибір користувачами смартфонів саме на цій платформі обумовлений кращим рівнем оптимізації операційки і відсутністю подлагіваній, чого досить часто не скажеш про сучасних Android -улаштування. А ось за тривалістю роботи великих відмінностей немає - стандартні добу роботи в активному режимі - і це ще один мінус, який так не сподобався користувачам.

Смартфон Nokia Lumia 930 отримав ємний, але не дуже, акумулятор на 2420 мАг. Звичайно, сама по собі платформа Windows Phone, звичайно, економічніше, але результати по роботі могли б бути і краще. За Заяви виробника (і загальною середньою запевненням користувачів в тому числі) цей апарат витримує трохи менше доби (18-22 години) при роботі з 2G і 3G мережами. При максимальному навантаженні (веб-серфінг, wifi, відео) - близько 5-6 годин. Чи не багато, але допустимо в порівнянні з більшістю сучасних смартфонів. Плюс - підтримка бездротової зарядки за стандартом Qi. Передбачено ефективний режим енергозбереження з призначеної для користувача налаштуванням обмежень.

Об'єм внутрішньої пам'яті - істотна проблема у більшість користувачів незалежно від виду гаджета. Багато хто не знає (або забувають), що частина наданого обсягу забирає система і оболонка. Так, в Nokia Lumia 930 з заявлених 32 Гб вільного місця доступно для використання буде лише близько 20 Гб, хоча в налаштуваннях буде відображатися 24.15 Гб. Всі "зникле" кількість пам'яті буде використовуватися системними додатками. Як бонус Ви завжди маєте 7 Гб місця в хмарному сервісі OneDrive.

Відносно використання Windows Phone 8.1 хочеться відзначити, що тепер вона стала зручніше і гнучкіше - користувач може практично все підібрати і налаштувати відповідно до своїх уподобань і навіть поставити в якості фону тайлів свої улюблені фотографії або картинки. Присутній і настроюється панель швидкого доступу, яка з'являється при торканні верхній частині екрану.

Змінилася і клавіатура. Сенсорний телефон - це, безсумнівно, круто, модно, але, як тільки справа стосується набору тексту, не дуже-то і зручно. Саме тому багато хто до цих пір не хочуть міняти звичні фізичні «кнопочки» на сенсор. В Nokia Lumia 930 ж використовується нова технологія Word Flow, завдяки якій можна практично ковзати по клавіатурі. Швидкість набору тексту при цьому збільшилася багаторазово. Доказ тому - новий рекорд Гіннесса за швидкістю друку на сенсорній клавіатурі з використанням цієї технології.

Камера

Смартфон Nokia Lumia 930 оснащений 20-мегапіксельним модулем основної камери з 6-линзовой оптикою Carl Zeiss на 1 / 2.5-дюймової BSI-матриці. Мінімальний діапазон фокусування - 10 см. Є і технологія оптичної стабілізації зображення і чотири додаткові мікрофона HAAC і Nokia Rich, завдяки яким запис відео проіводіт без жодних перешкод і неприємних шумів.

На відміну від багатьох сучасних смартфонів тут відсутня більшість режимів зйомки, серед яких популярний HDR. Але зате є можливість збереження фотографій у форматі DNG (RAW), який відрізняється більш професійною якістю фотографій. Мінус - переглянути і відредагувати такі зображення можна тільки на комп'ютері.

Фронтальна камера має 1,2-мегапіксельний сенсор і об'єктив з апертурою f / 2.4, при цьому дозвіл одержуваних фотографій становить 1280 х 720 пікселів. Якість залишає бажати кращого, але для Селф (автопортретів) цілком достатньо.

В якості основного додатки за замовчуванням використовується знайома багатьом Nokia Camera, яке можна швидко активувати натисканням спеціальної кнопки на правій грані смартфона. Всередині програми передбачена маса додаткових налаштувань і ефектів для редагування отриманих знімків: ожівшее фото, панорама, glam me і т.д.

Запис відео здійснюється в форматі Full HD за допомогою основної камери і HD з фронтальною.

звук

Одна з фішок моделі - використання аудіотехнології Dolby Surround Sound 5.1, завдяки якій звук набуває глибину, чіткість і неймовірний обсяг. Якісний, чіткий екран і відмінний звук - що ще треба для комфортного перегляду фільму або концерту улюбленої групи, перебуваючи в дорозі або у відпустці?

Крім того в Nokia Lumia 930 є вбудований еквалайзер, що дозволяє поліпшувати чіткість звучання голосу при перегляді фільмів або кліпів, а також досягти максимально рівномірного рівня гучності. Звичайно, назвати цей смартфон медиацентром не можна, але звук цілком гідний для нинішніх моделей телефонів.

Додаткові можливості

Як і в більшості сучасних смартфонів Nokia Lumia 930 підтримує максимум стандартів бездротової передачі даних. Тут є підтримка 2G, 3G, 4G, вбудований модуль Wifi, Bluetooth 4.0, NFC, а також три системи навігації: GPS, ГЛОНАСС і BeiDou. Підтримки LTE немає.

З стандартного контенту тут можна виділити вбудований пакет Microsoft Office Mobile і зручний мессенджер Lync для обміну повідомленнями, відео-коференції і голосових викликів. Є і вбудовані сервіси безпеки, що забезпечують дистанційне блокування, видалення і управління даними на апараті.

Комплектація

- смартфон Nokia Lumia 930;

- зарядний пристрій;

- кабель для зарядки і передачі даних;

- короткий посібник користувача.

висновок

Розповідати про можливості нової Nokia Lumia 930 можна, напевно, нескінченно. Все, що цей смартфон зміг в себе увібрати - це кращі рішення і компанії Nokia і Windows. Він виграє серед інших моделей 2014 року і стабільністю роботи, і камерою, і можливостями. Його зовнішній вигляд і вдале поєднання пластика і металу теж не може залишитися непоміченим. І, якщо в перших апаратах на Windows Phone 8.1 користувачів не влаштовував недолік додаткових програм і додатків, то це теж вже давно виправлено розробниками.

1 користувачів не влаштовував недолік додаткових програм і додатків, то це теж вже давно виправлено розробниками

Спотворення сірого кольору на дисплеї, а також недостатня ємність акумулятора, як основні претензії користувачів, виправдані наполовину. Фіолетовий відтінок помітний далеко не відразу і цілком викорінимо, як недолік, але ось ємності акумулятора не вистачає на день активного використання. Ще один мінус - немає слота для карти пам'яті. 20 Гб, звичайно, багато, але для більшості користувачів швидше за все буде недостатнім. Однак з точки зору збалансованості, швидкості і якості збірки до Nokia Lumia 930 питань немає. І можна з упевненістю сказати, що це один з найкращих смартфонів на Windows Phone на сьогоднішній день, не дивлячись на флагманську вартість.

Одним словом, фанати Nokia тріумфують - Android-конкуренти кусають лікті.

Чи варто говорити, що до збірки корпусу відсутні будь-які претензії?
Якісний, чіткий екран і відмінний звук - що ще треба для комфортного перегляду фільму або концерту улюбленої групи, перебуваючи в дорозі або у відпустці?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки