Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Актори не потрібні! Гамлета зіграє робот

Нещодавно британські інженери представили публіці свою нову розробку - робота, що є трагічним актором. Цей андроїд, призначений для розваги поважної публіки, вміє співати, читати шекспірівські монологи і копіювати дії людей. Мабуть, з такими артистичними роботами скоро людям в професії актора буде явно нічого робити ... Нещодавно британські інженери представили публіці свою нову розробку - робота, що є трагічним актором

Фото: AP

Ні для кого не секрет, що останнім часом роботи активно витісняють людей з самих різних професій. Використання робототехніки в промисловості давно стало нормою. Також активно впроваджуються механічні помічники людей і в сферу обслуговування - звичними явищами стали роботи-продавці, роботи-прибиральники і роботи-домогосподарки. Ведуться розробки по створенню роботів-солдатів, а перший робот-астронавт уже відправився на МКС. До сих пір лише одна сфера діяльності людства, мистецтво, успішно чинила опір повсюдної "роботизації". Однак, судячи з усього, і тут люди також почали здавати свої позиції.

Нещодавно британська фірма Engineered Arts представила свою нову модель - робота-актора на ім'я RoboThespian (що перекладається як "Роботрагік"). Робота над проектом створення механічної трупи почалася в 2005-му, але лише два роки по тому був продемонстрований прототип, здатний взаємодіяти з людьми. Нині ж публіка познайомилася з готовим варіантом андроїда.

Даний штучний актор працює на стисненому повітрі і управляється з окремою консолі з сенсорним екраном через бездротовий зв'язок. Розробники заявили, що Роботрагік має більше 30 ступенів свободи (так називаються показники, що визначають мінімальну кількість незалежних змінних, необхідних для повного опису руху механічної системи), що робить його жестикуляцію практично неотличимой від такої людини. Правда, нижні кінцівки цього актора поки нерухомі, але розробники запевняють, що незабаром мають намір зробити робота повністю мобільним.

Читайте також: Робот про Німет і оком не моргне

Цей механізм є досить розумним і здатний до самонавчання. Ще б пак, адже він обладнаний трьома процесорами: одним основним (зараз це Intel Atom з частотою 1,6 ГГц) і двома для контролю лицьової частини голови. Ну, а в саму голову вбудована відеокамера, що дозволяє режисерові бачити сцену очима андроїда і більш чітко коригувати його руху. Об'єм жорсткого диска Роботрагіка становить 32 Гб - звичайно, не дуже багато, але все-таки на те, щоб зіграти Гамлета, вистачить.

Фото: AP

Цікаво, що ще Роботрагік, подібно відомому персонажу "Зоряних воєн" 3PO, вміє швидко говорити на 20 мовах в різній тональності і може відтворювати практично будь-які людські жести. Більш того, на виставці цифрової індустрії CeBIT 2011, що стартувала в Ганновері (Німеччина), робот безсоромно загравав з відвідувачами, намагаючись їх ... поцілувати (ті, хто хоче побачити, як він цілується, можуть подивитися це тут ).

Та вже, мабуть, з такими роботами скоро людям в професії актора буде явно нічого робити. Притому що в світі кіно вже давно вважають, що час акторів-людей вже закінчується: розвиток технологій Motion capture, за допомогою яких можна створювати віртуальних персонажів на екрані, дозволяє режисерам обходитися без живих артистів. Збувається пророцтво Джорджа Лукаса, який ще на початку нинішнього століття заявив, що незабаром актори стануть зайвими на знімальному майданчику. Однак до останнього часу вважалося, що в театрі актора-людини замінити ніхто не зможе.

Проте, два роки тому в Японії японською компанією Mitsubishi був виготовлений робот-актор Wakamaru. Цей механізм був запрограмований таким чином, що міг читати текст пропонованого драматичного твору максимально експресивно, висловлюючи свої емоції не тільки словами і голосом, але також і переміщеннями по сцені і красномовними жестами.

Правда, Wakamaru став театральною зіркою далеко не відразу. Насправді, він був створений для роботи по дому, для догляду за людиною, а також для роботи в якості секретаря-помічника. Але його помітили театральні актори і вирішили спробувати робота на одну з ролей в п'єсі Ватсасі Хатараку, поставленої в університеті Осаки (режисер - Аріца Хірата), під назвою "Я - робітник".

У своєму дебютному виставі Wakamaru піднімав питання про відносини між людством і технологією. Сюжет п'єси досить простий: молодий подружній парі належать два робота, але незабаром один з них втрачає мотивацію до роботи. Він пояснює це тим, що робота раптом стала для нього нудна і образлива. У підсумку він вступає в обговорення з людьми своєї ролі в їх житті.

Перші варіанти представлення тривають всього 20 хвилин, оскільки на більше у Wakamaru просто не вистачає заряду акумуляторів. Проте, творці механічного актора говорять про те, що вони вже закінчили модифікацію блоку живлення Wakamaru і вже в цьому році можна буде випустити повноформатний спектакль тривалістю більше години.

Проте, творці механічного актора говорять про те, що вони вже закінчили модифікацію блоку живлення Wakamaru і вже в цьому році можна буде випустити повноформатний спектакль тривалістю більше години

Фото: AP

Ті, хто був присутній на прем'єрі, відзначали, що робот грав настільки переконливо, що його на сцені сприймали як живу людину, причому не тільки глядачі, але і самі актори, задіяні у виставі. Крім того, Wakamaru є самонавчальної машиною, тому зараз він вже вміє давати автографи і посилати повітряні поцілунки. Розробники жартують, що при такій популярності скоро доведеться навчити його тікати від папараці.

Приблизно тоді ж на острові Тайвань пройшла прем'єра спектаклю першого в світі Театру роботів. У цій постановці, де були сцени з "Примари опери", взяли участь чотири робота, яких створили фахівці Тайванської технологічного університету.

Головні ролі виконали два повнорозмірних 160-сантиметрових андроїда - "чоловік" Томас і "жінка" Джанет, вбрані в "людські" костюми. Під час вистави вони співали, представляли пантоміму і читали комічні діалоги. Їх партнерами виступили два невеликих дворуких робота на колесах: Піка (який отримав своє прізвисько від скорочення імені великого художника Пікассо) малював картини, а Рінго (своїм ім'ям зобов'язаний барабанщику Beatles) грав на ударних інструментах.

До речі, музика - це ще одна сфера, яка останнім часом активно "роботизує". Нещодавно новозеландець Грегорі Локк представив публіці рок-групу, в якій грають одні роботи. Двоє - на гітарах, один - на клавішах, і один - на барабанах. Правда, вокаліста в групі немає, і, судячи з усього, ніхто його конструювати поки не збирається. Сам творець групи є також розробником програмного забезпечення, автором музики, організатором концертів і головним спеціалістом з ремонту музикантів.

Читайте також: "Робонавт-2" готовий до польоту в космос

Дана рок-група, яка називається Trons, вже більше півроку їздить з концертами по танцювальним клубам Нової Зеландії і навіть два рази "гастролювала" в Західній Європі. Роботи дали вже більше 80 концертів. Репертуару поки вистачає хвилин на сорок, і сам Локк вважає, що цього цілком достатньо. За якістю виконання роботи з Trons не поступаються людям-музикантам (хто хоче переконатися в цьому, може зробити це тут ).

Отже, роботи все впевненіше починають проникати в сфери мистецтва. Цікаво, які ще професії в цій області вони зможуть освоїти? Може бути, сценариста або режисера? Якщо це станеться, то тоді живі люди в театрах і концертних залах залишаться лише в якості глядачів ...

Читайте найцікавіше в рубриці "Наука і техніка"

Цікаво, які ще професії в цій області вони зможуть освоїти?
Може бути, сценариста або режисера?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки