Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Надміцні Gorilla Glass і трохи про захищеність телефонів

За останні пару років мобільні телефони, оснащені сенсорними дисплеями, стали дуже популярними. Дійсно, користуватися тачфоном, особливо при роботі з інтернет, текстом або документами, дуже зручно. Але, в той же час самий головний плюс тачфона - сенсорний дисплей порівняно великої діагоналі, є його слабким місцем.

Розбити дисплей тачфона нескладно - часом досить впустити його або навіть просто притиснути до чого-небудь кутастому, причому іноді для пошкодження дисплея пристрою може вистачити зовсім слабкого натискання. Який саме елемент буде пошкоджений - сенсорна панель або сам дисплей - залежить від типу захисного скла. Як правило, м'який пластик, що захищає дисплеї тачфонів з резистивним сенсорами сам залишається цілим, тоді як дисплей виходить з ладу. Наприклад, саме так сталося з моїм Alcatel OT-880. До речі, в м'якості цього пластика полягає ще одна проблема - в процесі експлуатації він покривається безліччю подряпин, серйозно псують зовнішній вигляд пристрою. У разі якщо для захисту дисплея використовується скло, то при падінні або натисканні зазвичай спочатку воно тріскається, а лише потім зусилля передається на дисплей телефону. В принципі для кінцевого користувача не особливо важливо, що саме розбите в телефоні - сенсорна панель або дисплей, в будь-якому випадку це серйозно ускладнить або взагалі унеможливить використання апарату.

Виробники почали пошук можливого вирішення цієї проблеми, і знайшли його, але не в технологіях майбутнього, а в розробках минулого. У 1960 році, компанія Corning Incorporated в рамках «Project Muscle» почала дослідження, метою яких було створення скла, що відрізняється особливою стійкістю. Звичайно, ні про які портативних пристроях тоді не йшлося, а метою проекту було створення міцних автомобільного скла. У 1961 році проект по створенню надміцного скла був перейменований в Chemcor, а в 1962 - невеличкий фільм, що демонструє можливості гнеться і дуже міцного скла був розісланий на 200 телеканалів по всьому світу. Протягом 1963 року Corning Incorporated отримала близько 2000 замовлень на нове надміцне скло, але жоден із замовників не використав Chemcor як ключовий елемент у своїй продукції. До речі, саме в 60-і роки намітилося перше «телефонне» використання Chemcor - у одного з виробників були плани по виготовленню з нього кабін для телефонів-автоматів. Патент на Chemcor був отриманий в 1964 році, але масового застосування в ті роки ця технологія так і не знайшла.

Патент на Chemcor був отриманий в 1964 році, але масового застосування в ті роки ця технологія так і не знайшла

Друге життя скло Chemcor знайшло в 2005 року, коли перед Corning Incorporated постало завдання запропонувати ринку спосіб захисту дисплеїв портативних пристроїв. Для випуску скла, відповідного вимогам «мобільного» індустрії, компанії довелося провести додаткові дослідження, метою яких був випуск захищеного скла Chemcor в формі тонких листів. Тоді ж для надміцного скла було придумано назву Gorilla Glass, яке було значно виразніше, ніж Chemcor. У 2009 інтерес до Gorilla Glass проявили LG, Samsung, Motion Computing і Dell, а в даний час воно досить активно використовується в мобільних пристроях від різних виробників.

З точки зору хімії Gorilla Glass є матеріал, виготовлений на основі алюміносіліката і піддався певної термічній обробці. Мінімальна товщина випускаються в даний час Gorilla Glass становить 0,5 мм, що дає можливість використовувати його в «тонких» мобільних пристроях, а «прецизионное якість поверхні» забезпечується безпосередньо при виготовленні, що виключає необхідність шліфування або полірування. Природно, Gorilla Glass повністю сумісний з сенсорними дисплеями - при його використанні забезпечується не менш чітка реєстрація торкань дисплея, ніж при використанні звичайних захисних стекол. Технології виготовлення Gorilla Glass екологічні і відповідають директиві про обмеження використання небезпечних речовин (RoHS). Додатково Gorilla Glass може бути оброблено спеціальним покриттям, що облягає догляд за ним і оберігає його від зайвої маркості.

Серед портативної техніки Gorilla Glass знайшло застосування, наприклад, у відповідних стандартам захисту IP54 і MIL-STD-810G промислових Tablet PC C5 і F5 від компанії Motion Computing . Анонс цих пристроїв відбувся в жовтні 2009 року, а старт продажів - в 2010. Приблизно тоді ж Gorilla Glass було використано для захисту дисплея в телефоні N-02B компанії NEC, призначеному для японського мобільного оператора NTT DoCoMo. Масштабний показ Gorilla Glass відбувся на виставці CES 2010, де була продемонстрована хороша стійкість даного матеріалу до «ударів долі» і багато виробників саме після цієї виставки стали включати згадка про Gorilla Glass в список ключових особливостей портативних пристроїв.

Згідно з інформацією опублікованій на офіційному сайті, станом на кінець 2010 року Gorilla Glass використовується для захисту дисплеїв більш ніж в 255 пристроях 20 виробників. Офіційний список , Що містить деякі пристрої захищені Gorilla Glass, досить цікавий. Наприклад, в ньому згадується мобільний телефон LG GD900 Crystal , Виконаний у форматі слайдера з прозорою клавіатурою. Що цікаво, в описі цього апарата, продемонстрованого на MWC 2009, будь-яких згадок про Gorilla Glass не зустрічається. Також Gorilla Glass захищає дисплей в Meizu M8 , Motorola Droid / Milestone , Samsung i8910 Omnia HD , Samsung Galaxy S і ряді інших знайомих нам мобільних пристроїв, в тому числі Samsung Corby (на жаль, на сайті Corning не уточнюється про який саме Corby йдеться). Також, за неофіційною інформацією, Gorilla Glass використовується для захисту дисплея iPhone 4 , При цьому про наявність Gorilla Glass на задній панелі, що стала причиною нової потенційної проблеми , Згадок не зустрічаються. Зате новий айфон недавно впав з 27-ого поверху і не отримав ні подряпини !

Зате новий айфон недавно   впав з 27-ого поверху і не отримав ні подряпини

Досить дивно, що виробники не поспішають хвалитися новою технологією - адже на сьогоднішньому ринку так важливо виділитися! Досить активне застосування Gorilla Glass почалося ще в 2009 році, проте його стали включати в список провідних технічних характеристик пристрою і почали окремо хвалити в прес-релізах зовсім недавно (буквально днями, наприклад, був окремий реліз про Galaxy Tab ), Що може свідчити про спробу формування в свідомості покупця нового класу мобільних «позашляховиків» - телефонів, що володіють дисплеєм, захищеним за допомогою Gorilla Glass. В принципі поява подібного класу пристроїв цілком логічно - з точки зору стійкості до зовнішніх впливів великий сенсорний дисплей - це слабке місце телефону і бажання його захистити цілком природно. До того ж, «дисплей, захищений Gorilla Glass» - це дуже хороший спосіб виділитися на тлі конкурентів. Тим більше що Gorilla Glass дуже добре протистоїть дрібним подряпин, серйозно псує зовнішній вигляд телефону. У наступному відеоролику журналістами порталу Engadget демонструється абсолютно не дбайливе поводження з Dell Streak , Яке проходить без будь-яких серйозних наслідків для пристрою.

А ось герою наступного відео, Samsung Galaxy S, пощастило менше. В процесі тесту цей апарат без особливих проблем «пережив» струс в пакеті з безліччю залізних предметів, дряпання за допомогою шурупа, не постраждав після падіння з висоти 90 см, а після ножа для паперу - відбувся лише легкими подряпинами. Однак висота в 160 см виявилася для Gorilla Glass смертельної.

Однак висота в 160 см виявилася для Gorilla Glass смертельної

Таким чином, Gorilla Glass - це аж ніяк не стовідсотковий захист, а всього лише спосіб зменшити можливу шкоду для телефону при не дуже дбайливого ставлення. Але не більше того. Безсумнівно, використання технології в мобільних телефонах, особливо призначених для суворих умов експлуатації, цілком виправдано - при захисті за допомогою "горили" у дисплея більше шансів залишитися цілим, ніж без нього. У той же час просування даного матеріалу як панацеї, повністю захищає дисплей телефону від будь-яких впливів все ж неправильно.

У той же час просування даного матеріалу як панацеї, повністю захищає дисплей телефону від будь-яких впливів все ж неправильно

Взагалі, якщо говорити про стійкість дисплеїв мобільних пристроїв до зовнішніх впливів не можна забувати і про їх діагоналі - при падінні навіть з висоти близько 2-х метрів у дисплея невеликій діагоналі набагато більше шансів залишитися цілим, ніж у великого. Наприклад, в процесі роботи над цією статтею в порядку експерименту з висоти близько 2 м на нерівний бетонну підлогу дисплеєм вниз була «звалити» Nokia N73 , Яка перенесла падіння без будь-яких наслідків. А ось якщо з аналогічною висоти впустити інтернет-планшет, навіть Samsung Galaxy Tab захищений Gorilla Glass, то наслідки можуть бути куди гіршими. Але навіть якщо виключити екстремальні ситуації, типу падінь, то для захисту дисплея від подряпин і несильних зовнішніх впливів використання Gorilla Glass для захисту екрану планшетів, подібних Galaxy Tab, цілком виправдано і, швидше за все, аналогічна практика з часом буде поширена і на інші планшети і телефони з великими сенсорними дисплеями.

Природно, переваги Gorilla Glass не змогли упустити компанії, що випускають телефони, призначені для суворих зовнішніх умов. Зокрема англійська Sonim використовувала його для захисту дисплея в своєму новому «позашляховику» Sonim XP1300 Core . За заявою виробника, цей апарат відповідає стандарту IP-68, що описує пилонепроникні пристрої, що витримують тривале занурення в воду на глибину більше 1 м, і без наслідків переживає падіння з висоти 2 метри. Природно, порівнювати ймовірність пошкодження 2-х дюймового дисплея Sonim XP1300 Core з ймовірністю пошкодження 4-х дюймового дисплея Samsung Galaxy S некоректно, тим більше що дисплей Sonin XP1300 Core трохи втоплений в корпус, а при ударі прогумовані боки апарату виконують роль амортизаторів.

Також Gorilla Glass використовується в захищеному Android-смартфоні Motorola DEFY . До речі, технічні характеристики цього апарата дуже непогані і включають в себе 3,7-дюймовий дисплей дозволом 480x854, Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth, A-GPS, 3,5 мм аудіовихід, 512 Мб ОЗУ, 2 Гб вбудованої пам'яті, а також 5 Мп камеру з автофокусом і стабілізацією зображення. Приємно, що на відміну від багатьох «захищених» Motorola американського стандарту IDEN, даний апарат призначений для європейського ринку і підтримує 4 діапазони GSM і HSDPA 900/2100 МГц.

Інтерес до Gorilla Glass зараз дуже великий - за прогнозами в 2011 році почнеться широке застосування даного матеріалу для захисту дисплеїв телевізорів та іншої електроніки оснащеної ЖК-дисплеями, а обсяги продажів Gorilla Glass - перевищать $ 1 млрд. Безсумнівно, будуть з'являтися і нові мобільні телефони з захищеними Gorilla Glass дисплеями. І цілком можливо, що популяризація використання цього матеріалу стане тим імпульсом, який зможе оживити завмерлий сегмент захищених мобільних пристроїв, ряди яких зможуть поповнитися настільки улюбленими у «просунутих» користувачів Android-смартфонами з великими сенсорними дисплеями. І перша ластівка, в особі Motorola DEFY, вже з'явилася, залишається тільки сподіватися, що на цей раз компанія не забуде про російський ринок, де все ще з ностальгією згадують «Позашляховики» минулого , Що випускалися Siemens і Nokia.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки