Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Смартфони Xiaomi від Redmi до Black Shark. Розбираємося в моделях китайської компанії

  1. серія Mi
  2. серія Redmi
  3. Бонус-трек: Xiaomi Black Shark

У редакції DGL.ru є відчуття, що виробники смартфонів остаточно заплуталися в нейминге своїх пристроїв. Іншими словами, вони розучилися називати моделі так, щоб відразу було зрозуміло, до якого класу смартфон відноситься, коли випущений і що вміє. І з цієї причини буває досить непросто обчислити, що перед вами знаходиться, - бюджетник або апарат середнього класу, актуальна модель або щось з минулого, модель для російського ринку або, наприклад, для Індії.

Тому ми вирішили запустити серію матеріалів, в яких розповімо, які моделі тих чи інших виробників в які серії входять, і що все це взагалі означає. Раніше ми опублікували статтю про неймінгу смартфонів Samsung, а тепер прийшов час поговорити про Xiaomi.

В цілому сматфонів Xiaomi можна розділити на дві основні категорії. До першої відносяться моделі серії Mi, до другої - серії Redmi. Перші подорожче і серйозніше, другі ж простіше і дешевше. Все б нічого, але в рамках цих двох категорій - Mi і Redmi - твориться такий бардак, що навіть нам було не так-то просто в ньому розібратися. Але - розібралися, і тепер розповімо вам, як зорієнтуватися в смартфонах Xiaomi.

серія Mi

Еталонні флагманські смартфони компанія Xiaomi називає за принципом «Mi + цифра». Наприклад, зараз най-най топовим апаратом в лінійці компанії є Mi 8 . (Плюс існує Mi 8 Explorer Edition , Який ще крутіше - і таке позначення Xiaomi застосувала вперше.)

Xiaomi Mi 8

Після цифри же може стояти зовсім різне і не завжди логічне. Наприклад, є модель 2018 року Mi 6X . Однак нічого спільного з Mi 6 , Флагманом 2017 року, вона не має. (Така ж ситуація, до речі, і в разі Mi 5X і Mi 5 .) Швидше Mi 6X - це просто добротний смартфон середнього рівня, який трішки функціональніша і більш технологічні, ніж топові моделі серії Redmi.

) Швидше Mi 6X - це просто добротний смартфон середнього рівня, який трішки функціональніша і більш технологічні, ніж топові моделі серії Redmi

Xiaomi Mi 6X

Раніше ситуація виглядала трохи інакше. Так, Xiaomi свого часу випустила смартфони Mi 5S і Mi 5S Plus , Які виглядали як раз вдосконаленими версіями флагмана Mi 5. Однак потім від використання літери S в «чистої» серії Mi відмовилися, і якогось Mi 8S не існує. зате існує Mi 8 SE , Який є спрощеною версією Mi 8. Плутанина, говорите? О так, ще й яка!

Xiaomi Mi 5S Plus

І так, відразу пояснимо: слово Plus в назві моделі в разі Xiaomi, як правило, означає трохи кращі характеристики і, найголовніше, збільшену діагональ екрану. Просто для прикладу: у звичайного апарату може бути, наприклад, 5,5 дюйма, а у Plus-версії - 6. Тут же додамо, що і в сімействі Mi, і в сімействі Redmi існують ще й смартфони з індексом Pro. Іноді це інші моделі (наприклад, Redmi 6 Pro радикально відрізняється від Redmi 6, а іноді - правда, в минулому - індекс Pro означав поліпшену версію смартфона; так, Mi 5 Pro відрізнявся від Mi 5 лише керамічним корпусом і збільшеним об'ємом пам'яті).

Підсерію Mi Note, судячи з усього, в Xiaomi остаточно закинули. якщо Mi Note 2 був незвичайним і передовим для свого часу (кінець 2016 року) смартфоном із зігнутим OLED-екраном, то Mi Note 3 виглядає збільшеною версією Mi 6 з IPS-екраном і цілком звичайними характеристиками.

Xiaomi Mi Note 2

Підродина Mi A поки включає всього один апарат - Mi A1. Буква «А», ймовірно, означає чистий Android без фірмової оболонки MIUI. Зовсім скоро Xiaomi представить Mi A2, і він буде базуватися на Mi 6X (так само як Mi A1 фактичні є тим же Mi 5X з іншого прошивкою).

Зовсім скоро Xiaomi представить Mi A2, і він буде базуватися на Mi 6X (так само як Mi A1 фактичні є тим же Mi 5X з іншого прошивкою)

Xiaomi Mi A1

Mi Max ( перший , другий і третій ) - це величезні фаблет. Фактично гібриди смартфонів і планшетів. Після того, як подібні пристрої перестала випускати Lenovo, Xiaomi фактично залишилася в даному сегменті в гордій самоті. Mi Max, слову, непогано підходять на роль ігрових смартфонів.

Xiaomi Mi Max 2

Що ще залишилося? Звичайно ж, підсерія Mi Mix. Це так звані технологічні флагмани - пристрої, може, і не сильно масові, але найбільш технологічні в лінійці Xiaomi. Незвичайні матеріали корпусу (кераміка, золото), дизайн Філіпа Старка, максимально тонкі рамки - ось це все. Загалом, такий собі мікс з усього найкращого, що є інженерам Xiaomi. І ось в цій підсерії, на відміну від звичайної Mi, буква S для позначення поліпшених версій все ще використовується. Не так давно Xiaomi представила модель Mi Mix 2S , Що є «апдейтом» торішнього Mi Mix 2 .

Не так давно Xiaomi представила модель   Mi Mix 2S   , Що є «апдейтом» торішнього   Mi Mix 2

Xiaomi Mi Mix 2S

Наостанок зауважимо, що раніше Xiaomi використовувала і ще деякі позначення в рамках серії Mi, від яких в результаті відмовилася. Наприклад, існував смартфон Mi 4i - спрощена версія Mi 4 для індійського ринку. або Mi 5c - модель середнього класу на базі чіпсета, розробленого самої Xiaomi. Особливого поширення ці апарати не отримали, і сьогодні про них мало хто пам'ятає.

серія Redmi

Тут все ще складніше і заплутаніше.

Для початку: смартфони з буквою Y в назві - це версії відомих в Росії моделей, що пропонуються на індійському ринку. Наприклад, «російський» Redmi Note 5A в Індії зветься Redmi Y1 Lite , Redmi Note 5A Prime - Redmi Note Y1 , Redmi S2 - Redmi Y2. Загалом, зрозуміло. (Точніше, для людини з нормальними незапудреннимі мізками зовсім не зрозуміло, не очевидно і взагалі жахливо.) Здавалося б, навіщо нам (і вам) знати про те, що твориться в сонячної Індії? Так просто смартфони Xiaomi нерідко беруть на AliExpress і подібних закордонних майданчиках, і там може запросто зустрітися екземпляр з цієї самої Індії.

Так просто смартфони Xiaomi нерідко беруть на AliExpress і подібних закордонних майданчиках, і там може запросто зустрітися екземпляр з цієї самої Індії

Xiaomi Redmi Note 5A Prime

До слова, про Lite і Prime. Слово Lite (читай - полегшена версія) Xiaomi використовує вкрай рідко. Зазвичай компанія вважає за краще називати базову модель просто «Redmi + цифра», більш просту модель - Redmi + цифра + А ». Наприклад, Redmi 5 і Redmi 5A. При цьому у другій, спрощеної модифікації, може бути поліпшена версія з позначенням Prime - скажімо, Redmi 5A Prime з купою дрібних доопрацювань (більше пам'яті, краще камера, є сканер відбитків пальців). Якщо ви ще не заплуталися - їдемо далі.

C лінійкою Redmi 5 все взагалі дуже дивно. спочатку були анонсовані дві моделі - компактна Redmi 5 і більша Redmi 5 Plus. У тій же Індії Redmi 5 Plus продається під назвою Redmi Note 5, а під ім'ям Redmi Note 5 Pro пропонується апарат, відомий в Росії як Redmi Note 5 (правда, у нашій версії трохи інші камери - наприклад, дозвіл фронтальної знизилося з 20 до 13 мегапікселів).

У тій же Індії Redmi 5 Plus продається під назвою Redmi Note 5, а під ім'ям Redmi Note 5 Pro   пропонується   апарат,   відомий   в Росії як Redmi Note 5 (правда, у нашій версії трохи інші камери - наприклад, дозвіл фронтальної знизилося з 20 до 13 мегапікселів)

Xiaomi Redmi Note 5

У серії Redmi 6, втім, від цієї милої анархії спробували відмовитися. Є найпростіший апарат - Redmi 6A . Є покращений базовий - Redmi 6 . B існує ще й Redmi 6 Pro , Який помітно перевершує два попередніх за своїми можливостями і характеристиками.

Xiaomi Redmi 6

З усього цього можна витягти крупиці корисної інформації: у моделей зі словом Note в назві більші екрани, ніж у звичайних Redmi. Слово Note іноді може змінюватися на слово Plus - ефект рівно той же. Різниця зазвичай в межах напівдюйма (іноді більше, іноді менше). Слово Pro найчастіше означає великий апарат з максимально можливими для лінійки характеристиками.

Раніше Xiaomi активно використовувала букву Х. Іноді для цього були причини, іноді немає. наприклад, Redmi Note 4 і Redmi Note 4X - по суті одне і те ж (причому в обох випадках є версії як з чіпсетами Qualcomm, так і з MediaTek). А ось Redmi 4 і Redmi 4 Prime (іноді її називають Pro) відрізняються як небо і земля. На стороні старшої моделі - більш потужний акумулятор, екран більш високої роздільної здатності, великі обсяги пам'яті, більш потужний чіпсет і так далі. Причому тут буква X? Так просто існує ще і Redmi 4X, ця модель знаходиться за своїми характеристиками десь між Redmi 4 і Redmi 4 Prime / Pro. Плюс є ще й зовсім простенький Redmi 4A ... (Пояснимо: ми детально розповідаємо про всі ці старих моделях з тієї причини, що вони ні-ні - та й зустрінуться у продажу, особливо в замкадье.)

Xiaomi Redmi Note 4X

Що залишилося за кадром? Мабуть, варто згадати про смартфон Redmi Pro (без жодних цифр), який влітку 2016 року стало першим смартфоном Xiaomi зі здвоєним задньої камерою. Це підродина розвивати не стали - у всякому разі, за два роки ми якогось Redmi Pro 2 не дочекалися.

Це підродина розвивати не стали - у всякому разі, за два роки ми якогось Redmi Pro 2 не дочекалися

Xaiomi Redmi Pro

Бонус-трек: Xiaomi Black Shark

В Інтернеті все називають цей смартфон продуктом самої Xiaomi, але тут не все так просто. Розробник цього апарату - Xiaochang Nanchang Black Shark Technology. Xiaomi інвестувала в цей стартап певні кошти і допомогла в розробці апарату, а зазначена компанія з дуже довгою назвою на кшталт як зайшла під крило Xiaomi, але ... По суті Black Shark - це скоріше окремий проект, ніж дітище самої Xiaomi. Навіть на його коробці ніяких згадок Xiaomi немає - щоб переконатися в цьому, досить подивитися анбоксінгі на YouTube. І все ж для зручності все (та й ми теж) відносимо його до лінійки Xiaomi.

Xiaomi Black Shark

Якщо хто не в курсі - Black Shark є геймерським смартфоном з агресивним дизайном, суперпотужним залізом і ігровим контролером в комплекті.

8. Плутанина, говорите?
Здавалося б, навіщо нам (і вам) знати про те, що твориться в сонячної Індії?
Причому тут буква X?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки