Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Вибираємо «Планшетофони»: огляд найцікавіших моделей android-смартфонів з великим екраном

  1. зміст вступ
  2. Початковий рівень

зміст

вступ

Недопланшет або перетелефон? «Фаблет» або «плафон»? Лопата? «Планшетофони»! Експоненціальне зростання кількісних показників сучасної електроніки привів до того, що сьогодні мобільний телефон може отримати дисплей з діагоналлю істотно більше п'яти дюймів. Такими пристроями часом вже незручно керувати однією рукою, проте покупців приваблює зручність веб-серфінгу і перегляду відео на великому екрані. Спробуємо розібратися з популярними «Планшетофони», а також позначити сильні і слабкі сторони кожного.

Для початку визначимося з тим, які пристрої відносити до даного класу. Вже з назви ясно, що це смартфони з великим дисплеєм. Родоначальником жанру можна вважати Samsung Galaxy Note, який вийшов в 2011 році. Комерційний успіх цієї моделі змусив інших виробників звернути увагу на даний сегмент ринку. У першого «ноута» діагональ екрану становила 5.3 ", ми ж визначимо« вхідний квиток »в клас« Планшетофони »на рівні 5.5". Флагманські смартфони 2013-2014 року вже мають екранами в 5.0-5.2 ", тому межа посунулася вгору. До того ж виробники навчилися робити мінімальні рамки навколо дисплеїв: по ширині корпусу« онук »першої моделі - Samsung Galaxy Note 3 навіть виграє у першого Note, хоча діагональ його екрану доросла вже до 5.7 ". Так що ось, 5.5 ", і ні міліметром менше!

Визначившись з критеріями відбору, ми постаралися згадати найцікавіші моделі і сьогодні розповімо, на що, на нашу думку, варто звернути увагу в кожному сегменті. Рухатися будемо знизу-вгору, починаючи з найпростіших моделей і закінчуючи флагманськими «монстрами».

Початковий рівень



IconBit NetTAB MERCURY S

Це один із самих бюджетних «Планшетофони» на ринку, якщо не найдешевший. Сьогодні IconBit NetTAB MERCURY S можна купити всього за 4000 рублів, а то і трохи дешевше. Невже потай від народу комунізм таки майже побудували - що такі значні пристрої віддають майже задарма? На жаль, чудес не буває, і начинка цього апарату цілком відповідає невисокою ціною.

У IconBit NetTAB MERCURY S встановлений простенький процесор сімейства Snapdragon S2 з двома ядрами ARM Cortex-A9, що працюють на частоті 1 ГГц; бюджетний GPU Adreno 205 і всього 512 Мбайт оперативної пам'яті. За мірками 2014 року ця дуже скромно. До того ж, дисплей тут далеко не топовий: при діагоналі 5.8 "його роздільна здатність становить лише 480 x 800 точок. Чи потрібно говорити, що навіть неозброєним поглядом на ньому буде видно кожен окремий піксель?

Чи потрібно говорити, що навіть неозброєним поглядом на ньому буде видно кожен окремий піксель



Один з найбільш раціональних варіантів використання даного пристрою - в якості навігатора. Тут є A-GPS, а потужності апарату цілком вистачить для роботи з популярними карт-сервісами. До того ж при його установці на вітрове скло автомобіля тутешнє низький дозвіл вже не буде бити по очах, а ось велика діагональ дуже стане в нагоді.

Однак якщо потрібен все-таки смартфон, а не навігатор, то з урахуванням характеристик IconBit NetTAB MERCURY S може сподобатися лише дуже невибагливим користувачам. Це той випадок, коли краще трохи доплатити і отримати більш актуальну «начинку».

Lenovo A850

«Планшетофони» Lenovo A850 підійде тим, хто хоче отримати зручність серфінгу і перегляду відео на великому екрані, але при цьому не бажає витрачати більшу суму. У великих мережах за Lenovo A850 просять близько 8 500 рублів, а при бажанні його можна купити і за 5.5 тисяч. Виглядає пристрій просто і невиразно. Його задня кришка виконана з глянсового пластика. Розміри складають 153.5 x 79.3 x 9.5 мм, маса - 184 г.



Технічне оснащення знову відповідає вартості. Одним з найбільш спірних моментів є екран. Все ж дозвіл 540 x 960 при діагоналі 5.5 "виливається в низьку за сучасними мірками щільність пікселів - близько 200 на дюйм. Однак цей недолік« Планшетофони »є одночасно і його плюсом. Завдяки низькому вирішенню тутешній відеоприскорювач Mali-400MP2 без зусиль справляється з 3D- графікою.

Завдяки низькому вирішенню тутешній відеоприскорювач Mali-400MP2 без зусиль справляється з 3D- графікою

У Lenovo A850 виробник встановив процесор MediaTek MT6582M з чотирма ядрами Cortex-A7, що працюють на частоті 1.3 ГГц. 1 Гбайт оперативної пам'яті і 4 Гб вбудованої накопичувача можна назвати стандартом для недорогих пристроїв. В апараті тільки одна камера на 5 МП. «Планшетофони» функціонує під управлінням Android 4.2.2 Jelly Bean (і оновлень операційної системи навряд чи варто очікувати). Фірмовий інтерфейс Lenovo Launcher старанно маскує стандартну оболонку Google. Літій-полімерна батарея ємністю 2250 мАг обіцяє протриматися при розмові до чотирнадцятої години. Але на ділі високою автономності від 5.5-дюймового пристрою з таким акумулятором чекати не доводиться.

5-дюймового пристрою з таким акумулятором чекати не доводиться

Підводячи підсумок, у Lenovo A850 можна виділити два хворих місця: низька роздільна здатність екрану і невисоку ємність батареї. Але в цілому з урахуванням торгової марки їх можна пробачити за тих 5 500 рублів, що деякі продавці просять за нього.


Highscreen Alpha GTX / iconBIT NetTAB MERCURY QUAD (NT-3507M)

Highscreen Alpha GTX - «Планшетофони» зі стажем. Він присутній на ринку вже майже рік. За цей час апарат встиг застаріти, конкуренти випустили багато новинок, та й в асортименті самої компанії Highscreen є вже більш сучасні рішення. Однак і ціна Alpha GTX не стояла на місці: сьогодні цю модель можна придбати за 6 000 рублів.

А трохи пізніше вийшов практично повний аналог смартфона - iconBIT NetTAB MERCURY QUAD (NT-3507M). Він стоїть навіть трохи дешевше.

Технічну начинку обох моделей любителі китайських і російських брендів вже напевно вивчили напам'ять. У них встановлено чотирьохядерний процесор MediaTek MT6589 з графічним прискорювачем PowerVR SGX 544MP, 1 Гбайт оперативної пам'яті і 4 Гб вбудованої флеш-пам'яті. Це далеко не рекордні показники, однак для більшості завдань їх досить. На 5.7-дюймовому екрані з роздільною здатністю 720 x 1280 крапок непогано «бігають» тривимірні іграшки, якщо уникати зовсім високотребовательних шутерів і гоночних аркад. І, звичайно, непогано виглядає навіть HD-відео.

І, звичайно, непогано виглядає навіть HD-відео

Користувачі Highscreen Alpha GTX можуть скористатися камерами на 8 і 2 МП, бездротовими модулями Wi-Fi 802.11 n і Bluetooth 4.0, вбудованим GPS-приймачем. Очевидним мінусом пристрою є велика маса - 234 г. Більшість конкурентів помітно легше.

Більшість конкурентів помітно легше

Однак це найдешевший офіційно продається на ринку «Планшетофони» з HD-екраном, і для кого-то він стане непоганим варіантом.

Explay Blaze


Навпаки, зовсім свіжа модель компанії Explay - Blaze - радує своїм зовнішнім виглядом: «Планшетофони» отримав оригінальний дизайн, причому дешевим його не назвеш. Корпус виконаний з практичного матового пластика. Характеристики звичайнісінькі: чотирьохядерний процесор МТК 6582M з частотою 1.3 ГГц, відеомодуль Mali-400 MP2 і 1 Гбайт оперативної пам'яті.

3 ГГц, відеомодуль Mali-400 MP2 і 1 Гбайт оперативної пам'яті

В Explay Blaze використовується 5.5-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 540 x 960 пікселів. Хтось буде скаржитися на зернистість, інші визнають такі показники нормою, однак для подібних пристроїв краще орієнтуватися хоча б на стандарт HD (720 x 1280).

Хтось буде скаржитися на зернистість, інші визнають такі показники нормою, однак для подібних пристроїв краще орієнтуватися хоча б на стандарт HD (720 x 1280)

У Explay Blaze повний «джентльменський набір» засобів зв'язку: Wi-Fi 802.11 n, Bluetooth 4.0 і GPS. Користувачам доступні дві камери з роздільною здатністю 8 і 2 МП. Ємність акумулятора - 2350 мАг. Новинку можна придбати приблизно за 6500 рублів. При в цілому збалансованої «начинці» перед покупкою варто подивитися вживу на смартфон і його екран - він може здатися занадто зернистим.


Zifro Vivid ZS-6500

З трьох метрів Zifro Vivid ZS-6500, створений компанією Юлмарт, що не відрізнити від «Планшетофони» з лінійки Samsung Galaxy. На популярні моделі корейського виробника натякають закруглені кути, хромований кант і механічна клавіша під дисплеєм. Але задня кришка даного апарату виконана в іншому стилі. Та й платформу MTK не зустрінеш в сімействі Galaxy.

Та й платформу MTK не зустрінеш в сімействі Galaxy

Zifro Vivid ZS-6500 є одним з найбільших смартфонів, що привернули нашу увагу: його габарити складають аж 177 x 91 x 10 мм. Такі розміри пояснюються 6.5-дюймовим екраном. У даній моделі встановлена ​​недорога IPS-матриця з роздільною здатністю 1080 x 1920 пікселів. Її ми детально тестували в огляді Zifro Vivid ZS-6500 . Якість дисплея «Планшетофони» знаходиться на середньому рівні. Він не позбавлений недоліків, але для такого розміру і цінової категорії кращого чекати не доводиться.

Він не позбавлений недоліків, але для такого розміру і цінової категорії кращого чекати не доводиться


А ось апаратна платформа Zifro Vivid ZS-6500 вже обмежує сценарії використання даної моделі. Сьогодні чотирьохядерний MediaTek MT6589T (1.5 ГГц) встановлюється на кожен другий смартфон з Піднебесної. Можливостей відеоприскорювача PowerVR SGX544 для 720p-екранів ще так-сяк вистачає, але Full HD в ряді випадків виявляється йому «не по зубах». Багато сучасні ігри на Zifro Vivid ZS-6500 «гальмують».

Багато сучасні ігри на Zifro Vivid ZS-6500 «гальмують»

У Zifro Vivid ZS-6500 встановлено 1 Гбайт оперативної пам'яті і 8 Гбайт-накопичувач. В наявності модулі Wi-Fi n і Bluetooth 4.0, два слота під SIM-карти зі зв'язком 3G, камери роздільною здатністю 8 і 5 МП. Ємність акумулятора - 3170 мАг. Ціна коливається близько 9 000 рублів. Оскільки Zifro Vivid ZS-6500 вже побував в нашій лабораторії, ми можемо виділити його слабкі і сильні сторони. Нам не сподобалася камера, нестабільність ПО і низька якість звуку. В плюсах непоганий дисплей, висока якість збірки і непогані показники автономності (батарея - 3170 мАг).

Turbo X6 B

Крім Zifro, любителі бюджетних гігантів можуть звернути увагу на Turbo X6 B. Йому теж дістався величезний 6.5-дюймовий дисплей. Він виявився одночасно і головним достоїнством пристрою, і його недоліком. При габаритах 177 x 90.7 x 9.7 мм Turbo X6 B важко керувати однією рукою, зате великий екран дозволяє насолодитися веб-серфінгом, фільмами та іграми.

7 мм Turbo X6 B важко керувати однією рукою, зате великий екран дозволяє насолодитися веб-серфінгом, фільмами та іграми

Дозвіл - 720 x 1280 точок. Turbo X6 B ми теж вже протестували , І прийшли до висновку, що Full HD в цьому Планшетофони виявилося б недоречним. Технічна начинка у вигляді популярного процесора MediaTek MT6582 з бувалої графікою Mali-400 MP2 просто не «потягне» 1080 x 1920 з прийнятною продуктивністю. При цьому HD-дозвіл в більшості завдань даної зв'язці під силу. Навіть сучасні ігри йдуть на Turbo X6 B цілком стерпно.

Навіть сучасні ігри йдуть на Turbo X6 B цілком стерпно

У величезному смартфоні 1 Гбайт оперативної пам'яті, 8 Гбайт вбудованої камери на 13 і 5 МП, Wi-Fi 802.11 n, Bluetooth 4.0 і A-GPS. Приємно дивує комплект поставки: в нього входять відразу два акумулятора ємністю 3300 мАг. У мінуси Turbo X6 B запишемо огріхи локалізації та збирання. Зараз «Планшетофони» коштує близько 8 500 рублів. І за ці гроші він являє собою непоганий варіант.

LG G Pro Lite Dual

Від маловідомих виробників раптово переходимо до вендору з першої п'ятірки з продажу в світі.


Провідні гравці ринку мобільної електроніки давно усвідомили вигоду від випуску спрощених версій своїх флагманських пристроїв, і LG не є винятком. G Pro Lite Dual позиціонується виробником як полегшена модифікація популярного «Планшетофони» G Pro. Всупереч глобальної тенденції в LG навіть не стали зменшувати розмір екрану. Як і в оригіналі, в полегшеної версії його діагональ складає 5.5 ". А ось інші технічні характеристики, на жаль, все ж стали жертвою здешевлення.

За сучасними мірками LG G Pro Lite Dual вельми простий. Роздільна здатність дисплея становить 540 x 960 пікселів. Посивілий двоядерний процесор MediaTek MT6577 працює на частоті 1 ГГц. І якщо гігабайти оперативної пам'яті користувачеві ще може вистачити, то можливості графічного прискорювача PowerVR SGX 531 об'єктивно скромні. У телефону 8 Гбайт власної пам'яті, яку можна наростити за допомогою карти MicroSD. Загальну картину доповнюють камери роздільною здатністю 8 і 1.3 МП, бездротові модулі WiFi 802.11 n, Bluetooth 3.0 і GPS, батарея на 3140 мАч і морально застарілий Android 4.1.2 Jelly Bean.

2 Jelly Bean

Крім того, на відміну від старшого брата, LG G Pro Lite Dual позбавлений механічної клавіші «додому». До того ж в нижньому ряду з'явилася кнопка перемикання між SIM-картами. Корпус повністю зроблений з глянсового пластика, по периметру пущений глянсовий ж кант. З особливостей варто відзначити наявність в комплекті пера.

З особливостей варто відзначити наявність в комплекті пера

Але зате LG G Pro Lite Dual можна купити за вісім з лишком тисяч рублів. За двухсімочний «Планшетофони» відомої марки - дійсно небагато. Однак рекомендувати його до покупки ми все одно не будемо. Це знову той випадок, коли краще трохи доплатити і отримати відразу продукт зовсім іншого рівня.

Власне, до цього самому наступного рівня і переходимо. На черзі «Планшетофони» середнього цінового сегмента.

«Фаблет» або «плафон»?
Лопата?
Чи потрібно говорити, що навіть неозброєним поглядом на ньому буде видно кожен окремий піксель?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки