Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд Apple Macbook Air 13 '' п'ятого покоління: цю пісню не задушиш, не вб'єш

Безумовно, це - не перший випадок в історії Apple, коли компанії, спочатку колишньої єдиним гравцем на створеному нею ринку, доводиться боротися з з'являються один за одним конкурентами. І ми маємо на увазі не тільки найвідоміший недавній приклад з ринком планшетних комп'ютерів і лінійкою iPad. Так було і з операційною системою з графічним інтерфейсом MacOS, і з магазином додатків AppStore, і з вибудовуванням загальної інфраструктури для всіх продуктів Apple ...

Так було і з операційною системою з графічним інтерфейсом MacOS, і з магазином додатків AppStore, і з вибудовуванням загальної інфраструктури для всіх продуктів Apple

Apple Macbook Air 13

І ось тепер - після ініціативи компанії Intel, яка зареєструвала торгову марку «Ultrabook» і пропонує виробникам ноутбуків об'єднати зусилля для просування легких, тонких, потужних і мобільних лептопів на масовий ринок, Apple змушений доводити перевагу ще одного свого унікального і «культового» товару - Macbook Air. А це означає, що від п'ятого покоління цих ноутбуків ми можемо очікувати чогось особливого. Для огляду ми взяли модель з дисплеєм діагоналлю 13,3 дюйма - Macbook Air 13 '' .

Дизайн

Macbook Air п'ятого покоління використовує класичний дизайн корпусу, що з'явився у даної лінійки ноутбуків Apple ще в 2010 році. Складовою частиною конструкції є шасі з єдиного листа алюмінієвого сплаву, наведеного в потрібну форму методом фрезерування - так званий корпус Unibody. Алюмінієвий сплав - це досить легкий, дуже якісний, приємний на дотик, міцний матеріал з хорошою теплопровідністю.

Apple Macbook Air MD232RS / A Samsung Series 9 NP900X3C Asus Zenbook UX31A

Алюмінієвий сплав, Unibody алюмінієвий сплав алюмінієвий сплав Intel Core i5-3427U (1,8-2,8 ГГц) Intel Core i5-3317U (1,7-2,6 ГГц) Intel Core i5-3317U (1,7-2, 6 ГГц) 4 Гб DDR3-12800 4 Гб DDR3-10600 4 Гб DDR3-12800 SSD 256 Гб SSD 128 Гб SSD 256 Гб 13,3 '' TN (1440x900 точок) 13,3 '' PLS (1600x900 точок)

13,3 '' TN (1600x900 точок)

або

13,3 '' IPS (1920x1080 точок)

  • 2xUSB 3.0
  • Thunderbolt
  • Audio-in
  • SD
  • Bluetooth 4.0
  • Wi-Fi 802.11 a / b / g / n
  • USB 2.0 + USB 3.0
  • Audio in-out
  • SD
  • Micro HDMI
  • Mini VGA
  • Mini LAN
  • Bluetooth 4.0
  • Wi-Fi 802.11 b / g / n
  • 2xUSB 3.0
  • Audio in-out
  • SD
  • Micro HDMI
  • Mini VGA
  • Bluetooth 4.0
  • Wi-Fi
  • 802.11 b / g / n

6700 мАг (7 + годин) 5440 мАг (5 годин) 6840 мАг (5 + годин для моделі з IPS) 32,5 x 22,7 x 1,7 см1,34 кг 31,4 x 22 x 1,3 см1, 2 кг 32,5 x 22,3 x 1,8 см1,3 кг 59 000 рублів 46 000 рублей

44 000 рублів (матриця TN)

50 000 рублів (матриця IPS)


Габарити Macbook Air 13 '' рівні 32,5 на 22,7 сантиметра. Товщина корпусу через складну клиноподібної форми зростає від 3 до 17 міліметрів. Маса лептопа без урахування блоку живлення дорівнює 1,34 кілограмам. Сам блок живлення, акуратний і компактний, додає до загального вага пристрою 200 грам.

На верхній стороні Macbook Air 13 '' традиційно відсутні будь-які елементи дизайну крім емблеми компанії Apple. Практично так само лаконічно виглядає і нижня сторона, де срібло покриття контрастує лише з чотирма гумовими ніжками. Також можна відзначити, що нижня частина має злегка неправильну, відмінну від прямокутника, форму через що знаходиться на передній грані виїмці для зручного відкривання ноутбука.

Також можна відзначити, що нижня частина має злегка неправильну, відмінну від прямокутника, форму через що знаходиться на передній грані виїмці для зручного відкривання ноутбука

передня грань

З причини своєї надзвичайно малої товщини передня грань корпусу Macbook Air 13 '' не несе на собі ніяких комунікаційних портів. Також відсутні вони і на більш широкої задньої грані, прикрашеної чорної вставкою із пластику.

На лівій грані ноутбука розташовані новий магнітний порт для підключення живлення MagSafe 2, поглиблення якого кілька вже оригінального MagSafe. Радом з портом харчування знаходиться перший порт USB 3.0, за ним слід гніздо для підключення навушників або акустики, а завершує ланцюжок елементів комунікації точкова решітка, за який схований вбудований мікрофон Macbook Air 13 ''.

Задня грань, видно чорна пластикова накладка

Права грань використана конструкторами ноутбука для розміщення порту Thunderbolt, другого порту USB 3.0 і слота для запису і читання флеш-карт стандарту SD. З причини явного недоліку місця в корпусі з настільки тонким профілем привід для читання і запису оптичних дисків в Macbook Air 13 '' Відсутнє. Особам, які потребують в цьому пристрої користувачам компанія Apple пропонує зовнішній варіант - фірмовий привід SuperDrive з інтерфейсом USB.

Важливою особливістю дизайну Macbook Air 13 '' і гордістю створили його інженерів можна вважати видиму відсутність на корпусі решіток системи охолодження і динаміків. Останні акуратно заховані всередині лептопа під клавіатурним блоком.

Ергономіка

Як і всі ноутбуки Apple, Macbook Air 13 '' не використовує ніяких засувки для утримування стулок корпусу в закритому стані. Тим не менш, це не заважає лептопу одночасно залишатися закритим при транспортування і легко розкриватися однією рукою при робочій необхідності. Механізм кріплення тут отбалансирован просто відмінно і єдине, що викликає хоч якісь питання - це кут максимального розкриття дорівнює 135 градусам.

Клавіатура у Macbook Air 13 '' стандартна для лептопів Apple, укорочена (без цифрового блоку), клавіші острівного типу, досить великі, з чітко відчутним ходом. Верхній ряд клавіш (функціональні) і кнопки курсора мають нестандартну ширину. Відзначимо, що в клавіатурі з російською розкладкою клавіша «Enter» має «двоповерхову» укорочену форму. Під час нічної експлуатації у клавіатури включається підсвічування, що дозволяє добре бачити всю її робочу поверхню.

Дисплей Macbook Air - дуже якісний TN + Film

Під клавіатурою розташований тачпад з технологією мультитач. Розмір його в Macbook Air 13 ' 'Більш, ніж достатній для комфортної роботи.

Всю внутрішню поверхню верхньої частини корпусу займає рідкокристалічний дисплей з діагоналлю 13,3 дюйма. Над ним можна бачити вічко веб-камери FaceTime HD, роздільна здатність якої становить 1280 на 720 точок.

система

Компанія Apple добре відома тим, що в своїх продуктах використовує якщо не нові, то вельми передові технології. І хоча розвиток лінійки Macbook Air спочатку передбачає щорічне оновлення поколінь цих лептопів, вихід на ринок нових процесорів, безумовно, став одним з основних чинників їх якнайшвидшого появи.

обчислювальна платформа Macbook Air 13 '' п'ятого покоління заснована на двоядерному процесорі Intel Core i5-3427U з базовою частотою ядра 1,8 гігагерца і пікової - 2,8. Процесор відноситься до лінійки ультрамобільних рішень і має максимальний термопакет 17 ват. За бажанням покупця в момент замовлення процесор може бути замінений на більш потужний двоядерний Intel Core i7-3667U. Це теж ультрамобільний процесор з аналогічним термопакетом, його базова частота дорівнює 2 гігагерца, а пікова 3,2.

Острівна клавіатура лептопів Applу скопійована усіма виробниками

В якості графічного прискорювача Macbook Air 13 '' використовує вбудоване в чіп центрального процесора відеоядро Intel HD Graphics 4000. Його базова частота - 350 мегагерц, а пікова - 1,15 гігагерца.

Попередньо обсяг оперативної пам'яті в Macbook Air 13 '' дорівнює 4 гігабайтам. Чіпи DDR3 розпаяні прямо на материнській платі. В якості опції замовлення обсяг пам'яті можна збільшити до 8 гігабайт.

У всіх поколіннях Macbook Air з новим дизайном корпусу (випуску 2010-2012 років) в якості пристрою для довготривалого зберігання інформації використовуються твердотільні масиви SSD. У новому Macbook Air 13 '' встановлюються моделі з об'ємом 128 або 256 гігабайт. Також під час замовлення лептопа можна опціонально вибрати накопичувач з об'ємом 512 гігабайт.

Порти лівої межі

Таким чином, мінімальною комплектацією для Macbook Air 13 '' буде система з процесором Intel Core i5-3427U, 4 гігабайтами оперативної пам'яті і твердотілим масивом на 128 гігабайт. А максимальна - з процесором Intel Core i7-3667U, 8 гігабайтами оперативної пам'яті і 512 гігабайтами SSD.

Для роботи з бездротовими мережами в Macbook Air 13 '' встановлено модулі Bluethooth 4.0 і Wi-Fi стандарту 802.11 a / b / g / n. Для потребують більшій різноманітності мережевих можливостей Apple продає зовнішні адаптери Ethernet для портів USB і Thunderbolt, а також адаптер FireWire 800 для Thunderbolt.

Для потребують більшій різноманітності мережевих можливостей Apple продає зовнішні адаптери Ethernet для портів USB і Thunderbolt, а також адаптер FireWire 800 для Thunderbolt

Порти правій грані

13,3-дюймовий дисплей лептопа має роздільну здатність 1440 на 900 точок і пропорції 16 до 10. Використовується матриця TN + Film з глянцевим покриттям. Поставками рідкокристалічних матриць для Macbook Air 13 '' п'ятого покоління займаються три компанії: LG, Samsung і AU Optronics. Незважаючи на суворий відбір продукції з боку Apple, можна сказати, що якість матриць, будучи безумовно дуже високим для технології TN, все-таки відрізняється: дисплеї Samsung можна вважати трохи кращими за яскравістю, контрастом і передачі кольору (останнє, втім, нівелюється калібруванням), а між LG і AU Optronics видимих ​​відмінностей майже немає.

Традиційно для ноутбуків Apple, в Macbook Air 13 '' встановлений незмінний літій-полімерний акумулятор ємністю 6700 мАг.

тестування

Оглядає нами Macbook Air 13 '' був отриманий в класичній для Apple білій коробці з відповідним написом. У коробці, крім самого лептопа, знаходилися блок живлення, подовжувач, насадка для російських розеток, інструкція користувача, наклейки Apple і флеш-карта з MacOS X.

Мінімалізм як в самій упаковці, так і в її вмісті

Згідно наклейці на коробці, Macbook Air 13 '' мав конфігурацію, що включає процесор Intel Core i5-3427U, 4 гігабайти оперативної пам'яті і твердотільний масив на 256 гігабайт. Після установки системи, ми з'ясували, що виробником рідкокристалічної матриці даного екземпляра є Samsung.

Короткий тестування в режимі повсякденної експлуатації показало, що дизайн і ергономіка Macbook Air 13 '' і зараз залишаються зразковими. Продуманість конструкції і дрібних нюансів використання лептопа дозволяють користувачеві не витрачати ні секунди зайвого часу, повністю занурюючись безпосередньо в роботу.

Продуманість конструкції і дрібних нюансів використання лептопа дозволяють користувачеві не витрачати ні секунди зайвого часу, повністю занурюючись безпосередньо в роботу

Зовнішній вигляд залишається незмінною. Навіщо міняти те, що ідеально?

З точки зору достатності обчислювальної потужності в рамках інфраструктури MacOS X 10.8 Macbook Air 13 '' п'ятого покоління можна назвати цілком достатнім для роботи в офісних додатках, додатках, орієнтованих для домашнього користувача і в більшості неспеціалізованих додатків загальної тематики. В рамках інфраструктури Windows 7/8 Macbook Air 13 '' також показує себе цілком гідно - на рівні кращих представників класу ультракомпактних ноутбуків.

Нарешті, що стосується часу автономної роботи, то заявлені Apple сім годин здалися нам справедливою оцінкою для самих звичайних умов експлуатації. У деяких випадках же Macbook Air 13 '' здатний працювати ще довше.

висновки

п'яте покоління Macbook Air 13 '' стало ще одним кроком вперед для компанії Apple. І хоча кардинальних нововведень виробники не внесли, зачепив, зроблений раніше, дозволяє цьому лептопу залишатися кращим у своїй ринковій ніші.

До безперечних переваг Macbook Air 13 '' можна віднести високу мобільність за рахунок габаритів і маси корпусу, дуже міцну конструкцію шасі Unibody, прекрасний зовнішній вигляд, дуже добре продуману ергономіку з масою елегантних рішень. Незважаючи на зовнішню невидимість, в Macbook Air 13 '' дуже добре працює система охолодження - що дозволяє новим процесорам на архітектурі Ivy Bridge повністю розкрити потенціал своїх обчислювальних і графічних ядер в режимі пікових частот. Нарешті, не варто забувати, що Macbook Air 13 '' - це частина ретельно вибудуваної інфраструктури Apple. А значить його власник може користуватися однією з найбільш зручних сучасних операційних систем, програмами, написаними під неї, хмарними сервісами і фірмовими інтернет-службами.

А значить його власник може користуватися однією з найбільш зручних сучасних операційних систем, програмами, написаними під неї, хмарними сервісами і фірмовими інтернет-службами

Apple Macbook Air 13 - п'яте покоління утримало лідируючі позиції на ринку

Втім, попри всю своїх достоїнствах, п'яте покоління Macbook Air 13 '' має на ринку досить сильних конкурентів в особі нових ультрабуків різних виробників. І на їх фоні лептопи Macbook Air 13 '' виглядають хоч і виграшно, але не бездоганно. До порівняльним недоліків можна віднести використання рідкокристалічних матриць типу TN + Film, невисокий дозвіл дисплеїв, відсутність можливості сенсорного управління у екранів і операційної системи, а також скромну кількість комунікаційних портів.

Сподіваємося, що в шостому поколінні Macbook Air 13 '' ці недоліки будуть опрацьовані, а рішення знову зробить лінійку Macbook Air абсолютно недосяжною для конкурентів.

Навіщо міняти те, що ідеально?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки