Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Нетбук-2014. Огляд "планшетобука" ASUS Transformer T100

Виробники комп'ютерів вже другий рік на всю експериментують, намагаючись "одружити" в одному пристрої планшет з сенсорним введенням і повноцінний робочий ноутбук. Різних варіантів таких гібридів маса, але різного роду компроміси роблять більшість таких пристроїв не дуже зручними і цікавими. Мабуть, найбільш практичною поки залишається схема з планшетником, який перетворюється на ноутбук за рахунок установки в док-станцію з клавіатурою.

Мабуть, найбільш практичною поки залишається схема з планшетником, який перетворюється на ноутбук за рахунок установки в док-станцію з клавіатурою

Саме так влаштований ASUS Transformer Book T100 - один з найбільш продуктивних серед доступних і один з найдоступніших серед продуктивних комп'ютерів-гібридів. Ми розібралися, які можливості дає користувачеві цей "нетбук зразка 2014 року" і чи здатний він разом замінити планшет для розваг і портативний ПК для роботи.

Технічні характеристики

  • Операційна система: Windows 8.1
  • Процесор: Intel Atom (Bay Trail) Z3740, 4 ядра, 1,86 ГГц
  • Оперативна пам'ять: 2 ГБ DDR3, 1 067 МГц
  • Графіка: Intel HD, 311 МГц
  • Екран: 10,1 дюйма, 1366 на 768 точок, 155 пікселів / дюйм, IPS, глянсовий
  • Накопичувачі: вбудований флеш-накопичувач 64 ГБ, карти micro SD до 64 ГБ
  • Введення: клавіатура з кнопками зменшеного розміру без підсвічування, тачпад
  • Звук: два динаміки на задній панелі, 3,5 мм вихід на навушники
  • Порти: microUSB для зарядки, 3,5 мм вихід на навушники, micro HDMI, роз'єм для підключення док-станції. На док-станції: USB 3.0
  • Коммунікціі: Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0
  • Вебкамера: фронтальна 1,2 МП
  • Батарея: 31 Вт * ч, до 11 годин автономної роботи
  • Габарити: 263 на 171 на 10,5 мм (планшет), 263 на 171 на 13,1 мм (док-станція)
  • Вага: 550 г (планшет), 520 г (док-станція)

Дизайн
Про зовнішність ASUS Transformer T100 багато не скажеш і якихось яскравих епітетів не добереш - вона утилітарна і непримітна, дивіться на фото. Пристрій повністю пластикове. На планшетному модулі пластик глянсовий, через що він швидко покривається слідами від пальців.

Кнопка включення / блокування розміщена в лівій частині верхнього ребра пристрою (якщо тримати його в горизонтальній орієнтації). На лівому торці розміщена "гойдалка" гучності, а також кнопка, аналогічна за функціональністю клавіші Win на клавіатурі. З її допомогою, наприклад, можна завжди вийти на екран "Пуск".

На правому торці "планшета" - слот для карток пам'яті microSD, роз'єм microUSB для підзарядки, microHDMI (перехідника на повнорозмірний роз'єм в комплекті, на жаль, немає) і 3,5 мм роз'єм для навушників. На нижньому ребрі пристрою - два отвори для фіксації в док-станції і порт для зв'язку з нею.

На нижньому ребрі пристрою - два отвори для фіксації в док-станції і порт для зв'язку з нею

В режимі ноутбука з приєднаною клавіатурою ASUS Transformer T100 не відрізняється особливою витонченістю. Пристрій "в зборі" виходить досить товстим - близько 2,5 см - і, хоча без проблем поміщається навіть в невелику сумку, займає там досить багато місця. Без клавіатури планшет легкий і зручний, хоча, звичайно, рекордів тонкощі не ставить. Механізм з'єднання двох частин виконаний на відмінно - тримає міцно, але при добуванні планшета з "бази" ніяких проблем не виникає, досить натиснути на "базі" спеціальну кнопку в районі кріплення.

Механізм з'єднання двох частин виконаний на відмінно - тримає міцно, але при добуванні планшета з бази ніяких проблем не виникає, досить натиснути на базі спеціальну кнопку в районі кріплення

Відмінність подібних гібридів в тому, що планшетний модуль з екраном і "база" приблизно рівні за вагою, через це зовсім інакше, ніж в звичайних ноутбуках, розподілена вага. На столі пристрою можуть бути цілком стійкі, але ось при роботі в транспорті, коли комп'ютер лежить на колінах під кутом, "планшет" може переважувати і весь пристрій ризикує перекинутися назад. На щастя, з "трансформером" від ASUS такого не відбувається - навіть на колінах пристрій коштує стійко.

На щастя, з трансформером від ASUS такого не відбувається - навіть на колінах пристрій коштує стійко

Загальне враження від ASUS Transformer T100 - явно "бюджетне" по зовнішності, що нагадує нетбуки з минулого, але міцно збите і виробляє враження надійного пристрій. Планшетна частина не важка і підходить для комфортного веб-серфінгу або кіноперегляду. У зібраному стані це вже цілком підходяща, хоча через невеликих розмірів і не найкомфортніша, платформа для роботи. У будь-якому випадку, в даному форм-факторі і за такі гроші рішення вийшло одне з найбільш вдалих.

Клавіатура, екран
В силу габаритів клавіатура комп'ютера, розташована на док-станції, має зменшені у порівнянні зі стандартними клавіші. З незвички друкувати не зовсім зручно, проте освоюється досить швидко. Тому що в іншому клавіатура в ASUS Transformer T100 відмінна для компактного ноутбука, важливі клавіші типу Enter або Backspace НЕ стиснуті до мікроскопічного розміру, натискання реєструються чітко, поверхня клавіш приємна на дотик, вони не ковзають. А ось маленький тачпад тут швидше "для галочки", в більшості випадків зручніше використовувати сенсорний екран, або вже тоді замислитись про підключення Bluetooth-миші.

Дисплей в ASUS Transformer T100 можна назвати непоганим, якщо враховувати порівняно невисоку ціну пристрою. Передача кольору у явно недорогий IPS-панелі роздільною здатністю 1366 на 768 точок хороша, проте максимальна яскравість і кути огляду залишають бажати кращого. Працювати на яскравому сонці, швидше за все, буде некомфортно, а то і зовсім неможливо.

Працювати на яскравому сонці, швидше за все, буде некомфортно, а то і зовсім неможливо

Що стосується сенсора, то він розпізнає одночасно до 10 дотиків до екрану і зі своїми завданнями справляється без нарікань. Однак хотілося б бачити на екрані повноцінне олеофобним покриття - без нього доводиться або витрачати багато часу і сил на видалення слідів від пальців, або миритися з неакуратної зовнішністю гаджета. Та й пальці ковзають по екрану без такого покриття не дуже добре.

Начинка, порти
Головна відмінність ASUS Transformer T100 від старіших моделей "планшетобуков" ASUS і інших виробників - новий процесор Intel Atom Z3740 з архітектурою Bay Trail-T. Чіп (точніше, система-на-чіпі) має чотири ядра Silvermont, кожне з яких здатне працювати на частоті до 1,86 ГГц. При цьому в стані спокою частота знижується до 500 з невеликим мегагерц з метою економії заряду батареї, а штатна частота чіпа вказана Intel на рівні 1,33 ГГц.

Як і в аналогічних пристроях, що з'явилися рік тому з виходом Windows 8, в Transformer T100 використано всього 2 ГБ оперативної пам'яті. Але пам'ять ця працює відчутно швидше, ніж в системах з чіпами Atom попереднього покоління, тобто інтерфейс "процесор-оперативна пам'ять" більше не є "вузьким місцем" системи.

Звичайно, якщо відкрити в браузері Chrome все улюблені соцмережі, YouTube, десяток новинних сайтів і ще що-небудь з великою кількістю зображень, то продуктивність системи почне страждати. Але якщо для тих же Facebook або ВКонтакте використовувати не браузер, а економні "плиткові" додатка, а замість Chrome перевагу вбудований Internet Explorer (користувачі Windows 8 зі стажем кажуть, що до нього можна звикнути) то "оперативка" буде помітно вільніше.

Очікувати від подібного бюджетного комп'ютера винятковою продуктивності в графічних завданнях не варто. Зрозуміло, вбудоване графічне рішення Intel HD без проблем впорається з виведенням відео з роздільною здатністю 1080p, в тому числі і на зовнішній дисплей з HDMI. Але ось комфортно пограти можна буде лише в старі ігри, сучасну 3D-графіку пристрій не потягне.

Хочеться відзначити, що ASUS скромним і не стала (як це часто роблять інші виробники) забивати невеликий eMMC-носій пристрою гігабайтами власної ПО. Кілька утиліт (які ви навряд чи колись станете використовувати) є, але вони не займають багато місця ні на диску, ні, візуально, на екрані "Пуск". За це виробнику велике спасибі - "з коробки" на ASUS Transformer T100 з 64-гігабайтним носієм є під файли і програми користувача близько 35 ГБ пам'яті, і це враховуючи, що вже встановлена ​​безкоштовно базова версія Microsoft Office 2013 "Для дому та навчання", плюс багато місця займають файли установки Windows, а також розділ відновлення.

Портів на пристрої трохи, найсильніше дивуєшся, чому не вдалося встановити в док хоча б 2 порти USB 3.0, тут він тільки один. Решта розмістилися на планшетній частини. Тут і слот для карт microSD ємністю до 64 ГБ (допоможе в якійсь мірі вирішити проблему недостатньої ємності вбудованого носія), і стандартний microUSB для підзарядки (можна використовувати будь-який досить потужний зарядник), і microHDMI. А ось можливості підключитися до Ethernet-мережі немає. З бездротових інтерфейсів присутні стандартний Wi-Fi (без підтримки найсучаснішої версії протоколу, 802.11 ac ) І Bluetooth 4.0.

Продуктивність, автономність
Чотирьохядерний процесор з новим контролером пам'яті явно пішов "атомному" комп'ютера на користь - Windows 8.1 на ASUS Transformer T100 не тільки завантажується всього за 10-11 секунд, але і працює в стандартних офісно-розважальних завданнях без найменшого сліду задумі, так характерної для ПК з чіпами Atom попереднього покоління. По крайней мере, популярні браузери та програми Microsoft Office завантажуються на "планшетобуке" за дві-три секунди.

Що стосується продуктивності при інтернет-серфінгу, то тут теж все в порядку. У штатному Internet Explorer 11 ASUS Transformer T100 виконує тест SunSpider в середньому за 460 мс. Для порівняння, результат iPhone 5s з 64-бітовим процесором A7 трохи краще - 420 мс, Microsoft Surface 2 з Windows RT показує близько 400 мс, а позаторішній MacBook Air з Intel Core i5 і встановленим браузером Chrome впорався за 268 мс. Тобто для використання інтернету пристрій у ASUS вийшло цілком комфортне.

На ньому не вийде нормально працювати в Photoshop останньої версії або монтувати відео - пристрій, ясна річ, не для цього. Зате такий важливий показник як суб'єктивна чуйність інтерфейсу операційки і повсякденних офісних і розважальних програм виявився на висоті, помітно перевершуючи аналоги на чіпах Atom, випущені в кінці 2012-початку 2013 року.

Чи не підкачав "планшетобук" і по частині батареї. Час, коли 4 години автономної роботи вважалися для нетбука хорошим результатом, згадуються тепер як страшний сон. Чіпи Bay Trail і нова економна оперативна пам'ять дозволяють Transformer T100 прожити на одній зарядці від 8 годин в режимі кіноперегляду (відео з роздільною здатністю 720p безперервно транслюється c YouTube по Wi-Fi, яскравість екрану максимальна) до 11,5 в режимі читання (яскравість 50% , бездротові інтерфейси відключені).

Такі результати гарантують, що пристрої цілком вистачить на повноцінний робочий день (і, можливо, ще залишиться заряду подивитися серію серіалу або почитати книгу по дорозі додому).

Купівля, висновки
Як показує нескладний пошук по Яндекс.Маркет (шукаємо планшет з Windows 8 (не «неповноцінною" RT), док-станцією, чіпом Atom останнього покоління), прямих конкурентів у новинки ASUS поки немає. Компанія першою зважилася використовувати Atom з архітектурою Bay Trail в дешевому комп'ютері-гібриді і не прогадала - пристрій, якщо ви готові миритися з рядом обумовлених ціною і розмірами недоліків, вийшло дуже вдалим.

Найдоступнішу конфігурацію ASUS Transformer T100 з вбудованим носієм на 32 ГБ можна купити в Москві за 15 000 рублів, більш практична версія з 64 ГБ обійдеться в суму від 16 500 рублів, і то і то вже з клавіатурній "базою" в комплекті. Конкуренцію девайсу поки намагаються скласти лише аналоги з Atom попереднього покоління (і вельми скромною продуктивністю), які, до того ж, коштують дорожче.

Є ще варіант купити знижений у ціні Microsoft Surface першого покоління (із сенсорною обкладинкою-клавіатурою - від 15 000 рублів). У нього куди більш якісний і стильний дизайн, теж є попередньо встановлений Microsoft Office, але Windows RT не дозволяє ставити програми, яких немає в Магазині Windows. Тобто користувач буде позбавлений торрентів, плеєра VLC, iTunes, будь-яких спеціалізованих Windows-додатків і т.д.

Виходить, що як універсальний розважально-робочий компактний ПК з Windows за мінімальною ціною ASUS Transformer Book T100 в даний час конкурентів не має. Звичайно, хтось зможе обійтися для своїх завдань і iPad з додатковою клавіатурою - там є і повноцінні аналоги додатків з Microsoft Office, маса красивих ігор, зручне ПО для обробки зображень, та й зовнішність навіть у старого і недорогого iPad 2 буде краще. Але якщо користувачеві потрібен саме Windows-ПК, що перетворюється в планшет, доступний, але сучасний і швидкий, то вибирати крім ASUS Transformer Book T100 поки особливо немає з чого.

Отже, підіб'ємо підсумки огляду ASUS Transformer Book T100.

плюси:

  • Чуйність і продуктивність помітно вище попередників зі старими чіпами Atom
  • Довго живе від батареї
  • Непогана клавіатура в комплекті
  • Доступна ціна

мінуси

  • Екран міг би бути і яскравішою
  • Дешеві матеріали корпусу і, як наслідок, суто "бюджетна" зовнішність

Повні характеристики пристрою на офіційному сайті виробника

Поділіться новиною:

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки