Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд стільникового телефону Motorola ROKR E1: "Рокери" проти "гуляк"

Активний розвиток музичних здібностей стільникових телефонів змушує виробників по-новому подавати свої продукти споживачам. Якщо у випадку з компанією Sony Ericsson був притягнутий "Плеєрна" бренд Walkman, то інший великий гравець ринку - Motorola знайшов спільну мову з компанією Apple, що випускає всесвітньо відомі компактні програвачі під маркою iPod. Перша спільна модель - Motorola ROKR E1 зроблена на базі популярної трубки E398.

Треба сказати, що сама по собі Motorola E398 вже підносилася як музичний телефон, причому було це понад рік тому. Американський виробник явно випередив час, тому для сучасної конкуренції потрібні були або нові моделі або оновлення старої На першому етапі вирішили піти іншим шляхом. До речі, Sony Ericsson зі своїми "волкманамі" зробив точно так же: випустивши спочатку K750i, розробники на його основі створили W800, ось тільки терміни між появою першої і другої моделі виявилися набагато коротше, ніж у випадку з Моторолою. Але для американців ми не бачимо в цьому упущення - як уже говорилося, Е398 випередив час, і навіть зараз модель виглядає аж ніяк не застарілою. Втім, як і її музичний аналог - Е1.

Якщо ми подивимося на відмінні риси Sony Ericsson K750i і W800, то побачимо, що вони точь-в-точь повторюють відмінності Е398 від Е1. Перше і найголовніше - дизайн, точніше навіть буде сказано - стилістика: зберігши образ K750, W800 стилізований під Walkman, плюс з'явилася окрема кнопка з рудим логотипом. У свою чергу в "рокера" добре впізнаються риси iPod (білий колір, характерний пластик) і, знову ж таки, з'явилася "Плеєрна" клавіша (в Е398 її аналога немає зовсім, так що довелося посунути в сторону кнопку "Меню"). Друге - пісні треба десь зберігати, тому W800 оснастили в базовій комплектації картою пам'яті на 512 Мб, і в Е1 ми бачимо те ж саме - всі ті ж 512 Мб, але тільки формату TFlash (в W800 - MemoryStickDuo). Третє - навушники. Ось тут "рокер" здав позиції - "вуха" йому дісталися від Е398 без змін (хіба що колір став білим) і хоча вони в цілому непогані, але програють таким в "волкманах", до яких додаються просунуті "сонькінскіе" гарнітури.

Зовні новинка майже повна копія Motorola E398, різниця лише в кольорі і в новій клавіші iTunes. Апарат виконаний з приємного на дотик білого пластику, що відрізняється по тактильним відчуттям від матеріалу корпусу попередника - якщо в Е398 застосований так званий софт-пластик, матовий по фактурі і нагадує гуму, то тут ми бачимо гладкий блискучий матеріал. Який, до речі, спокійно переносить всі тяготи «мобільного життя» - подряпини та вм'ятини на телефон посадити досить важко. Який варіант краще - можна посперечатися. І той і цей цілком життєздатний.

Якщо взяти телефон в руки екраном до себе і розташувати горизонтально, то їм можна знімати як «мильницею», кнопка камери при цьому виявляється зручно під пальцем.

Як і в Е398, корпус новинки оздоблює дзеркальна вставка. Нікуди не поділися і роз'єм для навушників і харчування - вони на тому ж місці. До речі, всі аксесуари від Motorola E398 підійдуть і до "рокеру".

Клавіатура не зазнала серйозних змін і, відповідно, всі її переваги нікуди не зникли: натискати клавіші дуже зручно. Завдяки кнопці iTunes плеєр запускається одним натисканням. Як і в багатьох телефонах Motorola, джойстик можна запрограмувати на запуск чотирьох різних функцій. Якщо і цього мало, то можна задіяти додаткові софт-клавіші, яких в наявності цілих дві. Приємно відчувати дрібну тремтіння пристрою в руці, кожен раз клацаючи джойстиком - це робота «вібро-движка», який виконує функцію, названу «Ефект вібрації». Ті, кому ця примха не сподобається, можуть відключити ефект.

Включивши телефон, відразу відчуваєш ще одна відмінність Е1, яке торкнулося TFT-дисплея: він став більш «квітчастим» і відображає тепер 262 тис. Відтінків веселки при тій же роздільній здатності 176х220 пікселів. На сонці екран майже не вицвітає, так що можна влітку, лежачи на пляжі, спокійно відправляти смс-ки і грати.

Нотатки не зазнала жодних змін - все також кожному абоненту можна привласнити скільки завгодно телефонних номерів, але при цьому кожен з них буде представлений у вигляді окремого запису; крім цього, запис може містити адресу електронної пошти, адреса будинку або місця роботи, дату народження. Дуже потішило наявність поля "Кличка" - чи то огріхи перекладу, то чи й справді моторола вважає цей пункт затребуваним (його ми бачили також в інших нових Моторола, наприклад, SLVR L7 ). Кожна група абонентів може бути ідентифікована своїм світловим ефектом - «ритмічно підсвічуванням». На жаль, обмеження в 10 хвилин роботи як було, так і є. Можливо, що виробник економить заряд батареї, але все ж дуже незручно кожні 10 хвилин включати цю функцію заново.

Як і у всіх сучасних телефонах, в Motorola ROKR E1 присутня можливість відправки SMS, MMS і E-mail повідомлень. C допомогою поштового клієнта і заручившись підтримкою GPRS ви зможете оперативно відповідати на важливі листи. Про функцію SMS сказати особливо нічого - на екрані відображається одночасно 8 рядків тексту, присутні англійська, російська та українська словники, які спрощують введення даних за допомогою фірмової технології iTap. MMS теж не змінився, для наповнення повідомлень вам на допомогу прийде вбудована VGA-камера.

Раз вже мова зайшла про мультимедійні можливості апарату, то варто перейти до головної особливості телефону - плеєру. В принципі для відтворення музики можна використовувати і звичайний програвач, що стоїть в трубках Motorola за замовчуванням, але це в тому випадку, якщо в телефоні немає карти флеш-пам'яті.

Вставляємо TFlash (в базовій комплектації - 512 Мб) - і ось перед нами повноцінний плеєр iTunes. Мінус його в тому, що він відмовляється що-небудь відтворювати, якщо відсутня карта пам'яті. Вона розташовується все там же, поруч з роз'ємом SIM, під акумулятором. Не завадила б «гаряча» заміна карти, як, наприклад в Motorola V635, думаємо, що в наступних "музичних" телефонах від Motorola вона буде реалізована.

Для того, щоб закачати музику, приєднуємо телефон через USB-шнур, і бачимо, що пристрій визначається як флеш-драйв, навіть без установки додаткового ПЗ - це безсумнівно плюс, можна використовувати новинку як звичайну «флешку». Однак і тут не обійшлося без недоліків: при спробі «злити» з десяток mp3-файлів, а потім їх відтворити через iTunes не дало результату. Програма просто не бачила ці файли, і це не дивлячись на те, що вони дійсно перебували на карті. Пояснення знайшлося досить швидко - провівши аналогію з iPod, стало ясно, що музичну колекцію можна перенести з комп'ютера на телефон лише через iTunes. Що ж, викачуємо з офіційного сайту останню версію програми (iTunes v6.0.1.3) і при її першому ж запуску, підключений телефон визначається програмою.

Далі формуємо список файлів, які повинні бути перенесені в апарат і синхронізуємо ПК з телефоном - пара хвилин, і ви можете насолоджуватися музикою, що лунає з навушників або динаміків ROKR E1. Але це не єдиний спосіб завантаження музики в телефон: можна взагалі автоматизувати даний процес - ви використовуєте iTunes в якості вашого настільного плеєра, а при кожному підключенні "рокера" до комп'ютера музична бібліотека буде перекачуватися сама (обмеження лише в обсязі вільної пам'яті на T-Flash ). Варто також відзначити і роботу самого плеєра. Під час відтворення треку на екрані відображається його назва, альбом і ім'я виконавця, а також час, який минув з початку відтворення файлу і залишилося до кінця.

Варто також відзначити, що в будь-який момент ми можемо просто натиснути клавішу «відбій» і почати займатися, наприклад, додаванням нового запису в адресну книгу або переглядом альбому, при цьому музика буде продовжувати грати, про що буде свідчити значок «play» в службовій рядку . Як і в багатьох інших плеєрах, є можливість складати свої власні "плейлисти" і вибирати черговість проходження відтворення, в цьому вам допоможуть функції Shuffle (випадковий вибір треку) і Repeat (повтор треку).

Можна переглядати всіх виконавців і альбомів у вигляді списку, що насправді дуже зручно. Дуже шкода, що в редакцію не потрапили навушники, які будуть поставлятися в комплекті з Е1. Довелося використовувати аналогічні з Motorola E398, втім, вони відрізняються лише кольором - у "рокера" гарнітура біла. Якість звучання на високому рівні, цілком можна порівняти з тим же Sony Ericcson W800. Непогано звучать баси, немає занадто явних спотворень, але, як ми вже говорили, у "волкманов" "вуха" краще. Додає оптимізму можливість отримати порівняно якісне відтворення через стереодинаміки самого телефону: баси звучать настільки сильно, що апарат починає підкидати. Іноді здається, що це зовсім не робота динаміків, а «вібро-движок» допомагає при відтворенні нижніх частот, як своєрідний сабвуфер.

У новинці здійснена підтримка Java v2.0. У нашому апараті була тільки одна гра і один додаток, але не виключено, що до початку масових поставок кількість встановлених програм збільшиться. А на даний момент в розпорядженні користувача лише Crazy - "гейми", яка являє собою клон культової гри Worms. Другий додаток з промовистою назвою Safe дозволяє записувати важливу інформацію (контакти, номери і паролі кредитних карт і інші секретні дані) і здійснювати її безпеку шляхом установки пароля.

Варто ще раз повернутися до камери. Вона трохи псує в цілому гарне враження про апарат, тому що 640x480 - як ніяк вчорашній день, та й якщо звернути увагу на основних конкурентів, то у них справи з дозволом знімків справи йдуть набагато краще. Порадувало наявність відео, яка дозволяє знімати нетривалі ролики, які потім можуть бути передані за допомогою MMS. Як і у попередника, під камерою знаходиться дзеркальце для автопортрета і ліхтарик-спалах. І знову камінь в город мотороли: ну чому не можна вивести функцію увімкнути або вимкнути ліхтарик куди-небудь «ближче», адже коли в темряві захочеться знайти ключі від дверей, то для включення світла доведеться увійти в режим фотозйомки і вже там, порившись в настройках, включити ліхтарик. Шкода.

Поліфонія у Motorola Rokr E1 звучить просто чудово, причому це стосується не тільки mp3-мелодій, а й звичайних midi-файлів, так що ймовірність пропустити дзвінок вкрай мала, особливо з огляду на потужний вібровиклик.

Всі залишилися функції повністю ідентичні тим, що описані в огляді Motorola E398 >>> , Тут лише можна їх перерахувати: календар, будильник, диктофон, таймер виклику і безліч інших дрібних, але корисних можливостей.

Якість зв'язку у ROKR E1 не викликає нарікань, як, власне, у всіх Моторол. Голос співрозмовника чутний чітко, а якщо включити гучний зв'язок, то можна спокійно розмовляти на відстані в один метр від телефону.

плюси

Відмінний дисплей Приємний матеріал корпусу і забарвлення MP3-плеєр і 512 Мб картою в комплекті Потужний вібровизов Можливість використання апарату в якості «флешки»

мінуси

Слабке дозвіл камери Відсутність ІК-порту, FM-радіо і диктофона Можливість закачування музики, тільки через комп'ютер і тільки через iTunes

Думка MForum.ru: телефон очікується в продажу в 20-х числах листопада 2005 року. Плеєри iPod, настільки популярні в Америці, у нас поки не знайшли належного розуміння, Motorola ROKR E1, як бачимо, теж не претендує на дикий успіх в Росії. Але, тим не менш, апарат цікавий, навіть незважаючи на деяке відставання його функціоналу від конкурентів. З точки зору прагматика покупка "рокера» не дуже виправдана, поміркуйте самі: Е398 коштує зараз близько 200 USD, а ціна Е1 при повелении очікується близько 400 USD. Карта TFlash на 512 Мб коштує не більше 80 USD. Тоді за що платити ще 120 USD? За білий корпус? За додаткову кнопку? Ах да, за ліцензоване використання iTunes. Ну що ж, може і знайдуться у нас фанати Apple, але таких навряд чи буде багато.

Оцінка MForum.ru:

Дякуємо компанії Motorola за наданий телефон.

© Олексій Дроздов, "Мобільний форум" АДроздов *

PS В апаратах Motorola Е398 і Е1 відсутня вібро-мотор, він замінений на індукційні пластини, які дозволяють через динаміки відтворювати низькочастотну складову, що дозволяє обійтися без вібро. Звідси і виникає ефект "сабвуфера".

Тоді за що платити ще 120 USD?
За білий корпус?
За додаткову кнопку?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки